Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

2 haftada birşey anlamıyoruz nedir ya?
Evlerinizin mesafesi ne kadar?
3 günden sonrası misafirlik değildir bana göre.
Ha geldiler mi yardırmam hizmet edicem diye. Kaynananın teyzenin önüne koyarım yaprağı harcı siz güzel sararsınız bende size kahve yaparım derim çocuğumla ilgilenirim. Görümceye hadi sofrayı kuralım derim ben çayı demledim sen de dökersin dimi canım ben çocuğa bakıyorum derim. Ay böyle söylüyorum ama siz misafir değilsiniz alınmayın haa derim gülerim. Kendimi yormam yani. Madem birşey anlamıyorlar börektir mantıdır sarmadır yapar yapar buzluğa atarım ay iyi ki geldiniz hadi bi evi temizleyelim hiç gitmeyin çok yardımcı oluyorsunuz sağolun derim bir sonraki gelmeleri 6 ay sonra max 1 hafta olur

Ne alakası var Allah aşkına .İnsan her yaşta ağlayabilir,o an birşey e üzüldüyseniz ay dur çocuğum yetişkin oldu kendimi tutuyum demezsiniz.Asil çocukların yanında aglamiyoruz
İnsan her yaşta ağlayabilir , buna dediğim bir şey yok.Ama bu konudaki ağlama masum bir ağlama değil , şov amaçlı bir ağlama bence.Gelip 2 hafta kalıp üstüne ağlarsan normal bir ağlama gibi algılanmaz haliyle.

Aslında ben mesafeyi seven bir insanım.ilerde de kimseyi biktiracak kadar çok kalacağımı düşünmüyorum,ama ola ki kaldım hemen uyarı mi alacağım .
Zaten kalmam demişsiniz, kalırsanız da kalmanız gerekmiştir de kalmışsınızdır o zaman. E oldu ki keyfi haftalarca kalıp da yerleşirseniz hiçbir ihtiyacınız yokken o zaman o uyarı mutlaka gelir herkesin bir düzeni vardır. Çok yakın olmak isteyen biraz yakında ev kurar günübirlik gider görür döner. O evde oğullarla değil bütün gün gelinlerle dip dibe oluyorlar ve gelin tüm gününü kv ye bağlamak zorunda değil. Okuyoruz, duyuyoruz az kapıyı sert örtsek nem kapıyor kv ler.

Başka bir şehirde mi oturuyorlar? Senede kaç defa geliyorlar ve ne kadar kalmayı planlıyorlar?

Haydaaaaa. Yarabbim sen aklıma mukayyet ol. Ay Allah size sabır versin delirmelik delirmelik. 2 hafta bize yetmez ne demek. 8 aylık hamile kadının evinde fütursuzca kalmak ne demek. Ne vicdansız insanlar var ya. Amaç ne yani.
Amaç
oğluna bak ben sizin için yaşıyorum eşini çok seviyorum ona yardıma geldim imajını vermek
ama
2 gün sonra beni yol çarptı deyip 1 ay yatıp o geline kendisine baktırmak...

Uzak mesafeden geliyorlarsa yılda 1ay kadar kalmaları doğal ama hep yanlarına birilerini katmışlar. Teyze, görümce, görümcenin çocukları... Anlaştığın kv kp ile kalınır ama üstüne başkaları geliyorsa karmaşa olur.
Yalnız gelsinler iki üç hafta kalsınlar. Siz de ziyarete gidip bir hafta kadar kalıyorsanız dengelenir.

Tamam oğlunun evi de bir tek oğlunun evi değil ki. Misafirliklerde maalesef yük hep kadinda. Erkek dediğin ne yapiyor Allah aşkina. Yemek,bulaşik sofra kurma kaldirma, yatak serme hep kadinda. Ben olsam gelinime bu kadar yük olmazdim. Ne de olmasa elin kizi.. haa oglu anasinin babasinin her zahmetini cekiyorsa ona bisey diyemem

Yani ille uzun kalacaklarsa kendinize zaman ayırın. Çalışıyor musunuz bilmiyorum da ben Kv kp varken işten gelince odamda dinlenirdim bir süre. Ya da o günkü ders bitiş saatimi bilmedikleri için çıkışta gezerdim. Markete gidiyorum bir şey ister misiniz deyip markete giderdim. Sonuçta uzun kalıyorlar ve devamlı el pençe divan duramam.

Kendi ablalarimla bile maksimum 1 haftada fazlasiyla hasret giderebiliyorum ben fazlasindan sıkılırım. Evde biri varken ona gore kalk, ona gore yemek kahvalti hazirla, ona gore seyler yap, zor oluyor sure uzayinca.

Arkadaşlar benim annem rahmetli,babam evlendi.kardeşlerim aynı şehirde fakat işleri güçleri filan ayda bir iki saat anca görüşürüz.şimdi teyzeleri benide götürün diyormuş yine ve 15 tatil geldi.aslında bende isterim bir hafta filan muhabbet olur ama hep birlikte gelince ve gitmeyi hiç istemeyince insan bunalıyor.6,7 saatlik yoldan geliyorlar ne olur senede iki kere 10 gün kalıp gitseler.babam tek gelir bize 4,5 gün kalır gider 9 saat yol gelir hemde

İki haftada bişey anlamıyoruz demek çok tuhaf. Tatil köyü mü orası,nasıl rahat ediyorlar anlayamıyorum bu insanları.

6 saatlik uzaktan ve hamileyken ben söyledim anne uzun olunca bunalıyorum dedim.bu sene eşim alışkın değil bunalıyor 2,3 hafta kalırsınız dediğinde 2 haftadan bişey anlamıyoruz uzaktan geliyoruz.her zaman gelemiyoruz demişler soğudum bu insanlardan

bakın bu işkenceyi yapanlar genelde erkegin ailesidir, kadinin ailesi o kadar sure kalmaz, kalsa bile kizini rahat ettirir, bir kv gelinin evinde uzun sure kalmak istiyorsa o evin işleyisine yardim edecek, hele ki gelin calisiyorsa evin sorumlulugunu alacak, istemiyorsa 1 hafta misafir olarak kalir gider, konu sahibi asla surekli hizmet etme, yemek dusunme ikramlari eşin yapsin, caylari doldursun sofrayi kursun, bak o zaman nasil hak veriyor sana.

Ne anlamak istiyorlar bi sorun lütfen çok merak ettim.
Sanırım ne kadar rahatsız edebiliriz onu anlayamaya çalışıyorlar.
Ben olsam surat asıp dururum, başım ağrıyo deyip yatarım bütün gün. 3 günden sonra mükemmel sekilde ağırlanmayı beklemesinler bir zahmet. Orası tatil köyü değil, siz de aşçı, kat görevlisi filan değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…