ben bugün saf protein günü yapıyorum o yüzden menüm de pek renkli değil hatta canım hiç birşey istemediği için fazlaa da yemedim.
sabah 2 bardak su
yulaf kepeği galetası ve yoğurt ve biraz peynir
ara öğün 1 fincan şekersiz türk kahvesi
öğlen 1 bardak yarım yağlı süt
ara öğün bir parça peynir
akşam da fırında tavuk yicem bakalım
akşam yeşil çay içerim şuan nedense canım hiç birşey istemiyorinş. hergün iştahım böyle kapalı olsun:)
aklıma geldikçe de su içiyorum kaç bardak oldu bilmiyorum ama boyna tuvalete gidiyorum demekki 5-6 bardaktan fazla içtim:)
Canım gerçekten çok az yemişsin,yarına kesin eksi çıkarsın tartıda. Tabi sen böyle zayıflıyorsan dukan yap ama ben yine de seni benim diyetime çağırıyorum. Tam 2 ay bile olmadan 6 kilo verdim hem de sıkı spor yapmadım sadece haftada 3 gün yürüyordum ama şimdi ip atlayacağım her gün.Az yiyeceğiz az. Bak şimdi akşam yemeği için benim de canım bir şey istemedi evde eti form çikolatalı varmış onu yedim yanında yeşil çayla. Mutlaka sirkeli ballı su iç canım çok etkisi var. Burda birlikte zayıflarız inşallah.
kızlar ben de varım..yemeyeceğim dedikçe yiyorum..aldı başını gitti kilolar..buna bi durmak lazım..sirkeli ballı suyu nasıl yapıyorsunuz?ilk diyet deneyimim olacak da..
akşam misafirlerim geldi. sofralar kuruldu. millet yerken yemeden olmuyor tabi, dediğin gibi abartmadan herşeyden biraz yedim, saf protein günü heba oldu ama 2 haftada kilo almasam bile birşey olmaz nasılsa veririm yaa:) üstelik babam çok zayıflamışsın kızım dedi, normalde dalga geçerdi tombul kuş diye:)
gerçekten doğru bi karar vermişsin yaşam biçimi haline getirmeden olmuyo yoksa zayıfla kilo al devamlı yedikce pişmanlık aynı döngü sürüp gidiyo artık öyle bişey olsunki yemeyi düşünmeyim yedikce kilo aldım diye düşünüp pişman olmadan rahat rahat yemek yemek istiyorum her yediğim şeyin bana kilo olarak döneceğini düşünüp daha çok yemek ve pişman olmak bunları yaşamak istemiyorum ama nasıl olcak yemezsem kendime hakim oluyorum ama başlarsam durdurmak pek mümkün olmuyo mesela demişsin ya patate kızartması ye ama 1 tane diye işte o bende pek mümkün değil başlarsam bitene kadar gider malesef en kendini nasıl durduruyoun
Canım dediğin gibi eğer kendimizi kısıtlarsak,yasak koyarsak sonra o yiyeceklere karşı aşırı istek oluşuyor ve diyet sonrası kendimizi durduramıyoruz ve bir de bakmışız ki verdiğimiz kilolar geri gelmiş ve emekler çöpe. Bunu yerine kendimize yasak koymadan hayatımızdaki yeme alışkanlıklarını değiştirerek kilo vereceğiz. Mesela ben kızartma hiç yapmıyorum ama haftasonu bazen kızım istiyor kahvaltıya yapıyorum ama kendim ve eşimi için yumurta haşlıyorum,patatesten de 1 tane bilemedin 2 tane alıyorum çünkü canım çekiyor,kokuyor ama o kadar. Böyle yapmazsak hayatımız hep diyetlerle geçecek.
çok mantikli dusunceler bunlar bende senin gibi dusunuyorum bunu sadece zayiflayana kadar yapmak degil onemli olan hayatimizin tamamina yaymak...Evet arkadaşlar kurban bayramından önce yaptığım 2 aylk diyetle 54 e kadar düşen ben 2 haftadır diyete girmeye çalışıyorum ama şu misafir gelsin ondan sonra şu gezmeye gideyim ondan sonra şu yemeği yiyeyim ondan sonra diye diye tam 58 kiloya kadar çıktım ve böyle devam edrsem 60 lara dayanacağıma karar verdim ve diyet yapmama kararı aladım. Evet yanlış okumadınız diyet yapmıyorum. Artık sağlıklı beslenerek bunu tüm hayatıma yayarak zayıflayacağım. Dün başarı hikayelerini okudun ve kimse 2-3ay diyet yapıp sonra eski yeme düzenine geçerek zayıf kalamıyor. Anca bunu tüm hayatımıza yayarsak zayıf kalabiliyoruz.İşte ben 2 ayda 6 kilo verdim ama 1 ayda geri aldım nerdeyse çünkü hiç almayacakmış gibi yedim. Beyaz ekmeğe ,hamur işlerine,tatlılara geri döndüm. Su içmeyi ve hareket etmeyi bıraktım. işte bunlar tekrar kilo almama sebep oldu. Bir diğer etken de hedef kiloma yaklaşmamdı. Hedefim 50 olduğu için az kaldığını düşündüm ve yemeye başladım.
Şimdi ne mi yapacağım.Kendimi kısıtlayıp yasak yiyecekler koymayacağım.Canımın çektiği her şeyden yiyeceğim ama çok az. Eğer her şeyden yemezsem diyet bitti diyip saldırıyorum yemediklerime. Şimdi bunu hayatıma yayacağım.
Her şeyi yiyeceğim ama az.
Günde 1 dilim kepek,tahıl,çavdar ekmeği.
Mutlaka 3 litre su
Şekeri ve tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışacağım.
Sabahleyin ve akşam sirkeli ballı su
Yemeklere 1 kaşık zeytinyağı.
Evde hamur işi yapmayacağım ama misafirlikte çok az yiyeceğim.
Akşam 6 dan sonra sadece meyve yiyeceğim.
Günde 2 kupa yeşil çay içeceğim.
Evde ip atlayacağım.
Bu kuralları hayatıma yayacağım. Bu sefer hedefim 48 çünkü azıcık fazla kaçırınca 1-2 kilo alıyorum.Hedefim herkesin bana "Biraz kilo al" diyeceği günleri görmek . Evet arkadaşlar ben bu şekilde beslenerek 2 ayda 6 kilo verdim inşallah yılbaşına kadar yine 54 kiloya düşer ondan sonra da yoluma devam ederim bana gaz verin lütfen ben de başaracağıma inanıyorum. Hep birlikte başarırız inşallaah.
Mesaj düzenleme Paneli Alıntı ile Cevapla
çok mantikli dusunceler bunlar bende senin gibi dusunuyorum bunu sadece zayiflayana kadar yapmak degil onemli olan hayatimizin tamamina yaymak...
bu arada merak ettim boyun kaç???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?