BITTIM ARTIK GERCEKTEN TUKENDIM...

redcloud

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
130
6
Su an cok kotu bir haldeyim. Aranizda psikolog olanlar ya da gercekten benim dediklerimi anlayip bana yardimci olacak olanlar yanitlasin.21 yasinda 7 senedir Lupus(sle) hastasiyim. Iktisat 1. Sinif ogrencisiyim Karabukte. Isteyerek secmedim. Hastanede calisarak kazandim bu bolumu. Ilac tedavisi gordum tum vucudum catladi, saclarim dokuldu, hicbir arkadasim aramadi, annem ve ben baska bir sehirde savas verdik yillarca. Insanlari kendim gibi saniyorum. Guveniyorum. Hatalarini soylemekten korkuyorum. Terslerse ya kizarsa... Evde kaliyorum Karabukte cok pahali oldugu icin 4 kiz kaliyoruz. Benim sevgilim uzakta diger ikisinin de orda sevgilileri. Diger arkadasimin yok ve en sevdigimde o aralarinda. Diger ikisinin sevgilisi Allahin her gunu geliyor banyoya bile girip cikiyorlar. Bizde o cok sevdigim arkadasimla susmaktan oteye gecemiuoruz. Daha neler neler. Ve ben artik sabredemiyorum. Az kaldi okullar acilacak ev kiralarida yuksek yurtlarda oyle napcam bilmiyorum. Hadi onu gectim. Iktisat okuyorum ben kime desem hm iyi bakalim issizler ordusuna katilacaksin sende diyorlar. Ama bilmezler ki o agir ilaclarin etkisinde ben deneme cozdum ogretmen yrine doktorlara sordum... kimse de bilmez tabi. Ama ben artik napacagimi bilmiyorum. Bir de erkek arkadasim var iyi hos ama artik ben biktim ya beni de dinlesinler benide onemsesinler ben de burdayim... suan kendimi iyi ifade edemiuorum ama zorlaniuorum. Ailemin durumu iyi degil. Hastaligimin gunese karsi hassasiyeti var is buldukca tanitim yapiyorum o gunesin altinda saatlerce. Kisacasi bana yol gosterin ne olursunuz... lutfen artik dayanamiyorum....

Kime ne bölümünden burun kıvıranlar daha mı iyisini okumuş? O sevdiğin arkadaşında özel bir yurt odası tutun bence daha karlı olur evden

Ne desem bilemedim. Size asla "ne durumda olanlar var haline şükret" demeyeceğim. Herkesin karı kendi dağına ağır. Çok klasik olacak ama her sıkıntı geçiyor, inanın.

İş olarak özel ders vermeye çalışsanız? Güneş altında değil de mesela yarı zamanlı garsonluk yapsanız?
Mezun olunca iş bulup bulamayacağınızı kimse bilemez, hem kısmet hem de maalesef tanıdık işi bunlar.
İnandığım bir şey varsa o da şudur; olumsuz düşünceler illa gerçekleşir, bu yüzden olumlu düşünmeli. Olumlu düşünülemiyorsa da olumsuz da akla getirilmemeli. Çok geçmiş olsun.

T
Ne desem bilemedim. Size asla "ne durumda olanlar var haline şükret" demeyeceğim. Herkesin karı kendi dağına ağır. Çok klasik olacak ama her sıkıntı geçiyor, inanın.

İş olarak özel ders vermeye çalışsanız? Güneş altında değil de mesela yarı zamanlı garsonluk yapsanız?
Mezun olunca iş bulup bulamayacağınızı kimse bilemez, hem kısmet hem de maalesef tanıdık işi bunlar.
İnandığım bir şey varsa o da şudur; olumsuz düşünceler illa gerçekleşir, bu yüzden olumlu düşünmeli. Olumlu düşünülemiyorsa da olumsuz da akla getirilmemeli. Çok geçmiş olsun.
Tesekkur ederim..

Pek çok gencin yaşadığını yaşıyorsun. Kabul görmeme, onemsenmeme vs. Ama bunların hepsi geçecek emin ol. Yapabileceklerini konuşalım. Fazla maddi olanağı yok. Yurtlar veya Apartlar fiyatlarını araştır. Evde kira elektrik yeme içme vs toplam aylık ne kadar harcıyorsun hepsini otur bir kağıda yaz. Arkadaşına beraber böyle bir yere gecenizi hesaplı olur mu. Ya da iki kişi ev tutup yeni arkadaşlar arayip kesin ev kuralları koyun. Evde kalan arkadaşlar böyle kurallar koyuyorum. Eve erkek arkadaş gelmeyecek kalmayacak diye. Bu yöntem daha iyi gibi. Arkadaş hemen bulursunuz. Yeni Gelenler filan olur. Çekmek zorunda değilsiniz. Emin ol Allah çok yardım eder. Biraz cesur ol.
Arkadaş çevrenin değiştir. Yeni ortamlara gir. Kluplere üye ol. Mutlaka üniversitenin vardır. Ben kick box gitmiştim. Kulüplere arkadaşlık daha iyi kuruluyor. Kızkardeşim mühendislik kulübüne üye olmuştu sonra kulübün başkanı oldu. Hocaları Asistanlari çok severlerdi. Herkese güler yüzlü iyi gorun. Samimi davran ama kimseye sırrını verme ve cok bağlanma. Sadece arkadaş ol. Insanlar a hastayım yoksulum gibi dertler yakınma. Insanlar senin dertlerini önemsemez. Içinde yaşadığın sorunları büyütme. Hatta unut. Ben hasta değilim iyiyim daha iyi olacağım de. Kendi kendine bunu hep tekrar et. Beyine komut ver böyle. Zamanla beyin böyle düşünüp çalışacak. Kendini değersiz hissetmeniz boş vaktinizden. Yoğun bir yaşam biçiminin olsa zaten hiç aklınıza gelmez. Oturup kafada bunları kurmayın. Şeytan çok vesvese verir. Zamanı dolu dolu yaşayın. Sabahları yürüs yapın. Bir parkta çocuk civiltisi dinleyin... bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Okul bitince yüksek lisans yapın. Bir iş bulacağınız eminim. Hem okumaya devam edin hem çalışın. Unutmayın rızık veren Allah. Tüm hazine ona ait. Dua edin Allahım bana kendi hazinenin ver diye. Ya Gani Ya Muğni isimlerini ağzından hiç düşürmeyin. Sürekli Allahın isimleriyle dua edin. Bizi yaratan verdiği dertlere derman da verir.

Pek çok gencin yaşadığını yaşıyorsun. Kabul görmeme, onemsenmeme vs. Ama bunların hepsi geçecek emin ol. Yapabileceklerini konuşalım. Fazla maddi olanağı yok. Yurtlar veya Apartlar fiyatlarını araştır. Evde kira elektrik yeme içme vs toplam aylık ne kadar harcıyorsun hepsini otur bir kağıda yaz. Arkadaşına beraber böyle bir yere gecenizi hesaplı olur mu. Ya da iki kişi ev tutup yeni arkadaşlar arayip kesin ev kuralları koyun. Evde kalan arkadaşlar böyle kurallar koyuyorum. Eve erkek arkadaş gelmeyecek kalmayacak diye. Bu yöntem daha iyi gibi. Arkadaş hemen bulursunuz. Yeni Gelenler filan olur. Çekmek zorunda değilsiniz. Emin ol Allah çok yardım eder. Biraz cesur ol.
Arkadaş çevrenin değiştir. Yeni ortamlara gir. Kluplere üye ol. Mutlaka üniversitenin vardır. Ben kick box gitmiştim. Kulüplere arkadaşlık daha iyi kuruluyor. Kızkardeşim mühendislik kulübüne üye olmuştu sonra kulübün başkanı oldu. Hocaları Asistanlari çok severlerdi. Herkese güler yüzlü iyi gorun. Samimi davran ama kimseye sırrını verme ve cok bağlanma. Sadece arkadaş ol. Insanlar a hastayım yoksulum gibi dertler yakınma. Insanlar senin dertlerini önemsemez. Içinde yaşadığın sorunları büyütme. Hatta unut. Ben hasta değilim iyiyim daha iyi olacağım de. Kendi kendine bunu hep tekrar et. Beyine komut ver böyle. Zamanla beyin böyle düşünüp çalışacak. Kendini değersiz hissetmeniz boş vaktinizden. Yoğun bir yaşam biçiminin olsa zaten hiç aklınıza gelmez. Oturup kafada bunları kurmayın. Şeytan çok vesvese verir. Zamanı dolu dolu yaşayın. Sabahları yürüs yapın. Bir parkta çocuk civiltisi dinleyin... bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Okul bitince yüksek lisans yapın. Bir iş bulacağınız eminim. Hem okumaya devam edin hem çalışın. Unutmayın rızık veren Allah. Tüm hazine ona ait. Dua edin Allahım bana kendi hazinenin ver diye. Ya Gani Ya Muğni isimlerini ağzından hiç düşürmeyin. Sürekli Allahın isimleriyle dua edin. Bizi yaratan verdiği dertlere derman da verir.
Cok tesekkur ederim

Ben de İktisat okuyorum, ben de isteyerek seçmedim ama ne yapalım, ölelim mi canım? İşsizlikmiş. Aman bana da diyorlar öyle, bana da yapıyorlar işsizler ordusu muhabbeti ama ben karşılarında susup oturmuyorum. "Bizim bölümün alanı çok geniş, ne iş olsa yaparım yani sorun değil benim için" diyorum kapanıyor çeneleri. Hayır benim hukuk okuyan arkadaşlarıma da "hmm avukatlığın da eskisi gibi değeri kalmadı" diyorlar. Öğretmenlik okuyan arkadaşlarıma "atanamazsın" diyorlar. Diyorlar da diyorlar ama kimin umrunda? Yani ev muhabbetinize bişey diyemem ama bölümün hakkında söyleyeceklerim bunlar. Ben ne zaman düşünsem ya da kafama taksam başım ağrıyor mesela artık, o yüzden takmıyorum. Hayatta insanın başına her şey gelebilir, Allah sağlık versin yeter. Geçmiş olsun.

Suyun yüzeyine çıkmak için en dibe batmak gerekir. Senin bu bitkinliğin de dibe yaklaştığını gösteriyor. İnanıyorum ki çok yakında rahat bir nefes alacaksın. sabrını yarını ve geçmişi düşünerek tüketme. Şu an için ne kadar sabretmen gerekiyorsa o kadar dayan. Biraz da gayret göster. Fırsatları yakalamak için uğraş. Mesela ev sorunun için araştırmalar yap. Kyk özel yurtlar vakıfların derneklerin yurtları. Hatta dernek yurtlarında fakan imkanının kısıtlı olduğunu söylersen indirim yapacaklarını da düşünüyorum.

Öncelikle okuduğun bölüm için moralini bozmaya çalışanlara kulak asma. İnsanların bir şeyden haberleri yok, atıp tutuyorlar işte. Bende mühendislik yazdığımda "aman mühendisler aç artık, mühendislik okuyup ne yapacaksın" demişlerdi :) Evet iktisatın çok mezunu var ama hangi bölümün mezunu az ki? Ona bakarsan işletmeninde mezunu çok. Ek olarak açıköğretimden her önüne gelen de işletme okuyor. Ona rağmen çevremde işletme mezunu 4 kişi var. Kimi okul devam ederken, kimi mezun olur olmaz işe girdi. Yani olay biraz kişinin kendisinde bitiyor.

Ayrıca daha küçük bir evde, daha başka bir semtte belki daha uygun kiralı bir ev bulamaz mısın? 4 kişi kaldığınız için ev en azından 2+1'dir. Hani o çok sevdiğin arkadaşınla 1+1 bir eve çıkabilirsiniz gibi geldi bana. Ona göre masrafınız falanda azalır. 4 kişinin yemesi içmesi kullandığı elektriği suyu falan 2 kişiyle aynı olmaz.

Çook begendim bunn üstüne yorum yapmıycam..İnsan ilişkıeri bol bı meslkteyim..Sizn tecrubenz kesınlkle doğru..

Icimden hicbir sey gelmiyor artik... cok kotu hissediyorum.
Canım bak arkadaşın önerisi çok mantıklı. Sevdiğin arkadaşla özel yurta çık, en azından lüzümsuz insanlar için canını sıkmazsın.

İş bulamazsın diyenlere de kulak verme. Bizim millet bayılır felaket tellalığına. Tıp okusan, o mecburu hizmet yapılır mı derler, bilgisayar mühendisliği oku, hepsi kel ve şişko, ömrünü bir pc önünde mi çürüteceksin diye kafa şişirirler...bizzat duydum bunları.

Sen bu azimle işsiz kalmazsın. Şu sıcaklarda biraz ara ver ama. Gerçekten şu son günler hava fena, sokakta dolaşarak sağlığını tehlikeye atma.
Genceciksin, böyle karamsarlık sana yakışmıyor.

X