- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Bazen insan kıyamet kopsa keşke bile diyebiliyor..kotulugun heryerde ve herkeste olabileceğini bilmek korkunç birşey..güven duygum bitti .Ahhhh keske
Daha bugun bi arkadasla konusurken gunden gune insanlarin birbirinden soguyup uzaklastigindan yakindik
Birde bunun 10-20 yil sonrasini dusunmek dahi istemiyorum
Çok doğru..ama birde büyük boyutlarda kötülük yapan örgütler filan var..bunları durdrumayoruz.Kötü insanlar eskiden beri var ancak eski toplum düzenlerinde, daha ufak topluluklar halinde yaşayan insanlar birbirlerini tanırlar, guvenirler bir hatası, suçu olan kişiyi çok rahat mimleyip dışlayabilirlerdi. Kimin neci olduğu bilinirdi yani. Şimdi aynı apartmanda oturduğumuz insanları bile tanımıyoruz. Kim nerden gelmiş bilmiyoruz. Kötüler çok rahat içimize karisabiliyor. Bu da çevremizdeki insanlara güvenmeyi zorlaştırıyor.
Benim çocukluğum da sokaklarda oynardık. Komşu teyzeler bile bize bakardı..herkes birbirini tanır selamlasır muhabbet ederdi.Dünyanın her yerine gonul rahatlığı ile gider gezer gelirdik.O zamanlar terör saldırıları,manyak insanların durup dururken insanların yüzüne asit fırlataması,cinsel taciz bu kadar yaygın değildi. İnsanlar sanki daha iyi niyetli daha medeni idi..
Tamam hepimizin içinde bir Dr Jekyll ve mr Hyde'a yaşıyor olabilir..hem iyi hem kötüyüz belki de.Ama insan hangi yönünü ortaya çıkarırsa o daha çok gelişir bence.Yani iyi bir insan olabilmek bizlerin elinde.
Artık"insanlık kalmadi"söylemlerinden bıktım.
Sadece insanlığa,vicdana ve merhamete güvenmek istiyorum çok mu?
Bugün kizim arkadaşları ile 5 günlüğüne Berline tatile gitti..
İsterdim ki sürekli acaba bomba patlayacak mi?Acaba birisi kaçırmaya kalkar mi?Acaba başına kötü birsey gelirmi diye dusunmeyeyim..
Neden bu hale geldik?Neden insanlar bu kadar kötü?Neden birlik ve beraberlik içinde huzurlu ve mutlu yaşamıyoruz?Üç günlük dünyada bu nefret neden?
Dünyayı, dolayısı ile insanları seveyim istiyorum..olmuyor işte..
Bize bu huzursuzlugu,bu mutsuzluğu yaşatan merhametsiz ve kötü insanlar yok olsanız yeryuzunden keşke!!
Yakın hatta uzak tarihten haberim olduğu için bunları yazdım. 42 yaşındayım. Dolayısı ile birçok olay yaşadım ve duydum.Dünya hep böyleydi. Ben de sizin gibi eskiden her şey daha iyiydi diyenleri anlamıyorum. Yakın tarihten haberiniz yok galiba...
Evet hepimiz birer duygusuz robot olma yolunda ilerliyoruz teknoloji sayesinde.Aynı şeyleri sıkça düşünür oldum
İnsan git gide vahşileşiyor
Medeniyet, iletişim, teknoloji düşünüldüğü gibi geliştirmedi insanları
Evet eskiden komşu teyzeler bile bakardı bize, herkes birbirinin çocuğunu kollardı, yaramazlık yaptığımızda da bir sürü papara yerdik komşu teyzelerden. Şimdi insanlar yalnızlaştı, kimsenin çocuğunu uyarma durumu bile yok, küçük prens ve prensesler dolu sokaklar, komşuluk yok, akrabalık yok, benim hayatım, benim çocuğum modunda herkes. Acınacak durumdayız, terör vss konulara hiç değinmiyorum, politika yüzünden banlanıyorum her seferinde
Terör örgütleri insanlık tarihi kadar eski aslında. İnsanlar giderek kötüleşmiyor. Eskiden beri kötü. Zaman değiştikçe daha farklı yöntemler ve teknolojiler kullanıyorlar sadece. Bir de biz daha burun burunayiz ondan.Çok doğru..ama birde büyük boyutlarda kötülük yapan örgütler filan var..bunları durdrumayoruz.
Elimizden gelen hiçbirşey yok.canımı o sıkıyor biraz da..
Yakın hatta uzak tarihten haberim olduğu için bunları yazdım. 42 yaşındayım. Dolayısı ile birçok olay yaşadım ve duydum.
Dünya eskiye göre çok daha berbat..bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok ki..
Allah kötü insanlardan uzak tutsun hepimizi. Çok doğru yazdıklarınız..mutlu olmak haram sanki artıkKeskee!!
Yemin ederim demekki biz anneler bazen ayni anda ayni seyleri dusunuyor ve ayni buhranlari geciriyoruz...
14 yasinda kizim var benimde arkadaslariyla plaja gitti bugun,gittiginden beri icim daraliyor ya bisey olursa yolda ya birileri fenalik yaparsa,dunyanin heryerinde bu ayni lanet olsun ya!!
Artik guvenli degil hic bir ulke,hic bir ucra kose heryerden kotululuk yagiyor resmen!!
Biz kucukken, diye baslayan cumleyi her kurdugumda bogazimda bir dugum ve gozlerim doluyor istemsiz...
Biz sansli cocuklardik, belki yokluk cekti cogumuz, belki her bas kaldirdigimizda sopa yedik anadan babadan,konu komsu dedikodulariydi bizi uzen cileden cikaran AMA GUVENDEYDIK BEE!!
Korkmadan sokaga cikabilir,korkmadan hic tanimadigimiz teyzelere amcalara selam verebiliyorduk gorgunden sayilirdi..neden diyorum ya neden?nasil bu hale geldik?
Simdiki gencligin hic sansi yok ozgur saniyorlar belki kendilerini ama etraflarinda kotulukten orulmus bir duvar var oysa farkinda degiller..cok yazik insanligi bitirme noktasina getirdiler
Kendinizi ne güzel ifade etmişsiniz. Bende çok üzülüyorum. Yaşım çok genç ama insan içine dahi çıkmak istemiyorum. Herşey o kadar suni ve sahte geliyor ki ne kendimi ne de başkasını kandırmak istemiyorum. Toplum olarak mutsusuz. İnsani yönlerimizi kaybettik. Sadece kadın ve erkeğiz. Hayatta sadece kadın ve erkek olarak varız. Ne kadar insanız bilmiyorum. Narsisttik bir çağda yaşamanın da bazı zorlukları var. Gözlemliyorum. Artık çok az teşekkür ediyoruz. Çok az özür diliyoruz. Hemen kestirip atmak istiyoruz. Hiç takdir etmiyoruz. Hiç bir bebeğin yüzüne bakınca insan olduğumuzu içimizde bir yerlerde masum olduğumuzu ve merhametle dolu olduğumuzu hatırlamıyoruz. Koşulsuz sevgiyi bilmiyoruz. Bizler sadece tüketiyoruz. Eskiden çemberimde gül oya diye bir dizi vardı. Bir zamanlar bu toplumda kadınlar ve erkekler cinsiyetle değil insanlıkla var olmuşlar o kadar güzel anlatılmıştı ki... Umarım kızınız keyifli vakit geçirir. Ve yaratıcı onu korusun...Benim çocukluğum da sokaklarda oynardık. Komşu teyzeler bile bize bakardı..herkes birbirini tanır selamlasır muhabbet ederdi.Dünyanın her yerine gonul rahatlığı ile gider gezer gelirdik.O zamanlar terör saldırıları,manyak insanların durup dururken insanların yüzüne asit fırlataması,cinsel taciz bu kadar yaygın değildi. İnsanlar sanki daha iyi niyetli daha medeni idi..
Tamam hepimizin içinde bir Dr Jekyll ve mr Hyde'a yaşıyor olabilir..hem iyi hem kötüyüz belki de.Ama insan hangi yönünü ortaya çıkarırsa o daha çok gelişir bence.Yani iyi bir insan olabilmek bizlerin elinde.
Artık"insanlık kalmadi"söylemlerinden bıktım.
Sadece insanlığa,vicdana ve merhamete güvenmek istiyorum çok mu?
Bugün kizim arkadaşları ile 5 günlüğüne Berline tatile gitti..
İsterdim ki sürekli acaba bomba patlayacak mi?Acaba birisi kaçırmaya kalkar mi?Acaba başına kötü birsey gelirmi diye dusunmeyeyim..
Neden bu hale geldik?Neden insanlar bu kadar kötü?Neden birlik ve beraberlik içinde huzurlu ve mutlu yaşamıyoruz?Üç günlük dünyada bu nefret neden?
Dünyayı, dolayısı ile insanları seveyim istiyorum..olmuyor işte..
Bize bu huzursuzlugu,bu mutsuzluğu yaşatan merhametsiz ve kötü insanlar yok olsanız yeryuzunden keşke!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?