• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİZ DE BİTTİK ARTIK GALİBA :-(

Kızlar çok kötüyüm sabahtan beri ağlıyorum eşimle tartıştık çıktı gitti memleketine 15 gün kadar da gelmez sanırım.. daha doğrusu nereye gittiğinden bile emin değilim çünkü yanına hicbisey almadı giderken kapıyı çarptı gitti.
Daha onceki konumda bahsetmistim yazları 2 ay, kisin 15 gün, tatillerde bayramlarda hep eşimin memleketindeyiz. Bu yazda 1 ay kadar eşimin memleketinde kaldıktan sonra Yıllık izinler kaldırılınca tekrar evimize geldik. Yaklaşık 2 haftadır evimizdeydik bugün tekrar eşimin memleketine gidecektik. gece uzun uzun sohbet ettik güzel güzel konuşuyorduk dedim ki ben gelmesem sıkıntı olur mu senin için? Zaten bayramda bi 9 günlük tatil daha var onu da orda geciricez biraz evimde kalmak istiyorum.. vay sen misin bunu diyen adamın içine resmen şeytan girdi öyle seyler söyledi ki dondum kaldım tamam gelirim bu kadar sıkıntı yapma dedim ama dinlemedi bile bundan sonra istesende gelemezsin dedi asla hiçbir zaman gelemeyeceksin bir daha dedi. Tayin isteyip gidecekmiş artık memleketine dayanamıyorum burda kalmaya artık dedi sürekli o fedakarlık yapıyormuş ben kıymet bilmiyormuşum..ağlaya ağlaya uyudum alttan almaya konusmaya çalıştım ama hiç oralı bile olmadi.
Kapıyı çekti gitti 1 saat önce.. 1 sene var tayinlerin açılmasına 1 sene daha sabret sonra kurtulursun benden dedi.. ilk defa ayrilacagimizi söyledi 6 yillik evliyiz hiç soylemezdi böyle biseyi sakasini bile yapmazdı.. birbirimizi çok seviyoruz aslında ama bu memleket konusu acilinca gözü hiçbir şeyi gormuyor başka hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen sirf bu konu yüzünden defalarca birbirimizin kalbini kirdik..
Kızlar ne yapacam ben ağlamaktan içim dışına çıktı o kadar kararlı görünüyordu ki.. bazen topla herşeyi git esimin memleketine diyorum ama sonra aklima geliyor küçük bi ilçe köy gibi insanları bi garip alisamam hayatımı mahvedemem diyorum ama diğer türlü de mutlu olamıyoruz evliligimizin ilk günü bile bu yüzden cok büyük kavga ettik ki evlenmeden önce eşim kabul etmişti burda yaşamayı.. evimizin olduğu şehir büyük merkezi her turlu imkanı olan bi yer ben burayı çok sevmeme rağmen defalarca eşime teklif ettim ikimizin de ailesine yakın olan başka bi şehirde yaşayalım diye ama o istemedi illa ki kendi memlketi olacak. Ben boğuluyorum artık nefes alamiyprum gözünün içine bakıyorum el ustunde tutuyorum hicbirseyine karismıyorum yeter ki mutlu olsun ailesinden uzak diye sesimi cikarmiyorum sürekli arkadaşlarıyla dışarda planlar yapar benim aileme çok gidip gelmez hep mesafelidir ama ben bunları bile sıkıntı yapmadım mutlu olsun geezsin dolassin dedim hep ama gene olmadı.. olmuyo bizden galiba sonumuz belli gibi uzatmaları oynuyorum sanırım.. kızlar her iki tarafta birbirini severken sirf bu sebepten ayrılık olur mu... Sevgisinden hiç şüphem yok ama niye bana karsi bu kadar sinirli anlayamıyorum.. duvar gibi oluyo bazen.. biseyler söyleyin siz benim yerinde olsaniz ne yapardınız ben mi yanlış yapıyorum..
Ayyy memleketi batsın diyicem artık. Nedir bu erkeklerin bu memleket aşkı. Zaten butun tatiliniz orda geçiyormuş.
Olduğunuz şehirde arkadaşları ile gezip tozuyor. Memlekete gidince yine aynı. Canım bir sorgula istersen seviyormu bu adam seni gerçekten deger veriyor mu. Yani benim eşimin de bazen yanlışları olur. Ama ailesine gidince mesela kuzenleri dışarı çıkalım diyince ya cikom buraya kadar gelmiş tek bırakmak olmaz sıkılır der. Çıkar yine benle gezer m bende haliyle gitmekte sakınca görmem babasına.

Hele böyle bir sebepten boşanma ne demek. Zaten sabah çıkıp akşama kadar gezen adam seni neden sürüklüyor peşinde. Kendi gitsin gezsin ışte. Gözden geçir derim sen bu adamı iyice. Bukadar fedakarlık eden kadinı herkes sever. Ki son olayda bile fedakar davranmışsın. Başkası olsa daha Yeni geldik. Otur5evinde beraber zaman geçirelim der.

Evinizin olduğu şehirde olma sebebiniz ne? Sizin Aileniz ,siz ve onun ailesi hepsi farkli sehirlerde mi ?
Ailem ve evimiz aynı şehirde.. onun ailesi bize 2.5 saatlik bi yerde.. ailenle evlerimiz ayni şehirde ama yarım saat kadar uzak ve ailem hiçbir şekilde bize karışmaz maddi manevi hep destek olur.. onun ailesi de öyle çok sukur ailelerden yana ciddi bi sıkıntımız olmadı sıkıntı eşimin sürekli ama sürekli memleketinde arkadaşlarıyla birlikte olmak istemesi... Ha burda da haftanın bikac günü arkadaşlarıyla planlar yapar dışarıdadır haftasonlari da ikimizin bi planı yoksa mutlaka o dışarı çıkar asla evde durmaz alışkın değil.. ben karismak istemedim vakit geçirsin burda da mutlu olsun diye ama hata yaptim sanırım..

Ben olsam mesaj atardim ya eve gelirsin dogru duzgun konusursun ya da yakin zamanda gelecek mahkeme celbine hazirlikli ol diye. Gelmezse de sakın bu eve adimini atma derdim kapinin kilidini bile degistirirdim.
Bu ne ya ne saniyor ki kendini sorumlulugunu bilen kisiligi olan adam evini, eşini hicbir sart altinda terk etmez. Yaziklar olsun oyle adama gitsin anasınin koynunda yatsın bundan sonra.. Bosver arkadasim alttan almak zorunda degilsin inceldigi yerden kopar ip, kendine zarar veriyorsun boyle yakinda Allah korusun hasta olsan bu icine attiklarin yuzunden sana yar olmaz bu adam. Zararin neresinden donersen kardır.:sinirli:
Aslında haklisin ama çocuğum var ona kiyamiyorum işte.. böyle bisey yüzünden de ayrılık olur mu kafam almıyor bu kadar basit mi evliliği bitirmek pamuk ipliğine bagliyiz gibime geliyor..

Kızlar mesaj attı şimdi annenlere gittin mi diye sordu evdeyim dedim o da gitmemiş memleketine.. belki biraz sonra eve gelir ne yapiyim nasıl davranırsam doğru olur sizce

Çok seviyormuş sizi gerçekten. Makul bir isteğiniz için dünyanın hakaretini edip üzerine boşanmayı öne sürmesi, evi terketmesi...

Başka sorununuz yok diye haklı olduğunuz konuda bile yalvarıp yakarırsanız başka sorunlarınız da olmaya başlar.

Yok ben eksik yazdım kusura bakmayın yais anlama olmasın..
Biz evlenmeden önce memletinden gitmek istiyordu ve benim olduğum şehirde de unvsiteyi okuduk ordan tanışıyoruz zaten.. o yüzden kabul etti seviyordu burayı.. ama evlendigimiz gün başladı kavgalar bende anlamadım en sonunda bu şekilde anlaştık.. yano bu anlasma biz evlendikten 2 sene sonra yapıldı..
O zaman yalancı bir adamla evlenmişsin ne diyeyim.
Hem yalancı hem sorumsuz.
İnsan tatil gelince eşimle, bebemle denize gireyim, gezeyim ister.
Boşanmaya niyetiniz yok galiba.
Allah'ım kolaylık versin inşallah.

Çok alttan almışsınız. Niye kendinize değer vermiyorsunuz? Annesi değilsiniz ki çıksın arkadaşlarıyla dolaşsın kafası dağılsın dedim diyorsunuz. Tatillerde sizin ailenizi görmeye hakkınız yok mu? Süreyi en baştan yarı yarıya paylaşmalıydınız. Hadi olmadı siz kendi aileniz de o kendi ailesinde bir süre vakit geçirebilirdiniz. Baştan ipleri eline verip sonra şikayetçi olamazsınız. Sizi sevseydi saygı gösterir, ailesine giderken yanına alacağı çanta muamelesi yapmazdı

Kızlar çok kötüyüm sabahtan beri ağlıyorum eşimle tartıştık çıktı gitti memleketine 15 gün kadar da gelmez sanırım.. daha doğrusu nereye gittiğinden bile emin değilim çünkü yanına hicbisey almadı giderken kapıyı çarptı gitti.
Daha onceki konumda bahsetmistim yazları 2 ay, kisin 15 gün, tatillerde bayramlarda hep eşimin memleketindeyiz. Bu yazda 1 ay kadar eşimin memleketinde kaldıktan sonra Yıllık izinler kaldırılınca tekrar evimize geldik. Yaklaşık 2 haftadır evimizdeydik bugün tekrar eşimin memleketine gidecektik. gece uzun uzun sohbet ettik güzel güzel konuşuyorduk dedim ki ben gelmesem sıkıntı olur mu senin için? Zaten bayramda bi 9 günlük tatil daha var onu da orda geciricez biraz evimde kalmak istiyorum.. vay sen misin bunu diyen adamın içine resmen şeytan girdi öyle seyler söyledi ki dondum kaldım tamam gelirim bu kadar sıkıntı yapma dedim ama dinlemedi bile bundan sonra istesende gelemezsin dedi asla hiçbir zaman gelemeyeceksin bir daha dedi. Tayin isteyip gidecekmiş artık memleketine dayanamıyorum burda kalmaya artık dedi sürekli o fedakarlık yapıyormuş ben kıymet bilmiyormuşum..ağlaya ağlaya uyudum alttan almaya konusmaya çalıştım ama hiç oralı bile olmadi.
Kapıyı çekti gitti 1 saat önce.. 1 sene var tayinlerin açılmasına 1 sene daha sabret sonra kurtulursun benden dedi.. ilk defa ayrilacagimizi söyledi 6 yillik evliyiz hiç soylemezdi böyle biseyi sakasini bile yapmazdı.. birbirimizi çok seviyoruz aslında ama bu memleket konusu acilinca gözü hiçbir şeyi gormuyor başka hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen sirf bu konu yüzünden defalarca birbirimizin kalbini kirdik..
Kızlar ne yapacam ben ağlamaktan içim dışına çıktı o kadar kararlı görünüyordu ki.. bazen topla herşeyi git esimin memleketine diyorum ama sonra aklima geliyor küçük bi ilçe köy gibi insanları bi garip alisamam hayatımı mahvedemem diyorum ama diğer türlü de mutlu olamıyoruz evliligimizin ilk günü bile bu yüzden cok büyük kavga ettik ki evlenmeden önce eşim kabul etmişti burda yaşamayı.. evimizin olduğu şehir büyük merkezi her turlu imkanı olan bi yer ben burayı çok sevmeme rağmen defalarca eşime teklif ettim ikimizin de ailesine yakın olan başka bi şehirde yaşayalım diye ama o istemedi illa ki kendi memlketi olacak. Ben boğuluyorum artık nefes alamiyprum gözünün içine bakıyorum el ustunde tutuyorum hicbirseyine karismıyorum yeter ki mutlu olsun ailesinden uzak diye sesimi cikarmiyorum sürekli arkadaşlarıyla dışarda planlar yapar benim aileme çok gidip gelmez hep mesafelidir ama ben bunları bile sıkıntı yapmadım mutlu olsun geezsin dolassin dedim hep ama gene olmadı.. olmuyo bizden galiba sonumuz belli gibi uzatmaları oynuyorum sanırım.. kızlar her iki tarafta birbirini severken sirf bu sebepten ayrılık olur mu... Sevgisinden hiç şüphem yok ama niye bana karsi bu kadar sinirli anlayamıyorum.. duvar gibi oluyo bazen.. biseyler söyleyin siz benim yerinde olsaniz ne yapardınız ben mi yanlış yapıyorum..
sen zaten yapıcagın fedakarlıgı yapmıssın yani her tatilde kac gelin kaynanasının yanına gider merak etme bu koca bosayamaz seni hem memur hemde her tatilde kaynanasına giden bi hatun bulamaz emin ol bide arama bırak gitti anlasın degerini

İşte hep bu iyi niyetten başımıza geliyo ne gelirse. Ne demek gezsin mutlu olsun..sizde mutlumuydunuz o dışarda gezip tozarken
Bende böyleydim. Hep alttan al,hep o mutlu olsun falan. Ama bir baktım ki ben benlikten çıkmışım. Kendi değerimi kendi gözümde bile bitirmişim
Sonuç,11 yıl sonra tası tarağı toplayıp çıktım evimden. Gözümdede hiç birşey kalmadı inanın. Eskiden tatildeyken bile çay kaşığımı bile özleyen ben,hiçbirşeyi özlemiyorum. Çünkü taviz vere vere,hiçbir duygu bırakmamışım kendime
Şimdi ya değişip kendinizi önemsemeye başlayacaksınız,yada yıllar sonra çarkedeceksiniz

Kızlar mesaj attı şimdi annenlere gittin mi diye sordu evdeyim dedim o da gitmemiş memleketine.. belki biraz sonra eve gelir ne yapiyim nasıl davranırsam doğru olur sizce
hic muhattap olma konuda acma o pisman olup gelsin özür dilesin senden sen al cay yap karısında ic sanki hic üzülmemisin gibi

benim kadınlarda anlamadığım bunca şeyin üzerine nasıl sevgisinden şüphe duymuyorsunuz. eşiniz sizi umursamıyor bilmem farkındamısınız. bazen erkeklere hiç suç bulmuyprum hatta bütün bu ortamları yaratan,besleyen biz kadınlarız

e
Konuşuluyor tabi konuşulmaz mi ama karşında insanın fikirleri değişebilir diyen bi adam varsa ne yaparsın? Evlenmeden önce memleketinden nefret eden beni buradan kurtar diyen adam nasıl böyle değişti aklım almıyor..
diyemiyomusunuz senin fikirlerin değişmiş olabilir benimki değişmedi bu kadar aile meraklosıydın niye evlendin diye

Bütün hepsi mi aynı olur arkadaş ya. Anlayışlı, oturup konuşabileceğin tipleri çok az. Ama işte beylerimiz asabi, sinirli, dediğim dedik. Bunları da biz bu hale getiriyoruz.
Sizin şu an sessizce beklemekten başka yapacak çok şeyiniz yok.kendinizi sakince ifade edin o bağırsa da. Sonra biraz sabır. Kendi adımınızı atmış olacaksınız çünkü.Dilerim bir an evvel toparlarsınız.

Yeteri kadar ödün vermişsiniz bence kendinizden. Daha fazla yıpranmayin. Onuruna bırakın artık. Onun yaptığı bencillik siz gayet olgunca yaklasmissiniz. Onun memleketin de yaşayınca ne olacakmış sanki ? Çok meraklıysa kendisi gitsin. Üzülmeyin biraz kıymet bilsin bence

Yemin ederim fenalık geldi bu adamların memleket sevdasından!

Aslında haklisin ama çocuğum var ona kiyamiyorum işte.. böyle bisey yüzünden de ayrılık olur mu kafam almıyor bu kadar basit mi evliliği bitirmek pamuk ipliğine bagliyiz gibime geliyor..
Cok ciddi bir durum bence yani evini esini cocugunu birakip giden adama guvenemem ben. Yarın bir sey olsa ortada birakip gitmesini bile beklerim.
Sanirim gitmemis bir sonraki mesajinizda okuduğum kadarıyla. Demekki sinirlenmis hem kafasini biraz toparlamak hem de sizi uzmek istemis. Nacizhane tavsiyem geldiginde keskin çizgilerle konuşun, kizdiginiz noktalari ve su "bosanma" kelimesinin bu kadar kolay söylenmemesi gerektigini belirtin, aile kavraminin esinizin kafasindaki tanımını sorun. Babası annesine bu sekilde davransaydi kendisinin ne dusunecegini sorun. Cocugunuzun yarin ne hissedeceğini sorun bence..

2 ay kV de de kalmak valla bravo nasıl dayandın. Bu devirde 2 ay tatilini kV de geçirecek hatun bulunmaz geri donerde suçlu olduğunu kabul edermi orası meçhul . Empati kurmasını saglasan yada başka alternatif ler sunsan başka şehre taşınmak gibi bundan sonra ki tatil planları için yeni düzenlemeler yapmayı önersen. Sadece onun hakkı değil mutlu huzurlu olmak öyle değil mi seninde hakkın . Ama o senin fikrini bile duymaya tahammülü yok nasıl bi egolari varsa bu erkeklerin

Bu ne ya her tatilde ilk fırsatta soluğu annesinin babasının yanında alıyor. Iyy. Ben çekemezdim valla güle güle der yolcu eder bi daha kapıyı açmazdım. 2 ay kalmak ne demek? 2 ay tatilim olsa evlendiğimde dünyayı gezerim eşimle.

Bayramlar dışında ayrı takılmanın ne sakıncası varmış, evlilik yapışık ikiz olmak mı demek ben de anlayamıyorum.

Back
X