• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz evlendik peki ya anamiz babamiz:(((

Anksiyete durumu mı var acaba? Hayat kalitenizi etkiliyor bence.Rabbim kalbinize sükunet,ferahlık versin.iciniz ailenize karşi huzurla olsun inşallah.

Oğlum var. aile kursun, eşiyle mutlu olsun, çocukları olsun, huzurlu olsun. Ay daha ne isterim! Evime gelse ‘’git evine karının, çocuğunun yanına’’ der yollarım. Eşine hediyeler alır yollarım, sıkboğaz edilerek sevildiğini düşünmesin değer gördüğünü anlasın diye. Torunlarıma oyuncaklar alırım, isterlerse gezdiririm, anneleri çalışırken bakarım. Yalnızlığımla kimseyi bunaltmam. Ne hayallerim var bir bilsen.
Böyle hayata atılmış çocuklarının üzerine maddi manevi bir ağırlık gibi çöken ebeveynlerden hiç hazetmiyorum.

Arkadaslar bilmiyorum herkesde ayni dusuunce varmi...5 senelik evliyim 4 kardesiz 3umuz evli 1 tanesi yanlarinda ..annemi babami cok yalniz hissediuorum evli kardesim ben ve ailem ayni mahallenin 2 sokak falan otelerindeyiz sadece. Surekli de giderim gunduz aksam hergub olmazasa canim nezaman istese giderim yani cok sukur allahima...ama sanki onlara yetmiyor ozellikle babama..kendini hep yalniz hissediuor gibu geliyor bana hadi biz kalkalim derken bile vicdan yapiyorum bazen kalin bu gece diyor evim 2 sokak assada oldugundan kalmaya gereksinim duymuyoruz bizde yataak yorgan ser topla zor oluyor cocukda var malum cocuklar kendi duzenlerinde daha rahat uyur..icimde hep bi yara oldu bu..evimde 3 kisii cok mutlu oldugum anlarda icime oturuyor birden ya babam diyorum..simdi ne yapiyor tv karsisinda olece uzanip vakit doldurmaya calisiuor muhabet etcek kimse yok..gunduz 1 2 saat kahveye gider hemen eve geri gelir annem komsularinda falan genelde kadinlarla takiliyor kardesum zaten okul kurs evde yok pek ..bizde kendi hayatimiza bskiyoruz...ama babam...simdi bile nedense bir vicdan icindeyim..buarada akrabalik yok bizim sulalede herkez herkezle soguk uzak gurbette falan..bi bizler gideriz yanlarina ..birturlu adapte olamiyorum evlilige hep aklim onlarda..hep bi korku hasta olcak kotu hise olcak ona diye allah korusun...doganin kanunu bu diye gecemiyorum yurehime bir yangin oturuyor arada 1 saatlibe sonuyor sonra yeniden alevleniuor..psikologa da gittim ilac kullaniyorum hatta ama faydasiz hala ayniyim lutfen konusalim...allahim hepimizin ana babalarina saglik sihhat vefat edenlerede rahmet versin:KK43:
Daha neler canım ya
Yapma böyle
Onlar siz olmadan önce de 2 kişilerdi
Sen ileride çocukların kendi hayatlarına gidince de üzülecek misin?
Bağlı olmakla bağımlı olmayı karıştırmayalım lütfen

sanki babanı sokağa atmışsınız. bu neyin vicdanı. onlarda evlerinde 3 kişilik çekirdek aile olarak yaşıyolar. evdeki kardeşte evlenince nolcak. beraber mi yaşıcaksınız. eşin böyle ailesine düşkün olsa ne hissederdin. abartmayın lütfen

Kuzum ne hassassiniz insaAllah sizin evlatlarinizda size karsi boyle tatli olurlar.....

Bence babanizla konusun gun icinde arayin birsey yapinca goturun birlikte kahve cay gunleri yapin baba kiz birsey ilginc gelince misal cocuk degisik birsey yapti ilk babaniza gosterin ya da cocuga dedesine ozel birseyler yaptirin konusma vs dedesine izletin....aslinda babalar daha yalniz kaliyor eminim babanizda cok seviyordur sizi icten ice ozluyordur ama babalar pek belli etmez ya ne yapsin sizinde kendi yuvaniz var ama babanizi anlatyiginizda vir tuhaf oldum mumkun mertebe anne ve babaya ozel olduklarini yalniz hissetmemeleri gerektigini soyleyin davranisla gosterin inanin kaybedince ozluyorsunuz benim babam vefat etti ozellikle yasli babalar gormeye helede kizlariyla sakalasmalari falan benim icimi sizlatir

Allah anrne babaniza hayirli uzun omur versin

babanıza emekli mekanlarına gitmeyi teşvik edin.
Ona sorumluluk yükleyin. Cocukları okuldan alsın. kendini faydalı bir birey gibi hisseder.

Yaptığı şeyleri övün mesala ben babamın salatasına bayılıyorum. SEnin gibi yapamıyorum diyorum . sürekli salata yapıyor.
Ayrıca gücünüz yetiyorsa para verin . o kendine göre harcarsa mutlu olur.

Pikniğe gidin haftasonları. Kısa ama kaliteli zaman geçirin. Beraber sinemaya gidin.

Arkadaş edinmesi için teşvik edin. Akraba zirayetlerine beraber gidin.

Sürekli orada olmanız ona birşey ifade etmez. Sizi kısa zaman görüp gördüğünde de etkili olduğunuz görüşmeler daha faydalı olur.

Eşiniz böyle yapsa ne hisseder ve ne karşılık verirdiniz?
Benimki yapsa madem öyle boşanalım onlarla yaşa derdim

5 yıldır sürekli bunu mu düşünüyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına çok abartıyorsunuz..
Bir de uzakta olsanız ne yapacaktınız?
Babanıza fazla düşkünsünüz belli ki ama düşündükleriniz çok abartılı..

Anneniz babanız 2 sokak ötenizde ve siz hergün görüyorsunuz gereksiz bir vicdan olmuş. Bence şükredin vicdan yapmak yerine her anın kıymetini bilin. Ben anneme 9 yıldır sarılamıyorum anne diyemiyoum. Soğuk bir mezar taşından bakıyorum ona. Böyle düşünerek birlikte geçirdiniz günlerinizi kendinize zehir etmeyin.

aynı benim durumum ben de 3 senelik evliyim aynı şehirde yaşıyoruz eşim benim için yaşadığım ile geldi ben de anam da anam derim. hep içim ciz eder. evim kaloriferli onun sobalı bunun için bile her kış zehirdir bana. ben burda sıcakta oturayim onun bir tarafi isinirken diğer tarafi donsun nsl olcak bu iş derim. fazla mi hassasım yoksa hasta miyim bilmiyorum. ya da çok mu iyi bir evladim çünkü onun için ne varsa yapmayı istiyorum.

Nasıl ki siz bir bireysiniz, ananız babanız da öyle. Eğer ki babanız yanlız hissediyor ve sıkılıyorsa yeni çevreler edinmeli, yeni hobiler edinmeli. Her gün görüştüğün kişiler için özlem duyulmaz.

Bakın siz de çocuk sahibisiniz, kendi çocuğunuz için gelecekte ne dilersiniz?
Valla ben diyorum, 18 olan alsın bavulunu hayata atılsın diye, büyük konuşma diyorlar. Elbette elimi çekecek değilim çocukların üzerinden ama herkesin biricik hayatı var, dolu dolu yaşasınlar, analarının dizlerinin dibinde otururken hayatı kaçırmasınlar isterim.

Bakış açınız yanliş bardağin boş tarafını görmek dedikleri bu olsa gerek.Ne güzel aileniz ile evliliginizi birlikte sürdürebiliyorsunuz,özledim diyecek kadar uzaklarda yaşamiyorsunuz ve evladinız varmiş ayrica eşinizden hic bahsetmediginize göre belli ki anlayişlı bir eş...Daha ne olsun biraz da bu acidan baksaniz her günunüze şükreder fakir fukaraya sadaka verirsiniz..Bence babaniza kendi hayatinizdan bahsedin bol bol muhakkak o da bu manevi baskiyı mutlulugunuzu dinledikce birakacaktir ve siz de düşüncelerinizi ondan aldiginiz enerjiyle yoluna koyacaksiniz.

Kuzum ne hassassiniz insaAllah sizin evlatlarinizda size karsi boyle tatli olurlar.....

Bence babanizla konusun gun icinde arayin birsey yapinca goturun birlikte kahve cay gunleri yapin baba kiz birsey ilginc gelince misal cocuk degisik birsey yapti ilk babaniza gosterin ya da cocuga dedesine ozel birseyler yaptirin konusma vs dedesine izletin....aslinda babalar daha yalniz kaliyor eminim babanizda cok seviyordur sizi icten ice ozluyordur ama babalar pek belli etmez ya ne yapsin sizinde kendi yuvaniz var ama babanizi anlatyiginizda vir tuhaf oldum mumkun mertebe anne ve babaya ozel olduklarini yalniz hissetmemeleri gerektigini soyleyin davranisla gosterin inanin kaybedince ozluyorsunuz benim babam vefat etti ozellikle yasli babalar gormeye helede kizlariyla sakalasmalari falan benim icimi sizlatir

Allah anrne babaniza hayirli uzun omur versin
Amin cnm seninde
Evet aslinda yalniz kalan hep babalar oluyir anneler bi sekilde komsuydi falan gidiyolar biyerlere.....zaten kizim uzerinden sebgimi belli ediyorum hep meseka ben gidio ona sarilamam cekinirim kiizma derim git dedeye saril op falan

Anneniz babanız 2 sokak ötenizde ve siz hergün görüyorsunuz gereksiz bir vicdan olmuş. Bence şükredin vicdan yapmak yerine her anın kıymetini bilin. Ben anneme 9 yıldır sarılamıyorum anne diyemiyoum. Soğuk bir mezar taşından bakıyorum ona. Böyle düşünerek birlikte geçirdiniz günlerinizi kendinize zehir etmeyin.
Oyle bir duygu ki nasilsa yarin bende mezar tasina bakicam deyip bugunleri hep yarali geciriyorum bugun guzelse yarin olume bir tik daha yaklastik dusunceleri var

Back
X