- Konu Sahibi elifcik_45
-
bide aile farkıda var ama asıl sebep görünüş.aileler pek uyumlu değl zaten babam baştan dedi resmiyet olsun diye. bende zaten resmiyetten yanayım. kv hemşirelikten emekli yaşlı biraz ama maşallah süslüdür bide açık. bense tesettürlüyüm.ailem onada takılı neymiş kv oturaklı değilmiş. bende dedim onunla evlenmicem dedim. ama asıl sebep yakıştırmamaları.napıcam bilmiyorum insan Allah'a hastalık ver diye dua eder mi ben ediyorum.Allahım bana dertli hastalık verde anlasınlar söylene söylene ne hale getirdiniz diye.Tamam benim iyiliğimi istiyolardır ama görünüşle iyiylik olmaz kişaka gibi. çok saçma.böyle saçmasapan ve çok hatalı bir sebepten insan çocuğunu sevdiğinden ayırmak ister mi. ben nişanlın diyorum. ailen saçmalıyor. akılları başlarına gelir sen hiç yılma.
aa canım unuttun mu onlar ermiş.herşeyi görürler.inanaın nişanlımı görseniz sevsinler diyeBu ailelere ne oluyor anlamadım, yediklerinden mi, içtiklerinden mi
Önemli olan çocukların mutluluğu değil mi?
Sevgi, dürüstlük, insanlık değil mi?
Bu kadar kolay mı sevgini sil at demek, ya biz ,ya o demek.
Vazgeçme sevginden, inatlaşma ama dik ve kararlı dur.
Mecbur kabullenecekler,umarım evlendikten sonra huzur verirler.
aynen canım inan insanın zoruna gidiyo.millet onu demiş millet bunu demiş.o millet kimse bi bulsam zaten.düşman sevindiriyomuşum böyle yaparak.kaçmayı bile düşünüyorum ya.başları eğilir diye katlanıyorum hep.kirpi yavrusunu pamuğum dıye severmiş nişanlınız ailesıde oğullarını sizden üstün görüyorlardır sebep gerçekten çok saçma böyle bı sebebpten ayrılmanızı istıyorlarsa ALLAHIN gucune gıder
babaannemde istemiyo sırf bu sebepten. ilk sebep ev yok diyedi nişanlmda evlenmeden alıcam evimi dedi.sadece tip görünüş böyle bişi var mı.bıktım inan ki.bunalmak kelime bile değil bunların yanında.büyümüş benimkisi hocaya götürceklermiş.kocammış gibi konuşuyomuşum.sevgi dedikleri de bir sızlar iki sızlar sonra unuturmuşum.Öyle ölümü falan düşünme , hastalık dert isteme , bunalmışsın ama yapma böyle.
Ailen saçmalıyor, öyle biri gelir ki karşılarına, bin pişman eder onları, mumla ararlar nişanlını,
bu arada olan sana olur tabii.
Açık diye kv ye laf ediyorlar ama Allah ın yarattığına mana buluyorlar.
Böyle değil bu işler.
Günaha giriyorlar, yokmu bir aile büyüğü konuşsun.
Yazık üzüldüm sizin adınıza da , nişanlınızın adına da.
Umarım her şey yoluna girer.
aşırı dindar değiliz yani elhamdülillah elimizden geldiğince yaparız ama öyle aşırı derece değil.YA canım dedim htta Peygamber efendimiz damadının ailesi olmadığı halde Fatıma anamızı vermiş Hz Aliye kendi babası gibi davanmış bile dedim ya.Banamısın demiyolar.Babamın tek dediği beklicez.Annem ise sende büyü var.Aşkın adı büyü olmuş.Ya kaçıcam,YA ölücem YAda ne bileyim ya uffDindar bir ailede misiniz bilmiyorum hani siz belli ki inaçlısınız, farkındasınız ama aileniz iki seveni huyundan suyundan değil de Allah vergisi olan tip yüzünden ayırmaya kalktıkları için dindarlıkları samimi gelmedi açıkçası.
Acaba diyorum yinede bir denemek açısından bu konuyla ilgili hadislere baksanız ve onlardan örnek verseniz? Peygamber Efendimizin evlilikle ilgili yapılacak seçimlerle alakalı çok hadisi var çünkü ve elbet size de hitap edecek bir kaç tane bulursunuz. Kim bilir belki işe yarar bir umut.
napmalıyım sizce.diğeri ailem ama çok ağır konuştular sırf kendileri için millet ne der diye istemiyolar.nişanlımda sadece 4-5 ay katlanıcaz sonra rahat edicez diyo.( o süreçte ev alma kurma evlilik düğün tarzı) aklım karışık.çünkü teli duvaklı gelin bile çıksam annem evine düğününe gelmem diyo.
aynen canım millet ne dermiş.yakışmıyomuşuz benim gibi güzeli bulmuş ondan bana iyi davranıyomuş nişanlım.salakmışım bende iki güzel lafa kanıyomuşum. hadi bir iki öyle yaptı ya 7 sene dile kolay ya hiç mi belli etmez huyunu.nişanlımda diyo ya ayırcaklar yada kaçıcaksın diyo kararsız kaldım ben çokmillet tipine mi ne der?:26:
hemde nasıl bir zor durum daha hiç uyumadım hiç bişi yemeden niyetlendim oruca.ama inanaın çok kötüyüm hayatımın dönüm noktasındayım.ooof of...seni çok zor durumda bırakmışlar yaaa...insan evladının mutlu olmasını ister ki...allah bir çıkış yolu gösterir umarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?