her turlu insanla calistim, belcikada cok kultur var hemen hemen akla gelmeyecek her ulkeden insanlarla muattap olabiliyoruz dolayisiylaBaşka hangi milletten insanlarla çalıştınız konu sahibi.. Birini eleştirmek için fiğerlerini iyi tanımak gerek
Turklugu ve turkleri turkiyede yasamaktan ibaret sanmiyorum :) turkiyedeki turkleride yurt disindaki turkleride gozetleyerek konustumSiz Türkleri ya da Türklüğü Türkiye de yaşamaktan mı ibaret zannediyorsunuz . Yanınızda çalışan ya da aynı ortamda çalıştığınız üç beş kişi ile koca bir ırkı yargılama hakkına sahip değilsiniz .
belcikadayim
Cinselliğin tabu olduğu ve eğitim refah seviyesi düşük toplumlarda olur bu durum.
Ortadoğu ülkelerinde bulundun mu hiç bilmiyorum ama orada durum daha kötü.
Yargılamak haddimize değil ama böyle bir realite var.
Kadınlar gelişmiş ülkelerde bile daha 1900 lerin başında bile insan yerine konulmuyordu.
Bu gün Emmy Noether'in doğum günü. Google'da doodle olmuş bu gün belki farketmişsinizdir. Matematik ve fizik alanında çığır açmış bir deha ama o zamanlar üniversiteye hoca olarak alınmamış kadın olduğu için. Maaş almadan çalışmış, başka birinin adıyla dersler vermiş uzun süre.
sen kendine hakaret edilmis hissediyorsan sende o sevmedigim uzak kalmak istedigim insanlardansindir!Sen kimsin ki bütün türk milletini TANIYORSUN?
Sok oldum resmen okuduklarimdan dolayi. Yorumlarda öyle.
Birde yok simdi saldiracaklar diyorsun vs...
Benim Türk milleti hakkinda tek diyecegim var o da cogunun (SON ZAMANLAR) kendi milletini asagilamaya cok sevdiklerini ! Ne hikmetse..
Ve birsey olsa direk toplum suclu direk herkes suclu?
Yurtdisinda nerde görülmüs duyulmus böyle birsey?
Yabanci Adam televizyona cikiyor devlete karsi isyan ediyor ve issizlik maasini catir catir yerim diyor ve bu konu hakkinda tartisiliyor..
Etrafimda yabanci kizlar erken yasta cocuk dogurarak issizlik maasi cocuk maasi yiyerek gecinirim diyor!
Kimse demiyor benim milletim ne igrenc ne kötü ne kaka ! Kendi Milletimden utaniyorum demiyor !
Ama sende neyin kafasi bu anlamiyorum?
Niye bu genelleme?
Ozaman sende kendine hakaret etmis de oldun bu arada? Türk degilmisin yoksa?
Derdin varsa paylasirsin insan gibi.
Ama yasadigin bir kac derdini butun millete yüklemeye hakkin yok !
Bunu yurtdisinda o övdügünüz öteki milletler yapmiyor mesela !
Herkes kendinden baslasin. Topluma bir irka camur atmak ne demek yahu hala sasiriyorum.
Sizin o kötülediginiz türk milletini yabancilarin pek cogu seviyor iyi yanlarini görebiliyorlar hatta türkiyeye yerlesiyor yasiyorlarda sen mi görmüyorsun yasayamiyorsun ? Ozaman suc senin bakis acinda veya karsina cikan birkac kötü insanlarla alakali! Millet ile alakasi yok. Ki merak da ettim calistigin her insana türk damgasi vurmussun basina her gelen olayi türk insanina yapistirmissin. Ama türkiyede sadece türk milleti yasamiyor ...
Ki sen genelleme yaptigin icin bunun farkinda oldugunu sanmiyorum.
Kendi milletini asagilayan kimbilir baska bir gün baska milleti asagilar.
Tiksincccc...
Ha simdi sen olayi yanlis anladin demesin kimse bana. Ben olayi gayet dogru anladim.
Konu sahibinin cahilligi ortada. Ve sizede hakaret etmis farkindaysaniz.
Burda toplumsal yasantiyi sosyal yasami elestirenler olmus..olabilir.
Ama herkes öyle diyemez kimse. Bunun da farkina varilsin.
Genelleme yapmak yanlis!
Ama artik öyle bir hale gelmis ki bazisi...
Biri ciksa her milletin iyisi kötüsü var dese kimse tinlamiyor!
Niye acaba..ne ara bu hale geldi insanlar?
biseyleri duzeltmek isterseniz daha iyisi olsun isterseniz olumsuzluklari gormekle degil duzeltmekle baslayabilirizIyiki Abd, afrika, hindistan de felan dogmamisiz o sebepten cok sukur muslumaniz cok sukur Turk'uz degilmi hatunlar sukredecek cok sey var ama hep olumsuzluklar goruyoruz nedense?
Bu cumleyi kesinlikle onayliyorum, ben burada belediyeye kosu kiyafetlerimlede gitsem son model suslenip gitsemde ayni muameleyi goruyorum cunku bi kanun var oda herkes icin gecerli, iyi giyinen icin ayri kotu giyinen icin ayri kanun yok!Insanlar böyle eleştiriye gelemez pohpohla mutlu olurlar eleştir kabul etmezler
Yeni eve taşındım 1 senedir eksik gedik bitmedi nasıl ustaysa yapanlar heryer de sıkıntı var çeşmeden Kapıya parkeden Elektriğe kalorifere
Devlet dairesine git kıyafetine göre muamele görüyorsun eğer durumun yoksa seni adam yerine koymayı geçtim azarlamaktan zevk alıyorlar resmen
Geçen çocuklar eğlensinler diye gezmeye götürdüm iki tane durumları olmayan çocuk oyuncakların Etrafında dolanıyor biletçi kız da hem annesini hem çocukları azqrlıyor aşağılıyor Paraları yok ya Güçleri de yok! Drdim bindir çocukları paralarını ben vereceğim kadın da ki tavır 'Şunlar için mi ne gerek var terbiye bile vermemiş annesi' kadına saç baş girecektim belki hayatlarında hiç bilmedikleri oyuncakların hevesiyle oraya buraya Koşan çocuklara sahip olmaya çalışan onları binemeyrceklerine ikna etmeye uğraşan anneye hakaret ediyor utanmadan
Yani haklısın bende sesimi çıkarıyorum artık
Bizde de öyle herkes Eşit diye bir madde var amauygulama değişiyor malesefBu cumleyi kesinlikle onayliyorum, ben burada belediyeye kosu kiyafetlerimlede gitsem son model suslenip gitsemde ayni muameleyi goruyorum cunku bi kanun var oda herkes icin gecerli, iyi giyinen icin ayri kotu giyinen icin ayri kanun yok!
arkadas turkiyeye gidiyorum adam bankada memur olmus benim musteri oldugumu gorunce kendini yuksek goruyor halbuki tamtersi olmali musteri hizmeti diye bise var. taaaki yurtdisindan geldigimi soylemek zorunda kalana kadar normal bi turkiyede yasayan halk olarak gordugum muhamele: o bankanin musterisi degilim "-", turkiyede verebilecek sabit bi adresim yok "-" (teyzemin halamin amcamin adresi diyorum ya), turk tlfn numaram yok "-", fakir etiketi yedigimi hissediyorum ve en sonunda euro bozdurmak icin geldigimi anlayan memur arkadasim onumde takla atmadigi kaliyo!
bu ne ya bu nedir, fakirsem sanane zenginsem sanane! kanun herkes icin ayni olmali
Yani boylr dusunmeniz normalbelcikadayim
bir insan isini dogru duzgun yapmazmi ya, bir insan kendi milletinden bukadar sogurmu ya?
biliyorum bu okuyan herkes saldiri yapacak sen herkesi ayni torbaya koyuyosun, turklugunden utaniyoruz boyle bise demeye hakkin yok diyecekler
ama biri degil ikisi degil nezaman bi turkle calissam bir sorun arkadas bu ne vurdumduymazlik, bu ne alaycilik!
kadinsan helede yanliz yasayan bir kadinsan seni biseye saymiyolar..ama bu sorun sadece turklerde yasiyorum
ne dicemi bilemiyorum artik ya
not: cokkk sinirliyim sinirden titriyorum, yazmam gerek yada birine catmam, is yerindeyim catacak kimse yok
benim zaten cifte vatandasligim var. konuyu anlamadan yaptiginiz yorumu iyi dusununde yapin lutfenvatandaşlık değiştir sen en iyisi allah muhafaza bize falan benzersin nolur nolmaz
Evet biz çılgın Türkler ve yine evet Ne Mutlu Türk'üm diyene ! Görgüsüzlük, cehalet, vurdumduymazlık başkadır,bir toplumu ırkından dolayı aşağılamak başkadır, bu söyleminizi İngiliz'e de yapsanız alacağınız cevap budur ( nokta)bir insan isini dogru duzgun yapmazmi ya, bir insan kendi milletinden bukadar sogurmu ya?
biliyorum bu okuyan herkes saldiri yapacak sen herkesi ayni torbaya koyuyosun, turklugunden utaniyoruz boyle bise demeye hakkin yok diyecekler
ama biri degil ikisi degil nezaman bi turkle calissam bir sorun arkadas bu ne vurdumduymazlik, bu ne alaycilik!
kadinsan helede yanliz yasayan bir kadinsan seni biseye saymiyolar..ama bu sorun sadece turklerde yasiyorum
ne dicemi bilemiyorum artik ya
not: cokkk sinirliyim sinirden titriyorum, yazmam gerek yada birine catmam, is yerindeyim catacak kimse yok
Silah zoruylami türklerle cslistiriyorlar bacim seni
sen kendine hakaret edilmis hissediyorsan sende o sevmedigim uzak kalmak istedigim insanlardansindir!
bak soyle diyim hic kimse kimseyi sevmek zorunda degildir ama saygi duymak zorundadir ve dusunculerinede saygi gostermek zorundadir. diyip diyip duruyosun diger millette soyle boyle yapan insanlar milletine iyy bizim millet hep boyle ne pislikler kakalar demiyolar saniyosun inan bana diyende var demeyende var
ayni senin ve benim gibi ; ben diyorum ama sen demiyor (ki demek zorunda degilsin) ve beni yargiliyosun. sen fikirleri yargilayabilirsin ama benim dusuncelerimi yargilayamazsin sen bana boyle konustun diye benim basimin uzerinde bi ampul yanipda aaaa evet bu bayan dogru soyluyor butun dusuncelerimi degistirim demicem
Ben tr degilim senin gibide sikayetci degilimseni silah zoruylami turkiyede tutuyolar
benim zaten cifte vatandasligim var. konuyu anlamadan yaptiginiz yorumu iyi dusununde yapin lutfen
acaba klavyemin turkce olmadigi icin olabilirmi? buna bile kafaniz calismiyosa gerisine calismasini beklemiyorum zatenturk ne yaaaa ALLAH aşkına çileden çıkartmayın bizi TÜRK yazmak bukadar mı zor
ayrıca TÜRK le çalışma ozaman silah mı dayadılar kafana tövbeee tövbeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?