Biz turkler !!

Meslek liseleri açıyorlar makina yok ,alet yok bol,bol teori
pratik yok

Dediğiniz çok doğru ancak önceki mesajlarımda da belirttim bizdeki problem memurların tembelliklere yatkın olmaları değil, iş etiği yasalarının ve kültürünün gelişmemiş olması, denetleyici organların görevlerini düzgün yapmaması, yasaların teorikte ve pratikteki yetersizlikleri, iş yerinde disiplinin sağlanamaması... Bunlar bireysel problemler değil, sistem problemleri. Yoksa siz bir Almanı verin Türkiyedeki bir devlet dairesine o da öğle arasını 3 saat tutar; ya da bir Türkü Alman bir şirkette çalıştırın tam verimle çalışır.
Söz konusu esnaflık, işçilik, zanaatkarlık olduğunda Türkler daha çalışkan, ama memuriyette pek öyle değil sizin dediğiniz gibi.

Evet doğru, denetim mekanizmaları ve yasalar da çok önemli.

Ama inanın Almanlar Türk şirketlerine kazara düşerse ya da Alman bir bilirkişi şans eseri devlet dairesine çağırılırsa, adam iş yapmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Ya da Alman annenin çocuğu Türk devlet kurumlarında da çok çalışıyor. Gerçekten kültür etkiliyor, sadece denetim kısmı değil.

Ben insanların sistemi, doğal olarak sistemin de insanları etkilediğine inanıyorum.

Sonuç ne oluyor? Tembelliği marifet sanan bir kültür.

Evet yoğun bakımda kebap yemeleri gibi

Evet yoğun bakımda kebap yemeleri gibi

Hangi ulkedesiniz bilmem ama bir isvecliye gore tembel kaliyoruz ya da br almana gore.

Yurtdisinda is yapmamis insanlarin seni anlayabilecegini sanmiyorum ama cok haklisin. İs ahlaki gelismemis bizde, zaten gelisenide az..

Başka hangi milletten insanlarla çalıştınız konu sahibi.. Birini eleştirmek için fiğerlerini iyi tanımak gerek

Siz Türkleri ya da Türklüğü Türkiye de yaşamaktan mı ibaret zannediyorsunuz . Yanınızda çalışan ya da aynı ortamda çalıştığınız üç beş kişi ile koca bir ırkı yargılama hakkına sahip değilsiniz .

Ben sizi anlıyorum. Biraz eğitim ve is kültür üne ihtiyacımız var. Yoksa güzel duyguları olan milletiz.:)
Almanca hocamız anlatmıştı almanların çok önem verdiği bir heykelin önünde bizim Türk vatandaşlarımız çizgili pijamasiyla maaile mangalli piknik yaparlarmış.doğal olarak kiziyorlardi demişti :)

Katiliyorum size,cogu zaman cogu Turk'lerin ne yaptigini anlayamiyorum :) Tuhaflar vesselam

Yurtdışında zenginlikle ,övünmek ayıp ama ülkemizde ayıp değil prestij , farklılıklar var , halen pastanın çoğunu zenginler yiyor kırıntılarda fakire kalıyor ,

valla haklısınız ....

Bu konuda komplekslerimizin olduğu aşikar... Aynı fikirdeyim.

Sonuna kadar katılıyorum!!! Konu bızım mıllet olunca ha calısma ahlakı ha baska ahlak, hıcbırı olmadıgı ıcın:) kadınlarımız evlenmeden once kımseyle bırlıkte olmadıkları ıcın ve cok Namuslu ve mukemmel oldukları ıcın de burada sureklı aynı sorun ekseninde konular okumaya devam edıyoruz.

Cok ikiyüzlü bir ahlak anlayışı hakim maalesef... Burada 19 yasında kızlar da var onlara cinsellık caiz ama ben 22 yasında sevgılımle yatarsam vay halime:)

Kim ne derse desin bende sikayetciyim turklerden, turk olmak ayricaliktir benim icin.
Ama bazilari bunu ayricalik olarak degil ayrimcilik olarak algiliyor.
Ha bire ayrim yapiyorlar.
Helede turk erkekleri.
Hemen niyetleri belli, abi bende sen gibi bi insanim neden hemen ahanda karsi cins diye atlamaya calisiyorsunki?
Bakislari imalari.
Bende yurt disinda yasiyorum.
Ve burda bi hollandalinin yanina oturmayi, 2 metre uzaktanda olsa bi turkle konusmaya tercih ederim.

Sen kimsin ki bütün türk milletini TANIYORSUN?
Sok oldum resmen okuduklarimdan dolayi. Yorumlarda öyle.
Birde yok simdi saldiracaklar diyorsun vs...

Benim Türk milleti hakkinda tek diyecegim var o da cogunun (SON ZAMANLAR) kendi milletini asagilamaya cok sevdiklerini ! Ne hikmetse..
Ve birsey olsa direk toplum suclu direk herkes suclu?

Yurtdisinda nerde görülmüs duyulmus böyle birsey?
Yabanci Adam televizyona cikiyor devlete karsi isyan ediyor ve issizlik maasini catir catir yerim diyor ve bu konu hakkinda tartisiliyor..
Etrafimda yabanci kizlar erken yasta cocuk dogurarak issizlik maasi cocuk maasi yiyerek gecinirim diyor!
Kimse demiyor benim milletim ne igrenc ne kötü ne kaka ! Kendi Milletimden utaniyorum demiyor !
Ama sende neyin kafasi bu anlamiyorum?
Niye bu genelleme?

Ozaman sende kendine hakaret etmis de oldun bu arada? Türk degilmisin yoksa?
Derdin varsa paylasirsin insan gibi.
Ama yasadigin bir kac derdini butun millete yüklemeye hakkin yok !
Bunu yurtdisinda o övdügünüz öteki milletler yapmiyor mesela !

Herkes kendinden baslasin. Topluma bir irka camur atmak ne demek yahu hala sasiriyorum.
Sizin o kötülediginiz türk milletini yabancilarin pek cogu seviyor iyi yanlarini görebiliyorlar hatta türkiyeye yerlesiyor yasiyorlarda sen mi görmüyorsun yasayamiyorsun ? Ozaman suc senin bakis acinda veya karsina cikan birkac kötü insanlarla alakali! Millet ile alakasi yok. Ki merak da ettim calistigin her insana türk damgasi vurmussun basina her gelen olayi türk insanina yapistirmissin. Ama türkiyede sadece türk milleti yasamiyor ...
Ki sen genelleme yaptigin icin bunun farkinda oldugunu sanmiyorum.

Kendi milletini asagilayan kimbilir baska bir gün baska milleti asagilar.
Tiksincccc...

Ha simdi sen olayi yanlis anladin demesin kimse bana. Ben olayi gayet dogru anladim.
Konu sahibinin cahilligi ortada. Ve sizede hakaret etmis farkindaysaniz.
Burda toplumsal yasantiyi sosyal yasami elestirenler olmus..olabilir.
Ama herkes öyle diyemez kimse. Bunun da farkina varilsin.
Genelleme yapmak yanlis!

Ama artik öyle bir hale gelmis ki bazisi...
Biri ciksa her milletin iyisi kötüsü var dese kimse tinlamiyor!
Niye acaba..ne ara bu hale geldi insanlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…