Biz turkler !!

ya burda cok abartı var ya da izmir türkiye sınırları içerisinde değil. Türklerin bukadar aşağılancak bi tarafı yok. Yurt dısındaki türkler derseniz hem fikirim. Türk olup baska ülkede iş yapan adamların coğunluğu bi enteresan oluyor.

başta konu sahibi olmak üzere ne güzel yazmışsınız üle, bir tek ben böyle hissediyorum sanıyordum yeminle mutlu oldum

şark kurnazlığını "zeka" olarak gören TEK (EVET TEK) toplumuz.. Yurtdışında bile ülkenin bug'ını bulup işsizlik maaşı alıp bir de bunu "BAŞARI" olarak gören bir bizim millet var..

"Enayi miyim çalışacağım yaaaawwww" diye diye yaşıyorlar.. Bir Türk olarak en uzak durulması gereken milletlerden biri bizim millet, yurt dışına çıkacaklar bunu akıllarında bulundursun..

Not: Evet yurtdışında yaşadım, hiç oradan vurmaya kalkmayın.. Antidepresana başlama sebebim yurdum insanı, inşallah döner dönmez bırakacağım

yurt disinda yasiyorum! :)

O zaman hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama. Bende ülke adı vermeden yorum yapiyim, bizim türklerin tırnağı olamaz onlar. Sokağın ortasında ölsen dönüp bakmazlar. Kurban olayım bizim türk milletine

ay bana msjla gonder ozelden bulmak lazim onu! bende banlanirim birazdan :) cigdemcikde benden biri olmasi gerekki banlanmis
alman erkek türk kız ilişkisi diye bi konu vardı sende ordaydın bildirimlerinden bulabilirsin konu sahibi oydu acelem var atardım yoksa hadi byy

O zaman hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama. Bende ülke adı vermeden yorum yapiyim, bizim türklerin tırnağı olamaz onlar. Sokağın ortasında ölsen dönüp bakmazlar. Kurban olayım bizim türk milletine

Evet haklısınız İstanbulda herkes seferber oluyor..

http://blog.milliyet.com.tr/insanlik-oldu-mu-kalbi-atiyor-mu-/Blog/?BlogNo=411737

siz mi başka bir ülkede yaşıyorsunuz, çok mu pozitif birisiniz anlayamadım.. bu ilk aklıma gelen olay böyle sürüyle haber bulabilirim..

Belcikada yasiyorum
bizim turk milletide donup bakamaz cunku aile ici tartismaya karisamayiz ayip! kadini 60 yerinden bicaklar sokagin ortasin ama biz sonra anlasirlar onlar canim nolacak bise olmaz deriz :)

ben size katiliyorum konu sahibi..
3 sene boyunca yurtdisinda yabanci bi sirkette tuklerin ortak oldugu proje kapsaminda gorev aldim,inanin sadece ben degil tum turk arkadaslar burda kafayi yemek uzereydik.. proje sahibi sirket Turkiye`deydi yani biz bi nevi Turkiyedekiler tarafindan yonlendiriliyorduk.
Luzumsuz bi kontrol manyakligi,ekstra saatlerini ne yaparim da bedava getiririm dusuncesi,izin almada surekli ama surekli problem,dedikodu..bunu ne yazik ki projenin Turkiye ayaginda gorduk..diger yabanci takimlar hic ama hic problem yasamadilar..
bilmiyorum o gunleri dusundukce sinirlerim altust oluyor Allah bidaha yasatmasin..

Bakin hanimefendi, burdaki konu bizim milletimiz super 10 numara , veya cok kotu yerin dibi degil ki. Insanlarimizin iyi/kotu olmasini tartismiyoruz , calisma hayatindaki aliskanliklarini tartisiyoruz.

Herhangi bir millet hakkinda onlar iyi/kotu demek zaten mantikli degil, her toplumda milyonlarca insan var, hepsinin ayni kategoriye dusmesi imkansiz. Her toplumda iyi insanlar da var, kotuleri de. Dagdaki yavru ayiyi eliyle besleyen Karadenizli kadin da bu ulkede yasiyor, Ozgecan'i katleden sahis da, anlatabildim mi?

Biz herkesten iyiyiz, herkes bize kurban olsun demek de ayrica bence kendini begenmislik, kimsenin kismeden farki, ustunlugu olamaz, hepimiz sonucta insaniz.

Burda sozu gecen konu baska, milletimizde aksak gordugumuz bir yan, toplumumuzun calisma ahlaki bakimindan eksik olmasi. Kimse 4/4luk degil ki, bizim de toplumca eksik oldugumuz yanlardan birisi bu, calisma konusu. Bu konuda eksik olmamiz, kotu insanlar oldugumuz anlamina gelmez ki, boyle bir sey yokmus gibi, hayir biz 10 numarayiz, mukemmeliz, superiz, kimse tirnagimiz degil demek kafayi kuma gommek olur. Aksayan yanlarimizi kabul edip duzeltmeye calismak milletimizin hayrina olur diye dusunuyorum. Alinganlik yapip hatalarimizi kabul etmezsek ilerleyemeyiz. Insanlar bireysel olarak degistiremek istedikleri , cozum bulmak istedikleri sorunlari olunca cozum ariyorlar, psikologa gidiyorlar mesela. Ama ben mukemmelim, ksuursuzum derseniz hayat boyu buhranda kalirsiniz.O yuzden bu konuyu tartisiyoruz zaten.

Su cumleye de yorum yapmadan gecemicem : Sokağın ortasında ölsen dönüp bakmazlar

Vallahi hic boyle bir sey yok, bu kendilerini tanimadan insanlar hakkinda fikir sahibi olan sivrizekalarin uydurdugu bir klise. Gozlerimle tanik oldugum olaylar var, kesinlikle boyle bir durum yok, en azindan Almanya'da, ki insanlar bayagi kapali ve mesafeliler. tanimadiginiz insanlar hakkinda bu kadar keskin yorumlar yapmayin bence.

Son düzenleme:
Genelleme yapamam ama is konusunda gerçekten bazen bende böyle düşünüyorum. Çalışma hayatında çok sinir bozucu şeyler olabiliyor. Millet olarak biraz daha saygıya önem vermemiz gerekiyor. İnsanlarımız otobüse bile itiserek biniyor. bu son zamanlarda çoğalan bir şey yoksa biz millet olarak takdir edilecek birçok özelliğe sahibiz.
Türkiye yapilan araştırmada en mutsuz 3. Ülke çıkmış , mutsuzuz çünkü saygı azalıyor.

biz hepbir elden yanlislari duzeltmek varken, duygusal bakip ben turkum gurur duyuyorum ne mutlu turkum diyene turkluge soz edemezzsin turkler kadar iyisi yok diye yaklastigimizdan ilerlemiyoruz

ben hem türkler en iyi millet diyenleri,,

hem de türkler en tembel en kötü millet diyenleri kabullenemiyorum.
iki taraf da kesinlikle ON YARGILI, VE YETERİNCE MİLLET GÖRMEMİS insanlardan oluşuyor.
ciddi manada cevrem var farklı ülkelerden ve 3. dünya ülkesinde de 1. dünya ülkesinde de ülkemizde de zaman geçiriyorum sık sık.
bazı türkleri altın gibi görüyorum bazılarını çamur.
aynısı diğer milletler için de geçerli.
demek ki genelleme yapmamak lazım.
yol veren yaşlı adamdan bahseden olmuş.
bana da bir tanesi yolda durdu sessizce thank you dedim ve duymadı diye(kulakları ağır işitiyor olabilir) beni sokak ortasında rezil eden ingiliz amcayı da bilirim. artık kapıda falan ilk benim geçmemi bekleyen olursa bağıra bağıra thank you diyorum azarı yememek için

mesela pakistanlılar şöyle dolandırıcı kötü niyetli vs derler,
bir pakistanlı çift gelmişti calıştıgım mağazada alışverişine.
yaklaşık bir saat sonra geri geldiler beni arıyorlar, dedim bi hatamı yaptım acaba.
meger evlilik yüzüğüm kıyafete takılmış çantanın içine düşmüş.
eve gidip farkedince geri getirmişler.
ki arabayla 25 dk git 25 dk gel.
çoğu insan yüzüğün üstüne konmaz tabii, ama uzaktaysa mağazaya bir dahaki uğradığında müşteri hizmetlerine falan bırakırlar genelde.
ki bu kimseler bunu yapsaydı yuzuğum kaybolmuş olacaktı. çünkü ertesi gün işi bırakmıştım.
çok dua ettim kendilerine

kısaca millete değil insana bakmak lazım derim ben.
yetiştirilme tarzı evet çok etkiliyor medeniyeti, nazikliği vs ama iş insanın NİYETİ olduğunda
kötü iyi vs butun ırklarda eşit bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…