cok stresliyiz, dolandirmada kaziklamada namusa yan gozle bakmada ustumuze yok%100 katılıyorum. Kendini eleştirmeyi beceremeyen, eleştirene de saldıran tek millet biziz. Şimdi ama amerigalılar da şöyle, italyanlar da böyle diye yazanlar olacak buraya bir ton.
beni anlayan birisini gordugume sevindim vlh
hic kimse dort dortluk degildir ama bizim turklerle bi is yapmamaya yemin ettim valla billa
İşini hakkını vererek yapan o kadar az insan var ki bu memelekette. Herkes kolay yoldan para kazanma derdinde, yan gelip yatma derdinde. Sürekli acaba kazıklanacak mıyım, acaba bu insan işi hakkıyla yapacak mı diye endişeler duyuyoruz. Ama Türküz, ne ulu bir durum, bununla övünmemiz lazım. En ayrıcaklıklı millet biziz, gurur duymalıyız!!!cok stresliyiz, dolandirmada kaziklamada namusa yan gozle bakmada ustumuze yok
Allaha sukur muslumaniz!
ya aynen esnaftan sikayetciyim ama sadece esnaftan degil yani.. yeminle bugune kadar herseyimde gecikme yapacaklar diye aylar oncesinden herseyi ayarladim "yok yok sknti yok abla o tarihde soyle boyle olacak"diyolar tarih yaklasinca ogreniyosunki 3hafta gecikme var herseye ragmen sakin ol Allah'a sigin diyosun ama bikkinlik geldi resmen yeminlenEğer esnaftan yana şikayetçiysen haklısın bütün ustalar bizim evi yaparken malzemeden çaldılar bir pencere doğru düzgün açılmıyor , taktığı kapı kolları paslandı ki paslanmaz dediği halde , kapının bir kapanmıyor , mutfak seramiğini döşerken ufak parçayı yapıştırmamış ve sırıtıyor ki başında bunların erkek olduğu halde kadınlık meselesi değil insanın kalitesiz olma meselesi bu ''ustalara''gelin işinizi düzeltin dediğimiz halde gelmediler biride yalnış renk vermiş şampanya rengi vereceğine tutmuş hiç satılmayan rengi kakalamış eşime oda aldığı yer uzak olduğunda değiştirmedi esnaf acaip sahtekar memlekette dürüst insan kalmamış
bence sen bi yorum yapma ukala diyip gececene konuyu anlmaya calis!Ukalalığının farkındaysan,bize yorum yapmak düşmez.
dipnot:Umarım yeni nesil,daha modern,daha kültürlü,insanları milletine,mezhebine memleketine göre sıfatlandırmadan tertemiz bir zihniyetle bakar olaylara.
muhattap olma ozaman !Hatırladım seni sen geçen gün Türk erkeklerine AYI diyen kişisin. Sevgilin arap diye arapları öve öve bitiremeyen kişi. Muhattap olmamak lazım senin gibilerle. Hiç burada Türk olmakla gurur duyuyorum deme.
Ben calisma kulturunden bahsetmek istiyorum.
Caliskan bir millet degiliz maalesef, cok calismak basarmak kulturumuz yok. Kolay yoldan para kazanma, avantacilik zihniyetine sahibiz. Dirsek curuten akademisyenlere, caliskan insanlara genelde enayi gozuyle bakiliyor, zaten toplumdan ve devletten gordukleri deger ve maddi kazanclari da ortada. Calisan didinenler enayi, bir sekilde kolay yoldan paraya ulasanlar akilli, uyanik. Bu zihniyet degismedigi surece ne bilim, ne de teknoloji uretebiliriz.
Insanlarimizda isini layigiyla yapma kafasi yok. En basitinden , universitedeyken ogrenci islerine giderdim, gorevli memur yuzume sen de nerden geldin diye bakardi. Senin isin bu kardesim, ogrencilere yardimci olmak. Onu da yapmayacaksan ne halt etmeye o ofistesin , solitaire oynayip kahve icmek icin mi?
Devlet daireleri adam gibi islemiyor. Yolunuz duserse yandiniz, hasbel kader bir sekilde isiniz hallolursa sanslisiniz.
Tarim politikamiz zaten bastan asagi yanlis, devlet adam gibi planlama yapmadigi icin ciftcilerimiz emeklerinin karsiligini kazanamiyor.
Adalet sistemimiz kotu, en basitinden tecavuzculer serbest kaliyor. Daha gecende 15 yasindayim, 38 kiloyum nasil koca adamlara karsi koyarim diyen kizin yazdigi mektubu okumadik mi?
Toplu tasima ve sehircilik kotu. Ben anlamiyorum, baska ulkelerde tikir tikir isleyen sistemler varken, neden biz de yapamayalim? 1. sebep tabi ki nufusun cok olmasi, ama sistemi duzgun isleten kalabalik ulke ornekleri de var. Nerdeyse ayni nufusa sahip oldugumuz Almanya'da ulasim mukemmel, en kalabalik sehirde bile. Isteyince yapilabiliyor yani. Yazik degil mi insanlarimiza, her gun trafik cilesi ? Hele toplu tasima cidden zulum.
Turk olmaktan guru duyalim tabi ki. Ama bu demek degil ki, biz superiz, mukemmeliz diye gecinelim. Mutlaka hatali yonlerimizi kabul etmeliyiz ve daha iyi olmaya calismaliyiz ki toplumca ilerleyelim diye dusunuyorum. Sicakkanli, guzel, vicdanli bir milletiz ; lakin bu baska is , ekonomi baska. Is baska, dostluk baska yani:) Toplumumuz bence is etigi, is ahlaki ve zihniyeti konusunda eksik, bu konu ustunde durulmasi gereken bir konu. Hepimiz milletimizi, insanlarimizi cok seviyoruz, tam da bu yuzden ozelestiri yapmaliyiz ve kendi insanlarimiz icin ulkemizi refahi daha yuksek, daha yasanilabilir bir yer haline getirmeye calismaliyiz diye dusunuyorum.
Sen kendin zaten konunda baştan yaptığın hadsizliğin farkındasın.Alacağın tepkileri de belirtmişsin.Demek ki söyleminde bir tuhaflık var.Ben senin şu küçücük konunu anlamaya çalışmam bile okuyunca seni şak diye analiz ettim.Hayatında toplasan 100 geçmez TÜRK'le iş yaptın diye insanları sınıflandırabiliyorsan daha çoooookkkk büyümen gerek.Bir konuda kesin kat'i bir analiz yapılırken,yılları verecek tecrübe ve birikime sahip olmak gerek.Bizim ustaların belli çoğunluğu,bizim esnafların belli kısmı diye değerlendirme yapabilirsin ama bir Türk olarak Kendi milletini aşağılayan insanın karakterini sadece ukalalıkla snırlandırıyorsam daha fazla kırmamak için.Yorumum bu.Konu açmışsın.Açtığın konu insanların milli duygularına baskı.O zaman yorumları da göğüsleneceksin.bence sen bi yorum yapma ukala diyip gececene konuyu anlmaya calis!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?