Biz turkler !!

%100 katılıyorum. Kendini eleştirmeyi beceremeyen, eleştirene de saldıran tek millet biziz. Şimdi ama amerigalılar da şöyle, italyanlar da böyle diye yazanlar olacak buraya bir ton.
cok stresliyiz, dolandirmada kaziklamada namusa yan gozle bakmada ustumuze yok
Allaha sukur muslumaniz!

Türk insanı çalışkandır! Türk insanı asildir! diye Atamız bizi gazlamaya çalışmış ama NE ÇALIŞKAN NE DE ASİLİZ bence...
Türk insanı genel itibariyle her işin kolayına kaçmaya çalışan, emek vermeden yemek olsun isteyen, kendini her şeyi en iyi bilen sanan, en yenilmez, en akıllı olduğunu düşünebilecek kadar aymaz insanların türediği bir millet benim gözümde. Toplumun geneli bu benim tecrübe ettiğim. (kendimi hariç tutmuyorum tabiki)

Sprite'dan acımasız gerçekler!

beni anlayan birisini gordugume sevindim vlh
hic kimse dort dortluk degildir ama bizim turklerle bi is yapmamaya yemin ettim valla billa

Bizimkilerde ciddiyetsizlik var.
Gözünün üstünde kaş var desem haahahahhaha diye gülerler

Allah aşkına her yerin iyisi de var kötüsü de diye politik bi lafla olmuyo bunlar. İnsan ilişkilerinden değil de iş ilişkilerinden bahsedecek olursak Japonya Almanya vs çalışanlaron dakikliği kuralları oturtması müşteri saygısı bizim ülkemizde yok gerçek bu. Ne müşterinin çalışana saygısı var ne çalışanın müşteriye. Eczane stajında neler geldi neler bilseniz. Kullandığı ilaçların boş kutusunu getirip bu açtığımda böyleydi diyen mi, aldığı kremi kullanıp iade etmeye çalışan mı, ilaç alıp borç yazdırıp sonra duymadım görmedim bilmiyorum diyen mi. Bence eski Türk toplumu eskidenmiş, ahlak yapısı iyice değişti bu ülkede çocukken yaşadığım yere bile benzetemiyorum. Annelerimiz bizi bayramda şeker toplamaya gönderirdi kapı kapı gezerdik şimdi insanlar çocuğunu dışarı çıkarmaya korkar oldu

cok stresliyiz, dolandirmada kaziklamada namusa yan gozle bakmada ustumuze yok
Allaha sukur muslumaniz!
İşini hakkını vererek yapan o kadar az insan var ki bu memelekette. Herkes kolay yoldan para kazanma derdinde, yan gelip yatma derdinde. Sürekli acaba kazıklanacak mıyım, acaba bu insan işi hakkıyla yapacak mı diye endişeler duyuyoruz. Ama Türküz, ne ulu bir durum, bununla övünmemiz lazım. En ayrıcaklıklı millet biziz, gurur duymalıyız!!!

Anlatmaya çalıştığınız şey çok açık her işini yurt dışından görüp, onlara hayran olup "ama biz harika milletiz yeaa" demeye lüzum yok.

İnsanımızın gevşekliği, rahatlığı, savsaklayıcılığı yeterince sinir bozucuyken...

Bir de bu garabetleri yaparken "Eee bizde böyle yumurta kapıya gelmeden yapmayız, Türkün aklı hacet halinde gelir" vs gibi yılışıklıklarımız var.

Yani bunları normalleştirmek adet olmuş, rahatlıkta tabandan tavana nirvanaya ulaşmışız.

Geçenlerde hastanede sıra beklerken başka bir ilçenin kaymakamı içeri dalıverdi.

Ortam gerildi, herkes verip veriştirdi.

Adamı sadece ben tanıyordum "kaymakam diye sıra almadığı yetmemiş bir de en yoğun saatte gelmiş" dedim.

Herkes yumuşadı, "Aaa kaymakam mı, büyüğümüzdür girer, olur" vs...

Ameliyatlı ağır hastalar, yaşlılar, tekerlekli sandalyedekiler beklerken...

Adam en yoğun saatte güle oynaya şov yapar vaziyette içeri dalıyor ve millet "padişahım çok yaşa" kafasında.

Zaten boşuna bunları yaşamıyoruz millet olarak.

Bize her şey bu kafayla müstahak.

Eşim 2 kasa çilek aldı üst kısımda iri yarı olanları koymuşlar altada küçükleri , bunu avrupada göremezsiniz bizim burda müslüman ülkesinde görürsünüz ,o kadar dürüstüz

Hatırladım seni sen geçen gün Türk erkeklerine AYI diyen kişisin. Sevgilin arap diye arapları öve öve bitiremeyen kişi. Muhattap olmamak lazım senin gibilerle. Hiç burada Türk olmakla gurur duyuyorum deme.

ya aynen esnaftan sikayetciyim ama sadece esnaftan degil yani.. yeminle bugune kadar herseyimde gecikme yapacaklar diye aylar oncesinden herseyi ayarladim "yok yok sknti yok abla o tarihde soyle boyle olacak"diyolar tarih yaklasinca ogreniyosunki 3hafta gecikme var herseye ragmen sakin ol Allah'a sigin diyosun ama bikkinlik geldi resmen yeminlen

Ben calisma kulturunden bahsetmek istiyorum.

Caliskan bir millet degiliz maalesef, cok calismak basarmak kulturumuz yok. Kolay yoldan para kazanma, avantacilik zihniyetine sahibiz. Dirsek curuten akademisyenlere, caliskan insanlara genelde enayi gozuyle bakiliyor, zaten toplumdan ve devletten gordukleri deger ve maddi kazanclari da ortada. Calisan didinenler enayi, bir sekilde kolay yoldan paraya ulasanlar akilli, uyanik. Bu zihniyet degismedigi surece ne bilim, ne de teknoloji uretebiliriz. Bu avantacilik kafasindan mutlaka kurtulmaliyiz.

Insanlarimizda isini layigiyla yapma kafasi yok. En basitinden , universitedeyken ogrenci islerine giderdim, gorevli memur yuzume sen de nerden geldin diye bakardi. Senin isin bu kardesim, ogrencilere yardimci olmak. Onu da yapmayacaksan ne halt etmeye o ofistesin , solitaire oynayip kahve icmek icin mi? Isini yapmak icin insan nazlanir mi?

Devlet daireleri adam gibi islemiyor. Yolunuz duserse yandiniz, hasbel kader bir sekilde isiniz hallolursa sanslisiniz. Evrak pesindeyseniz, en az 3 kurumu ziyaret etmeniz gerekiyor, evraginiz nerde, kimde kimsenin birbirinden haberi yok.

Ayriyetten iyi yonetilmiyoruz. Enerji, ekonomi, dis politika vb konularda Allahlik durumdayiz.

Tarim politikamiz zaten bastan asagi yanlis, devlet adam gibi planlama yapmadigi icin ciftcilerimiz emeklerinin karsiligini kazanamiyor.

Adalet sistemimiz kotu, en basitinden tecavuzculer serbest kaliyor. Daha gecende 15 yasindayim, 38 kiloyum nasil koca adamlara karsi koyarim diyen kizin yazdigi mektubu okumadik mi?

Toplu tasima ve sehircilik kotu. Ben anlamiyorum, baska ulkelerde tikir tikir isleyen sistemler varken, neden biz de yapamayalim? 1. sebep tabi ki nufusun cok olmasi, ama sistemi duzgun isleten kalabalik ulke ornekleri de var. Nerdeyse ayni nufusa sahip oldugumuz Almanya'da ulasim mukemmel, en kalabalik sehirde bile. Isteyince yapilabiliyor yani. Yazik degil mi insanlarimiza, her gun trafik cilesi ? Hele toplu tasima cidden zulum.

Turk olmaktan guru duyalim tabi ki. Ama bu demek degil ki, biz superiz, mukemmeliz diye gecinelim. Mutlaka hatali yonlerimizi kabul etmeliyiz ve daha iyi olmaya calismaliyiz ki toplumca ilerleyelim diye dusunuyorum. Sicakkanli, guzel, vicdanli bir milletiz ; lakin bu baska is , ekonomi baska. Is baska, dostluk baska yani:) Toplumumuz bence is etigi, is ahlaki ve zihniyeti konusunda eksik, bu konu ustunde durulmasi gereken bir konu. Hepimiz milletimizi, insanlarimizi cok seviyoruz, tam da bu yuzden ozelestiri yapmaliyiz ve kendi insanlarimiz icin ulkemizi refahi daha yuksek, daha yasanilabilir bir yer haline getirmeye calismaliyiz diye dusunuyorum.

Son düzenleme:
bence sen bi yorum yapma ukala diyip gececene konuyu anlmaya calis!

muhattap olma ozaman !

Kadınlar yasin okusun dua etsin adamlarda haram işlerle uğraşsın memleketin hali bu işçinin ssk'ödemesin , vergi kaçırsın , suriyeli çalıştırsın , çin malını yerli diye yuttursun , işi bileni değil o işle olanı değil işi bilmeyeni işe alsın vs.... Uzayıp gider

Seni sadece alkislamak istiyorum... sen sorunu daha medeni olarak dile getirmisin arkadasim

Çok haklısın. Garip bir toplumuz, ve farkımızı hemen belli ediyoruz ama negatif anlamda malesef.
Yurtdışında ki Türklerden ben şikayetçi değilim, etrafimda ki herkes isinde gücünde, kendisiyle ilgilenen insanlardı. Hiç bir yanlışlarını görmedim.
Türkiyede yaşamaya başladım, 10 sene yaşlandım, sinirli bir insan oldum resmen. O kadar bunaldım ki, işi gücü falan bıraktım. 1 sene olacak işi bırakalı, çok az çıkıyorum dışarı, ben mi çekiyorum insanları onu da bilmiyorum ama hep bir olumsuzlukla dönüyorum eve.

Trafikte sinyal vermekten aciz insanlar, ehliyetlerini nasıl aldıklarını hayatta anlayamayacagim insanlar..
Esnafta, pazarda hep bir uyaniklilik..
Sokakta yürümeyi bilmeyen insanlar (özellikle kadınlarda görüyorum bu durumu malesef, ben prensesim o bana yol versin!!)
Pardon dersin, yüzüme bön bön bakan insanlar..
Asansorde, merdivende selam veririm, cevap vermezler..

Tabi ki her toplumda var bu tarz şeyler ama burda da daha çok gibi geliyor bana

bence sen bi yorum yapma ukala diyip gececene konuyu anlmaya calis!
Sen kendin zaten konunda baştan yaptığın hadsizliğin farkındasın.Alacağın tepkileri de belirtmişsin.Demek ki söyleminde bir tuhaflık var.Ben senin şu küçücük konunu anlamaya çalışmam bile okuyunca seni şak diye analiz ettim.Hayatında toplasan 100 geçmez TÜRK'le iş yaptın diye insanları sınıflandırabiliyorsan daha çoooookkkk büyümen gerek.Bir konuda kesin kat'i bir analiz yapılırken,yılları verecek tecrübe ve birikime sahip olmak gerek.Bizim ustaların belli çoğunluğu,bizim esnafların belli kısmı diye değerlendirme yapabilirsin ama bir Türk olarak Kendi milletini aşağılayan insanın karakterini sadece ukalalıkla snırlandırıyorsam daha fazla kırmamak için.Yorumum bu.Konu açmışsın.Açtığın konu insanların milli duygularına baskı.O zaman yorumları da göğüsleneceksin.

Almanya da doğdum büyüdüm birkaç yıl önce Türkiye ye döndüm ailem hâlâ orada. Ülkemin gözünü seveyim Kurban olurum insanına bile. Burası gibi yok. Babamda dönecek emekli olunca. Birkaç insan yüzünden kendinin Türk olduğunu unutup (Türk olduğuda şüpheli) bütün Türkleri eleştirmek genelleme yaparak Türkler demek neyin kafası onu çözemedim. Ne kadar komik yorumlar okuyorum şu yazı altında. Kimse kimseyi bu ülkede zorla tutmuyor. Sınır orada. Hala şunu belirteyim sizi hiç bir ülkede insan yerine koymuyorlar müslüman olduğunuzdan dolayı çok bayıksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…