Rabbim yar ve yardimciniz olsun..Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
leseCocuk deyip gecmeyeceksin... Cocuklar diger engelli cocuklara , hayvanlara, kendilerinden kucuklere sevgiyle yaklasmayi ogrenemiyorsa bu onlarin annelerinin/ailelerinin sucu. Yeni nesil anneler cocugun eline tableti veriyor eline, maddiyatla cocuk yetistirdigini saniyor. Ortalikta boyle sevgisiz cocuklarla dolu.
Rabbim yar ve yardimciniz olsun..
Ne demek yaratik?
Densiz insan cok fazla ama siz de hassas baktiginiz icin bazi bakislari yanlis anlıyor olabilirsiniz, kendinizi uzmeyin..
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınımRabbim yar ve yardimciniz olsun..
Ne demek yaratik?
Densiz insan cok fazla ama siz de hassas baktiginiz icin bazi bakislari yanlis anlıyor olabilirsiniz, kendinizi uzmeyin..
Bunu diyen insan değil.Ma
lese
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
Siz yakınen bizleri tanımıssınız. Ne istedigimizide cok guzel ifade etmişiniz.allah razı olsun ..Eskiden rehabilitasyon merkezinde bir süre çalıştım. Hepsi o kadar güzellerdi ki, hiçbirine "yaratık" gibi bakmadım, bakamadım. Gerçekten çok özel çocuklar onlar ve hepsi de sevgi dolu. Bazıları bilinçsizce bazı hareketleri yapabiliyor ama onlara gösterdiğiniz sevgiyi hissettiklerinde gördüğüm toparlanmaya inanamamıştım. Aileler için de stresli ve yorucu olabiliyor, sizi anlıyorum bu bağlamda. Üzerinize çok iş düşüyor çocuğunuzun bağımsız bir yaşam sürebilmesi, sosyal ortamlara karışabilmesi için. Ancak cidden büyük bir bilinçsizlik var toplumda. Ya görmezden geliyor, başka yönlere bakıp güya nazik davrandığımızı sanıyoruz ya da en kötüsü sizin dediğiniz gibi kaba bir şekilde davranıyoruz. Oysa yanımızda bunu gören çocuklarımız da engelli olmayı kabul edilemeyen bir şey gibi görüyor. Bu da nesillerce gidiyor böyle. Oysa konuştuğum velilerin hepsi diğer çocukların kendi çocuklarına ilgi göstermesini, oynamasını, birlikte vakit geçirmesini çok istiyor. Buradan da sizin aracılığınızla insanları bilgilendirmiş olalım. Çocuğunuzla birlikte huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum size.
Bu ve benzeri cok sey inanın.Bunu diyen insan değil.
insanliktan nasibini alamamış.
Orda olup bunu duysam onu ben var ya...
Ma
lese
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
Benî dıygulandırdınız cok tsk ederim.Cennetlik anne güzel anne sen kederlenme sakın.
Dünyadaki seyredilecek en güzel tablolardan biri de sizsiniz.
Çünkü siz yavrunuzla sevgisiniz sabırsınız meleksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?