Biz yaratık degiliz!!

Çocuklar ister istemez merak edip bakıyorlar

Gerçekten ailelerin bı konuda çocukları uyarmalari gerekiyor bakma yapma diye değil bu şekilde olmaz

Çocuğuna o kişinin rahatsız olabileceğini uzulebilecegini söylemek yetiyor inanın cocuklarima bu konuda çok konuştum ve çok değiştiler artık gorselerde çok dikkatli kafayı çevirip bakmıyorlar uzilmesinler diye

Allah yardımcınız olsun Allah şifa versin ins

Benim çocuklarım da engelli birisini görünce bakıyorlar bakmayın diye uyarıyorum anne neden öyle olmuş yemeğini yememiş mi? Top oynarken mi düşmüş? Karşıdan karşıya geçerken araba mı çarpmış... bir sürü soru sonra konuşalım diyorum anlamıyorlar
Aslında özür dileyerek yaratık görmüş gibi bakmıyorlardır daha çok merhamet duygusu ile bakıyorlardır merak da var tabi
Sizi rahatsız ettiğini anlıyorum tahmin ediyorum kendi adıma söyleyim çocuklar hep engelsiz insanlar gördükçe onlara ilginç geliyor
İnşallah devletimiz engelli bireylere de gerekli kolaylıkları sağlar onlarda toplum içinde çalışma yaşama ortamı bulur tüm olumsuzluklar yavaş yavaş silinir

Çocuklarınıza ona uaklasma vurur sana zarar verir derseniz çocuklar daha çok korkup gözlerini ayırmaz emin olun

Mahallemizde var böyle bı çocuğumuz

Benim çocuklarım artık ona kanka diyorlar
Ve bu özel çocukların kendilerine güzellikle yaklaşan birine hiç zarar verdiğine şahit olmadım

Çocuklarınızın onlarla iletişim kurmasına oynamasini teşvik edin lütfen benim istegimde bu

O kisi kendi aklindaki engeli gormemis sanirim. Yemesin kalksin gitsin o halde. Kendisi simdi iyi yarin oburgun ne olacagi belli sanki. Sakin uzulmeyin ozel cocuklar benim icin bambaska Allah ozel bir cocuk vermis sizlere. Ondan insanlar utaniyorsa, en buyuk engelli onlar bence.

Yok artık o ne demektir öyle. İnsanlarda saygı vicdan da kalmamış artık

Lütfen böyle düşümeyın size öyle bakanlar yaratık

Çocukların bakmasi ve merak edip sormasi bence en sağlıklısı.
Bu şekilde özel çocukların aslinda nakadar doğal olduklarını algiliyorlar.

Benim kaynimin cocuk kreşi var 0-3 yaş grubu mesela karışık. Özel cocuklar dışlanmiyor ve diğer çocuklar icin mesela down sendromlu bir arkaşi olmasi dünyanın en normal şeyi.
Hafta sonlari doğum günü kutlamasi, noel kulamasi filan derken grup iyice homogen oluyor.

Bende böyle durumda görünce tekrar dönüp bakmıyorum Allah kime ne dert verecek belli mi bi saniye sonra başımıza ne gelecek hiçbirşeyin garantisi yok. Bakmamaya da çalışırım hep acıdığımı düşünmesin yanlış düşünmesin diye. Bazen tebessüm etmek için bile bakmaya korkuyorum açıkçası beni yanlış anlayabilir mi diye? Bu düşüncemde emin olamadığım için kafamda hep bu konu soru işareti olmuştur. Ama bakmamakla yanlış yapmıyormuşum sanırım.

Terbiyesiz kadin, zikkimin kokunu yesin.

Allah sizin yureginizi genisletsin,kolayliklar versin.
Siz super annesiniz evlatlariniz da super cocuklar.
Sinaviniz buyuk ama mukafati da insallah buyuk olacaktir.

Ya söyleyecek laf bulamadım. Allah cezasını versin.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki.Benimde %90 zihinsel bedensel engelli bir ablam var.Abla dedigime bakmayin cocugum gibi baktim hep.Kucukken yuruyebildigi zamanlarda otobuse binerdik disari cikardik insanlar dönüp dönüp bakardi sanki hic baslarina gelmeyecek gibi acimasiz sozler soylerlerdi.

Sonra bir gun annemin kadin arkadaslari evde gün icin toplandi biz asla ablami ayirmadik toplumdan hep bizimle yer icer..Hoca oldugunu sandigim bi kadin dedi ki kardesin ısırıyor mu çocuklar dikkat etsin...Deliye döndüm.Artik disari cikamiyoruz.Yakin dostlarimiz, akrabalarimiz durumu bildigi icin ablamla cok iyi anlasiyorlar ama ilk kez eve gelenler bazen garipseyebiliyor..Allah yardimcimiz olsun.

mizann16 siz uzmeyin kendinizi. Sizde, evladinizda Allah katinda ve farketmesenizde bircok insanin nazarinda çok ozelsiniz:)
Ben engelli bireyleri veya farklılığı olan insanlari gördüğümde asla bakmıyorum. Biliyorum ki bu sürekli bakışlar onları çok rahatsız ediyor. Benim de bir farkliligim olsa, bana da surekli bakilsa beni de rahatsiz eder. Bakan tiplere de ifrit oluyorum

Konunuzu sabote etmek istemem ama benim yaşadığım ülkede engelli vatandaşlara aşırı normal yaklaşılıyor.
Toplumdan kopartilmiyorlar.

Nasil anlatsam: yani özel, engelli, engelsiz insan yok. Hepimiz insaniz. Ayrim yok.
Ne positiv nede negativ ayrim.
Misal verim... benim sabahlari bindigim trene bir down sendromlu vatandaş biniyor. Işe gidiyor galiba. Oturma yeri varsa oturuyor. Yoksa kimse onun icin yerinden kalkmiyor. Benim dikildigim yerde oda dikiliyor... normal yani...
Ben böyle büyüdüm. Dünyanın en normal halī değilmi? Karışık bir toplumda insan dışlamak zaten olmaz. Engelli engelsiz ayrimi bence en absurd olaylardan biri.
Kimse kizmasin ama genelde bunu geri kalmış toplumlarda gördüm ben...

Evet ülkemizde bu durum maalesef çok zor. Densiz insan çok fakat bana kalırsa bazılarımız nasıl yaklaşım sergileyeceğimizi bilemiyoruz. Örneğin ben özel bir çocuk gördüğümde aslında yaklaşıp, çocuklarıma da normal olduğunu göstermek istiyorum fakat karşı tarafın tepkisinden çekiniyorum doğrusu. Ya da yanlış bir şey söyleyip onları kırmaktan...
Siz bir anne olarak size nasıl davranılmasını istersiniz? Aslında saçma bir soru biliyorum fakat ülkemizde maalesef böyle durumlar normal karşılanmıyor, bana kalırsa insanımızın aslında bu durumun çok normal olduğu konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Benim oğlumda bir dönem cilt rahatsızlığı geçirdi ve yüzü yanmış gibi oldu. Hastanede dolaşırken ıyy sesleri bile geldi kulağıma emin olun. Oğlum artık çok sıkıldı ve bebek arabasının tentesini yüzüne kapattı. Ama kimi insanlarda şeker uzattı, bu da oğlumun çok hoşuna gitti, biraz olsun gülümsedi. Siz bir anne olarak bana önerilerinizi söylerseniz hemen uygulamaya koyacağım inanın. Ben çocuklarımı bu hususta bilinçli yetiştirmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilemiyorum. Son olarak çocuğunuz özel, sizlerde çok özel annelersiniz. Şu yazıyı yazarken bile sizi kırmaktan o kadar çekiniyorum ki, maalesef toplum olarak böyle olduk ve gerçekten üzülüyorum bu duruma...

Annem engelliydi hayatının son 5 yılında
Dışarı çıkmak istemezdi çünkü insanlar yüzüne karşı vah vah falan diyorlardı
Bi acayip bakıyorlardı tekerlekli sandalyedeki haline
Halbuki annecim her şeyin farkında anlıyordu
Bi keresinde adamın biri geldi neyi var kafadan mı? Falan dedi anneme baka baka

Şu anda yolda özel bir insan gördüğümde göz teması bile kurmuyorum çünkü bakışlarınızdaki üzüntü bile o insanı ve yakınlarını kahrediyor.
Gereksiz nezaket = acıma anlamına geliyor

O yüzden lütfen herkes dikkat etsin
Kimse kimseyi üzüp toplum dışına itmesin

bunu hangi türden yaratık dedi insan olamaz bunu diyen insanlık bunu gerektirmez çünkü canınızı sıkıp dert etmeyin Rabbim yardımcınız olsun

Bir insan bu kadar kötü ve gaddar nasıl olabilir. İnanamıyorum.

Oy birazda olsa bilirim o duyguyu kizim işitme cihazı taktiginda yolda herkes sorardı niye böyle duymuyor mu hatta bağırarak konuşan bile oluyordu o kadar uzuluyordumki ama mucize mi ne bilmem ama kizim bir boşuna 1.5 yıl işitme cihazı takmış yanlış teshismis allah herkese öyle mucizeler nasip etsin toplumun bilinçli olmasikazim tüm özel insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…