- 28 Temmuz 2016
- 4.043
- 6.758
- 158
Siz insan mısınız ya ?Sizi o kadar iyi anliyorum ki.Benimde %90 zihinsel bedensel engelli bir ablam var.Abla dedigime bakmayin cocugum gibi baktim hep.Kucukken yuruyebildigi zamanlarda otobuse binerdik disari cikardik insanlar dönüp dönüp bakardi sanki hic baslarina gelmeyecek gibi acimasiz sozler soylerlerdi.
Sonra bir gun annemin kadin arkadaslari evde gün icin toplandi biz asla ablami ayirmadik toplumdan hep bizimle yer icer..Hoca oldugunu sandigim bi kadin dedi ki kardesin ısırıyor mu çocuklar dikkat etsin...Deliye döndüm.Artik disari cikamiyoruz.Yakin dostlarimiz, akrabalarimiz durumu bildigi icin ablamla cok iyi anlasiyorlar ama ilk kez eve gelenler bazen garipseyebiliyor..Allah yardimcimiz olsun.
Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
çok teşekkür ederim paylaşımın için çok önemli bir konu ben etrafımda büyük küçük farketmez cennetlik insanlarımız diye bakıyorum ama ne kadar şanslı oldukları için bakıyorum ve seviyorum.ellerini tutmak bile huzur veriyor bana .teşekkür ederim bu paylaşımını tüm sosyal medyadan olsun normal hayatımızda olsun paylaşmaya devam edelim.Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Dert etmeyin nolur, kendini bilmez saçma insanların tepkileriyle üzmeyin kendinizi. Evet zor ama belli bir yaşa gelmiş insana da anlatamazsınız ki bazı şeyleri. Keşke herkes gelişimini tamamladıktan sonra ben yetişkinim diyebilse. Ne olacağımız hayatımızın geri kalanına nasıl devam edeceğimiz belirsizken yaratıldığı ilk günki gibiMa
lese
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
Yasadiginiz zorluklari o kadar iyi biliyorum ki ,ablaminda kizi engelli , rabbim size ve sizin gibi cennetlik annelere kolaylik versin.Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Konunuzu sabote etmek istemem ama benim yaşadığım ülkede engelli vatandaşlara aşırı normal yaklaşılıyor.
Toplumdan kopartilmiyorlar.
Nasil anlatsam: yani özel, engelli, engelsiz insan yok. Hepimiz insaniz. Ayrim yok.
Ne positiv nede negativ ayrim.
Misal verim... benim sabahlari bindigim trene bir down sendromlu vatandaş biniyor. Işe gidiyor galiba. Oturma yeri varsa oturuyor. Yoksa kimse onun icin yerinden kalkmiyor. Benim dikildigim yerde oda dikiliyor... normal yani...
Ben böyle büyüdüm. Dünyanın en normal halī değilmi? Karışık bir toplumda insan dışlamak zaten olmaz. Engelli engelsiz ayrimi bence en absurd olaylardan biri.
Kimse kizmasin ama genelde bunu geri kalmış toplumlarda gördüm ben...
Bence sizler, secilmis insanlarsiniz .Ozel cocuklarin ,ozel annelerisiniz , cennetteki en guzel yerler sizlerin olsun insallah.Yasadiginiz zorluklari o kadar iyi biliyorum ki ,ablaminda kizi engelli , rabbim size ve sizin gibi cennetlik annelere kolaylik versin.
benim de yeğenim otizmli sizi çok iyi anlıyorumBu ve benzeri cok sey inanın.
Allah o kadını bildiği gibi yapsın.Ma
lese
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
İnanamıyorum...Ne duyarsız ,vicdansız ,kalpsiz insanlar var aramızda(insan denirse artık).Sen yemek yiyemiyorsun da o meleğin annesinin boğazından lokma nasıl geçiyor haberin var mı?Ma
lese
Canınızı sıkmayın, meleğiniz anlar.Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralarbiz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Evet ülkemizde bu durum maalesef çok zor. Densiz insan çok fakat bana kalırsa bazılarımız nasıl yaklaşım sergileyeceğimizi bilemiyoruz. Siz bir anne olarak bana önerilerinizi söylerseniz hemen uygulamaya koyacağım inanın. Ben çocuklarımı bu hususta bilinçli yetiştirmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilemiyorum. Son olarak çocuğunuz özel, sizlerde çok özel annelersiniz. Şu yazıyı yazarken bile sizi kırmaktan o kadar çekiniyorum ki, maalesef toplum olarak böyle olduk ve gerçekten üzülüyorum bu duruma...
Ma
lese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?