Biz yaratık degiliz!!

Siz insan mısınız ya ?
Ne kadar acımasız olduk bu kadar.
Sabır diliyorum size, ne diyim elden bir şey gelmiyor

Çocuklarımızı bilinçli yetiştirmekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Çok acımasız olduk..

ben sizin gibi özel çocukların annelerine çok ciddi bir hayranlık besliyorum zira muhteşem bir iş başarıyorsunuz rabbim her daim yanınızda olsun.
çocuklarımıza genel olarak her canlıyı sevmeyi öğretmeliyiz. 3 yaşında bir oğlum var sabah evden çıktığımızda yolda gördüğümüz kedilere köpeklere ağaçlara ve sitede karşılaştığımız herkese günaydın/merhaba diyoruz. yaratanın var ettiği her canlı çok değerlidir. bu bakımdan sizin yavrunuzun da başka hiçbir canlıdan daha az değeri yok. o da rabbimden bir parça taşıyor ve en güzel günleri görmeyi hak ediyor herkes gibi.
umarım burada daha güzel haberlerinizi duyarız.

çok teşekkür ederim paylaşımın için çok önemli bir konu ben etrafımda büyük küçük farketmez cennetlik insanlarımız diye bakıyorum ama ne kadar şanslı oldukları için bakıyorum ve seviyorum.ellerini tutmak bile huzur veriyor bana .teşekkür ederim bu paylaşımını tüm sosyal medyadan olsun normal hayatımızda olsun paylaşmaya devam edelim.

Bir ortamda engelli bir yetişkin veya çocuk görsem aklımdan binlerce şey geçiyor hayatın onlara verdiği zorluklarla ilgili. O bir kaç saniyede empati kurup yerlerine koymaya çalışıyorum. O arada da gözümü dikip bakmamışsam bile "ne kadar nasıl baktım, yanlış anladı mı acaba" diye düşünüyorum. Belki de siz hassas olduğunuz için bakışlardan tamamen rahatsız oluyorsunuzdur.
Sevgi konusunda sonuna kadar haklısınız tabi ki. Çocuklar ailelerden ne görüyorsa onu uygular. Allah nerede engelli ve engelli ailesi varsa yardımcısı olsun..

Dert etmeyin nolur, kendini bilmez saçma insanların tepkileriyle üzmeyin kendinizi. Evet zor ama belli bir yaşa gelmiş insana da anlatamazsınız ki bazı şeyleri. Keşke herkes gelişimini tamamladıktan sonra ben yetişkinim diyebilse. Ne olacağımız hayatımızın geri kalanına nasıl devam edeceğimiz belirsizken yaratıldığı ilk günki gibi
kalıp kendini geliştiremeyen insanlardır "yaratık"... Meleği öpün benim yerime bir kez

Yasadiginiz zorluklari o kadar iyi biliyorum ki ,ablaminda kizi engelli , rabbim size ve sizin gibi cennetlik annelere kolaylik versin.

Ben özel eğitim öğretmenliği eğitimi aldım şuan çalışamasamda çok vakit geçirdim özel gereksinimli çocuklarla. Hayatımın en huzurlu dönemleriydi inanın. Yeryüzündeki meleklerle çalılıyorsunuz bundan daha büyük ayrıcalık olamaz.
Sizin bahsettiğiniz gibi davranan insan maalesef çok fazla. İsyanınızda sonuna kadar haklısınız. Ama bu durum onların acizliği. Kalbi sevgi nedir bilmeyen insanlar çok fazla dünyada. Ben kızımı küçük yaştan itibaren alıştırdım özel çocuklara önyargısız( aslında doğal olan ) yaklaşmaya. Parkta falan karşılaştığımızda diğer çocuklarla nasıl oynuyor, arkadaşlık kuruyorsa özel çocuklarla da aynısını yapıyor. Bir kere torununu parka getiren bir teyze uyardı beni kızın onunla oynamasın kızına zarar verir diye. O kadar sinir oldum ki bayağı söylenerek azarladım teyzeyi. Çocuğun annesi duyar üzülür diye düşünmüyor benim gayet normal bir şekilde oynayan çocuğumu düşünüyor sözde. Bir kerede özel bir çocuğun annesi gelip teşekkür etmişti çocuğumdan kaçmadınız sağolun diye. O kadar utandım, mahçup oldum ki. İnsanları ne hale getirmişler diye. O anneye söylediğimi söylüyorum size de insanların kötü, anlayışsız, empati yapmaktan yoksun olması sizin suçunuz değil. Maalesef görmezden gelinemeyecek kadar fazla ve hadsizler. Siz sadece kalbi sevgi dolu meleğinizi düşünüp onları yok sayın. Ve sevgisizliklerine acıyın.

Geri kalmış değiliz de gelişmekteyiz diyelim bence..
Türk toplumunda hala bazı şeyler tam yerine oturamıyor gelişmeye dirençliyiz çünkü. Bir şeyleri varetmeye çalışırken itici de olabiliyoruz. Normal, hassas, aşırı hassas ayrımını yapamıyoruz.

Dediğiniz gibi down sendromlu bir bireyin fiziken ayakta seyahat etmesine mani bir durum yoktur, ama yanında refakatçisiyle binen kas hastalığı veya başka bir problem olan bir bireyin şartları aynı değil. Birine yer verilmeli ötekine şart değil. Ama eğer ki siz ikisine de aynı şekilde davranış geliştirirseniz o ortamda o an sizi günah keçisi seçerler. Yani topluma kazandıralım derken daha çok itiyoruz aslında.
Bunun ayırdına varmak için de bir 50-100 daha sene gerekir..

bu dünyada şeytanların yeri varsa meleklerin de olmalı demişsiniz ya inanin üstüne diyecek ekleyecek hiç cümlem yok

özel çocukları olan özel ve güzel annelersiniz.

Yasadiginiz zorluklari o kadar iyi biliyorum ki ,ablaminda kizi engelli , rabbim size ve sizin gibi cennetlik annelere kolaylik versin.
Bence sizler, secilmis insanlarsiniz .Ozel cocuklarin ,ozel annelerisiniz , cennetteki en guzel yerler sizlerin olsun insallah.

Allah o kadını bildiği gibi yapsın.
Hadi çocuk birşey dese çocuk deyip geçersiniz ama koca koca insanlar bunu yapıyorsa ne denir başka bilemedim.
Bakın ne kadar içiniz ferahlar bilemiyorum ama çocukları maalesef acımasız yetiştiriyoruz. Kızım 5.5 yaşında o bile okulda maruz kalıyor zaman zaman bu acımasızlığa,zorbalığa. Sizin meleğinizde kalıyordur eminim. Ama cidden iş ailelerde bitiyor. Çocuklarımıza insanların kişisel,fiziksel özellikleriyle dalga geçmemeyi öğretmiyoruz. Bu zorbalığa set çekmiyoruz,sanki asla başımıza gelmeyecekmiş gibi yaşıyoruz. Halbuki hepimiz yaşayabiliriz bunu. Bunu bir anlasak,herşey çok güzel olacak.
Kendinizi üzmeyin. Meleğinize sarılın sımsıkı. Rabbim umarım hep iyilerle karşılaştırır sizi meleğinizi. Tek duam bu.

İnanamıyorum...Ne duyarsız ,vicdansız ,kalpsiz insanlar var aramızda(insan denirse artık).Sen yemek yiyemiyorsun da o meleğin annesinin boğazından lokma nasıl geçiyor haberin var mı?
Konu sahibi, siz bir melek annesisiniz ve meleğiniz de siz de çok çok özelsiniz...Herşey Allahtan...Sınav dünyasındayız...Ne mutlu o sınavı hakkıyla verenlere...

Son düzenleme:
Canınızı sıkmayın, meleğiniz anlar.
Öyle insanlar ne yazık ki varlar. Keşke bilse kendinin de başına gelebileceğini.
Sizin çok güçlü bi kadın olduğunuza inanıyorum. İnşallah sağduyulu insanlarla karşılaşırsınız.

katıldım

ben yazacaktım arkadaş yazmış

biz koca koca insanlar nasıl davranılır bilmiyoruz ki

çocuklara ne diyelim

bir dönem oğlumla bir rehabilitasyon merkezine gittik

oğlum oradaki kendisine göre "farklı" abi ablaları gördü ve neden olduğuna anlamaya çalıştı, hasta desen olmuyor zira iyileşecek mi diyor ya da ben de hasta olursam böyle mi olacak diye düşünüyor ve ne diyeceğini bilemiyorsun

bir de özel çocuklar da çeşitli

bazılarının özel olduğunu anlayamıyoruz bile biz

o nedenle bu konudaki farkındalıkların artırılması lazım

mesela bir dönem down sendromlu çalışanlar olan kafe falan vardı ama orası da özel bir yerdi

daha hayata sokabilmemiz olağanlaşabilmemiz lazım

Kız kardeşim özel meleklerin gittiği bir okulda Öğretmen,benim de çalıştığım Eğitim Kurumunun Rehabilitasyon merkezi de vardı,yani çok iç içe olduğum bir dönem oldu, onlar inanılmaz güzel ve özeller bizler gerçekten bu konu da bilinçlenmesi gereken bir toplumuz.Verdiğiniz örnekte ki gibi insanların olduğunu bilmek insanı isyan ettirtiyor ama işte ne denebilir ki.....Daha çok yol katetmemiz gerek....

pislik. başka diyecek bir şey bulamıyorum.
siz çok haklısınız. ancak kendinizi ve yavrunuzu bu pislikler için üzmeyin. bu sizin imtihanınız, onlarsa bu yaptıklarının bedelini bu dünyada olmasa bile öbür dünyada kat kat ödeyecekler. çnkü kul hakkı en kötü ve affedilmez olan. siz hakkınızı helal etmeden giderlerse vebalini ödeyemezler. bırakın onlar düşünsün bunu. siz rahat olun yavrunuzla mutlu yaşayın yeter.

Cocuklar cok acimasiz gercekten. Benim kizim arkadaslarindan cok minyon 5 yasinda ve arkadaslari hep sen kucuksun diyorlar uzuluyor. Insanlarin farkliliga tepkileri garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…