Saraylım nedir senin bu din düşmanlığın ya hu?Ben carpitmiyorum. 10 yasindaki kizin kapanmasinin Islamda neden gerekli olduguna ornek getiriyorum sadece... tamamen konu ile alakali yani.
Mune... Ben kafama gore yazmiyorum, ne yazdiysam Islam kaynaklarindan.. Ustelik herkesin de bildigi seyler bunlar, yeni degil.. Ortada acik acik konusulmasindan rahatsiz oluyorsaniz o ayri... O zaman 10-15 yasinda cocuklara neden ortu getiriliyor diye konu acilmasina izin vermeyeceksin, ya da nedenini aciklayan benim gibi biri cikarsa uslupsuz, saygisiz olmakla suclamayacaksin. Bunu aciklamanin daha usluplu bir yolu yok ne yazik ki... burada itiraz sesleri benim uslubumdan kaynaklanmiyor, burada ses cikarilmayan ne usluplar gordum ben, burada itiraz gerceklerin ulu orta dillendirilmesi. bunlar benim gerceklerim degil, bunlar Islam dininin gercekleri. Ben yumusak yazdim, yasi da genislettim, ama ne yapalim ki Hadisten ornek (ispat) istenince ne yaziyorsa onu getirip kopyalamak durumundayim.Bir kere olsun dini bir konu olsunda insanlar karşılıklı saygıyla yazsın çoluk çocuğa şeker dağıtacağım.
Saraylim,
geçenlerde de yazmıştım bir topikte, bildiğinizi zannettiğiniz kadar bilmedikleriniz var hepinizin.
O yüzden öyleydi böyleydi diye yazıp insanların inandıklarına laf söylemek hiç uygun değil, keza inandığını savunanlarda savunurken üslubunu bilmeli.
Alıntı kısmını kaldırdığımda kalan bu kısmın senin yorumun olduğunu düşünerek yanıt vermek istiyorum.18 yasindaki kiz salincakta mi oynarmis? Neyse, bir ikinci husus da sudur ki, Islam'da evlenmek uzere bir kizin rizasi da alinmaz, evlenecegi kizi erkek secer ve babasindan ister. Hani kadina cok deger verir ya islam, iste verilen deger bu. Hayatinizi kiminle gecireceginize bile baskalari karar verir. Yasiniza yakin, veya yasinizin 4 kati... Artik hakkinizda ne hukum verildiyse... Ben musluman degilim, iki kizim var, ikisi de 15-16, ve hatta 18 yasinda iken erkek arkadas sahibi olmadi. Ahlaki sadece dinde aramak da sizin baska bir yanlisiniz. Mantik denen bir olgu var, bilmem ki anlatabildim mi..
Bana Islamin dogru yasandigi bir ulke gosterebilir misin lutfen Belissa? Bak, bu dunyada 6 milyar insan yasiyor, bunlarin da % 23 u musluman.. Sakin turkiye deme, Turkiye laik bir ulke, Islami kurallarla yonetilmiyor, geri kalan ulkeler arasinda dogru yasayan? Kadinin ezilmedigi?Saraylım nedir senin bu din düşmanlığın ya hu?
Sen demiştin ki olsam hristyan olurdum, eh ister hristiyan ol ister hiçbir dinden olma ama yeter artık islamı kötüleyip durduğun. Hayır yazmayacağım diyorum ama artık kanıma dokunuyor ciddi ciddi.
İnsanlar islamı yanlış aksettriyorlar, yanlış yaşıyorlar diye bu islamı kötüleştirmez. Senin anlamadığın, anlamamak için kendini kilitlediğin nokta bu. Seninle uzun uzun bu din konusunu konusmustuk hatırladın mı? /Bu arada ben rengina nik değiştirdim. ) Sen ne kadar kötülediysen ben sana doğrusunu söyledim üstüne yine bir şey bulup söyledin onun da yanlışlıgını açıkladım sen yine durmadın. Senin bu din düşmanlıgın insanlardan dolayı ama kabul etmiyorsun din kötü diyip duruyorsun.
İslam öyle sandığın gibi bir din değil. Ha yok illa benım dediğim doğru diyorsan iyice araştır öyle yaz çünkü yanlış bilgilerle kendini dolduruyorsun. Sen sıkılmıyor musun sürekli aynı şeyleri yazmaktan?
Üstelik benden büyüksün gerçekten şunları sana yazarken utanıyorum akıl verir gibi olmasın diye ama senın yorumların beni benden alıyor artık.
amacınız bu zaten sinirlendirmekInelim2 gibilere ternet elinin altinda.. ac bak... Imam Buhari, Imam Muslim, Ebu Davud, Ibni Mace, Nesai, İbn Asâkir, İbn Hacer, İbn Sa’d, İbn Kesîr, İbn Abdi’l-Berr , Ebû Bekirel-Beyhakî... Hepsi ayni seyi demis.. Yukarda yazdiklarimi yani.. Bir kac tanesi de 10 yas demis... Artik senin kaynagin ne bilemiyorum tabii.. Neyse... Bu kadar ofkeyi hala anlayamiyorum, benim hayatim degil bu, sizin inandiginiz birinin hayati, sizin inandiginiz hadislerden, kaynaklardan, bu ofke niye? Bak, Pembe ne guzel kestirip atti, sen de dene, canini sikma bosyere.. Olmusla olmuse care yok.
Bak işte kilit noktan bu. İslam yanlış yaşanıyor diye islam mı kötü yani? Senin sorunun bu dini insanlara mal ediyorsun. Ben de başımızdakilere baksaydım asla islamı seçmezdim mesela. Ama neden bunu yapmak yerine aklımızı kullanıp araştirip da din seçmiyoruz?Bana Islamin dogru yasandigi bir ulke gosterebilir misin lutfen Belissa? Bak, bu dunyada 6 milyar insan yasiyor, bunlarin da % 23 u musluman.. Sakin turkiye deme, Turkiye laik bir ulke, Islami kurallarla yonetilmiyor, geri kalan ulkeler arasinda dogru yasayan? Kadinin ezilmedigi?
Saraylım,Mune... Ben kafama gore yazmiyorum, ne yazdiysam Islam kaynaklarindan.. Ustelik herkesin de bildigi seyler bunlar, yeni degil.. Ortada acik acik konusulmasindan rahatsiz oluyorsaniz o ayri... O zaman 10-15 yasinda cocuklara neden ortu getiriliyor diye konu acilmasina izin vermeyeceksin, ya da nedenini aciklayan benim gibi biri cikarsa uslupsuz, saygisiz olmakla suclamayacaksin. Bunu aciklamanin daha usluplu bir yolu yok ne yazik ki... burada itiraz sesleri benim uslubumdan kaynaklanmiyor, burada ses cikarilmayan ne usluplar gordum ben, burada itiraz gerceklerin ulu orta dillendirilmesi. bunlar benim gerceklerim degil, bunlar Islam dininin gercekleri. Ben yumusak yazdim, yasi da genislettim, ama ne yapalim ki Hadisten ornek (ispat) istenince ne yaziyorsa onu getirip kopyalamak durumundayim.
Ya ben anlamiyorum, neden Islamin yanlis yasandigini dusunuyorsunuz ki? Herkesae baska Islam mi var? en dogrusunu Turkler mi biliyor? Ondan mi Islami kurallara gore yasamiyorlar? nedir yani... Diger ulkeler de Kuran'i baz aliyor, ustelik onlar kanunlarini da onu baz alarak hazirlamislar. Tamam, pazardan muz almayi yasaklamak biraz uc ama her kanun bu kadar uc degil. Meryem'in yazdigi gibi perdelerin arkasindan konusmak mesela... Bir tek bu kural bile sizi evlerinize hapsetmeye yeter.. Yanlis deyip gecilecek sey degil bunlar..Bak işte kilit noktan bu. İslam yanlış yaşanıyor diye islam mı kötü yani? Senin sorunun bu dini insanlara mal ediyorsun. Ben de başımızdakilere baksaydım asla islamı seçmezdim mesela. Ama neden bunu yapmak yerine aklımızı kullanıp araştirip da din seçmiyoruz?
En doğrusunu neden Türkler bilsin ki? Ne alakası var? Sen ne sanıyorsun mesela her müslüman olanın en doğru şekilde dinini yaşadığını mı? O halde senin daha yatkın oldugun hristiyanlıgı secen her insan mükemmel bu mudur?Ya ben anlamiyorum, neden Islamin yanlis yasandigini dusunuyorsunuz ki? Herkesae baska Islam mi var? en dogrusunu Turkler mi biliyor? Ondan mi Islami kurallara gore yasamiyorlar? nedir yani... Diger ulkeler de Kuran'i baz aliyor, ustelik onlar kanunlarini da onu baz alarak hazirlamislar. Tamam, pazardan muz almayi yasaklamak biraz uc ama her kanun bu kadar uc degil. Meryem'in yazdigi gibi perdelerin arkasindan konusmak mesela... Bir tek bu kural bile sizi evlerinize hapsetmeye yeter.. Yanlis deyip gecilecek sey degil bunlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?