'Bizi Örteceğinize Nefsinizi Terbiye Edin Öküzler'

Ben carpitmiyorum. 10 yasindaki kizin kapanmasinin Islamda neden gerekli olduguna ornek getiriyorum sadece... tamamen konu ile alakali yani.
Saraylım nedir senin bu din düşmanlığın ya hu?
Sen demiştin ki olsam hristyan olurdum, eh ister hristiyan ol ister hiçbir dinden olma ama yeter artık islamı kötüleyip durduğun. Hayır yazmayacağım diyorum ama artık kanıma dokunuyor ciddi ciddi.
İnsanlar islamı yanlış aksettriyorlar, yanlış yaşıyorlar diye bu islamı kötüleştirmez. Senin anlamadığın, anlamamak için kendini kilitlediğin nokta bu. Seninle uzun uzun bu din konusunu konusmustuk hatırladın mı? /Bu arada ben rengina nik değiştirdim. ) Sen ne kadar kötülediysen ben sana doğrusunu söyledim üstüne yine bir şey bulup söyledin onun da yanlışlıgını açıkladım sen yine durmadın. Senin bu din düşmanlıgın insanlardan dolayı ama kabul etmiyorsun din kötü diyip duruyorsun.
İslam öyle sandığın gibi bir din değil. Ha yok illa benım dediğim doğru diyorsan iyice araştır öyle yaz çünkü yanlış bilgilerle kendini dolduruyorsun. Sen sıkılmıyor musun sürekli aynı şeyleri yazmaktan?
Üstelik benden büyüksün gerçekten şunları sana yazarken utanıyorum akıl verir gibi olmasın diye ama senın yorumların beni benden alıyor artık.

Mune... Ben kafama gore yazmiyorum, ne yazdiysam Islam kaynaklarindan.. Ustelik herkesin de bildigi seyler bunlar, yeni degil.. Ortada acik acik konusulmasindan rahatsiz oluyorsaniz o ayri... O zaman 10-15 yasinda cocuklara neden ortu getiriliyor diye konu acilmasina izin vermeyeceksin, ya da nedenini aciklayan benim gibi biri cikarsa uslupsuz, saygisiz olmakla suclamayacaksin. Bunu aciklamanin daha usluplu bir yolu yok ne yazik ki... burada itiraz sesleri benim uslubumdan kaynaklanmiyor, burada ses cikarilmayan ne usluplar gordum ben, burada itiraz gerceklerin ulu orta dillendirilmesi. bunlar benim gerceklerim degil, bunlar Islam dininin gercekleri. Ben yumusak yazdim, yasi da genislettim, ama ne yapalim ki Hadisten ornek (ispat) istenince ne yaziyorsa onu getirip kopyalamak durumundayim.

Alıntı kısmını kaldırdığımda kalan bu kısmın senin yorumun olduğunu düşünerek yanıt vermek istiyorum.
Ahlaki değerlerin yerle bir olduğu dönemlerde Allah Elçilerini ve vahyini göndermiştir.
Hazreti Muhammet'ten önceki Peygamberlere gönderdiği vahiylerin aslı korunamadığı için son vahyi olan
Kuran-ı Kerimi göndermiştir. Kuran-ı Kerimde ahlaka aykırı tek ayet bulunmamaktadır. Mantığa ve ahlaka
aykırı olan Allah'ın Vahyi değil, Vahyin yorumudur. Yorum hatasını Vahye mal etmek mantıksız düşünce tarzının
göstergesi değilse nedir?

Bana Islamin dogru yasandigi bir ulke gosterebilir misin lutfen Belissa? Bak, bu dunyada 6 milyar insan yasiyor, bunlarin da % 23 u musluman.. Sakin turkiye deme, Turkiye laik bir ulke, Islami kurallarla yonetilmiyor, geri kalan ulkeler arasinda dogru yasayan? Kadinin ezilmedigi?

Hicbir sey bilmeyip ordan burdan alinti yapip da Peygamberimize hakarete varan dusuncelere değer vermeyin.

"Sağırlara sen mi duyuracaksın? Yoksa körleri ve apaçık sapıklıkta olanları doğru yola sen mi eriştireceksin?" Diyoruz ve cahille munakasaya girmiyoruz. L lamelifAmine 30pembe

amacınız bu zaten sinirlendirmek
ama size ...sibelim 2 gibilere amacınızı biliyorum
artı benim yazdıklarımda öfkemi var
SİZİN onca bilmeden atmalarınıza rağmen pes doğrusu
canımı sıkmıyorum
hamdolsun neye inanıp neye inanmayacağımız göğsümüzde huzurdan bilinir bizde

Hz. Aişe'den bir rivayette;

"Hz. Muhammed henüz Mekke de iken ve bende oynayan bir çocuk iken "onların vadeleri kıyamettir. Kıyamet ne dehşetli ve ne acıdır!" mealindeki (kamer s. 46) ayet inmişti

Bu sure Mekke devrinin birinci döneminde(4.yıl) inmiştir. Hz. Aişe validemiz bu sure ve ayetleri net olarak hatırladığına göre en az 7-8(ya da daha büyük) yaşlarda olması gerekir. Resulullah'ın Hz Aişe'yi istetmesi vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Aişe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Aişe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın en az 15-16 olduğu ortaya çıkar. Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet" kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

internete gelince internete güveniyomusunuz SİZ

Bak işte kilit noktan bu. İslam yanlış yaşanıyor diye islam mı kötü yani? Senin sorunun bu dini insanlara mal ediyorsun. Ben de başımızdakilere baksaydım asla islamı seçmezdim mesela. Ama neden bunu yapmak yerine aklımızı kullanıp araştirip da din seçmiyoruz?

Saraylım,
cidden bu yorumlara bir son verilsin, İslam dininin gerçekleri diye burda birtakım kitaplardan alıntı gösteriyorsun.
Bana Peygamberimizin 6 yaşında bir çocukla evlendiğine dair bir ayet göster, özelden ama, ben Kuran'a bakarım, hadislerde Kuran'la örtüşüyorsa sahihdir, örtüşmüyorsa değildir. Yineliyorum, bana özelden gel ayet göster, gösteremezsin zira recm de iddia edilir ama tek bir ayet yoktur. Yüzyıllar önce yaşamış Hz. Aişe annenin ağzından yazılmış gibi gösterilen şeylere bakmam ben.

Ayrıca bu yazışmalar devam ettikçe insanları inandıkları üzerinden rencide etmekten öteye gidilmeyecek.
Ne İslam'a inananlar ne inanmayanlar rencide olmasın istedikçe bazı şeylerin üstüne gitmeniz ki bunu herkes içşn diyorum hiç hoş olmuyor.
Bırakın isteyen istediği gibi inansın, istediği gibi yaşasın.

Ben rica ettikçe devam ettiriyorsunuz sonra banlanıyoruz diyorsunuz, burası ayet, hadis, fıkıh çarpıştıracağınız bir site de değil, illa çarpıştıracağız diyorsanız bunun için uygun olan sitelere bakacaksınız.

Ya ben anlamiyorum, neden Islamin yanlis yasandigini dusunuyorsunuz ki? Herkesae baska Islam mi var? en dogrusunu Turkler mi biliyor? Ondan mi Islami kurallara gore yasamiyorlar? nedir yani... Diger ulkeler de Kuran'i baz aliyor, ustelik onlar kanunlarini da onu baz alarak hazirlamislar. Tamam, pazardan muz almayi yasaklamak biraz uc ama her kanun bu kadar uc degil. Meryem'in yazdigi gibi perdelerin arkasindan konusmak mesela... Bir tek bu kural bile sizi evlerinize hapsetmeye yeter.. Yanlis deyip gecilecek sey degil bunlar..

HERNEYSE SARAYLI
muhtemelen cevap atacaksın sabah açabilirsem bilgisayarı görürüm yoksa yarın akşam o zamana kadar ban yememişşem yada konu kapanmamışşa cevap atarım
islam dinine inanmıyor olman ona saygısızlık etmek hakkı tanımaz sana
yeriz biz adamı
nasılki saygı duyulmak istiyorsan SAYGI DUYACAKSIN
O KADAR
HER FIRSATTA KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTMEYECEKSİN
sana iyi geceler notum
senin dinin sana benim dinim bana

uyumaya gidiyorum
benim pıtırcıklar canımı okuyor akşama kadar

Şu bölüme girmeye girmeye yerini unutmuşum..Keşke de bulamasaydım..

Ahiret ve ahlak bekçileri klavye başından döktürmüş yine..

Midem bulandı şu "örtünmek" kelimesinden artık..Cidden dininden soğutuyor bu zihniyet insanı..

Üslup çok mu kaba geldi?

Bu ülkenin şehitlerine kelle, çiftçiye ananı da al git, vatandaşa "lan" izmirlilere gavur diyen ve hatta bir kadından bahsederken "kız mıdır kadın mıdır bilmem" diyerek bekaretten dem vuranların yanında sezenin üslubu gayet yerinde olmuş...

Herkes önce neyi desteklediğine bakacak, sonra üslubu eleştirmeye hak kazanacak

-
En doğrusunu neden Türkler bilsin ki? Ne alakası var? Sen ne sanıyorsun mesela her müslüman olanın en doğru şekilde dinini yaşadığını mı? O halde senin daha yatkın oldugun hristiyanlıgı secen her insan mükemmel bu mudur?

mune ablacım durup dururken hiç başlamıyorum zorla alttan alttan veriyor ateşi burdan bilgisayarın içine atlamamak ,ç,n zor tutuyorum kendimi

ama senin kıracağıma saraylım adlı üyeyi kırarım

cevap atmayacam ona

atarsamda özelden gerçi elim hamur karnım aç kalır gibime geliyor ama neyyyyyyyysee

banlasanda haklısın ne diyim

sonuçta eşit davranmak durumundasın

seviliyorsun

bak hala direkt laf atarak girenler var
sonra sus diyolar
evladlar uykum geldi

evet bırakın ahlak bekçiliğini katılıyorum
bırakın herkes kendi çocuğunun geleceğinin temelini kendi atsın

bu bre kafir balemi öğretiyon dansamı gönderiyona benziyor çünkü bu tavrınız

kısaca SİZENEEEEEE!!!!!!!!!!

Yemin ediyorum sırf bayram üstü diye Ya Sabır çekiyorum, aslında niye sabır çekiyorsam kurallar belli ama işte içimdeki hoşgörüye gem vuramıyorum, yalnız böyle giderse birçoğunuz bayramda aramızda olamayacak.
Yazın siz daha girin böyle mevzulara.

Hadi şimdi hepinize iyi geceler, konuya yazamayacaksınız çünkü kapatıldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…