- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
break örtü kesin emir
yaş konusunda bişey diyemem ergenlik çağına geldiğinde diye biliyorum (ancak dediğim gibi yaş konusu nedir -sınırı nedir öğrenmem gerek)
ancak o yaştaki çocuk kendi kararını verebilir zamanında benim diretip anneme babama karşı çıkıp örtüneceğim dediğim gibiki öyle baskın bir karakterde değilimdir
burda devleti suçlayamayız adamlar çocuklarınızın başını örttürüp yollayın demiyor
örtmek isteyen örtsün diyor
ama bazı fikirler çıkıp sanki zorla kapatacaksınız demiş gibi kendi nefsinizi kontrol edin
elbette herkez kendi nefsinden sorumlu
bu serbestiyi pedofiller için koymuş diye düşünen bi kafayı anlamıyorum
aileler çocuklarını nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirsin zaten
çekirdekten çınara gidecek o evladlar ne verirsen elinle o gelecek seninle
misal o yaşta çocuğum olsa evladıma anlatırım ama onu zorlamam ağlata ağlata taktırmam o örtüyü soğutmam onu
sadece bilincini yerleştiririm o dilerse takar
sonuçta 6 yaşındaki çocuğa bile ne giymek istediğini soruyoruz
vuuuu çok sert oldu bu fıstık, tokat yersin ve aptallaşırsın ya, öyle hissettim..Musluman olan biri icin Hz. Muhammed ornek insandir, hayati ve yaptiklari muslumanlara ornek teskil eder. Hz. Muhammed, 54 yasinda iken kimilerine gore 6, kimilerine gore 9, kimilerine gore ise 15 yasindaki Hz. Aise ile nikahlanmis, ustelik onunla gerdege girmistir. Oyle ise sizler ne derseniz deyin, islamiyette 18 yasinin altindaki kiza cocuk gozuyle bakilmiyor demektir. O yuzden sizler birer musluman olarak ne kucuk yastaki kizlarin kapanmasi, ne de evlenmesi hakkinda modern cagin sizlere ogrettigi "18 yasin altindakiler cocuktur" genellemesini savunmak veya desteklemek durumunda degilsiniz. Bugun Anadolu'nun gobeginde suregelen cocuk nikahlarini kinamak durumunda degilsiniz. Nikah dusuyorsa ortunmek de duser bu cocuklara o zaman.. Kurana inaniyorsaniz, Hz. Muhammed'e inaniyorsaniz buna da inanmak durumundasiniz. hatta evlatliginizin karisina nikah dusebildigine de... diger musluman ulkeleri bunu kanunlastirdiginda itiraz etmek, yadirgamak durumunda degilsiniz. Itiraz ederseniz benim gibi dinden cikarsiniz. Cunki Islamda isine geldigine inanmak, isine gelmedigini de elinin tersiyle itmek, dislamak, yok saymak diye birsey yoktur. Madem Kuran evrensel, o halde Azhab suresini bir kez daha okuyun derim. Gerci yarisi Hz. Muhammed'in dunyevi haline ve iliskilerine isnaten indirildigine inanilan ayetlerdir, dinle alakasi neyse ama... Belki de bugunun haci hocalarina ornek teskil etsin diyedir, kimbilir? Madem Kuran evrenseldir, dun ne gecerliyse bu gun de sizler icin o gecerlidir. Islama inanan kisiler olarak bu itirazlariniz yersiz, hatta sacma. Hem karnim doysun, hem pastam dursun... yok oyle bir dunya..
Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulurmus. Banlanmaya alistik artik nasilsa.. Simdi bagirnmaya da baslarlar "saygisiz" diye... Nedense herkesin bildigi gercekleri dile getirmek saygisizlik oluyor bu forumda..vuuuu çok sert oldu bu fıstık, tokat yersin ve aptallaşırsın ya, öyle hissettim..
Musluman olan biri icin Hz. Muhammed ornek insandir, hayati ve yaptiklari muslumanlara ornek teskil eder. Hz. Muhammed, 54 yasinda iken kimilerine gore 6, kimilerine gore 9, kimilerine gore ise 15 yasindaki Hz. Aise ile nikahlanmis, ustelik onunla gerdege girmistir. Oyle ise sizler ne derseniz deyin, islamiyette 18 yasinin altindaki kiza cocuk gozuyle bakilmiyor demektir. O yuzden sizler birer musluman olarak ne kucuk yastaki kizlarin kapanmasi, ne de evlenmesi hakkinda modern cagin sizlere ogrettigi "18 yasin altindakiler cocuktur" genellemesini savunmak veya desteklemek durumunda degilsiniz. Bugun Anadolu'nun gobeginde suregelen cocuk nikahlarini kinamak durumunda degilsiniz. Nikah dusuyorsa ortunmek de duser bu cocuklara o zaman.. Kurana inaniyorsaniz, Hz. Muhammed'e inaniyorsaniz buna da inanmak durumundasiniz. hatta evlatliginizin karisina nikah dusebildigine de... diger musluman ulkeleri bunu kanunlastirdiginda itiraz etmek, yadirgamak durumunda degilsiniz. Itiraz ederseniz benim gibi dinden cikarsiniz. Cunki Islamda isine geldigine inanmak, isine gelmedigini de elinin tersiyle itmek, dislamak, yok saymak diye birsey yoktur. Madem Kuran evrensel, o halde Azhab suresini bir kez daha okuyun derim. Gerci yarisi Hz. Muhammed'in dunyevi haline ve iliskilerine isnaten indirildigine inanilan ayetlerdir, dinle alakasi neyse ama... Belki de bugunun haci hocalarina ornek teskil etsin diyedir, kimbilir? Madem Kuran evrenseldir, dun ne gecerliyse bu gun de sizler icin o gecerlidir. Islama inanan kisiler olarak bu itirazlariniz yersiz, hatta sacma. Hem karnim doysun, hem pastam dursun... yok oyle bir dunya..
AKP'li Efkan Ala'ya da aynı şeyleri söylediniz mi? Efkan Ala neden hala kırmızı plakalı makamlarda bulunuyor?çek o pis ellerini ve düşüncelerini peygamberimizin üzerinden.
çek o pis ellerini ve düşüncelerini peygamberimizin üzerinden.
kimilerine göre değil 18 yaşında nikahlanmıştır...sağlam kaynaktan araştırmak gerek bu kendi içinde uzunca bi konu
evladlık edinmekte çok derin bi konu mesela buda ayrı bi başlık gerektirir
kuranın evrenselliğide o şekilde
islam dininde varda bu kural
diğer dinlerde işine gelmeyeni yapmıyorlarmı diğer dine mensup arkadaşlar ...orayı anlamadım ben?
nikah meselesine gelince akli-fikri-bedeni yetişkinlik düzeyine göre belirlenir sanırım
mesela şimdiki devirde bir kızın bana göre evlenme yaşı 22-23 ten küçük olmamalı çünkü yeteli olgunluğua genel olarak o yaşta erişiyorlar
ancak 14 yaşındaki kıza nikah kıyılırsa gericilik ...ki bana göre öyle zaten o yavrulara kıyanlara gerici değil paracı desek acımasız desek ve daha neleeeer neler desek
ama o 14 yaşındaki kız sevgili yapmışşa onunla özel bişeyler yaşamızssa ve devam ediyorsa sonra 15 yaşında başka 16 yaşında başka sonuçta kendi hayatı oluyor aile müsade ediyorsa kızının bu halerine modern
etmezse yobaz-gerici
bana bu farkı anlatan kişi baştacımdır
evlenmek farklı o farklı demeyin bana her ikisininde ruhunun aldığı yara farklı değil sonuçta
efkan ala da yerin dibine batsın bu düşüncedekiler de . efkan ala ne amaçla söyledi bilemem düşüncesi mi yoksa birden ağzından mı çıktı bunları bilmiyorum. ama bu kadının bu düşünceleri alanen ortada . dönsün baksın aynaya . benim peygamberime kimse hakaret edemez.AKP'li Efkan Ala'ya da aynı şeyleri söylediniz mi? Efkan Ala neden hala kırmızı plakalı makamlarda bulunuyor?
Pembe, herzamanki gibi saldirgan bir tutum icindesin. Bunlar benim dusuncelerim veya hayalimden uydurdugum yakistirmalar degil ki... Bunlar herkesin bildigi gercekler... Bir musluman olarak sana gercekler neden dokunuyor anlamadim simdi, yoksa peygamberin hayati sende itiraf edemedigin duygular mi uyandiriyor? Ofken bana mi, yoksa ona mi?çek o pis ellerini ve düşüncelerini peygamberimizin üzerinden.
Ben carpitmiyorum. 10 yasindaki kizin kapanmasinin Islamda neden gerekli olduguna ornek getiriyorum sadece... tamamen konu ile alakali yani.Arkadaşlar konuyu bu kadar çarpıtarak konuyu açana da,yazan üyelere de saygısızlık ediyorsunuz.Öm'den yazın,olsun bitsin..
Pembe, herzamanki gibi saldirgan bir tutum icindesin. Bunlar benim dusuncelerim veya hayalimden uydurdugum yakistirmalar degil ki... Bunlar herkesin bildigi gercekler... Bir musluman olarak sana gercekler neden dokunuyor anlamadim simdi, yoksa peygamberin hayati sende itiraf edemedigin duygular mi uyandiriyor? Ofken bana mi, yoksa ona mi?
Hani Islam sadece Kuran degildi, hadisler de dahildi. Bugune dek gelmis butun hadislerde soyle der:
KİTABU MENAKIBİ'L-ENSAR
43- Peygamberdin Âişe İle Evlenmesi, "Âişe'nin (Hicret'ten Sonra) Medine'ye Gelmesi Ve Peygamberin Âişe İle Güvey Odasına Girmesi Babı
114-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben altı yaşımda bir kız iken Peygamber (S) beni nikâh akdiyle zevceliğe almıştı. (Üç sene sonra) biz Medine'ye hicret ettik. Haris ibn Hazrec oğulları'nın menziline indik. Müteakiben ben sıtmaya tutuldum. Bu hastalıktan dolayı saçım döküldü. (İyileştikten sonra) saçım yine gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir defasında ben arkadaşlarımla beraber salıncakta oynarken annem Ümmü Rûmân bana doğru geldi de, beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Bana ne yapmak istediğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önünde beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihayet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı..Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr'dan birtakım kadınlar hazır bulunuyorlardı. Bunlar bana:
— Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmete geldin, dediler.
Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı kıyafetimi düzelttiler ve Rasûlullah'a teslim ettiler. Beni hiçbirşey sıkmadı, ancak Rasûlullah'ı habersiz görünce sıkıldım. Ensâr kadınları beni Rasûlullah'a teslîm ettiklerinde, ben dokuz yaşında bir kızdım
18 yasindaki kiz salincakta mi oynarmis? Neyse, bir ikinci husus da sudur ki, Islam'da evlenmek uzere bir kizin rizasi da alinmaz, evlenecegi kizi erkek secer ve babasindan ister. Hani kadina cok deger verir ya islam, iste verilen deger bu. Hayatinizi kiminle gecireceginize bile baskalari karar verir. Yasiniza yakin, veya yasinizin 4 kati... Artik hakkinizda ne hukum verildiyse... Ben musluman degilim, iki kizim var, ikisi de 15-16, ve hatta 18 yasinda iken erkek arkadas sahibi olmadi. Ahlaki sadece dinde aramak da sizin baska bir yanlisiniz. Mantik denen bir olgu var, bilmem ki anlatabildim mi..
Kadin eger nefsini terbiye et diyebiliyorsa, kendisi de dogru düzgün giyinen biri olmasi gerekiyo ki o laf bi kere agzina yakissin. Gereksiz ve sacma tepki olmusher açık olanada bakarsak
Internet elinin altinda.. ac bak... Imam Buhari, Imam Muslim, Ebu Davud, Ibni Mace, Nesai, İbn Asâkir, İbn Hacer, İbn Sa’d, İbn Kesîr, İbn Abdi’l-Berr , Ebû Bekirel-Beyhakî... Hepsi ayni seyi demis.. Yukarda yazdiklarimi yani.. Bir kac tanesi de 10 yas demis... Artik senin kaynagin ne bilemiyorum tabii.. Neyse... Bu kadar ofkeyi hala anlayamiyorum, benim hayatim degil bu, sizin inandiginiz birinin hayati, sizin inandiginiz hadislerden, kaynaklardan, bu ofke niye? Bak, Pembe ne guzel kestirip atti, sen de dene, canini sikma bosyere.. Olmusla olmuse care yok.hz AİŞE nin bu hadisi şerifinin kaynağını gösterin bana
çünkü insanların işi gücü yok biz islamı nasıl yok ederiz nasıl sapıtırız derdinde
o yüzden her okuduğun kaynağa inanma her okuduğun tefsire inanma
sahih hadisler var
birde sahih olmayan hadisler
artı islam dini kesinlikle evleneceğiniz kişiyi görmeyi tavsiye eder
bunu bilmeyen yada islamı yaşadığını düşünenler göstermezler belki yada cahiliye döneminin adetidir
evlenmek niyetinde olan kişiler birbiri ile görüştürülür
sen nerden çıkarıyorsun nerden varıyorsun bu kanıya
benim yazdıklarımdan islam dininde olmayanlar ahlaksızdır manasını ve algısını hangi mantıkla hangi mantık algınla çıkarttın bide onu deyiver
heee senin mantığını ve mantık olgunu almiyim canım şişkinlik yapiyir bende
ben 30 yaşndayım uygun yer bulsam hala daha sallanırım salıncakta neden oynamasın mış!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?