bizim gelin canımı sıkmayı başardı..

işte paylasıyım dedım canım sıkıldı ve cıdden uzuldum .dahada almam ama sınırımden degıl kendımı uzmemek ıcın

bence kız yiğenleri ayırma hepsine aynını al hatta, unutmaz onlar valla
geline küsüp yiğene sırt çevirmek olmaz

Ben anlamadım :26:

kız kardeşinin iki çocuğuna hediye alıyor bayram için abisini kızına almıyor..parası denkleşmiyor...hediyeleri verirken abisinin kızı görüyor bana yokmu diyor üzülüyor.ertesi gün onun içinde bi elbise alıyor hemde 70 liralık ..gelinde beğenmiyor

annemde ona aldı anlamadınız heralde hedıye degıl artı bayramlık yanı hepsıne alındı ıkısıne ben ıkısıne annem

anladım sıkıntı yok....bende diyorumki babaannenin yada anneannenin aldığı başkadır halanın yada teyzenin aldığı başkadır çocuklar bilmez sizin paranızın olup olmadığını

begenmemesı sorun degılde kızın yanında demesı benı uzdu. cunku kızda bana soyledı bellıkı o dedırtmıs bayram bayram gergınlık yasadık yok yere

Bak sen şu geline, okadar para vermiş kadınn hediye ne olursa olsun beğenilirr olmamış bu..
Konu sahibi konuşmayın tavır yapın

Bak sen şu geline, okadar para vermiş kadınn hediye ne olursa olsun beğenilirr olmamış bu..
Konu sahibi konuşmayın tavır yapın

aslında konu acmayı bırakmıstım bayadır ama cıdden cok bozuldum ben kötu oldum şimdi yok yere

işte canım, anneside dolduruyorsa çocuk öyle algılamaz ki, kaç yaşındalar,

ben özeniyorum çok yiğeni olana benim sadece iki tane var

abımın kızı 8yasında dıger elbıse aldıhım kızlar 4 ıla 8 yas arasındalar... ablamın kızları bana tapar..o yuzden bende cok duskunum onlara. o yuzden anneme onlara ben alayım erkek le kıza sen al dedım annemde aslında ıyı elbıse alır ogunde tayt alacagı tutmus benım sucum yok yanı kım ıster bayramda yegenını aglatmak abımlede aram cok ıyıdır

bence sen onları ayırma ya, boşver gelin ne derse desin, halasını sevsin saysın annesine rağmen

sen iyilik etmissin bos ver takilma..cocuktan al haberi der ya oyle iste...sen yegenine almissin yengene degil..

bir dahakine hepsine bir ayni seyi al alacaksan ama daha cok butcene uysun..bu sekilde astari yuzunden pahaliya gelmis senin icinde...

Son düzenleme:
Yengeniz de kızını ayrı tuttunuz ilk başta diye darılmıştır. Tamam belki ekonomik olarak böyle bir hediye alımında paylaşıma gitmek rahat ettirir ama keşke annenize nasıl bir hediye almayı planladığınızı belirtseydiniz.

Kendimi yengenizin yerine koymaya çalışıyorum. İleride çocuğumun kuzenlerinden aşağıda tutulduğunu düşündüğüm bir an yaşasam, hele bir de göz yaşı dökse o çocuk, o zaman ben de çok darılırım, belki de o anki sinirle aslında söylemeyeceğim aptalca bir şey söylerim. Çocuk, çocuk aklıyla olanları iyi de olsa kötü de olsa hemen unutur da, annesi unutamaz.

Son düzenleme:
şimdi iki kıza teyze olarak almışsınız siz hediyeleri ama abinizin kızına babanesi hediye almış çocuklar bunun ayrımına varamazlar şahsen aynısı çocuğuma değil bu yaşta bana da yapılsa gücüme giderdi. Yengeniz keşke yapmasaymış çocuğu etkilemeseymiş ama ben birazda haklı gördüm nedense sonuçta onun da aklına gelen ablasının çocuklarına aldı benimkini ayırdı olmuştur.

Lafı çocuk taşımış, üslub taklidi yapamayacağı ve kelimesi kelimesine hatırlayamayacağı için takmanız anlamsız.
Olay şöyle gelişmiş olabilir "Siz ilk gün yeğenlerinize hediye verdiğinizde kız ağlarken annesi, kızının kendisini küçük düşürmesine kızmış olabilir. Hatta siz ona yeni hediyesini verdikten sonra daha çok üzülmüş olabilir ve belki de "Bak senin şımarıklığın yüzünden kadın gitti sana da almak zorunda kaldı." diye kızmış da olabilir. Yüksek ihtimal yeğen, önce ki gün verilen kıyafetlerde dantel gördü ve bütün gece "Benimkinin niye danteli yok" diye mırmırlandı.. Bütün çocuklar kendinde olmayanı ister. Annesinin de canına tak etti ertesi gün giydirmedi "Yok sana elbise, dün gece dantel yok diye ağlıyordun, başımızın etini yedin. Giy bugün bunları, elbise falan yok sana" =) demiş olabilir... Herşey olmuş olabilir.. Lafı çocuk taşıyor.. Hatta belki kendi kurguladı bunları...

Evet çok masumlar, çok sevimliler ama.. Politikayı başımızdakilerden ala becerirler vallahi...
Çok üzüldüyseniz gelinle konuşun tatlılıkla.. büyütülecek bir şey görmedim ben... bence bir daha da böyle büyük hediye almayın ya da ortada vermeyin.. çocukları mutlu edemezsiniz, eğer etrafta onlardan çok varsa=) Hediyenizi gizli verirsiniz, illa verecekseniz..

Selamlar,

Îyî niyetli düşünmeye çalışıyorum
Danteli de olsaydı daha güzel olurdu demiştir çocuk beğenmedi anlamıştır olamaz mı?
Ayrıca ayrımcılık yapmışsınız 2sine alan 3ünede alabilir 60 vermişsiniz 90 verirdiniz şimdi daha çok vermişsiniz
Ve gelin orda onlarınkini niye unutmadın da diyebilirdi
Annenize elbise aldım sende elbise al diyebilirdiniz

Bence boyle bi hediye paylasimina bastan girmeniz hos olmamis. Cocuklar ne anlar hediye paylasimindan? Alinacaksa hepsine alinmali ya da hic alinmamali.

Ben yegeninizin annesi yerinde olsam ertesi gun cocugum tepki gosterdi diye 'sus payi' olarak o elbiseyi aldiginizi dusunur cok bozulurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…