bizim gelin canımı sıkmayı başardı..

Ben çok üzüldüm açıkçası abinizin kızına da eşine de. Annenizin alması bir şey değiştirmez. Siz yeğenleriniz arasında ayrım yapmışsınız. Hala yapıyorsunuz. Ablamın kızları bana tapar demişsiniz. Siz de onlara tapıyorsunuz belli ki. Ama gelininiz ve diğer yeğeniniz kendileriniz dışlanmış hissetmişler. Keşke 3üne de siz alsaydınız ve aynı anda verseydiniz. Hatta aynı hediyeleri alsaydınız. Çocuklar aynı şeyleri giymeyi çok severler.

valla beğenen beğenir ..
beeğenmeyen umrum dışı ..
sen düşünüp almışsın ..

Yeğen ayirmissiniz bildiğiniz.
Sizin yagtiginiz çok kirici.
Gelinin izin yerine kendinizi koyun bi.

Ben bu yoruma bayildim...keske herkes sizin gibi olsa...bende genelde bir olay oldugu zaman herkesîn kötüledigï insani hemen savunurum yok belki böyle olmustur söyle olmustur diye hatta esim bana ne kadar saf oldugumu söyler😄

sizlik bir durum yok ki kendileri utansınlar yaptıklarından terbiyesizler

Gelin olarak bu durumu yasasam durum soyle olurdu. Iki gorumcem var. Sevmedigim gorumcem yapsa o gorumcem yapsa sinir olurdum,sevdigim gorumcem yapsa gormezden gelirdim belki ama hos bulmazdim.
gorumce olarak cevabim. Dort yegenime farkli hediyeler alirsam hep yalnizken veririm.
kisacasi yaptiginiz hos olmamis ayrica da gelinniz sizi cok hazzetmiyor olabilir. Zaten sanirim siz de onu cok sevmiyorsiunuz

yorumlari okumadim belki aynisini yazan olmustur da maddi olarak skntiliymisiniz madem ablanizin 1kizina abinizin de kizina alsaydiniz .ablanizin kizlarina alacaginiza..kiyafet begenilme mevzusu degil yengeniz yapilani anlamis ve boyle soylemis.bende olsam kirilirdim.

sizin bebegınız var mı? bu kişi ona hedıye aldı mı?

evet yaşıt olan kızlara alsan olurmuş dğeri 4 yaşında nasılsa 8 yaşında olanlar kadar olay yapmazdı, neyse olan olmuş artık, bence yinede gönlünü al abinin kızınında

bu konudan çıkardığın ana fikir, erkek kardeşimin çocuklarına hediye almayacağım

kimseye hediye almak zorunda değilsiniz haklısınız ama gelininiz anneizle olan konuşmanızı bilmediğinden onlarda yeğeni benimkide yeğeni demekki onlara verdiği değeri vermiyorki sonradan aklına geliyor diye düşünmüştür size kızmaya hakkı yok ama o şekilde düşünmüş alınmıştır belki

sözüm size değil yanlış anlamayın ama benim genel anlamda gözlemelediğim şey genelde kardeşler arasında kızkardeşler birbirinin çocuğuna daha düşkün oluyorlar erkek kardeşlerinin çocukları 2.planda oluyor çünkü onun annesi el kızı oluyor çok gördümm ben böyle davranan kendi halalarımdan arkadaş çevremden henüz benim çocuğum yok ama kaynımların çocukarına görümcelerimin davranışlarından yani örnek vermek gerekirse nedense hep böyle oluyor

Gelininiz bozulmakta haklı ben olsam bende bozulurdum,şuan yaptığınız olay yeğenler arası ayrımcılık olmuş resmen ve karşı taraf kırılmakta haklı.

Son düzenleme:

Ablanızın kızlarına almış, abinizin kızına almayıp ayrımcılık etmiş gibi görünmüş gelininizin gözüne.Tepkisi bence bu nedenle.

Siz de haklısınız maddi durumunuz elvermemiş olabilir ama en azından siz aldığınız hediyeleri vermeden annenize aldığı hediyeleri sorsaydınız ya da ablanızın kızlarına hediyeyi gizli verseydiniz.

Ertesi gün alınan hediye ilk günün yerini tutmaz, çünkü 2 kişi prenses elbisesi alıyor diğer tarafta küçük bir kızcağıza tayt-tişört veriliyor, küçücük kalbi nasıl kırılmıştır.

Çocukları sevindireyim derken işler biraz ters gitmiş.

Son düzenleme:
2 çocuk prenses olurken benim kızım tayt tişört giyse üzülürdü ve bende ayrımcılık yapmış derdim sanırım...keşke ya hiç birine almasaydınız yada dha makul bi fiyata 3 tane alsaydınız...düşünceniz güzel ama eksik olmuş bence ters tepmiş.ama gelinin geri yollamasıda ayıp olmuş çocuğun hevesi kaç kez yarım kalmış...

ben size önce çocuğun gözünden bakayım
halam gözümün önünde diğer 2 kuzenime elbise veriyor.
ama bana vermiyor.
alınırım haliyle.
bana da babaannem aldı diye düşünmem
direkt olarak halam onları daha çok seviyor derim kendi kendime.
anneniz ve siz hepsini ortak almış gibi aynı anda verseydiniz böyle olmazdı
ya da benzer şeyleri alsaydınız da durumu kurtarabilirdiniz.

gelinin gözünden de bakayım.
çocuğumun içlenip ağlamasına çok üzülürdüm.
kızımı sevmediğinizi düşünürdüm.
sonradan zoraki şekilde elbise aldığınızı sanarak o elbiseyi istemezdim.
yine de çocuğun eline verip göndermezdim tabi.

kısacası siz iyi niyetle hareket etmişsiniz ama yanlış olmuş.
keşke 60 tl ye 3 kıza da 20 şer liralık aynı kıyafetin farklı renklerini falan alsaydınız.
çünkü çocuklar birbirini kıskanır bu çok doğal..

gelinin biraz gıcıklığı var. hayır da kızınada mı üzülmüyor. sonuçta kızının elbisesini geri gönderiyor. bizim gelin de benzer hareketleri vardır.

ama keşke annenle birlikte alsaydınız. yani öyle bir imkanınız var mıydı bilmiyorum da.. çocuklar malum birbirinkini kıskanıyorlar. ayrıca anneniz böyle farklı birşey almazdı..ayrıca hani tayt vs her zaman giyer diye düşünüp sıradan birşey almış. sizinkiler de özel güzel birşey olunca gelin alınmış olabilir. ama kasıtlı olmadığı belli düzeltilmesi de sizin iyi niyetinizden..bunu anlaması lazımdı..

aman boşver.. ben de çok takıyordum ama artık takmıyorum. yani ben uzun uzadıya yazmadım gelinle ilgili sorunlarımıza. yoksa bu kadarcıktan ibaret değil..

aaa bir de şimdi siz özel birşey almışsınız.. keşke annenize sorsaydınız anne sen ne aldın ona göre birlikte verelim diye.. göstermese bile tayt derdi siz de olmaz bu elbiselerin yanında nasıl birlikte verelim deyip onun yanında vermeseydiniz.. belki başka zaman vermeye imkanınız olmayabilir ama yine kızın kalbini kırmamak adına üstelik gelin alınır diye düşünebilirdiniz.

yani iyi niyetli olabilirsiniz parada harcamışsınız ama biraz da düşünerek verilmiş olsaydı daha iyi olurdu.

Son düzenleme:

bence o kişilere göre değişiyor. yani kız kardeşinizin çocuğuna aldığınız birşeyi kardeşiniz seviyor beğeniyor annesi aldığınız çocuğa severek giydiriyor. ama geline alınca yok beğenmiyor şöyle diyor böyle diyor.. giydirmiyor..

annem torununa yelek ördü. teyzemler ördü. güzeldi de ama giydirmedi. kendi teyzesine ipini parasını vererek ördürdüğü teyzem ördü deyip sevine sevine giydirdi.. teyzesi parayla örüyordu. ipinin parasına kadar verdi başka teyzesiyle verdi . olayı gözümün önünde yaşandığı için net biliyorum. hatta teyzesine sipariş başka teyzesi aracılığıyla verdi dedim ya o teyzesi 5 kat aşağı inmiş.tekrar çıkıp ipin parasını istedi..

neyse ben de doğum yapacağım ya gelin göndermiş küçükleri onlar içinde iki çocuğuna da hiç giyilmemiş annemin ördüğü teyzemin ördüğü yelek var..
onların ördüğünü de teyzem ördü hatıra diye saklıyor..

bu yüzden abinizin çocuğu ama giydiren de giyimine karışan da annesi.. giydirmeyince önemsemeyince almak ister misiniz..herkes için aynı şey söylenmez belki ama dediğim gibi kişilere göre değişiyor. ama genelde böyle.

ya biz de daha gelin aday adayı bile yok, ama çok istiyorum kardeşim evlensin çocuğu olsun, hatta evlenmesini sırf yiğenim olsun diye istiyorum o derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…