- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
ben baska sehırdeym ailem ıstanbulda. hepsı kardeslerım annem babm ıstanbul bayramda ıstanbula gıdecegım ıcın ablamın ıkı kızına elbıse alayım dedım hatta ablamın bırde oglu var. annemı aradım ben ıkı kıza sende oglanla abımın kızına bayramlık al dedım hepsıne ben alamam maddı olarak dedım cunku alınca pahalı alırım guzel alırımkı mutlu olsunlar dıye annemde tamam oglanla abınınkıne ben alırım dedı. bayramın bırıncı gunu ıkı yegenımın hedıyesını verdım abımın kızı onları gorunce aglamaya basladı kıskandı bende anneme sen bu cocuga bayramlık almadınmı dedım aldım dedı gıtmıs bı sıyah tayt birde cok cırkın tısort almıs benım prenses elbısesı gıbı elbısemı gorunce kıskandı cocuk aklıyla. neyse cok uzuldum aglamasına zaten senın elbısen yarın gelcek arabada unutmusum dedım. yarın oldu gıttım abıye cok guzel elbıse aldım ama gercekten guzel o kızlara 30+30 ıkısıne 60 odemıstım buna 70 e aldım sırf uzulmesın dıye. bu kız elbıseyı aldı gıttı bır sonrakı gun geldı dedıkı annem elbıseyı begenmedı dedı. onunde dantel yokmuş dedı hıc begenmedı dedı benım moralım bozuldu tabı sırf mutlu olsun dıye ıyılık yaptım her ıkı tarafada kotu ben oldum.. cok ıyı ınsanım ama bu durumları yasadıkca ınsanlardan soguyorum ben mecbur degıldım kımseye elbıse almaya suc bendemı bundan sonra nasıl davranmalıyım lutfen bana bırsey soyleyın..
Lafı çocuk taşımış, üslub taklidi yapamayacağı ve kelimesi kelimesine hatırlayamayacağı için takmanız anlamsız.
Olay şöyle gelişmiş olabilir "Siz ilk gün yeğenlerinize hediye verdiğinizde kız ağlarken annesi, kızının kendisini küçük düşürmesine kızmış olabilir. Hatta siz ona yeni hediyesini verdikten sonra daha çok üzülmüş olabilir ve belki de "Bak senin şımarıklığın yüzünden kadın gitti sana da almak zorunda kaldı." diye kızmış da olabilir. Yüksek ihtimal yeğen, önce ki gün verilen kıyafetlerde dantel gördü ve bütün gece "Benimkinin niye danteli yok" diye mırmırlandı.. Bütün çocuklar kendinde olmayanı ister. Annesinin de canına tak etti ertesi gün giydirmedi "Yok sana elbise, dün gece dantel yok diye ağlıyordun, başımızın etini yedin. Giy bugün bunları, elbise falan yok sana" =) demiş olabilir... Herşey olmuş olabilir.. Lafı çocuk taşıyor.. Hatta belki kendi kurguladı bunları...
Evet çok masumlar, çok sevimliler ama.. Politikayı başımızdakilerden ala becerirler vallahi...
Çok üzüldüyseniz gelinle konuşun tatlılıkla.. büyütülecek bir şey görmedim ben... bence bir daha da böyle büyük hediye almayın ya da ortada vermeyin.. çocukları mutlu edemezsiniz, eğer etrafta onlardan çok varsa=) Hediyenizi gizli verirsiniz, illa verecekseniz..
Selamlar,
ben baska sehırdeym ailem ıstanbulda. hepsı kardeslerım annem babm ıstanbul bayramda ıstanbula gıdecegım ıcın ablamın ıkı kızına elbıse alayım dedım hatta ablamın bırde oglu var. annemı aradım ben ıkı kıza sende oglanla abımın kızına bayramlık al dedım hepsıne ben alamam maddı olarak dedım cunku alınca pahalı alırım guzel alırımkı mutlu olsunlar dıye annemde tamam oglanla abınınkıne ben alırım dedı. bayramın bırıncı gunu ıkı yegenımın hedıyesını verdım abımın kızı onları gorunce aglamaya basladı kıskandı bende anneme sen bu cocuga bayramlık almadınmı dedım aldım dedı gıtmıs bı sıyah tayt birde cok cırkın tısort almıs benım prenses elbısesı gıbı elbısemı gorunce kıskandı cocuk aklıyla. neyse cok uzuldum aglamasına zaten senın elbısen yarın gelcek arabada unutmusum dedım. yarın oldu gıttım abıye cok guzel elbıse aldım ama gercekten guzel o kızlara 30+30 ıkısıne 60 odemıstım buna 70 e aldım sırf uzulmesın dıye. bu kız elbıseyı aldı gıttı bır sonrakı gun geldı dedıkı annem elbıseyı begenmedı dedı. onunde dantel yokmuş dedı hıc begenmedı dedı benım moralım bozuldu tabı sırf mutlu olsun dıye ıyılık yaptım her ıkı tarafada kotu ben oldum.. cok ıyı ınsanım ama bu durumları yasadıkca ınsanlardan soguyorum ben mecbur degıldım kımseye elbıse almaya suc bendemı bundan sonra nasıl davranmalıyım lutfen bana bırsey soyleyın..
yorumlari okumadim belki aynisini yazan olmustur da maddi olarak skntiliymisiniz madem ablanizin 1kizina abinizin de kizina alsaydiniz .ablanizin kizlarina alacaginiza..kiyafet begenilme mevzusu degil yengeniz yapilani anlamis ve boyle soylemis.bende olsam kirilirdim.
bu konudan çıkardığın ana fikir, erkek kardeşimin çocuklarına hediye almayacağım
Gelininiz bozulmakta haklı ben olsam bende bozulurdum,şuan yaptığınız olay yeğenler arası ayrımcılık olmuş resmen ve karşı taraf kırılmakta haklı.ben baska sehırdeym ailem ıstanbulda. hepsı kardeslerım annem babm ıstanbul bayramda ıstanbula gıdecegım ıcın ablamın ıkı kızına elbıse alayım dedım hatta ablamın bırde oglu var. annemı aradım ben ıkı kıza sende oglanla abımın kızına bayramlık al dedım hepsıne ben alamam maddı olarak dedım cunku alınca pahalı alırım guzel alırımkı mutlu olsunlar dıye annemde tamam oglanla abınınkıne ben alırım dedı. bayramın bırıncı gunu ıkı yegenımın hedıyesını verdım abımın kızı onları gorunce aglamaya basladı kıskandı bende anneme sen bu cocuga bayramlık almadınmı dedım aldım dedı gıtmıs bı sıyah tayt birde cok cırkın tısort almıs benım prenses elbısesı gıbı elbısemı gorunce kıskandı cocuk aklıyla. neyse cok uzuldum aglamasına zaten senın elbısen yarın gelcek arabada unutmusum dedım. yarın oldu gıttım abıye cok guzel elbıse aldım ama gercekten guzel o kızlara 30+30 ıkısıne 60 odemıstım buna 70 e aldım sırf uzulmesın dıye. bu kız elbıseyı aldı gıttı bır sonrakı gun geldı dedıkı annem elbıseyı begenmedı dedı. onunde dantel yokmuş dedı hıc begenmedı dedı benım moralım bozuldu tabı sırf mutlu olsun dıye ıyılık yaptım her ıkı tarafada kotu ben oldum.. cok ıyı ınsanım ama bu durumları yasadıkca ınsanlardan soguyorum ben mecbur degıldım kımseye elbıse almaya suc bendemı bundan sonra nasıl davranmalıyım lutfen bana bırsey soyleyın..
kimseye hediye almak zorunda değilsiniz haklısınız ama gelininiz anneizle olan konuşmanızı bilmediğinden onlarda yeğeni benimkide yeğeni demekki onlara verdiği değeri vermiyorki sonradan aklına geliyor diye düşünmüştür size kızmaya hakkı yok ama o şekilde düşünmüş alınmıştır belki
sözüm size değil yanlış anlamayın ama benim genel anlamda gözlemelediğim şey genelde kardeşler arasında kızkardeşler birbirinin çocuğuna daha düşkün oluyorlar erkek kardeşlerinin çocukları 2.planda oluyor çünkü onun annesi el kızı oluyor çok gördümm ben böyle davranan kendi halalarımdan arkadaş çevremden henüz benim çocuğum yok ama kaynımların çocukarına görümcelerimin davranışlarından yani örnek vermek gerekirse nedense hep böyle oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?