Bizim gelin!

blaaa

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
33
0
6
İstanbul
mrb kızlar. forumu bayagadır takıp ediyodum ama bugun dayanamayıp kayıt oldum.Neyse, bakıyorum herks kaynanalardan dert yanıyo bende bizim gelini anlatim biraz size..aslında neresinden başlanır bılemıyorum tam dengesiz sorumsuz bi gelinimiz var (ben görümceyim).İlk zamanlar sözlülerken falan seviyodum ama ne zaman kı nişan nikah oldu kız 180 derece döndü gerçek yüzünü gsterdi anlayacagınız..

Ne istenirse alındığı halde,hiçbişeyin ucuzuna gidilmediği halde orda burda 'benim istediğim hiçbişey alınmadı herşeyimi enım annemler aldı' diyip duruyomuş annesinin aldığıda nişanda takılcak sak aksesuarı beyaz esyayı fln biz aldık hep.ya ben onlar için öyle büyük fedakarlık yaptım kı sırf rahat olsunlar borç olmasın diye abimi babamı düşündüğüm için özel ünv kazandım gitmdim. girdim işe çalıştım ben çalıştım kızın özel ihtiyacları giderildi nerde pahalı var onu istedi. örnek veriyorum gelinlik beğendi internetten çok meşhur bi moda evine sormus 3,500 tl demişler aynısını benım arkadasımını annesının moda evine sorduk kadın 900 tl dedi. surat astı güzel olmaz orda çok uzak ben nasıl gidicem dedi gelinlik dikildi ay dikişleri hiç güzel değil şurası soyle böyle söylendi durdu. sonra ortak bi tanıdıgımıza gelinlik benım istediğim yerde dikilmedi diye şikayet edip durcam begensem bile beğenmedim dicem demiş nankör köpek. ben bunu duydum gidip konuşcaktım annem durdurdu hatta kavga edicektim ne demek bu diye. Nışanlılarkn evlencekler işte biz evinı temızlıyoruz annemle geldi diyoki yardım ederdim ama adet böyle evi erkek tarAFI TEMİZLer dedi seyretti sadece anlayın insanlığını..Evlendikden sonra kahvaltıya gittik aılece ben balkona çıktım bıraz abım yanıma geldi git yardım et sonra laf ediyo dedı ben şok oldum hiçbişe diyemedim

bı ortamda oturdugumuzda falan herşeyin en iyisini ben bilirim havalarında falan. Ben çevreme sevilen biriyim arkadasım falan çoktur yanı bunu çekemıyo bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo. Yanlış anlaşılmasın arkadaşlarım kız..bize geliyo yemeği yiyo kenara çekiliyo. Ya aptal gel bi işin ucundan tut misafir değilsin ki sen yardım et yediğin tabağı mutfaga götr barı! bide diyoki evde yemek yapasım olmayınca buraya geliyorum burda yiyoruz. oldu paşaamm burası lokanta zatenn!! Ben evlenicem kısmetse 3-4 haftaya kadar ağzını acıpda demedi hiç bi yardıma ihtiyacn varmı diye desede yardım istememde. ama sıra gezmeye gelince bende gelcem bende yapcam. NEFRET EDİYORUM YENGEMDEN.evim dizildi hazır herşeyi bikere merak edipde bakmadı bile nasılmış diye.hep sahte yapmacık gülümsemeler.Evlendiğimde evime çağırmayı düşünmediğim tek ınsan o! bende nişanlımda yengemden nefret ediyorz. Değişir inşallah inşallah

:) Değişiklik olsun birazda kötü gelin olsun demi:).Şaka bir yana elbetteki kayınvalidenin kötüsü kadar gelininde kötüsü vardır

Sifati ne olursa olsu boyle sinir bozan tipleri ben de sevmiyorum. Karakteri boyle demek ki, yapacak birsey yok. Munasebetinizi en az duzeye indirir, kendisinden birsey beklemezsiniz siz de.

Sifati ne olursa olsu boyle sinir bozan tipleri ben de sevmiyorum. Karakteri boyle demek ki, yapacak birsey yok. Munasebetinizi en az duzeye indirir, kendisinden birsey beklemezsiniz siz de.

öyle oldu zaten ama yinede insan bekliyo ben değilse bile annem babam bi tatlı söz güler yüz hoş sohbet.. ama yok napalım kısmet bizede böylesi geldi

öyle oldu zaten ama yinede insan bekliyo ben değilse bile annem babam bi tatlı söz güler yüz hoş sohbet.. ama yok napalım kısmet bizede böylesi geldi

Canim herkes herkesten bekler bunlari, ama bazi insanlar kadin erkek farketmez odun oluyor biraz. Size de boyle bir tur denk gelmis. Malesef bu da boyle deyip beklememek lazim.

Herkesin yapısı, karakteri farklı.O değişmeyeceğine göre siz onu olduğu gibi
kabul ederseniz ağbinizin huzurunu bozmamış olursunuz.Mümkün olduğu kadar
uzak durun arsız birine benziyor mesafeli olursanız sizde üzülmemiş olursunuz.

Herkesin yapısı, karakteri farklı.O değişmeyeceğine göre siz onu olduğu gibi
kabul ederseniz ağbinizin huzurunu bozmamış olursunuz.Mümkün olduğu kadar
uzak durun arsız birine benziyor mesafeli olursanız sizde üzülmemiş olursunuz.

abimin huzuru kaçmasın o mutlu olsun diye sesimiz çıkmıyo zaten. kabullenmekden başka çaremiz yok ama bana uzak Allah yakın

mrb kızlar. forumu bayagadır takıp ediyodum ama bugun dayanamayıp kayıt oldum.Neyse, bakıyorum herks kaynanalardan dert yanıyo bende bizim gelini anlatim biraz size..aslında neresinden başlanır bılemıyorum tam dengesiz sorumsuz bi gelinimiz var (ben görümceyim).İlk zamanlar sözlülerken falan seviyodum ama ne zaman kı nişan nikah oldu kız 180 derece döndü gerçek yüzünü gsterdi anlayacagınız..

Ne istenirse alındığı halde,hiçbişeyin ucuzuna gidilmediği halde orda burda 'benim istediğim hiçbişey alınmadı herşeyimi enım annemler aldı' diyip duruyomuş annesinin aldığıda nişanda takılcak sak aksesuarı beyaz esyayı fln biz aldık hep.ya ben onlar için öyle büyük fedakarlık yaptım kı sırf rahat olsunlar borç olmasın diye abimi babamı düşündüğüm için özel ünv kazandım gitmdim. girdim işe çalıştım ben çalıştım kızın özel ihtiyacları giderildi nerde pahalı var onu istedi. örnek veriyorum gelinlik beğendi internetten çok meşhur bi moda evine sormus 3,500 tl demişler aynısını benım arkadasımını annesının moda evine sorduk kadın 900 tl dedi. surat astı güzel olmaz orda çok uzak ben nasıl gidicem dedi gelinlik dikildi ay dikişleri hiç güzel değil şurası soyle böyle söylendi durdu. sonra ortak bi tanıdıgımıza gelinlik benım istediğim yerde dikilmedi diye şikayet edip durcam begensem bile beğenmedim dicem demiş nankör köpek. ben bunu duydum gidip konuşcaktım annem durdurdu hatta kavga edicektim ne demek bu diye. Nışanlılarkn evlencekler işte biz evinı temızlıyoruz annemle geldi diyoki yardım ederdim ama adet böyle evi erkek tarAFI TEMİZLer dedi seyretti sadece anlayın insanlığını..Evlendikden sonra kahvaltıya gittik aılece ben balkona çıktım bıraz abım yanıma geldi git yardım et sonra laf ediyo dedı ben şok oldum hiçbişe diyemedim

bı ortamda oturdugumuzda falan herşeyin en iyisini ben bilirim havalarında falan. Ben çevreme sevilen biriyim arkadasım falan çoktur yanı bunu çekemıyo bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo. Yanlış anlaşılmasın arkadaşlarım kız..bize geliyo yemeği yiyo kenara çekiliyo. Ya aptal gel bi işin ucundan tut misafir değilsin ki sen yardım et yediğin tabağı mutfaga götr barı! bide diyoki evde yemek yapasım olmayınca buraya geliyorum burda yiyoruz. oldu paşaamm burası lokanta zatenn!! Ben evlenicem kısmetse 3-4 haftaya kadar ağzını acıpda demedi hiç bi yardıma ihtiyacn varmı diye desede yardım istememde. ama sıra gezmeye gelince bende gelcem bende yapcam. NEFRET EDİYORUM YENGEMDEN.evim dizildi hazır herşeyi bikere merak edipde bakmadı bile nasılmış diye.hep sahte yapmacık gülümsemeler.Evlendiğimde evime çağırmayı düşünmediğim tek ınsan o! bende nişanlımda yengemden nefret ediyorz. Değişir inşallah inşallah

Canım benim ya değişirse yazdıgın satırlar seni üzmeyecek mi?
anladım kötü davranışları olmuş ama hemen böyle kötü lafla itham etmek ?
burda yazılan çizilen sorunlu evliliklerde yüzde 99 en başta yapılan hata eşler arası üslup bozukluğu...

nasıl alışırsan öyle gider.sen sen ol kendi evliliğinde kızdıgın bir akraban için,bir olay için bu üslubu kullanma...sonra toparlamak çok zor olur.evliliği yıpratan saygısızlıktır.belki ne alaka diyeceksin bana kızacaksın.bu nasıl yorum diyeceksin ama son bir kaç haftadır yazılan çizilenden gördügüm şey budur.okuduklarım bana bunları yazdırdı.ister üzerine al ister alma.ister bir abla nasihati olarak dinle ister dinleme...seçim senin...sonuçta gencecik pırıl pırıl bir kız oldugunu düşünerek yazdım..

gelininizin iyi niyetli emeklerini hak etmedigini düşünüyorum,arana mesafe koyarak bunu çözebilirsin.Ne şamın şekeri,ne arabın yüzü...

Canım benim ya değişirse yazdıgın satırlar seni üzmeyecek mi?
anladım kötü davranışları olmuş ama hemen böyle kötü lafla itham etmek ?
burda yazılan çizilen sorunlu evliliklerde yüzde 99 en başta yapılan hata eşler arası üslup bozukluğu...

nasıl alışırsan öyle gider.sen sen ol kendi evliliğinde kızdıgın bir akraban için,bir olay için bu üslubu kullanma...sonra toparlamak çok zor olur.evliliği yıpratan saygısızlıktır.belki ne alaka diyeceksin bana kızacaksın.bu nasıl yorum diyeceksin ama son bir kaç haftadır yazılan çizilenden gördügüm şey budur.okuduklarım bana bunları yazdırdı.ister üzerine al ister alma.ister bir abla nasihati olarak dinle ister dinleme...seçim senin...sonuçta gencecik pırıl pırıl bir kız oldugunu düşünerek yazdım..

gelininizin iyi niyetli emeklerini hak etmedigini düşünüyorum,arana mesafe koyarak bunu çözebilirsin.Ne şamın şekeri,ne arabın yüzü...

Haklısınız o konuda ama öyle şeyler yaşattıki bana engel olamıyorum çok doluyum ona karşı. Kimseyede anlatmadığım için burda doktum içimi. Ama teşekkür ederim nasihatlarınız için

Abiniz seviyorsa size susmak düşer arkadaşım.

İlaveten ne kadar sevmeseniz de o abinizin karısı.

Köpek diye hitap etmeniz çok yanlış olmuş.

vay be böyle gelinlerde varmış emin ol böyle olunca kıymetli olunuyor
biz iyi oldukta ne oldu...

Haklısınız o konuda ama öyle şeyler yaşattıki bana engel olamıyorum çok doluyum ona karşı. Kimseyede anlatmadığım için burda doktum içimi. Ama teşekkür ederim nasihatlarınız için

Rica ederim korka korka yazdım ben tesekkur ederim olgun karsıladıgın için

pek çok fedakarlık yapmıssın.bu da ikinci nasihat olsun hayatında kimse için eğitim gibi önemli bir konu tarzında fedakarlık yapma
ilerde ancak evladın için degerse deger...

Eğitim gibi ciddi hayati bir konudan vaz geçiyorsanız bu borç ödenemez...

Hayat kendi seçtigimiz yollardan ibaret.Abinle eşine bu kadar büyük bir yardımda bulunmasaydın yengenin yaptıkları seni bu denli üzmez yaralamazdı...

O sebeple kendi hayatına sahip çık.1 aydan az bir süre sonra evliliğe adım atacak yepyeni bir hayatsın.Saygıyı dustur edindigin mutlu,huzur dolu bir yuva dilerim.
Ve tekrar olgunlugun için teşekkür ederim :))) iyi uykular...

Merhaba anladığım kadarı ile yengenize karşı çok dolusunuz ama keşke ağır kelimeler kullanmasaydınız.Efendimiz(sav) 8uyurmuş ki; Dostunu çok sevme,bir gün gelir düşmanın olur.Düşmanını çok yerme, gün gelir dostun olur.
Diyeceğim o ki bakarsınız buzlar erir yengenizi yeniden sevmeye başlarsınız ve keşke öyle demeseydim dersiniz.
Bu arada hayırlı olsun düğün yakın sanırım.Yengeniz adına diyeceğim; sabredin, fazla muhattab olmayın.Kimi insanlar böyle ne yaparsınız.Ben en çok annenize üzüldüm siz bir şekilde uzaklaşacaksınız ama anneniz hep yüzyüze kalacak ve bu tip kişiler insanı orta yerinden çatlatır.

oda abimi seviyosa annemlere hürmet etmesı gerekmez mi peki ? evet maalesef abımın karısı o yuzden susuyoruz

Elbette...

Şu temizlik işinde haklısınız ama.

Sonuçta ev onun evi olacak.Bir işin ucundan tutması gerekirdi.

Tutmayacaksa patron gibi başınızda dikilmeyecekti.

Allah sabır versin...

Gerçekten çok zor.. Biraz yüz göz de olunmuş gibi.. Belki aile olmaya çalıştığınız için bazı şeyleri çok mu alttan aldınız? Şu mesafe aşıldı mı evliliklerde, gerçekten içinden çıkılmaz bir hal alıyor... Birbirinizden çekineceğiniz kadar soğuk, bir araya geldiğinizde gülebileceğiniz kadar samimi bir mesafe kurmak neden bu kadar zor oluyor günümüzde anlayamıyorum...

Selamlar,

Tipik görümce modeli..
Abiniz karısını seviyorsa,gerisi sizi hiç ilgilendirmez.
Yaptığınız iyiliklerle satın alamazsınız hiç kimseyi.
Gelininizinde vardır bir bildiği,ev temizliği yapılırken dikilmesinin sebebi vs.
Birde ondan dinlemek lazım durumları tabi..
Kimse için eğitim yarıda bırakılmaz ayrıca..

'Kahvaltı yaptıktan sonra balkona çıktım' demişsiniz,ne alaka?
Siz neden yardım etmediniz?
Gelininiz size geldiğinde tabağını bile götürmez miş,bu yüzden olmasın peki?

Kaldı ki,abinizin nikahında olan birine,karşı taraftan kötü bir söz duymadan,sırf bu nedenlerden dolayı böyle hakaret edemezsiniz.

Çok terbiyesiz bi anlatım tarzı olmuş..Umarım evlendiğinizde (görümceniz varsa) bi gün size bu lafların aynından etmez inşAllah.

Birinin kötü huylarını anlatırken kullanılan küfür ver hakaretler anlatanıda pek masum yapmıyor.
Üslup çok çirkin arkadaşlarında dediği gibi.
Abin seviyorsa mutluysa yapacak bir şey yok.
Ve kimseyi ayıplamak kınamak kimseye düşmez çünkü insan ayıpladığını yaşamadan ölmüyor.
Mesafeli ol çok muhattap olma olsun bitsin.

arkadaşlarımızın yada kardeşlerimizin komşumuzun bıle sevmediğimiz huylarına katlanıp hoşgöruyoruzda söz konusu gelinler olunca herkes içindeki canavarı çıkarıyo nedense

Back
X