Bizim gelin!

Gelinin çevresi önemli gerçekten. Çevresi sürekli aman baştan tavrını koy, kocanı ailesinden uzaklaştır kendine çek diye öğütlerde (!) bulunuyor. Vicdansız ve akılsız olan gelinlerde, baştan kavga gürültü çıkarayım, eşimi ailesinden uzaklaştırayım diye düşünüyorlar. Tabii erkek tarafından ses çıkmayınca, terbiyesizliğine terbiyesizlikle cevap vermeyince, yaptığıyla kalıyor. Sonra utanmaya başlıyor ben böyle insanlara nasıl bunu yaptım diye. Önyargılı olmamak lazım. Ne her kaynana kötüdür, ne her gelin, ne de her görümce. Sen zaten her türlü fedakarlığı yapmışsın, okulundan vazgeçmişsin (keşke yapmasaydın eğitim daha önemli ). Kötü söz söylemiş yutmuşsun. Hiç cevap verme bundan sonra da, yüz göz olma fazla abin için. O zaten karşılık gelmeyince bir süre sonra susar. Kendi kendini sorgulamaya başlar. Tecrübeyle sabittir.

Aynen benim yengem iyi bir insandır merhametli bir kadındıt mesela ama ne zaman ablasına gidip dönse huy değiştirir koskocaman kadın olmasına rağmen. Belki ablası da kardeş hassasiyetiyle konuşuyordur ama artık nasıl konuşuyorsa aile bağlarımız öyle bir koptu ki. İnsan kardeşine ya da evladına öğüt verirken çok dikkatli olmalı

Tipik görümce modeli..
Abiniz karısını seviyorsa,gerisi sizi hiç ilgilendirmez.
Yaptığınız iyiliklerle satın alamazsınız hiç kimseyi.
Gelininizinde vardır bir bildiği,ev temizliği yapılırken dikilmesinin sebebi vs.
Birde ondan dinlemek lazım durumları tabi..
Kimse için eğitim yarıda bırakılmaz ayrıca..

'Kahvaltı yaptıktan sonra balkona çıktım' demişsiniz,ne alaka?
Siz neden yardım etmediniz?
Gelininiz size geldiğinde tabağını bile götürmez miş,bu yüzden olmasın peki?

Kaldı ki,abinizin nikahında olan birine,karşı taraftan kötü bir söz duymadan,sırf bu nedenlerden dolayı böyle hakaret edemezsiniz.

Çok terbiyesiz bi anlatım tarzı olmuş..Umarım evlendiğinizde (görümceniz varsa) bi gün size bu lafların aynından etmez inşAllah.

onun evini biz temızlerken onun seyretmesinin ne gibi bi sebebi olabilir ?
Kahvaltıyı yaptım balkona cıktım cunku masada hala kahvaltı yapılıyodu.
eger bende görümceme eşimin ailesene onun bize davrandığı gibi davranırsam daha ağırlarınıda söyleyebilr.

Bu konuyla, bahsi gecen gelin ve esinin mutlulugunun ne alakasi var anlamadim. Kadin erkek kardesinle mutluysa konu sahibine birsey demek dusmez ne alaka yani? Zaten konu sahibi bu ciftin evinin icindeki sorundan bahsetmemis, bahsi gecen gelinle kendi sorunlarini, gelinin saygisizliklarindan bahsetmis. Iyi, "abim mutlu bu kizla, o zaman bu kiz agzimiza da etse yarabbi sukur" mu deseydi?
Evet, sifati muhim degil, evlilik arifesinde bana da boyle muamele yapilsaydi ben de arkasindan hakaret ederdim. Adim gibi eminim ki bu forumdaki herkes birseyler saydirirdi icinden.Bu forumlarda bile es-kayinvalide-elti-gorumceye toplu olarak hakaret ederek rahatliyor bazi uyeler. "Nankor kopek" demis ne var? Gercekten de oyle. Esine odun, okuz, kayinvalidesine domuz diyene birsey denmez de bu konuda sikayet edilen gelin olunca herkes melek kesilmis, "aaa aman ne ayip"lar havada ucusmus. Kusura bakmayin, hic inandirici degilsiniz.

Sirf konuda "gelin" kelimesi var savunalim diye de bu kadar ezbere konusulmaz ki kardesim. :ssz:

herkes 'gelin' ya ondan. Valla bende gelinim bende eşimin ailesine öyle davranım benımdearkadamdan nankor kopek desinler hakederm çunku.

Tahminimce yengeniz sizden büyük ve üslubun hiç hoş değil..

bizim gelin! diyemezsin.:19:

özel ünv. kazandım gitmedim demişsin gitseydin seni tutan mı vardı :44: öyle bir anlatmışsın ki tüm herşeyi sen yapmışsın gibi.

nankör köpek derken !!!:44::44::44: bu seni yengenden daha terbiyesiz yaptı.

abini paylaşamama yengeni kıskanma sendromundasın. :31:

yengemle aynı yaştayım.
tutan yoktu tabiki ama ben üniv gitseydim onlara ev alınmayacaktı..?
sendromda falan değilim tabikide yengem kıskanılcak bi konumda değil benm gözümde :)

dayımın hanımıda oyleydi aşşalagımdan değil görmediği için böyle davranıyordu kendi ailelerinden görmediklerini bekliyorlar sanki

ben bu lafları kv.desi ve görumcesıne söyleyen başka bır uye vardı ondan yola çıkmıştım o bır gelindi ama asla taraf bulamadı kendısıne

ayrıca bır kv.de gelin olmuş o yolları aşmış tecrube kazanmıştır ama kendısının yarı yaşındakı

gelin henuz yolun başındadır tabıkı tecrube kazanana kadar yalnışları olacak

oyuzden ortada bır sorun varsa kv.de herzaman gelinden bır kat daha suçludur

bide bu gelinlerden rahatsız olanlar hep nedense bekar görumceler evlenınce sanırımneyın ne olduğunu anlıyorlar

konu sahıbı

iyi kadın bana gelip kırıgın çok desin biz onun evini temızlerken seyretsin gitsin bide üstüne temızlıgı begenmeyın agzını büksün anneme babama surat yapsın ben ondan şikayetçı olmayayım

benım kvdemde benden çok şikayet eder

gözümün üstündeki kaşım bıle batar ona

görumcemle defalarca dedıkodum yapılırken duydum

bir gun görumcemın kvdesı benı aradı

senınle uğraşacağına kendı kızına akıl versın dedı

kadınla özel bı muhabbetım yok görumcem aracılığıyla tanıyorum yakınım falan değil yanı

ama artık ne duymuşsa dayanamamış aramış bu tam bı kısır döngu geliinsen insanları memnun etmek çok zor

yanı demek ıstediğim sen belki emınsın herşeyı yaptığını arkamdan laf etmesınler dıyorsun ama edecek olan yıne eder

hepimiz farklı karakterlerdeyız saygısız bı ınsana gösterilebılecek hoşgörüde sınırlıdır ben gelin ıyı yapıyor demıyorum zaten ama kvde bıraz anlayışlı olsa yol gösterıcı olsa durum bu olmaz

benim annem ona napsın bu yasına kadar annesınden terbiye almamıs annem ne desin ona

mrb kızlar. forumu bayagadır takıp ediyodum ama bugun dayanamayıp kayıt oldum.Neyse, bakıyorum herks kaynanalardan dert yanıyo bende bizim gelini anlatim biraz size..aslında neresinden başlanır bılemıyorum tam dengesiz sorumsuz bi gelinimiz var (ben görümceyim).İlk zamanlar sözlülerken falan seviyodum ama ne zaman kı nişan nikah oldu kız 180 derece döndü gerçek yüzünü gsterdi anlayacagınız..

Ne istenirse alındığı halde,hiçbişeyin ucuzuna gidilmediği halde orda burda 'benim istediğim hiçbişey alınmadı herşeyimi enım annemler aldı' diyip duruyomuş annesinin aldığıda nişanda takılcak sak aksesuarı beyaz esyayı fln biz aldık hep.ya ben onlar için öyle büyük fedakarlık yaptım kı sırf rahat olsunlar borç olmasın diye abimi babamı düşündüğüm için özel ünv kazandım gitmdim. girdim işe çalıştım ben çalıştım kızın özel ihtiyacları giderildi nerde pahalı var onu istedi. örnek veriyorum gelinlik beğendi internetten çok meşhur bi moda evine sormus 3,500 tl demişler aynısını benım arkadasımını annesının moda evine sorduk kadın 900 tl dedi. surat astı güzel olmaz orda çok uzak ben nasıl gidicem dedi gelinlik dikildi ay dikişleri hiç güzel değil şurası soyle böyle söylendi durdu. sonra ortak bi tanıdıgımıza gelinlik benım istediğim yerde dikilmedi diye şikayet edip durcam begensem bile beğenmedim dicem demiş nankör köpek. ben bunu duydum gidip konuşcaktım annem durdurdu hatta kavga edicektim ne demek bu diye. Nışanlılarkn evlencekler işte biz evinı temızlıyoruz annemle geldi diyoki yardım ederdim ama adet böyle evi erkek tarAFI TEMİZLer dedi seyretti sadece anlayın insanlığını..Evlendikden sonra kahvaltıya gittik aılece ben balkona çıktım bıraz abım yanıma geldi git yardım et sonra laf ediyo dedı ben şok oldum hiçbişe diyemedim

bı ortamda oturdugumuzda falan herşeyin en iyisini ben bilirim havalarında falan. Ben çevreme sevilen biriyim arkadasım falan çoktur yanı bunu çekemıyo bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo. Yanlış anlaşılmasın arkadaşlarım kız..bize geliyo yemeği yiyo kenara çekiliyo. Ya aptal gel bi işin ucundan tut misafir değilsin ki sen yardım et yediğin tabağı mutfaga götr barı! bide diyoki evde yemek yapasım olmayınca buraya geliyorum burda yiyoruz. oldu paşaamm burası lokanta zatenn!! Ben evlenicem kısmetse 3-4 haftaya kadar ağzını acıpda demedi hiç bi yardıma ihtiyacn varmı diye desede yardım istememde. ama sıra gezmeye gelince bende gelcem bende yapcam. NEFRET EDİYORUM YENGEMDEN.evim dizildi hazır herşeyi bikere merak edipde bakmadı bile nasılmış diye.hep sahte yapmacık gülümsemeler.Evlendiğimde evime çağırmayı düşünmediğim tek ınsan o! bende nişanlımda yengemden nefret ediyorz. Değişir inşallah inşallah

işe bak yaa kimi kv de yemek yemek istemez kimi yemek yapmak istemeyince oraya gider
herkesin ayrı derdi var

1. si sen o fedakarliklari deyim yerindeyse elin kizi icin yapmadin, erkek kardesin/abin icin yaptin.
2. si gelin gorumce olmakla arkadas olmak zorunda degilsiniz.
3. su sen fedakarlik yaptin diye, aynisini beklemen anlamsiz
4. su sen balkona cikinca yengen soyleniyormus sofraya yardim etmiyorsun diye, aynisini sende yapiyorsun...

sev ya da sevme kardesin seviyorsa yengeni is bitmistir..onlar gecinsinler yapacak birsey yok inan bana...sana tavsiyem; bu saatten sonra sinirini ciz ve gereksiz fedakarliklarda bulunup gereksiz yuksek beklentilere girme...

Back
X