Bizim gibi aile var mıdır acaba

Koskoca insanlar elden ayaktan düşmemişler. Çalışsınlar, anneniz aktivite bulsun arkadaş bulsun. Evde sıkılıyorsa evde durmasın. Genelde tek yaşayan kadınlara diğer kadınlar gitmeyi çok seviyor. Evde erkek yok rahat diye. Bu ailelerin acıtasyon yapması beni çok kızdırıyor.
Biz de diyoruz gez arkadaşlarına git diye, evden çıkmak istemiyor böyle ömür mü geçer, bir dönem bir özgüven geldi dışarı çıkıp arkadaşlarıyla gezdi, çekemicem bu adamı, kardeşinle evlenicek olan kız benim durumumu bilerek gelicek gibi gibi bir sürü şeyler. Ve sonunda da boşandı
Şimdi de evde düşünüp duruyor ne yapıcam diye ama biz ne yapabilir ki bu durumda böyle olmasını biz istemedik ki
Ben hiç boşanmalarını istemedim çünkü ailemi tanıyorum böyle olucağını biliyordum ama dinlemedi babam da biraz alttan alıp annemin huyuna gitmedi inat etti sonuç bu
Şimdi biri canım sıkılıyor gelirim yok ne yapıcam diye düşünüyor, diğeri kısmi felç geçirdim diye düşünüyor
Kardeşimse hem ona hem ona yetmeye çalışıyor

Seninde tam 2. Çocugu yapma yaşın daha da geçirme tatlım aynı yaştayız sonra istion olmuyor.

Aile bir yere kadar. Senin artık kendi ailen var bunları düşünüp dert etmemelisin kardeşinde aynı şekilde kendi hayatına bakmalı. 2. Çocuğu yapınca onlar neden düzelsin ki? Kendi çocuğun için kendi ailen için düşün bir çocuğu daha. Bence iki kardeş aralarından sıyrılıp kendi hayatınıza bakmalısınız kimsenin derdiyle bir önür geçmez
İkinci çocuğunu eşim ve kızım çok istiyor öncelikle bu sebepten ama eğer hamile kalırsam annem de babam da bana herşeyi anlatamaz üzülücem diye çok üzerime gelemez diye düşündüm belki saçma ama öyle aklıma geldi
Kardeşim şu an için annemi tek bırakamaz ama sigortası ödenince tek kalır maaşında olucak ben de giderim diyor ama ben aynı yerdeyim bu kez bana anlatacak ikisi de ben de artık çalışırken onlara mı kendi ailememe yeterim bilmiyorum

Tatlım heralde anne babanı dinlicek ama abartma sen çok takan birisin duygusal kansere davet çıkarma az relax ol. Anneninde size ihtiyacı kalımıcak bak sigortası bitince zaten babanın maası var bakıcı tutar kendine. haftada Bi gidersin hal hatır sorarsın ne yapabilirsin sen kendi hayatını erteleme kuzum. Ana baba hakkını sırtımızda yaşıcak ödeyemeyiz ödemeye çalışma elinden geleni yapıomussun zaten. Bu halini elinde yansıtıosan yuvanda sıkıntıya girer. Erkekmiş kardeşin bekar ış varsın Bi kaç sene sonra evlensin merak etme onlar 40 da 60 tada çocuk yapsa oluyor yani.. Sen kendini düşün.

Kardeşine niye üzülüosun sanki parasını haybeye harcamamış sonuçta evi olcak 30 yaş erkek için çok degil bence.
Biz de baştan öyle düşündük ama eğer ev ödemeye devam ederse annemin sigortası ödenmiyor çünkü kardeşim ev kredisi ödüyor, ömür boyu birlikte yaşayamayacakları için evi satıp sigortası ödenicek
Aslında dayımın miras olarak aldığı evler var ortak bölünebilir ama annem dayının eline az para kalıyor deyince kardeşim kızdı.
İşin içinden çıkamıyoruz

Biz de baştan öyle düşündük ama eğer ev ödemeye devam ederse annemin sigortası ödenmiyor çünkü kardeşim ev kredisi ödüyor, ömür boyu birlikte yaşayamayacakları için evi satıp sigortası ödenicek
Aslında dayımın miras olarak aldığı evler var ortak bölünebilir ama annem dayının eline az para kalıyor deyince kardeşim kızdı.
İşin içinden çıkamıyoruz

İyi de anneniz kendisine miras kalan evden gelecek para ile sigortasını ödeyebilir.

Kardeşiniz evi satmasın. Bir daha zor alır çünkü

Ev dediğiniz değeri artan birşey
Başka şey yok mu satacak?

İşin içinden çıkamıyoruz
Eee annene sen neden dayımı düşünün bizi düşünmüon demedim kardeşin.

İşin içinden çıkamıyoruz
Annen bir ise girsin cocuk bakiciligi temizlik gibi sigortali.. miras icin ugrasmayacaksa bunu yapmak zorunda
evde oturup cocugundan para bekleyenlere gicik oluyorum

Çok üzüldüm
Sıkıntı çekmemiz aynı olsa da konuklarımız biraz farklı, annem çok fedakar bir annr oldu hakkını yiyemem her zaman zor günümde yanımda oldu ama güçsüz bütün sıkıntısını bize yansıtan ve devamlı ağlayan bir anne
Babam daha bencil oda manevi eksiklik göstermeyen ama maddi hiç birşeyimizi eksik etmeyen bir adam oldu
Sizin daha zor ve reddetmekte haklısınız birşey diyemem ben olsam sizin yerinizde ben de reddederdim, babaannenin büyümesi ne kadar zor olmuştur annesiz büyümek
Herkes birleşe sınanıyor bu dünyada biz de ailemizle sınanıyoruz işte
Ve insanlar bana acımasın diye çok yakınım olmadığı sürece bahsetmem özellikle iş arkadaşlarıma insanlar malzeme olarak görüyor bunu bende isterdim düzgün bir ailem olsun ama olmadı benim şansım eşim ve ailesi hamile olma ihtimalim var bebeğim olursa onu hiç üzmücem benim yaşadıklarımı yaşatmıcam

evlendirin ikisini de ya sizden başka birilerine odaklansınlar belli ki daraltıyorlar sizi çok
Evet çok daralıyoruz
Aslında annem önceden belki evlenirim diyordu ama şimdi birşey demiyor da babam kimseyle evlenmez işte o sıkıntı kimse çekmez onu

Bazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum

Ailemi ve yaşadıklarımı, yaşadığım hayatı anlatsam aklinizi oynatirsiniz konunuz bitene kadar acaba ne olmuş diye sordum kendime şükür sadece şükür.

Annenizin intihar etmesinden korkuyorsunuz da , kardeşinizin bunu yapacağı fikri hiç aklınıza gelmiyor mu? İntihar eden kişilerin çevresi “ya asla böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorduk” vs derler. Gençliğini yaşatmadığınız gibi , geleceği için de umutlu değildir. Kardeşinize yazık olacak...
Gençliğini yaşatmadınız derken, ben mi yaptım
Annemle babam bu hale getirdi, ben de kardeşimin mutlu olmasını istiyorum o benim oğlum gibi ama anneme boşanınca ben sana bakarım dedi annem de geliri yokken hızlıca boşandı, olanların sorumlusu ben değilim ki
Allah korusun intihar ediceği aklıma gelmedi çünkü annem daha psikolojik sıkıntı içinde şuan o yüzden annem için endişe ettim
Kardeşim de şu sıralar iyi değil ama

Şu anda da istemiyor ki. Ev satılsın, annemin sigortası ödensin başka şehire gideceğim diyor. Resmen bıkmış, aynı şehirde kalmak bile istemiyor daha ne desin?
Evet kesinlikle bıktı biliyorum ama şuan annemi tek bırakamıyor o yüzden sigorta ödenen kadar beklemek zorundalar
Düğün parası yok nasıl evlenir nasıl yapar hiç bilmiyorum

İyi de anneniz kendisine miras kalan evden gelecek para ile sigortasını ödeyebilir.

Kardeşiniz evi satmasın. Bir daha zor alır çünkü

Ev dediğiniz değeri artan birşey
Başka şey yok mu satacak?
Evi satmazsa sigorta ödenemez, çünkü arabasını evin tapusu vs için sattı başka birşey yok satmak için
Tek seçenek dedemden kalan evlerden almak
Ama onu da dayıma para az kalıyor diye istemiyor valla iş o kadar karışık ki
Düşün düşün her gün başım ağrıyor

Kesinlikle yalnız değilsin arkadaşım. hayatım boyunca o huzur ve anne baba duygusunu yaşayamadım. sonra bunun vicdan azabını çektim. çünkü biliyorum bizi ne çok sevdiklerini. ama sevmek başkaaaa, anne baba olmak başka. 3 kardeşiz biz hep erken büyüdük. annem çok güçsüz,hassas her derdini bize açtı, babam desen aynı anlattığın baba modeli ne sağlığını ne kendini zerre düşünmez üstüne bir de asabi,anneme eziyet. yani burda anlatsam sayfalar yetmez. hep bir şeylerin değişmesini, bir mucize olmasını, bir gün bizi anlamalarını bekledim. anladım ki bu hiç bir zaman olmayacak.sana pembe bir tablo bir anahar vermek isterdim ama yok. ama asla umutsuzluğa kapılma. önce şunu kabul et. onlar asla değişmeyecek. sen değişmelisin. farklı bir kabullenme,tevekkül hali gibi bir şey yani.hayat her gün ayrı bir mücadele, yaşadığımız günün ve anın olduğu kadarı ile tadını çıkarmak anı yaşayabilmek. bana da kuzenim bunları söylerken hikaye gelirdi,ama oluyormuş bunu gördüm. diyeceğim o ki sorunları çözmeye değil,kendine yatırım yap. göreceksin, sen değiştikçe etrafındaki dünya da değişmeye başlayacak.kişisel gelişim kitapları vb. daha önce bir konuda yazmıştım, "Duygusal olarak olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları" bende çok işe yaramıştı. tavsiye ederim.

Annen bir ise girsin cocuk bakiciligi temizlik gibi sigortali.. miras icin ugrasmayacaksa bunu yapmak zorunda
evde oturup cocugundan para bekleyenlere gicik oluyorum
Valla daha önce söyledim çalışamam bu yaştan sonra şimdiye kadar hiç çalışmadım dayanamam dedi, yine ısrar etmedik ama evde sürekli mutsuz, kardeşim de ben nasıl evlenicem demeye başlayınca miras aklımıza geldi onlar orda rahat ederken biz de biz niye sıkıntı çekiyoruz dedik ama ona da yanaşmıyor ne istiyor anlamıyorum

Valla daha önce söyledim çalışamam bu yaştan sonra şimdiye kadar hiç çalışmadım dayanamam dedi, yine ısrar etmedik ama evde sürekli mutsuz, kardeşim de ben nasıl evlenicem demeye başlayınca miras aklımıza geldi onlar orda rahat ederken biz de biz niye sıkıntı çekiyoruz dedik ama ona da yanaşmıyor ne istiyor anlamıyorum
Gelin adayını begenmiyorda istemiyordaayak mı yapıyor acaba annen. Oglum baksın modunda bildigin.

Biz de diyoruz gez arkadaşlarına git diye, evden çıkmak istemiyor böyle ömür mü geçer, bir dönem bir özgüven geldi dışarı çıkıp arkadaşlarıyla gezdi, çekemicem bu adamı, kardeşinle evlenicek olan kız benim durumumu bilerek gelicek gibi gibi bir sürü şeyler. Ve sonunda da boşandı
Şimdi de evde düşünüp duruyor ne yapıcam diye ama biz ne yapabilir ki bu durumda böyle olmasını biz istemedik ki
Ben hiç boşanmalarını istemedim çünkü ailemi tanıyorum böyle olucağını biliyordum ama dinlemedi babam da biraz alttan alıp annemin huyuna gitmedi inat etti sonuç bu
Şimdi biri canım sıkılıyor gelirim yok ne yapıcam diye düşünüyor, diğeri kısmi felç geçirdim diye düşünüyor
Kardeşimse hem ona hem ona yetmeye çalışıyor
Kardeşinizle evlenen bu durumu kabul eder. Onu o zaman düşünürsünüz. Boşanmaları doğru olanmış. Demek ki daha fazla dayanamadı. Ona çok takılmayın. Siz annenizle konuşun. Psikolojik tedavi görmeli ihtiyacı var gibi. Tedavi sonrası daha mantıklı olacaktır.

Bazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum
Siz nickinizi değiştirmişsiniz daha öncede buna benzer açılmış defalarca konunuz var hatta aile problemleriniz vardı hatırladığım kadarıyla. Daha öncesi konularınızda size yol gösteren çok olmuştu. Anlaşılan hala aynı yerdesiniz sanırım takıntılarınız var. Anne ve babanızın boşandığını halen kabul etmiyorsunuz. Anneniz babanıza dönsün diye teklif bile etmiştiniz.

Back
X