Bizim gibi aile var mıdır acaba

Ailemi ve yaşadıklarımı, yaşadığım hayatı anlatsam aklinizi oynatirsiniz konunuz bitene kadar acaba ne olmuş diye sordum kendime şükür sadece şükür.
Şükür etmediğimi nerden biliyorsunuz
Herkes kendi yaşadığını bilir herkesin derdi kendine büyük gelir, yaşadıklarınız zordur elbet ama biz de ailemizi düşünmekten bunalıyoruz

Anneniz şuan ekmek elden su gölden yaşadığı için yeterince çaresiz kalmadığı için mirasa gelince ay yazık diyor.
Kusura bakmayın ama hiç vicdanlı bir anne değil. Evladının geleceği yokken böyle gençliğimi yaşayamıyorum diye isyan ederken başkalarını düşünen bir anneden hayır beklemezdim.
Yapmanız gereken tek şey iki kardeş alıp karşınıza hakkı olanı alması konusunda ikna etmeniz olucaktır.
Hem sigortası için hem evladı için he yok mok derse de gayet rest çekiceksiniz büyük olan toparlaması gereken o siz veya kardeşiniz değil.
Böyle giderse kardeşiniz de hastalanır, dayımdan biliyorum gençken bir dünya yük yüklendi 30larında çalışamaz hale geldi.
Annenizde hastaysa gitsin doktora ilaçlarını kullansın hiç hakkı yok sizin hayatlarınıza mutsuzluk sokmaya.

Kesinlikle yalnız değilsin arkadaşım. hayatım boyunca o huzur ve anne baba duygusunu yaşayamadım. sonra bunun vicdan azabını çektim. çünkü biliyorum bizi ne çok sevdiklerini. ama sevmek başkaaaa, anne baba olmak başka. 3 kardeşiz biz hep erken büyüdük. annem çok güçsüz,hassas her derdini bize açtı, babam desen aynı anlattığın baba modeli ne sağlığını ne kendini zerre düşünmez üstüne bir de asabi,anneme eziyet. yani burda anlatsam sayfalar yetmez. hep bir şeylerin değişmesini, bir mucize olmasını, bir gün bizi anlamalarını bekledim. anladım ki bu hiç bir zaman olmayacak.sana pembe bir tablo bir anahar vermek isterdim ama yok. ama asla umutsuzluğa kapılma. önce şunu kabul et. onlar asla değişmeyecek. sen değişmelisin. farklı bir kabullenme,tevekkül hali gibi bir şey yani.hayat her gün ayrı bir mücadele, yaşadığımız günün ve anın olduğu kadarı ile tadını çıkarmak anı yaşayabilmek. bana da kuzenim bunları söylerken hikaye gelirdi,ama oluyormuş bunu gördüm. diyeceğim o ki sorunları çözmeye değil,kendine yatırım yap. göreceksin, sen değiştikçe etrafındaki dünya da değişmeye başlayacak.kişisel gelişim kitapları vb. daha önce bir konuda yazmıştım, "Duygusal olarak olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları" bende çok işe yaramıştı. tavsiye ederim.
Sana o kadar teşekkür ederim ki yazın için
Aynı duyguları yaşıyoruz, benim de ailemin birçok yaşadıkları oldu, çocukluğumda doğru düzgün anım yok hep kavga hep gürültü, yatakta ağladığımı hatırlıyorum, annemi ağlarken hatırlıyorum ne kötü.bu yaşıma kadar çektim şimdide çekiyorum-çekiyoruz
Konuştuk, kızdık, anlattık yok değişmediler değişmiyecekler, anneme üzülüyorum çektiği için kimsesi olmadığı için,bu hale getiren babam ama annem de geliri olmadığı halde kardeşime güvenip boşandı huzursuzluğa onu da ortak ediyorlar, kıyamıyorum kardeşime

Değiştim dedin, nasıl başardın, takmamayı mı öğrendin,. Kendi ailen var mı eşin çocuğun, onlara mı odaklandın. Nasıl atlattın nerden başladın.
Hala evliler mi, durumları nasıl, kardeşlerin filan
Değişmek o kadar istiyorum ki, annemin canı sıkılmasın diye işten çıkınca eve gitmeden ona gidiyoruz, mutlu etmeye çalışıyoruz ama yaptıkça daha fazla istiyor bu kez gitmeyince daha çok canı sıkılıyor ve kardeşime söylediği

Babam kısmi felç geçirdim diyor, aramamızı bekliyor biz aramadan aramıyor, haftada 1 gitmeye çalışıyorum ama inan kendi aileme vakit ayıramıyorum nasıl olucak bu iş
Senden tavsiye istiyorum, tecrübelisin ve beni en iyi sen anlarsın

bence anneniz cok da fedakar degil. esinden dertli olan konularda eşini oven kadinlar gibi olacak ama sadece ornek vermek icin yaziyorum. kadinlarin calismasinin cok yaygin olmadigi meslegi olmadigi donem annem çalışmaya basladi cunku yokluk vardi aclik vardi. sizin annenizden yasli hala calisir. bana ve cocuklarima da maddi olarak destek olmaya calisir. evime falan yardima gelemedi diye dertlenir.

çocuklarına yuk olan kadinlari anlamiyorum ben. bu zamana kadar calismamis olabilir ama arkasinda ufak cocugu yok bisi yok. asiri yasli degil. gitse cocuk baksa vs yapilacak tonla is varken boyle agir dram yasamalari bence fedakarlik degil.

benim kayinvalidem de guya cok fedakar kadin. yani boyle empoze etmis ogluna ve çevresine. ama eski esine bile cocugunu savunamamis ezdirmis bir kadin. bizim mahallede kedi bile yavrusunu korumak icin 3 kopege bile karsi koyuyor. gercek fedakarlik gucu ne olursa olsun cocugunu ezdirmemektir. yine ayni sekilde esinden ayrilmis ama çalışmamış hic. ordan burdan yardimlarla falan. asil fedakarlik alacak nefese dermanin yokken bile ayaga kalkip cocugun icin guclu durmaktir. esim 30 kusur yasinda hala ram anlamiyla is yasimina ve sosyal yasama uyum saglayamamisti. halbuki bir duzenleri olsa sabit gelirleri olsa o da baska olurdu. kardesiniz de yine ayni sekilde isi gucu olsa da tam anlamiyla sosyal yasama atilamayacak. hep kucuk bebegi olan anneler gibi olacak.

bence annenize balik vermeyi birakin. suyun kenarinda onu tutmayı da birakin. atin suya bir cirpinsin bakalim ne yapabiliyor. gidip calismasi gerektigini söyleyin mesela en basiti. para kazanmak nasil oluyor gorurse kardesine acimayi birakir belki.

konunun detaylarini okuyunca hepten sinir oldum annenize.

anneniz asiri bencil. kardesinizi de biraz daha kucuk zannediyordum. adam gelmis 30 yasina ne zaman kendi düzenini kuracak. evlenecek esiyle arasinda hep problem olacak anneniz yuzunden.

sigortasi icin cocugunun birikimini satmasina izin veren ama totosunu kaldiramayip calismayan bir bencil. sanki 65 yasinda. emeklilik yasi en az 58 zaten. herkes calisiyor o yasta.

yetmemis bir de kardesinin luksunu dusunuyor. ve siz de bu bencil e acıyorsunuz. valla ne sigortasini oderim ne birsey Allah rızası icin evlenene kadar yanimda konaklamasina izin veririm. evlenince de ayri eve cikar kendi ne hali varsa gorsun derim.

bir de bencillik devam gelecek gelin beni boyle kabullensin diyor. kendi yuvalarinda huzur bulamamis bir de oğlunun yuvasinda huzur bırakmayacak. o da kurdurabilirse tabi.

ama lafa gelince en fedakar bunlar en cok cekmisler bunlar.. kucuk emrahin anasi modundan hic cikmazlar hic de birsey yapmazlar. uyuz oluyorum bu tip insanlara. insan kullanmaktir bu.

Kardeşinizle evlenen bu durumu kabul eder. Onu o zaman düşünürsünüz. Boşanmaları doğru olanmış. Demek ki daha fazla dayanamadı. Ona çok takılmayın. Siz annenizle konuşun. Psikolojik tedavi görmeli ihtiyacı var gibi. Tedavi sonrası daha mantıklı olacaktır.
Annem için zaten üzülüyorum boşanmasını birşey demiyorum ama bu kadar üzülücekse neden boşandı o zama.n
Psikiyatriste git diyorum hayır diyor
Pskiloğa git diyorum hayır diyor
Gez diyorum para verelim diyorum hayır diyor
Evden dışarı çıkmıyor, biz ne yapıcaz o zaman böyle olmasını biz istemedik ki

Siz nickinizi değiştirmişsiniz daha öncede buna benzer açılmış defalarca konunuz var hatta aile problemleriniz vardı hatırladığım kadarıyla. Daha öncesi konularınızda size yol gösteren çok olmuştu. Anlaşılan hala aynı yerdesiniz sanırım takıntılarınız var. Anne ve babanızın boşandığını halen kabul etmiyorsunuz. Anneniz babanıza dönsün diye teklif bile etmiştiniz.
Evet daha öncekinin şifresini unuttuğum için yeni açtım
Yanlız ben ailemin boşanmasını kabul ettim gayette iyiydim, annem miras konusunda kardeşime dayının ev alıcak parası kalmıyor diyene kadar
İnanır mısınız artık annemle babama değil, kardeşime üzülüyorum

Bazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum
Canım öncelikle çocuk işini kendi anne babandan anlayış görmek için yapma kesinlikle. Annen benim anneme çok benziyor kardeşini çocuklarına tercih eden biri. onu değiştiremezsiniz bence kardeşin kendisi kazanıp biriktirsin borca girsin parasını da isteyemez kimse. anneden babadan bişey beklemeyin artık bazıları böyle oluyor maalese atsan atılmaz ki. babana da evlatlık görevi olarak yanına gidiyorsun elinden geldiğince yardım ediyorsun diye düşünüyorum yoksa bu kadar dertlenmezdin. bundan fazla yapabileceğin bir şey yok maalesef kendi eşinle kendi ailene bak derim.

Anneniz şuan ekmek elden su gölden yaşadığı için yeterince çaresiz kalmadığı için mirasa gelince ay yazık diyor.
Kusura bakmayın ama hiç vicdanlı bir anne değil. Evladının geleceği yokken böyle gençliğimi yaşayamıyorum diye isyan ederken başkalarını düşünen bir anneden hayır beklemezdim.
Yapmanız gereken tek şey iki kardeş alıp karşınıza hakkı olanı alması konusunda ikna etmeniz olucaktır.
Hem sigortası için hem evladı için he yok mok derse de gayet rest çekiceksiniz büyük olan toparlaması gereken o siz veya kardeşiniz değil.
Böyle giderse kardeşiniz de hastalanır, dayımdan biliyorum gençken bir dünya yük yüklendi 30larında çalışamaz hale geldi.
Annenizde hastaysa gitsin doktora ilaçlarını kullansın hiç hakkı yok sizin hayatlarınıza mutsuzluk sokmaya.
Ben de kardeşim hasta olucak diye korkuyorum, inanır mısın anneme babama üzülmeyi bıraktım kardeşime üzülüyorum artık çünkü en çok etkilenen o oldu.
Miras konusunda pek istekli olmasa da kardeşim ve ben kızıcaz diye sesini çıkarmıyor ama o kullandığı laf kardeşime çok dokunmuş pek sıcak davranmıyor artık, yine bir ihtiyacın var mı diye soruyor ancak eskisi kadar gülmüyor, keyfi kaçık belli, daha 1 senede böyle oldu bir de ben yıllar sonrasını düşünemiyorum bile,. Ama ben dedim hemen boşanma dedim bu işler ciddi işler bak kardeşim evlenicek dedim ama beni kimse takmadı. Şimdi düşünüp duruyor herkes
Annem vicdansız değil merhametli fakat sürekli üzüntüsünü belli eden ve kendi kendine ben ne yaparım diyen güçlü biri değil, belki de böyle olmasında kendi ailesinden fayda görmemesinin etkisi vardır bilemiyorum

Sana o kadar teşekkür ederim ki yazın için
Aynı duyguları yaşıyoruz, benim de ailemin birçok yaşadıkları oldu, çocukluğumda doğru düzgün anım yok hep kavga hep gürültü, yatakta ağladığımı hatırlıyorum, annemi ağlarken hatırlıyorum ne kötü.bu yaşıma kadar çektim şimdide çekiyorum-çekiyoruz
Konuştuk, kızdık, anlattık yok değişmediler değişmiyecekler, anneme üzülüyorum çektiği için kimsesi olmadığı için,bu hale getiren babam ama annem de geliri olmadığı halde kardeşime güvenip boşandı huzursuzluğa onu da ortak ediyorlar, kıyamıyorum kardeşime

Değiştim dedin, nasıl başardın, takmamayı mı öğrendin,. Kendi ailen var mı eşin çocuğun, onlara mı odaklandın. Nasıl atlattın nerden başladın.
Hala evliler mi, durumları nasıl, kardeşlerin filan
Değişmek o kadar istiyorum ki, annemin canı sıkılmasın diye işten çıkınca eve gitmeden ona gidiyoruz, mutlu etmeye çalışıyoruz ama yaptıkça daha fazla istiyor bu kez gitmeyince daha çok canı sıkılıyor ve kardeşime söylediği

Babam kısmi felç geçirdim diyor, aramamızı bekliyor biz aramadan aramıyor, haftada 1 gitmeye çalışıyorum ama inan kendi aileme vakit ayıramıyorum nasıl olucak bu iş
Senden tavsiye istiyorum, tecrübelisin ve beni en iyi sen anlarsın
ne demek rica ederim. amacım yalnız olmadığını dünyanın böyle ailelerle dolu olduğunu görmendi. ayrıca bunları yaşamayıp başka sıkıntılarla boğuşan. dışarı çıkınca dünya tepene çökmüş de herkes yaşayıp gidiyor ne şanslılar diye düşünürsün. ama öyle değil. herkesin bir derdi var bu gerçek. ha en nefret ettiğim şeydir beterlerine bakıp şükür etmek. yani tek mutluluğum benden kötülerini düşünmek mi olacak derdim. dediğim gibi öncelikle bu kişisel gelişim,olumlama vb kitaplara çok kafa yordum,bol bol dua ettim. özellikle yazımda belirttiğim kitabın çok faydasını gördüm. evet evliyim,bir oğlum var allah bağışlarsa.ama yalnız olnlar için değil kendim için sarıldım hayata. bizler bu hayat denen şeyi bazen fazla ciddiye alıyoruz. ufacık şeyler yetiyor çökmemize. oysaki her gün yeni bir mücadele ve hayat gerçekten güzel. sanırım olanı olduğu gibi kabul etmek,elindekilerle yapabileceğinin en iyisini yapmak işin sırrı bu.yani akşama kadar burda sana dram anlatırım sen de bana. sonuç? geçen gün ömürdendir bunu unutma. sen rahat olursan her şey yoluna girer. sen kendini kırsan da kardeşin,annen baban değişmez.müdahele edemeyeceğin şeyler için kahrolma,bekle. edebileceklerin için mücadele et. bebek istiyormuşsun, kendi çekirdek ailen müsaitse hemen yap,diğer çocuğunla vakit geçir,camdan dışarı güneşe bak.hayatı fazla ciddiye alma ve henüz olmamış ve 1 saniye sonra ne olacağını bilmediğin şeyler için kendini kahretme. sen değişeceksin, başka yolu yok.

konunun detaylarini okuyunca hepten sinir oldum annenize.

anneniz asiri bencil. kardesinizi de biraz daha kucuk zannediyordum. adam gelmis 30 yasina ne zaman kendi düzenini kuracak. evlenecek esiyle arasinda hep problem olacak anneniz yuzunden.

sigortasi icin cocugunun birikimini satmasina izin veren ama totosunu kaldiramayip calismayan bir bencil. sanki 65 yasinda. emeklilik yasi en az 58 zaten. herkes calisiyor o yasta.

yetmemis bir de kardesinin luksunu dusunuyor. ve siz de bu bencil e acıyorsunuz. valla ne sigortasini oderim ne birsey Allah rızası icin evlenene kadar yanimda konaklamasina izin veririm. evlenince de ayri eve cikar kendi ne hali varsa gorsun derim.

bir de bencillik devam gelecek gelin beni boyle kabullensin diyor. kendi yuvalarinda huzur bulamamis bir de oğlunun yuvasinda huzur bırakmayacak. o da kurdurabilirse tabi.

ama lafa gelince en fedakar bunlar en cok cekmisler bunlar.. kucuk emrahin anasi modundan hic cikmazlar hic de birsey yapmazlar. uyuz oluyorum bu tip insanlara. insan kullanmaktir bu.
Bazen sizinle aynı düşünüyorum, annemin bencil olduğunu düşünüyorum. Bazen de çok çektiği için üzülüyorum inanın o kadar karışık ki duygularım, boşanmasını hiç istemedim çünkü kardeşimi bu şekilde etkiliyeceğini düşünüyordum ki düşündüğüm gibi de oldu.
Bir sinirle gitti boşandı valla 1 saatte, bir de bana başka insanları söylüyor, bu yaştan sonra kahır mı çekicen, dünyaya bi kere geliyorsun rahatı yaşa gibi
Ama bunların hepsi gelirin varsa paran varsa oluyor, şimdi çok mu iyi kardeşimden para isteyemiyor ama evliyken babamdan istediği gibi alıyordu, kardeşime kızamıyor ama babama istediği gibi kızıyordu, hoş babamda hiç çaba sarf etmedi. Aslında ikisine de kızıyorum, babam da hastayım deyip duruyor kısmi felç geçirdim diyor ne zaman gitsek sürekli üzgün, bezgin inan hayatından soğuttular. Ben mi istedim böyle olmasını, ne istiyorlar Allah aşkına bizden, amaçları ne?
Kardeşim annemle ben babamla uğraşıyoruz, ne istiyor babam ailemi toplayıp sürekli onun yanında kalıp onunla ilgilenmemi mi
Hadi ben ailemi kurdum çok şükür, kardeşim ne olucak nasıl evlenicek nasıl evlat sahibi olucak, ne kadar benciller varsa yoksa kendi dertleri

Bazen sizinle aynı düşünüyorum, annemin bencil olduğunu düşünüyorum. Bazen de çok çektiği için üzülüyorum inanın o kadar karışık ki duygularım, boşanmasını hiç istemedim çünkü kardeşimi bu şekilde etkiliyeceğini düşünüyordum ki düşündüğüm gibi de oldu.
Bir sinirle gitti boşandı valla 1 saatte, bir de bana başka insanları söylüyor, bu yaştan sonra kahır mı çekicen, dünyaya bi kere geliyorsun rahatı yaşa gibi
Ama bunların hepsi gelirin varsa paran varsa oluyor, şimdi çok mu iyi kardeşimden para isteyemiyor ama evliyken babamdan istediği gibi alıyordu, kardeşime kızamıyor ama babama istediği gibi kızıyordu, hoş babamda hiç çaba sarf etmedi. Aslında ikisine de kızıyorum, babam da hastayım deyip duruyor kısmi felç geçirdim diyor ne zaman gitsek sürekli üzgün, bezgin inan hayatından soğuttular. Ben mi istedim böyle olmasını, ne istiyorlar Allah aşkına bizden, amaçları ne?
Kardeşim annemle ben babamla uğraşıyoruz, ne istiyor babam ailemi toplayıp sürekli onun yanında kalıp onunla ilgilenmemi mi
Hadi ben ailemi kurdum çok şükür, kardeşim ne olucak nasıl evlenicek nasıl evlat sahibi olucak, ne kadar benciller varsa yoksa kendi dertleri

12 sayfa oldu. İnsanlar size önerilerde bulunuyor. Siz 12 sayfadır ağlamaya devam ediyorsunuz.
Tamam anladık derdinizi.
Bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Bu 12 sayfa kafanızın içinde bir ampul yaktı mı? Değişen bir şey olacak mı?

Annenizi, babanızı, kardeşinizi değiştiremezsiniz dedik. Siz kendiniz değişin dedik. 12 sayfadır hep aynı hep aynısınız.

Gerçekten çözüm mü arıyorsunuz yoksa sadece ağlamak mı istiyorsunuz?

12 sayfa oldu. İnsanlar size önerilerde bulunuyor. Siz 12 sayfadır ağlamaya devam ediyorsunuz.
Tamam anladık derdinizi.
Bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Bu 12 sayfa kafanızın içinde bir ampul yaktı mı? Değişen bir şey olacak mı?

Annenizi, babanızı, kardeşinizi değiştiremezsiniz dedik. Siz kendiniz değişin dedik. 12 sayfadır hep aynı hep aynısınız.

1 günde değişiliyor mu, değişiliyorsa söyleyin hemen bugün değişeyim.
Derdimi anlatıyorum içimdekileri ne var bunda, ne kadar basit değil mi

Tamam anladık derdinizi.

son sayfaya tam da bu yorumun benzerini yazmak için geldim ki ne göreyim siz yazmışsınız zaten elinize sağlık...

anne ile babanızı barıştırın bence geri..

kardeşiniz anne ben yuva kurucam sana da bir çocuk bakma işi falan bulalım desin bence

1 günde değişiliyor mu, değişiliyorsa söyleyin hemen bugün değişeyim.
Derdimi anlatıyorum içimdekileri ne var bunda, ne kadar basit değil mi

bakın annenizi silkelemeniz gerekiyor..

eli ayağı tutuyor illaki ki bir meziyeti vardır.

bu yaşlarda çoğu insan gözlemecilerde ev yemeği yapan yerlerde catering şirketlerinde falan çalışıyorlar yapmayaın etmeyin..

ee o tembel e bu tembel... eeeee kime sordu da boşandı neye güvendi.???

bende boşandım ama önce işimi buldum ondan sonra boşandım.. yani biraz mantık.

anneniz boşanırken sormadınız mı? anne biz sana ne zamana kadar bakıcaz sen nasıl ayaklarınının üzerinde durmayı planlıyorsun? diye

ee oldu o zaman her sinirlendiğimizde gidelim boşanalım 1 saat içinde sonra duvarları mı kemircez ne yiyip içicez?

anneniz bunu nasıl düşünememiş? geliri olmayan insanlar kocalarını çekiyorlar yapacak bir şey yoık

bu yaşlarda çoğu insan gözlemecilerde ev yemeği yapan yerlerde catering şirketlerinde falan çalışıyorlar yapmayaın etmeyin..

anneniz boşanırken sormadınız mı? anne biz sana ne zamana kadar bakıcaz sen nasıl ayaklarınının üzerinde durmayı planlıyorsun? diye

ee oldu o zaman her sinirlendiğimizde gidelim boşanalım 1 saat içinde sonra duvarları mı kemircez ne yiyip içicez?

anneniz bunu nasıl düşünememiş? geliri olmayan insanlar kocalarını çekiyorlar yapacak bir şey yoık
Ben de katılıyorum. Bu zamana kadar yemek-temizlik yapmıştır, 2 tane de çocuk bakmış. Bunları şimdi başkaları için yapıp üzerine para alabilir. Ama işine gelmiyor. Oğlum bana baksın eğer evlenirse de gelin bunu kabul edip gelsin. Ben de 50li yaşlardan itibaren koca kaprisi patron dırdırı olmadan yaşayıp gideyim diyor. Çalışmak istemeyen kocasını çekmek zorunda maalesef.

ne demek rica ederim. amacım yalnız olmadığını dünyanın böyle ailelerle dolu olduğunu görmendi. ayrıca bunları yaşamayıp başka sıkıntılarla boğuşan. dışarı çıkınca dünya tepene çökmüş de herkes yaşayıp gidiyor ne şanslılar diye düşünürsün. ama öyle değil. herkesin bir derdi var bu gerçek. ha en nefret ettiğim şeydir beterlerine bakıp şükür etmek. yani tek mutluluğum benden kötülerini düşünmek mi olacak derdim. dediğim gibi öncelikle bu kişisel gelişim,olumlama vb kitaplara çok kafa yordum,bol bol dua ettim. özellikle yazımda belirttiğim kitabın çok faydasını gördüm. evet evliyim,bir oğlum var allah bağışlarsa.ama yalnız olnlar için değil kendim için sarıldım hayata. bizler bu hayat denen şeyi bazen fazla ciddiye alıyoruz. ufacık şeyler yetiyor çökmemize. oysaki her gün yeni bir mücadele ve hayat gerçekten güzel. sanırım olanı olduğu gibi kabul etmek,elindekilerle yapabileceğinin en iyisini yapmak işin sırrı bu.yani akşama kadar burda sana dram anlatırım sen de bana. sonuç? geçen gün ömürdendir bunu unutma. sen rahat olursan her şey yoluna girer. sen kendini kırsan da kardeşin,annen baban değişmez.müdahele edemeyeceğin şeyler için kahrolma,bekle. edebileceklerin için mücadele et. bebek istiyormuşsun, kendi çekirdek ailen müsaitse hemen yap,diğer çocuğunla vakit geçir,camdan dışarı güneşe bak.hayatı fazla ciddiye alma ve henüz olmamış ve 1 saniye sonra ne olacağını bilmediğin şeyler için kendini kahretme. sen değişeceksin, başka yolu yok.
Senin tavsiye ettiğin kitabı muhakkak alıcam. Çünkü gerçekten değişmek istiyorum. Ben de çok vicdan azabı duyma durumu var. Annem ve babamın dertlerini dinlemeyince kendimi ya da çekirdek ailemi eşimi kızımı düşününce çok vicdan azabı duyuyorum. Onlar ne sıkıntılarla uğraşıyor ben kendimle uğraşıyorum nasıl bir evlat sın diyorum kendi kendime
Nasıl bir durum bu
Fazlasını yapınca kendimi yorup üzdüğüm, azını yapınca vicdan azabı duyduğum bir durum. Sanki sürekli daha fazlasını yapmam gerek gibi hissediyorum..
Halbu ki daha uğraşmam gereken 7 yaşında 1 kızım var ve o beni mutsuz gördüğü zaman çok üzülüyor eşimde öyle, evimiz çok etkileniyor cinsel hayatımızı bile etkiliyor. Aklım fikrim annem ve babamda. Bir de şimdi kardeşime üzülüyorum,anneme bakıyor ve kendi hayatından ödün veriyor.

Hayat kısa evet, belki bugün ölüp gidicez ama inan elimde değil ki beni en iyi sen anlarsın. Bende senin gibi düşünmek istiyorum gerçi ailen nasıl bilmiyorum belki benim ailem kadar değildir belki daha fazlasıdır, çok bilgi vermemişsin ama değişimine hayran kaldık ve çok özendim

son sayfaya tam da bu yorumun benzerini yazmak için geldim ki ne göreyim siz yazmışsınız zaten elinize sağlık...

anne ile babanızı barıştırın bence geri..

kardeşiniz anne ben yuva kurucam sana da bir çocuk bakma işi falan bulalım desin bence
Keşke barışsalar o kadar isterdim ki barışmalarını ama kadın istemiyor ben ne yapayım keşke benim elimde olsa
Daha önce işe gir dedim ama benim çalışmışlığım yok bu yaştan sonra nasıl olur diyor istemiyor

Benim tahminine göre annem başkasıyla evlenmek için boşandı, hani bana bir kaç kez söyledi çünkü. Babanla uğraşacağıma başkasıyla evlenirim diye.ama şimdi evleniyor da anlamadım neyine güvenerek evlendi.
Kardeşime söyledim ben ama bakıyorum ya içim rahat annesine bakmıyor diye söyleyemez kimse dedi

Kızıyorum anneme hem de çok ama kardeşim ben bakınca vicdanım rahat ediyor deyince bende birşey diyemiyorum işte
Kardeşim ya da ben hasta olursak işte o zaman anlarlar

Back
X