Bizim gibi aile var mıdır acaba

Senin tavsiye ettiğin kitabı muhakkak alıcam. Çünkü gerçekten değişmek istiyorum. Ben de çok vicdan azabı duyma durumu var. Annem ve babamın dertlerini dinlemeyince kendimi ya da çekirdek ailemi eşimi kızımı düşününce çok vicdan azabı duyuyorum. Onlar ne sıkıntılarla uğraşıyor ben kendimle uğraşıyorum nasıl bir evlat sın diyorum kendi kendime
Nasıl bir durum bu
Fazlasını yapınca kendimi yorup üzdüğüm, azını yapınca vicdan azabı duyduğum bir durum. Sanki sürekli daha fazlasını yapmam gerek gibi hissediyorum..
Halbu ki daha uğraşmam gereken 7 yaşında 1 kızım var ve o beni mutsuz gördüğü zaman çok üzülüyor eşimde öyle, evimiz çok etkileniyor cinsel hayatımızı bile etkiliyor. Aklım fikrim annem ve babamda. Bir de şimdi kardeşime üzülüyorum,anneme bakıyor ve kendi hayatından ödün veriyor.

Hayat kısa evet, belki bugün ölüp gidicez ama inan elimde değil ki beni en iyi sen anlarsın. Bende senin gibi düşünmek istiyorum gerçi ailen nasıl bilmiyorum belki benim ailem kadar değildir belki daha fazlasıdır, çok bilgi vermemişsin ama değişimine hayran kaldık ve çok özendim
bir günde olmadı tabi. ya da bir anda her şey düzelivermedi. sadece olanlar olmaya devam ederken ben kendimi kırmak yerine olanı kabul edip elimdekilerle devam edebilmeye başladım. ben öyle yaptıkça gözümün önündekiler eskisi kadar çözümsüz ve korkunç gelmemeye başladı. bir kere her şeyden önce bir avladın var. kendinden pay biç. sen onlara bakıp nasıl kahroluyorsun, kızında mı aynı hisleri yaşasın? ben önce kendime sonra da evladıma ve eşime bunu yapmamaya karar verdim. eskiden gecelerce beni uyutmayan düşüncelere şimdi "olan bu yapacak bir şey yok. sabır edicez allah başka dert vermesin,elbet çıkar bir çözüm yolu" demeye başladım. dedikçe de çıktı gerçekten. benim 5 gece ağlamamla ağlamamam soruna bir etki etmedi. yazık değil mi benim çocuğuma? ben küçükken en dayanamadığım şey annemin ağlaması ve o üzgün yüzüydü. çok şükür bunu evladıma göstermedim. allah güç versin göstermemek iin de elimden geleni yapıcam. misal şu an babamın çaresiz bir hastalığı olduğunu öğreneli 10 gün oluyor. dünya başımıza yıkıldı,nereye bastığımızı bilmez haldeyiz. ama bu haldeyiz,gerçek olan bu. ve ben oturup sana bunları yazabiliyorum şu an. kahredip bir köşede günlerce ağlamak, hep uyumak istiyorum ama bu çözüm değil. bir kenarda elimde yaşlı mendille geçip giden hayatımı izleyemem,izlemeyeceğim. mücadele hiç bitmeyecek ama sevdikllerimizle paylaştığımız güzel anlar yanımıza kar kalacak onlara neden mani olayım ki? allah çaresiz dert vermesin.diyebileceklerim bunlar.

bir günde olmadı tabi. ya da bir anda her şey düzelivermedi. sadece olanlar olmaya devam ederken ben kendimi kırmak yerine olanı kabul edip elimdekilerle devam edebilmeye başladım. ben öyle yaptıkça gözümün önündekiler eskisi kadar çözümsüz ve korkunç gelmemeye başladı. bir kere her şeyden önce bir avladın var. kendinden pay biç. sen onlara bakıp nasıl kahroluyorsun, kızında mı aynı hisleri yaşasın? ben önce kendime sonra da evladıma ve eşime bunu yapmamaya karar verdim. eskiden gecelerce beni uyutmayan düşüncelere şimdi "olan bu yapacak bir şey yok. sabır edicez allah başka dert vermesin,elbet çıkar bir çözüm yolu" demeye başladım. dedikçe de çıktı gerçekten. benim 5 gece ağlamamla ağlamamam soruna bir etki etmedi. yazık değil mi benim çocuğuma? ben küçükken en dayanamadığım şey annemin ağlaması ve o üzgün yüzüydü. çok şükür bunu evladıma göstermedim. allah güç versin göstermemek iin de elimden geleni yapıcam. misal şu an babamın çaresiz bir hastalığı olduğunu öğreneli 10 gün oluyor. dünya başımıza yıkıldı,nereye bastığımızı bilmez haldeyiz. ama bu haldeyiz,gerçek olan bu. ve ben oturup sana bunları yazabiliyorum şu an. kahredip bir köşede günlerce ağlamak, hep uyumak istiyorum ama bu çözüm değil. bir kenarda elimde yaşlı mendille geçip giden hayatımı izleyemem,izlemeyeceğim. mücadele hiç bitmeyecek ama sevdikllerimizle paylaştığımız güzel anlar yanımıza kar kalacak onlara neden mani olayım ki? allah çaresiz dert vermesin.diyebileceklerim bunlar.
Geçmiş olsun babana Allah şifa versin inşallah, birşeyi merak ettim baban size ya da annene çektirdiyse ne bileyim huzursuz bir çocukluk geçirdiysen baban hasta olduğunda gerçekten üzülebiliyor musun,,? Biz o kadar soğuyoruz ki bazen bencil bir babam olduğu için
Hiç baba gibi değil özellikle kardeşime sürekli dert yakınıyor sanki kardeşim onun babası. Normalde babalar evladına destek olur sıkıntısı olunca yada nasılsın var mı sıkıntın diye evladımina sorar biz de tam tersi kardeşim babamın dertlerini hastalıklarını dinliyor ve buda sıkıyor bir yerden sonra
Annem biraz daha iyi bu konuda.
Sürekli bana sorulsun benimle ilgilenilsin istiyor, yürümek istemez herşey ayağına gelsin ister yani anlatsam çok uzun sürer ama insanı hayattan soğutuyorlar
Değişmek istiyorum takmak istemiyorum ama aileme yardım ettiğim zaman çok rahat oluyorum ama babamın bu tarz hareketleri benim çok sinirimi bozuyor.
Ben de annemi küçükken ağlarken görürdüm ve çok üzülüyordum barıştıkları zaman çok mutlu olurdum, o kadar stresliyim ki vucudumda kırmızılıklar çıktı
Ne güzel yazmışsın içimdekileri dökmüşsün resmen

Geçmiş olsun babana Allah şifa versin inşallah, birşeyi merak ettim baban size ya da annene çektirdiyse ne bileyim huzursuz bir çocukluk geçirdiysen baban hasta olduğunda gerçekten üzülebiliyor musun,,? Biz o kadar soğuyoruz ki bazen bencil bir babam olduğu için
Hiç baba gibi değil özellikle kardeşime sürekli dert yakınıyor sanki kardeşim onun babası. Normalde babalar evladına destek olur sıkıntısı olunca yada nasılsın var mı sıkıntın diye evladımina sorar biz de tam tersi kardeşim babamın dertlerini hastalıklarını dinliyor ve buda sıkıyor bir yerden sonra
Annem biraz daha iyi bu konuda.
Sürekli bana sorulsun benimle ilgilenilsin istiyor, yürümek istemez herşey ayağına gelsin ister yani anlatsam çok uzun sürer ama insanı hayattan soğutuyorlar
Değişmek istiyorum takmak istemiyorum ama aileme yardım ettiğim zaman çok rahat oluyorum ama babamın bu tarz hareketleri benim çok sinirimi bozuyor.
Ben de annemi küçükken ağlarken görürdüm ve çok üzülüyordum barıştıkları zaman çok mutlu olurdum, o kadar stresliyim ki vucudumda kırmızılıklar çıktı
Ne güzel yazmışsın içimdekileri dökmüşsün resmen
Yooo çok kızdığım evet soğumuş gibi hissettiğim oluyor ama sevgim bitmez. çünkü bizi sevdiklerini biliyorum, duygusal yetkinliklerini ve kapasitelerini biliyorum. dolayısıyla onlardan bana veremeyecekleri şeyleri beklemiyorum.yaşadığımız tecrübeler ve ebeveynlerimizle "biri" oluyoruz. bunun sınırları dışına çıkamayız.herkes sevgisini bizim düşündüğümüz anlamda iletemez. baban belki çocuğuna bunları anlatarak onunla bir iletişim kurduğunu,ona sevgisini onla dertleşerek ilettiğini sanıyordur. çünkü öyle öğrenmiştir. belki onun babası onunla hiç iletişim kurmamıştır o da dertlenmeyi paylaşmak sanıyordur. hiç sevgi görmeyip sadece şiddete mazur kalan çocuğa dayak arsızı deriz. arsızlık değildir. kurabildiği tek iletişimin şiddet olduğunu sandığı için kendini dövdürecek sebepler yaratmaya devam eder. aslında bana bakin,beni görün,sizi seviyorum beni sevin demek istiyordur.dediğim kitabı oku, kafanda daha netleşecek.

Bana burda kızan olmuş dert anlatmaya mı geldin yoksa değilicek misin diye ama tam değişicem derken bu aileyle ne mümkün
Babam için çoğu kişi maaşı var onu düşünme gerekirse ileride bakıcı tutar yemeği dışarıda yer demiş ama babam geçen gün maaşım yetmiyor diye söylemiş.,maaşı var diye güvenirken para yetmiyor diyormuş sürekli dert yakınıyor, kim baba anlamadım
Nasıl davranıcaz biz bu adama
Değiş demek kolay ama böyle nasıl değişicem

Back
X