Bizim gibi kadınlar neye aldanıp ta boşanmıyor ki?

Öncelikle maddi bağımsızlığı olmayan bir kadın için daha zor. Ya da çok zengin bir hayat sürüyorsa eşin kötü olmasına göz yumuyor kimi kadın.

Sonra aile ve çevre baskısı. Özgüven eksikliği, gelecekten korkma, pişman olur muyum düşüncesi, bazen de vicdan merhamet duygusu.

Bir de son zamanlarda boşanmalarin artmasının sebebi kadınların maddi manevi güçlenmesi ve erkeklerin yerinde saymasi
Geçen gün bir arkadaşım evlendi, resmi nikahtan sonra dini nikahi da kıyıldı
Hoca diyor ki, erkek kadından önde olmalı ama şimdi kadınlar önde durmak istediği icin dengeler bozuldu
Halbuki yanlış bir tespit
Erkekler rahat yetişiyor yemeği önüne gelir, utusu yapılır yapmasi gereken sey sadece okula gitmek ve mezun olmak. Mezun olunca da is bulup kariyer yapma sansi var ama kadinlar daha küçük yastan itibaren ev işleri ile okulu bir arada götürmeye çalışıyor
Okulu bitirince erkek dunyasinda is bulmak zor oluyor, bulsa bile kendiyle denk seviyede bir erkekten daha az maas alabiliyor, becerisi daha fazla olsa bile üst düzeylere gelmesi daha zor oluyor, evlenip cocugu olunca kariyer hayal oluyor.
yani kadin her yerde hep cabalayarak bir şeyleri başarmaya çalışıyor erkekse daha az çabayla o seviyeye gelebiliyor sonra da "ben erkegim üstünüm"havalarina giriyor
Kadınlar da artık kendilerini erkeklere ezdirmiyor, evlilikte idarenin tek tarafli olmayacagini, onun esini mutlu etmesi kadar erkegin de kendisini mutlu etmesi gerektiğinin farkında ve mutsuzsa bunu çekmiyor
Eskiler katlanirmis çünkü ne maddi anlamda güçlüymüş ne de ayrilmak istese dönebilecegi bir baba evi varmış
(Malumunuz bazi yerlerde hala gecerlidir, gelinlikle gider kefenle gelirsin dusuncesi )

Kesinlikle doğru. Kadın dışarı çıktı, okudu, çalıştı, kazandı, ev bile geçindirdi ama erkek yerinde saydı. Kendini geliştirmek için hiçbir şey yapmadı. Kısacası kadın gitti aya, erkek kaldı yaya...E yaya erkek de kadına yetmemeye başladı, çare olarak kadın erkekleşti. Kadın erkekleşince de seni napayım o zaman erkek diye dedi ve adamı boşadı. Finito:KK70:

Ben aldatılarak boşandım. Daha çok yeni 3 ay oldu. Allah'a şükür ekonomik özgürlüğüm var, ki bence en önemli kriter bu boşanamayan kadınlar için. Yaşadığım yerde, bir kadının kocasının işyerindeki bir kadınla ilişkisi ayyuka çıktı ama kadın boşanmıyor. Çalışmayan bir kadınmış o yüzden boşanmak istemediği söyleniyor. Duyduğum başka bir örnek; adam çok zengin karısı çalışmıyor. Adam tek gecelik ilişkiler yaşıyor, karısı bana babamın evinde görmediğim hayatı yaşatıyor, o kadarcık nazı olsun diyor. Yeterki tek gecelik olsun, birine aşık olmasını kaldıramam diyor. Ha çalıştığı halde boşanmayanlar da var. Onlar da adım evli olsun, çocuklar mutsuz olmasın( ki annenin mutsuz olduğu bir evde zaten Mutlu olamıyorlar) ... Hayatını değiştirmekten korkmak, sorumluluk almaktan korkmak... Bir sürü nedeni olabilir ama bir kadının onuru, gururu, kendine saygısı çok daha önemli bana göre. Keşke adamlar adam olsa, kadınına değer verebilse de hiç kimse boşanmasa

Kesinlikle doğru. Kadın dışarı çıktı, okudu, çalıştı, kazandı, ev bile geçindirdi ama erkek yerinde saydı. Kendini geliştirmek için hiçbir şey yapmadı. Kısacası kadın gitti aya, erkek kaldı yaya...E yaya erkek de kadına yetmemeye başladı, çare olarak kadın erkekleşti. Kadın erkekleşince de seni napayım o zaman erkek diye dedi ve adamı boşadı. Finito:KK70:
Aynen :)
Aslinda ben bunu erkeklesmek olarak düşünmüyorum da hayatın yükünü tek başına taşıyıp ayaklari üzerinde dik durmak olarak tanımlıyorum
Ben böyle bir insan olduğuma inanıyorum bir erkek karakter olarak olgun ve güçlü olduğunu bana hissettirirse ancak o zaman geri planda kalıp erkegin benden daha önde durmasına razı olurum ama henüz kendimden güçlü birini bulamadım :)))

1-Ekonomik sebepler
2-Çvere ve aile baskısı
3-Yaşam biçimi,yetiştirilme tarzı
4-Boşvermişlik
5-Öz güven eksikliği
6-Hastalık derecesinde bağımlılık veya hastalıklı sevgi
7-koca tarafından kandırılmak ikna edilmek
8-alıştığı düzeni bozmadan kör topal devam etmek
9-inat
10-evlilikten ne anladığı fikri
11-12-13...... maddeler çoğaltılabilir boşanmak istemedikten sonra.
Süper tespitler

merhaba ,
bu konuyu ilk konumda gelen yorumlar , ve zaten uzun zamandır benim de düşündüğüm şeyler üzerine açtım, (ilk konumu okumak zorunda değilsiniz )
Öncelikle kesinlikle çok önemli sebepler olmadıkça asla boşanma taraftarı değilim, eşler arasında , sevgi bağlılık sadakat huzur oluşması için her iki tarafta, her zaman mücadele etmeli... Düzeltmek için olabilecek her yol denendikten sonra hala sorunlar çözülmüyorsa, o Zaman ayrılık düşünülmeli...
Evlilik ilişkisi sürekli geliştirilmeli hep daha iyi bir ilişki olması için veya sevgi, bağlılık,mutluluk, huzur zaten varsa onun devamı sağlanmalı.
Ama bazı durumlar var ki, gerçekten kadın açısından da , erkek açısından da hatta bazen çocuklar için bile boşanmak en doğru karar olabiliyor.
Mesela ben kendi durumuma dışardan baksam, bu kadın neden boşanmıyor ki derdim doğrusu... Ama ne var ki, çok defalar, ilk konumda yazdığım bir satırın bin katı olaylar oldu, boşanmak terketmek için sebepler çıktığı halde öyle durduğum yerde kalakaldım ...neden yapmadım ,yapamadım bunu? neye kandım ki ben , neye kanıyor benim gibi kadınlar ? Anlamak istiyorum, ta ki kanmayayım artık saçma sapan , bir gerçekliği olmayan duygulara ...
Mesela , çok yakınlarda akrabalardan bir Adamın evliliğinde bir olay oldu , adam biri ile evlenmek istedi ailesi istemedi, sonra Adam ailesini dinledi kızı bıraktı (bıraktım demesi oyunmuş sonradan öğrenildi ) herneyse ailesine göre bir kız buldu bu kızla evlendi, kız bir buçuk sene sonra, bebeği üç dört aylıkken, adamın telefonunda "Canım, eşyalar ne Zaman gelecek " gibi bir mesaj görüyor , neler olduğunu soruyor Ada'm itiraf ediyor, kadın yedi aylık hamile iken o bıraktım dediği kızla imam nikahı yapıyor, ve şimdide ev almış eşya almışlar ev yerleştiriyorlar. Meğersem ailesi kızı bırak dediğinde ,kız ayrılmayalım sen birini bul evlen, ben de üstüne ikinci kadın olayım diyor . Bu şekilde Adamda sevip sevmemeye aldırmadan, bu ilk nişanlısı ile yaptıkları plan ile başka bir genç kızın hayatını karartıyorlar. Herneyse karısı, hemen evi terketti ama Ada'm ben seninle ölümüne evlendim vs vs gibi sözlerle kızı ikna etti kız tekrar geldi. Ve gerçekten ben bu kadına mesela hiç anlam veremiyorum , Tmm adamın ve ikinci aldığı kadının durumu belli ama bu kız neden gitmiyor , gitmedi diye düşünürken , benim de benim gibi başka kadınların da aslında, aldatma olsun ve olmasın geçerli önemli sebepleri olan bütün kadınların boşanmamasının gitmemesinin aynı derecede şaşırtıcı olduğunu düşündüm .
Yine çevremde kocasından sürekli hakaret gören, hiç bir maddi manevi kocasının destek olmadığı kadın tanıyorum, ama tabii ki daha çok hep Mutlu evlilikler var, yani, eğer göründüğü gibiyse, Allah devamını getirsin maşallah , bir çok kişi çok çok mutlu eşleriyle pürüzsüz evlilikler ...

Şimdi kendime sorduğumda neye aldandım diye, sanırım , gitme kal demesine ve o esnada kalbimin biraz olsun titremesine kandım ... Kalırken, ait olmak isterken ,sevilmedim ben hiç, hep giderken kıymetli oldum bunu şimdi anlıyorum , ve bu gerçekte bir kıymet falan değil ...
Sanırım kadınlar çoğunlukla , eşlerinin ilkel de olsa sahiplenmesine kanıyor, veya çocuğu için de kalan çok ... Ben çocuk için kalmayı hiç bir zaman onamıyorum , çünkü o çocuğun model aldığı anne baba ilişkisi ile gelecekte mutsuz ettiği bir eş ve mutsuz olduğu bir evlilik çıkar en fazla, Allah daha iyi bilir ya...
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Boşanması gerektiği halde, başına benzer olay gelince evliliğini bitiremeyen kadınlar neden kalıyor neden yapıyorlar bunu ....
Ben cevapları tek tek okuyorum ve her bir cevaba da değer veriyorum , size cevap veremesem de
Şimdiden bütün cevaplar için teşekkürler,

Not: ben kendi evliliğimi düzeltmek için elimden gelen her şeyi yıllarca yaptım, her yolu denedim, belki burdan boşandığım haberini alırsanız, kimseye kolay boşanmış gibi bir örnek olmak istemem .

Büyük konusmayayim ama benimde mantigim almiyor hwm wrkek acisindan hem kadin acisindan cocuk icin diyorlar ama oyle bir evliligivsurdurnek bence cocuga zarar

maddi imkan maddi imkan en önce kadınların boşanmamasında bu geliyor kadın ya çalışmıyor ya tek başıma koca evi nasıl gçindireyim diye kocasından ayrılmıyor
aile baskısı toplumsal baskı bizde boşanıp da tek başına yaşayan kadına çok huzur verilmiyor
mecbur ailesinin yanına taşınıyor ailesinin yanından daha çok eziliyor bazı aile de kızının hiç boşanmasına izin vermiyor

kadınlar bu meseleyi hırs yapıyor özellikle başka kadın varsa o kazanamayacak ben kazanacağım
neyi kazanıyorsa neyse :işsiz:
hem başka bir kadına aşkım hayatım diyen adamı bir kadının delicesine sevdiğini kimse inandıramaz beni

yani bu hırslar geçim dertleri çocuk büyütme sorumluluğu toplum baskısı olmasa yeminle kadınların yüzde 70i boşanır

Back
X