merhaba ,
bu konuyu ilk konumda gelen yorumlar , ve zaten uzun zamandır benim de düşündüğüm şeyler üzerine açtım, (ilk konumu okumak zorunda değilsiniz )
Öncelikle kesinlikle çok önemli sebepler olmadıkça asla boşanma taraftarı değilim, eşler arasında , sevgi bağlılık sadakat huzur oluşması için her iki tarafta, her zaman mücadele etmeli... Düzeltmek için olabilecek her yol denendikten sonra hala sorunlar çözülmüyorsa, o Zaman ayrılık düşünülmeli...
Evlilik ilişkisi sürekli geliştirilmeli hep daha iyi bir ilişki olması için veya sevgi, bağlılık,mutluluk, huzur zaten varsa onun devamı sağlanmalı.
Ama bazı durumlar var ki, gerçekten kadın açısından da , erkek açısından da hatta bazen çocuklar için bile boşanmak en doğru karar olabiliyor.
Mesela ben kendi durumuma dışardan baksam, bu kadın neden boşanmıyor ki derdim doğrusu... Ama ne var ki, çok defalar, ilk konumda yazdığım bir satırın bin katı olaylar oldu, boşanmak terketmek için sebepler çıktığı halde öyle durduğum yerde kalakaldım ...neden yapmadım ,yapamadım bunu? neye kandım ki ben , neye kanıyor benim gibi kadınlar ? Anlamak istiyorum, ta ki kanmayayım artık saçma sapan , bir gerçekliği olmayan duygulara ...
Mesela , çok yakınlarda akrabalardan bir Adamın evliliğinde bir olay oldu , adam biri ile evlenmek istedi ailesi istemedi, sonra Adam ailesini dinledi kızı bıraktı (bıraktım demesi oyunmuş sonradan öğrenildi ) herneyse ailesine göre bir kız buldu bu kızla evlendi, kız bir buçuk sene sonra, bebeği üç dört aylıkken, adamın telefonunda "Canım, eşyalar ne Zaman gelecek " gibi bir mesaj görüyor , neler olduğunu soruyor Ada'm itiraf ediyor, kadın yedi aylık hamile iken o bıraktım dediği kızla imam nikahı yapıyor, ve şimdide ev almış eşya almışlar ev yerleştiriyorlar. Meğersem ailesi kızı bırak dediğinde ,kız ayrılmayalım sen birini bul evlen, ben de üstüne ikinci kadın olayım diyor . Bu şekilde Adamda sevip sevmemeye aldırmadan, bu ilk nişanlısı ile yaptıkları plan ile başka bir genç kızın hayatını karartıyorlar. Herneyse karısı, hemen evi terketti ama Ada'm ben seninle ölümüne evlendim vs vs gibi sözlerle kızı ikna etti kız tekrar geldi. Ve gerçekten ben bu kadına mesela hiç anlam veremiyorum , Tmm adamın ve ikinci aldığı kadının durumu belli ama bu kız neden gitmiyor , gitmedi diye düşünürken , benim de benim gibi başka kadınların da aslında, aldatma olsun ve olmasın geçerli önemli sebepleri olan bütün kadınların boşanmamasının gitmemesinin aynı derecede şaşırtıcı olduğunu düşündüm .
Yine çevremde kocasından sürekli hakaret gören, hiç bir maddi manevi kocasının destek olmadığı kadın tanıyorum, ama tabii ki daha çok hep Mutlu evlilikler var, yani, eğer göründüğü gibiyse, Allah devamını getirsin maşallah , bir çok kişi çok çok mutlu eşleriyle pürüzsüz evlilikler ...
Şimdi kendime sorduğumda neye aldandım diye, sanırım , gitme kal demesine ve o esnada kalbimin biraz olsun titremesine kandım ... Kalırken, ait olmak isterken ,sevilmedim ben hiç, hep giderken kıymetli oldum bunu şimdi anlıyorum , ve bu gerçekte bir kıymet falan değil ...
Sanırım kadınlar çoğunlukla , eşlerinin ilkel de olsa sahiplenmesine kanıyor, veya çocuğu için de kalan çok ... Ben çocuk için kalmayı hiç bir zaman onamıyorum , çünkü o çocuğun model aldığı anne baba ilişkisi ile gelecekte mutsuz ettiği bir eş ve mutsuz olduğu bir evlilik çıkar en fazla, Allah daha iyi bilir ya...
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Boşanması gerektiği halde, başına benzer olay gelince evliliğini bitiremeyen kadınlar neden kalıyor neden yapıyorlar bunu ....
Ben cevapları tek tek okuyorum ve her bir cevaba da değer veriyorum , size cevap veremesem de
Şimdiden bütün cevaplar için teşekkürler,
Not: ben kendi evliliğimi düzeltmek için elimden gelen her şeyi yıllarca yaptım, her yolu denedim, belki burdan boşandığım haberini alırsanız, kimseye kolay boşanmış gibi bir örnek olmak istemem .