Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Doktorda bir sorun çıkacağınıu sanmıyorum ama son bir defa çektirin demişti. Yoksa ilerde MR falan isteyebilirler dedi. Bakalım inşallah iyi çıkar.
Evet canım ya en güzel zamanlarımız böyle korkularla geçiyor işte(

inş çıkmaz sorun çıkmayacakta doktorlarda işlerini garanti altına alıyolar en güzelide bu bence evet malesefki anneliyin tadını bile doya doya çıkaramıyoruz ki şöyle bi ohhhhhhhhhhh çekelim ama yakındır o günlerimizde mehtap napalım yeterki sağlıklı olsunlarda

selam bugüm Ata'nın kontolü iyi geçti..
artık hemen hemen herşeyi verebilirmişim..
domates yemeğine koyabilirmişim..(demin şehriyeli domates çorbası yaptım çok sevdi)
ya şu etsuyu tabletleri var ya onu sormayı unuttummm
hani az koyabilirmiyiz yemeklerine..
köfte , balığa başlıyoruz..

Mecbue tığğğ bibi oldum deeermişimmm :)))))))

Sorya canım okudum eşin intahar etmez merakk etme :)))
dişinizin çıkmasına sevindim inşallah çok sıkıntı çekmez....

Mehtap sende su usg nin sonucunu al sağlıkla bir ohhh dilyelim artık..
eminim hiç sorun çıkmayacak..
Mecbue sana da demiştim Ecrinde bir sorun çıkmaycak diye bak çıkmadı ..maşallah..
yani senin dediğin gibi bir ohhhh diyelim..
birazda geyik yapalım yaww :)))))))

Mehtap senden haber bekliyoruz canım...

Canım biz akşam 5te gidicez. Aslında bunun temiz çıkacağını düşünüyorum ama işte elimizde son kranial usg de bulunsun. Kafası büyük ya bizimkinin:))
Ata'nın kontrolünün iyi geçtiğine sevindim. Ben de mayıs topiğini okuyorum bazen oradaki bebişlerin doktorları artık kendi yediğiniz herşeyden verebilirsiniz demiş.
Canım etsuyu et kadar faydalı değilmiş. Ama yine de koymak istersen hazır et suyu tabletlerinden kullanma onlar çok zararlı. Bir buz küpü kalıbı al kendin et suyu hazırlayıp kalıba dök ve derin dondurucuya at. Bu şekilde hergün kullanabilirsin.

evet ya milupanın sitesinde de okumuştum buz küplerine etsuyu tarifi..
öyle yapayım..
canım Berkay zayıf ve boyun uzun olduğu için kafası büyük görünüyordur.. :)))))
doktor yumurtanın olduğu günler ceviz koyma dedi...
Ata bu ay iyi kilo aldı...

bende artık yavaş yavaş başladım..
dün aslı börekde kahvaltı yaparken Ata yada börek verdim..
akşamda dışarda yedik Ata'ya da ekmek le tulum peyniri verdim..
güzel bir salata gelmişti limnonsuz onun suyuna ekmek batırıp verdim..
walla artık dışardayken süt almıyorum yanıma (dr yasakladı akşam ve gece dışında süt vermemi) Ata'ya göre ne varsa veriyorum yavaş yavaş yemeye alışşsın...
bir görsen diliyle nasıl güzel çeviriyor lokmaları :)))

birde şu akşamları yemeğe alıştırsam..
Mehtap artık mama vermek istemiyorum ya şu gdo olayından dolayı..
hippiin meyvesini sordum verebilirsin dedi ama içinde pirinç ve
nişata olan varsa veme dedi..
mamayıda değiştireceğim hipp organik devam sütü kullanmayı düşünüyorum...

Evet canım ama mezuroyla ölçüldüğünde ayına göre biraz büyük çıkıyor. Ama genetik babasınında kafası büyük:)) Kilo konusunda Maşallah diyelim Ata'ya darısı Berkay'ın başına:))
Canım mama sandalyesindeyken tepsisine koy bişeyler öyle parmaklarıyla kendi alıp yemeye çalışıyor çok şeker oluyor o zaman:)) Hem oyun gibi geldiği için yavaş yavaş kendi yemeye de alışıyor.
Vallahi ben de istemiyorum ama günde en az 500-600 cc süt içmeleri gerekiyor. Sütünü neden Hipple değiştiriyorsun? Daha mı iyiymiş?

kizlaar haftaya sali gunu avukatta randevu aldim galiba haftaya bosanma davasi acilacak yeni bir baslangic icin cok heyecanliyim

ayy nınım ataya maşallah ebnde bu hafta sonu balık deneyecem ama yediyi şeyleirde yemiyo ecrin ayy sinir oluyorum ama nedeninide bilmiyorum eşimin işinede sinir oluyorum izin vermiyolar artık beklerim pazartesini gene alamazsa zor olsada kendim götürcem ekmek koyardım çorbasına onu bile yemiyo artık ağzına girince başlıyo öğürmeye sonrasıda malum neyse mehtapcım hadi hayırlı ve güzel haberlerle dön inş

ya hipp daha içime siniyor..yani çok eski ve iyi bir marka..
eşimin kız kardesi 36 yaşında oda hipple büyümüş..
doktorda olur dedi..organik mamları var ondan kullanabilirsin dedi..
ya bu milupa dan soğudum...
zaten hesapladı bizimki 500 cc yi buluyor..
ama ben artk çok mama verme taraftarı değilim..mecburen 1 yaşını bekliyeceğiz..
1 yaşında gece sütünüde kaldıracakmışız...
daha birsür şey..
senin dedediğin şey (mama sandelyesine bişeyler koymak)
erken değilmi..nebilim korkuyorum işte..
ama ufak kaşar koysam bakalım bir deneyelim :)))

bu arada sen ceviz veriyormusun?? ben hergün veriyorumda :))
bana yumurta verdiğin zaman ceviz verme dedi..
fazla kilo almaması için :))))))))))))

sağol canım..Ecrin dişden yemiyor..
bugün bizim doktor bir diş eti ilacı önerdi ama Türkiyede yokmuş..
bizim hala' da önümüzdeki hafta almanya dan geliyor ya ona söyledim bulursa
getirecek ilacı..
diş den yemiyorsa doktor bana yemekden 20 dk önce jel sür sonra yemeğini yedir dedi..
Ata da yemiyor yaa...
yarın böyle yapacağım önce ilaç sonra yemek...

Soraya canım hayırlısını versin Rabbim sana..
herşey istediğin gibi olsun canım..

ya eriştesini pilavını yerdi şimdi en ufak bişeyde çıkarıyo bugün bi tane bulgur aldı ağzına hop çıkardı geri hatta tavuk pirzola yapınca koparıp veriyodum küçük parçalar onlarıda yutardı ama yok şimdi sadece çorba ekmeksiz oda ayy şaştım nasıl yapsam diye ecrine jel falan etki etmiyo artık kahvaltıda ceviz falan koyuyodum onuda koymuyorum ki kusmasın diye

Soraya canım farklı yeni bir başlangıç olacak. Senin için herşeyin hayırlısı olsun.
Teşekkürler mecbue geldik. Sonuçlar normal çok şükür. Yani baş büyüklüğü genetik.
Evet nınım başlarda kendisinin yemesini bekleme zaten oyun gibi oluyor senin kontrolündeyken tepsiden alıp ağzına götürüyor eğleniyor yani:)) Ben yumurta sarısını da cevizi de hergün veriyorum malum bizimki zayıf ya:)) Geçen hafta eşim dışarda balık yaptırıp getirmişti ama kızartma olduğu için azıcık ondan vermiştim. Normalde 8. aydan sonra balık haftada 2 defa yemesi gerekiyor ama haşlanmış ya da ızgara.
Ben diş için de hiç ilaç kullanmadım.
Mecbue Ecrin pütürlü den dolayı çıkarıyor olabilir. Doktora götüreceksiniz zaten bakalım ne diyecek.

sevindim tekrar berkayın herşeyinin normal olmasına kaç cm ki kafası berkayın ecrinle başbaşa gidiyolar bence kafa çevresi olarak yani :)çünkü ecrinde biraz koca kafalı benim eşimde öyle koca kafalı:))))duymasın aman

kızlar kaç santim yaaa bebeklerinz
koca kafa deyip duruyosunuz :)))
Ata 45 oldu...

Mehtap canım bak herşey normal çıktı canım...
artık düşünme böyle şeyler..
yavaş yavaş herşeyden verelim artık...

ecrin ben nerdeyse iki ay olcak götürmedim ecrinde 45 falandı o zaman şimdi ne kadar oldu bilmiyorum boydan biraz fakir benim kızımda umut ediyorum ki uzamış olsun :)

Teşekkürler kızlar. Mecbue bizim doktor babasının yanında bile babası gibi koca kafalı olacak diyor:))
Nınım Berkayın baş çevresini ben 46 cm ölçüyorum. Doktorun ölçümü hep yarım cm fazla oluyor ama. Bilmiyorum ama önümüzdeki hafta doktor eeg istemezse ben isteyeceğim galiba. Sürekli bu düşüncede olmaktansa çektirip kafamdan atarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…