Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İyi akşamlar canım arkadaşlarım sizler ve minik melekleriiz iyilerdir umarım bilgisayarsızlıktan malesef topiğimizi takip edemiyorum. Nihayet eşim bu akşam seyahate gidince kardeşimin elinden kaptım bilgisayarını medeniyete kavumak iyi geldi. Bizim durumumuzdan bahsedeyim; hareketli bir zaman dilimi geçirdik. Beril bir kaç kez üst üste nöbet geçirdi. hastanede kalma fasılları zaten çekilmezdi arkasından toparlanıp fizyoterpiye uyum sağlama süreci ayrı sıkıntı. neyseki 14 ekimden beri nöbet geçirmedi. toparlanmaya başladı bu aralar. inşallah son olmuştur diye umut ediyorum. kargaşamızın diğer nedenide eşimin iş değişiklikleri. eniştesi ankarada üst düzey yöneticisi güya her şeyi ayarladılar ve ankaraya taşınmamız ve iyi konumda iş başı yapıcaktı bizde inandık yaz boyu haber bekledik bu aradada araştırmaya başladık özel eğitim kurumlarını biriyle görüştük telefonla ve sitelerinden beğendik başlıyacağımızı söyledik kendiizce hazırlıklar yaptık işte ama bir türlü gelin diye haber gelemedi. hatta konuyu kapattılar bizde izmirde tekrar başımızın çaresine bakmaya çalıştık neyseki bir iş buldu eşim 25 ksımda başlıycak ankaralılara söyledğimizdede çok yi olmuş siz zaten ankarada yapamazdınız cevabını aldık. oysaki Beril için ankaranın çok daha iyi olacağını düşünüyordum bende ailemden uzaklaşmayı istemesemde kızım için er şeye razıyddım ama olmadı çok uzattım ama depresyonda geçirdiğimiz günler geçirdik ve inşallah artık toparlanabiliriz.
bizden haberler böyle sizlerde yazarsanız sevinirim epiizi çokkkk öpüyorum

cevap yazmak için sabırsızlandığım için geri dönüp nasılsınız diye okumadan yazmıştım her birinizin tüm yazılarını okudum hepinizi öyle çok özlüyorum ki aklımdan keşke yazabilsem dediklerimde geçti bu arada. ama genel olarak her kez bazı aşamalar kaydetmiş miniklerimiz Berkay Derin kreş e başlamış (allah bizede göstersin) utkuda tutunmalar başlamış.... bizde malesef elle tutulur bir gelişme yok henüz.

Fizyoterapi ile iligili yazılanlarada bir ekleme yapmak istedim. yaz döneminde tatildeyken hafta havuza girdi beril ve kaslarındamüthiş değişimler yaşamıştık ( tabi nöbetlerden sonra hepsi bitti) bunu görüce şu an izmir de sıcak havuz arıyorum kışın götürüp yüzdürebileceğim derken bir veli bu siteyi önerdi ve watsu yu istanbul büyük şehir belediyesinin desteklediğinden bahsetti bende sizlerle paylaşmak istedim bana faydası olamıyor mesafeden dolayı ama sizlerden faydalanabilecekler vardır die düşündüm.

WATSU TURKEY SİTESİNE ÜYE OLMANIZI ÖNERİRİM SUYUN ŞİFASI VE ENGELLİLERE YÜZME OLARAK RESİM VE BİLGİ ALABİLECEĞİNZİ DÜŞÜNDÜM İNCELEYİN LÜTFEN ÖPÜYORUM
..

selam canım ebrızım ıyı olmana cok sevındım ıns sıkıntısı ıyıce gıder prensesın ıns ....gır arasıra ya merakta bırakma...herkes nasıl gelısmelerı yazın ya ....ebrızım raporumuz var havuz reapısıde var ıcınde ayda ıkı saat bazen ekstra alıyorum az cunku bu dedıgın sıteye batım adres vermemıs nerde acaba cok optum

Ebrizm sizi ve Berili merak etmiştik.nihayet haber alabildik.ankara konusunda daha öncede konuşmuştuk öyle bizim çocuklarımız için büyük imkanlar sunan bi şehir değil,inşallah hayırlısı olur hakkınızda.mehtap yakında eeg çektireceğinizi söylemişti.sonuçlar nasıl çıktı?İlerleme yok yazmışsınız ama nöbetler sırasında geri gitmelerde çok oluyor.oturmada ayakta durmada bugüne kadar hallettiği şeylerde aksama olmasın şimdilik önemli olan bu.inşallah daha sık ve daha güzel haberlerinizi alırız ilerleyen günlerde
Bizde özel eğitim ve fizyoterapiye başladık nihayet.ayda sekiz seans alacak Utku.ilk değerlendirmede fena bulmadılar.fizyoterapist yakında yardımsız yürümeyi çözer şeklinde bi öngörüde bulundu,dünyalar benim oldu..inşallah Allah utkuma ve bizim gibi bekleyen herkese nasibeder bu adımları..
hepinize sevgiler

Ebrizm nihayet yazabildiğine sevindim. Hayatta iniş çıkışlar hep oluyor. Eşin ve sizin için herşeyin hayırlısını diliyorum. Belki İzmir sizin için Ankara'ya göre gerçekten de daha iyi olacak. Nöbetlerin durması iyiye işaret. İnşallah bundan sonra da hiç yaşamazsınız. Berilciğimi öpüyorum.
Yağmurlu çok güzel haberler almışsın. Allah bekleyen bütün annelere yaşatsın bu duyguları onların gelişimindeki her basamak bizim için çok değerli. Özel eğitim ve fizyoterapi ile göreceksin çok daha çabuk gelişecek herşey.
Ylnz sana ve Gökçemize de geçmiş olsun. Atlatmışsınızdır umarım. Berkay'da aynı sürekli hastalıklarla boğuşuyoruz. Kreşe başladığından beri sık sık nezle oluyor ve geniz akıntısı başlıyor o da öksürük yapıyor. Biz de bunları atlatmaya çalışıyoruz.
Muallim bizde de konuşma çok ileri seviyelerde değil. Berkay artık 2.5 yaşında 2.5 yaşında bazı kız çocuklarını görüyorum hiç takılmadan bülbül gibi konuşuyorlar. İnsan görünce ister istemez kıyaslıyor ama bunu yapmamak gerekir. Bir gün mutlaka onlarda bülbül gibi konuşacak. Daha önce bahsetmiştim Berkay'dan 2 ay küçük bir erkek yeğenim var o Berkay kadar da konuşamıyor mesela. Her çocuğun gelişimi farklı. Doktor bekle konuşacak diyorsa endişelenme.

herkese iyi günler diliyorum..ebrizim merhaba canım uzun zamandır görüşemiyoduk..iş konusunda hakkınızda hayırlısı olsun..berilim de inşallah bu sıkıntıları en az zararla atlatır.kendine iyi bak canım,moralini hep yüksek tut,her ne kadar bazen aşamayacağımız kadar büyük sıkıntılarla baş etmek zorunda kalsakta ayakta durmaya mecburuz..Allah yardımcınız olsun..ayşenuru merak ettiyseniz çok iyi özel eğitimin çok faydasını gördük.6 aydır gidiyo kızım dil ve bilişsel eğitim alıyor..kendini çok seviyor ne görse istiyo ayı görsün tvde babaya koşuyo baba ayı al bebek görse vermiyo deyip ağlıyo.dilimiz baya çözüldü algımızdada sorun yok şükür..iltifata bayılıyo benim kızım ne kadar güzel diyorum hemen iki elini beline koyuyo ağzı kulakların bi sağa bi sola gidiyo popoyu da sallamayı ihmal etmiyobizde böyle kızlar.merak etmeyin eninde sonunda konuşacaklar inşallah..hatırlıyosunuzdur beni kaç ay öncesine kadar kızımın konuşmasıyla ilgili telaşımı şükür ilerliyoruz.dahada iyi olucağız inşallah hep beraber sağlıkla büyütelim yavrularımızı çocuklarımızın hepsini öpüyorum..öpüyorum derken mehtabın oğlu geldi gözün önüne maşaah hepsine

Arzucum bende kreşin çok faydasını gördüm. Berkay 1 ay yarım gün devam etti. Bu ay akşam 5'e kadar gidecek. Önceden yemeğini biz yediriyorduk. Artık kaşıkla hep kendisi yemek yemek istiyor. Çatal kullanmayı öğrendi. Bardaktan su içerken hala üzerine döküyor biraz ama bu da yaptıkça gelişecek. Biz evde çok korumacı bir yaklaşımla yaklaşıyoruz çocuklara bu da onların gelişimi için iyi değil. Mümkün olduğunca bağımsız kendi kendine yetebilen bir çocuk olmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Berkayla birlikte 6 çocuk var kreşte. Daha sosyal bir çocuk olmasını istiyorum. Çocuklarla birlikte olunca toplum içinde nasıl davranacağını ve sınırlarını kurallara uymayı öğretiyorlar. Bu arada 10'a kadar saymayı öğrendi. Arada sıralarını karıştırıyor ama herşey zamanla. Berkay kreşe başladığında 2 kelimeli basit cümleler kuruyordu artık 3 kelimeli basit cümleler kuruyor. Dolu-boş, Uzun-kısa kavramları, renkleri öğretiyorlar. Ve çok güzel dans etmeye başladı. Küçük kurbaşa, mini mini kuş gibi çocuk şarkılarını ve kelimelerinin düzelmesi için tekerlemeler ve dans öğretiyorlar. İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz geceyi söylüyor ama söylerkenki halini bir görmelisiniz her tarafı ayrı bir şekil alıyor. Güya kendince dansediyor. Yakınlarda videosunu çekersem eklerim:))
Kreşin en kötü yanı hastalıklar ama çocuk hangi yaşta olursa olsun sosyal bir ortama girdiği zaman hastalıklar daha da artıyor. Yani bunu 4 yaşında da başlasa 6 yaşında da başlasa mutlaka yaşayacaktık. Biraz küçük olduğu için iyileşmesi zor oluyor ama buna da katlanacağız artık.
Ben de evde tam bir pepe düşkünü oldum. Berkayla birlikte seyrediyoruz. Çok eğitici olduğunu düşünüyorum.
Her zaman Berkay'da nörolojik ya da psikolojik birşey çıkacak mı diye korkuyorum. Bu nedenle geçen hafta Berkay'ı nöroloji muayenesine götürdük. Artık hareket olarak kendini kurtarmış bir çocuk dedi. Kaslarındaki zayıflığı devam ediyor. Ama doktor bunun büyüdüğünde yüzme ve spor ile geçeceğini söylüyor. Kreşe erken yaşta başlatarak en doğru şeyi yapmışsınız devam dedi. Tam güne çıkarmamızın daha doğru olduğunu çok korumacı olmamamızı istedi.
Bu yaşta kreşte herşeyi öğrenmesini beklemiyorum ama en azından ileri yıllar için bir kulak dolgunluğu olacak. Bu yüzden herkese gerekiyorsa özel eğitimi gerekmiyorsa kreşi mutlaka öneriyorum.

Bu konu başlığında çocuklarımızın gelişimi ile ilgili çok şey paylaştık. Burayı ihmal etmeyelim.
Nerde bizim kızlar?? Herkese sevgiler.. Minişleri öpüyorum..

Bütün miniklere ve onların cefakar annelerine sağlık, mutluluk, huzur dolu bir yıl dilerim.
Sevgiler..

uzun süredir yazan yok. berili ve gökçeyi merak ediyorum. berkay ın kreş deneyimi nasıl gidiyor,hastalıklar geçmiş tekrar başlamıştır inşallah.berkay demişken mehtabın tam buğday unlu kekini herkese tavsiye ediyorum,oğluşum çok güzel yiyor.
bugün buraya utkunun yürümeye başladığını haber vermek için uğradım.koltuktan anneye kadar 7-8 zombi adımı:))) şu anda 26.ayımızın içindeyiz. şükürler olsun bugünleri gösteren Rabbime

konu sahibi olarak beni ve minik deyoşu merak eden yok muuuuuuuuuuuuuuuuuu:)))))

Canımm ne güzel bir haber bu. Çok çok çok sevindim. Allah daha nice güzel gelişimlerini göstersin sana. Ebru ile faceden yazışıyoruz zaman zaman. Fizyoterapi ve refleksolojiye devam ediyor Berilcik. Berkay'ın öksürüğünden sonra kreşe göndermedik. Havalar ısısnınca tekrar başlatacağım. KBB'ye gittik doktor alerjik bir öksürük olduğunu söyledi. Alerji şurubu ve bir burun spreyi verdi. Burun spreyini pek kullanamadık. Şurubu 1 ay kullandık şimdi öksürük geçti.
Uzun zamandır pek kimse yazmamış. Nerede bizim diğer kızlar?

Paylaşım olduğunu görünce çok sevindim.. Güzel haberlerde var maşallah Utkuya.. Çok yazmasamda sizleri sürekli takip ediyordum özellikle kızımın ilk1 yılı sizlerin engin tecrübelerinden çok yararlandm çok teşekkür ederim. Kızım dün 2 yaşını bitirdi. Çok şükür sağlıklıyız bir sıkıntı yaşamadık bu kış.. Takiplerimiz ve kontrollerimiz devam ediyor.. Allah herkesin evladına sağlıklı hayırlı ömür versin ..sevgiyle...

merhaba kizlar .... konuya yazanlar oldugunu görünce sevindim ,, ,,

yarin gökce´nin nöroloji kontrolü var nasil cikacak endisesiyle birde sizlerden haber almak icin actim sayfayi .. iyikide acmisim utku´dan güzel haberler varmis .. cok sevindim yürümeye baslamasina ,, insallah o zombi adimlari hizlanip kosarak gelcek annesine ....mehtap ,, berkayada gecmis olsun artik cok duyuyorum etrafimdan alerji konususnu .. yediigmiz ictigimiz hatta soludugumuz hava bile normal deil hangisinden kacacagimizi sasirdik ,, kacamiyoruzda zaten ... gökce yaklasik 2 aydir yürüyo diyebilirim ,, diyebilirim diyorum cünkü benim nazli kizim cok korkuyo düüsnce veya biyeri aciyinca yürümeyi birakiyo ... tekarar baslamsi 1 hafta kadar sürüo ve yagmurlunun deyimiyle zombi adimlariyla basliyo .. fizik tedaviye devam ediyoruz bacaklarinin kuvvetlenmesi ve cesaretlenmesi gerek gökce´nin .. artik yemek yememiz daha iyi sükür ama hala zayif bi bebek,, gökce 25 aylik oldu ,, sükürler olsun hersey yolunda ... kendinize ve bebislere iyi bakin .. muallim ve ücüzler nasil ? ve yazmayan diger annelerle bebisleri ? hepinizi öpüyoruz...

ylnz çok sevindim,gökceyede maaşallah..utkuda da aynı sıkıntı var.canı isterse kendi fırlayıp ordan oraya bıdı bıdı gidiyo,istemezse hemen kıçının üstüne oturuveriyor.fizyoterapistimiz sürekli yürütmek için zorlamayın dedi.size başka bi tür egzersiz önerildimi bu süreci çabuklaştırmak için merak ediyorum.muallimde uzun süredir uğramıyor.inşallah Diladan da güzel haberler gelir

selam okuyup gecıyorum sız yazmaya fırsat olmuyo ama aklımdasınız gokceyı berkayı prensesı pasamızı hep aklımdasınız ...masallah gelısmeler cok ıyı..ben dılayı fızık tedavıye goturoyrum haftada bırde yuzmeye ve refleexsolojıye ..basması daha ıyı elınden tutunca daha duzgun yuruyo bı ıkı dakıkada olsa desteksız ayakta durmaya bsladı ama sanırım daha cok yolumuz var sabır ısı bu herkese guzel gunler

2 ay olmuş kimse topiğe birşey yazmayalı. Nasılsınız kızlar? Yağmurlu Utku nasıl iyice düzelmştir artık yürümeleri. Ylnz nöroloji kontrolü iyi geçmiştir umarım. Gökçemizden son haberleri de senden bekliyoruz. Artık iyice büyüdü kuzucuklar. Muallim üçüzler nasıl Dilanın gelişimi nasıl gidiyor. Bu kadar ara verince daha çok merak ettim sizleri. Herkese sevgiler.. Habersiz bırakmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…