Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
onların her halleri güzel her halleri özel iyi ki varsınız bizim küçük kızlar ve oğlanlar... tabii onların fedakar anneleri de

kızlarrrrrr günaydııııınnnnnnnnnnnnnn bugün minik derin 3 yaşına girdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iyi ki doğdun bebeğim çok ve sağlıklı yaşa meleğimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kızlarrrrrr günaydııııınnnnnnnnnnnnnn bugün minik derin 3 yaşına girdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iyi ki doğdun bebeğim çok ve sağlıklı yaşa meleğimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

nice yıllara sağlıkla ve mutlulukla yaşa tatlım..şimdi ne tatlısındır sen yerim senizaman nasıl geçiyo yumicim küçücüktüler ele avuca sığmıyolardı,şimdi bakıyorumda kocaman oldular artık.tabi bizim gözümüzde hala o minnacık pıtırcıklar onlar.özledim yumi nerelerdesin derinin gelişimi nasıl benim kızımın konuşması geriden geliyor o yüzden özel eğitimde konuşma terapisine gidiyorum..aslında istedimi gayet güzel konuşuyor anne bak yıldız gibi cümleler kullanabiliyor ama arada kendi istedimi konuyor.saysam 100den fazla kelimesi var ama dediğim gi hepsini istedimi kullanıyor.bizde destek amaçlı terapi alıyoruz..onun dışında gayet iyi gelişimi çok iyi gidiyor..bizde böle canım..derini kocaman öpüyorum..sevgiyle sağlıkla yaşasın prenses

İyiki doğdun Deriiinnn, iyiki doğdun prensesiimm, iyi ki doğdun iyiki doğdun iyi ki doğdun DERİİİNNNN....

yumicim minik derin değil, o artık kocaman genç kız oldu:))) Sağlıkla, mutlulukla geçireceği nice yaşları olsun prensesimin..

Çok öpüyorum...

(Bu rada ebrizm den haberin varmı= uzun zamandır haber alamadık. Berilcik nasıl oldu acaba)

Doğum günün kutlu olsun Derincik. Sağlık, mutluluk, huzur dolu nice senelere..
İyi ki doğdun ve iyi ki anneciğine bu topiği açtıracak duyguları yaşattın..
Sevgilerimle yumycim..

Arkadaşlar ebrizmin herkese selamı var. Bilgisayarındaki bir problem nedeniyle topiğe giremiyormuş. 28 Eylülde Berilcik'in eegsi çekilecekmiş. Hepimizin dualarıyla inşallah artık iyi haberler alırlar. Herkese sevgiler..

mehtap haberverdiğin için teşekkürler.inşallah sonuç iyi çıkmıştır.uzun zamandır kimse uğramamış.ylnz ve gökçedende hiç haber yok.kader ortaklığı yaptığımız,dertleştiğimiz herkesle bi gönül bağı hissediyorum ben.merak ediyorum..
bize gelince utku düzeltilmiş 19 aylık oldu.eeg miz normal çıktı allaha şükür ve 1 yıldır nöbetide olmadı.emekliyor ve sıralıyor şu an ama desteksiz ayakta duramıyor.bırakınca hemen oturuveriyor korkuyor gibi.fiziktedavi için hastaneden rapor çıkarttık.raporda hidrosefalisi,gelişim geriliği epilepsisi yanında bi de serebral palsi yazılmış.. hiçbi yerinde bi kasılma falan yok.mental gelişimide iyi buldu nöroloğumuz,bu cp olayını anlayamadık ama moralimiz bozuldu biraz.önümüzdeki ay mr çektireceğiz.inşallah güzel haberler vermek nasibolur.derine berile berkaya ataya gökçeye dilaya ve kız kardeşlerine kocaman öpücükler benden ve utkudan

selam.....evet kımseler ugramıyo ıns herkes ıyıdır yagmur canım benım dılada öle 23 aylık olduk bacaklarda zayıflık var yanı bacak kaslşarı guclenmelı denılıyo sol cacak sert etkılenmıs olan orası bvaska sıkıntımız yok bu ay daha ıyı ayakta duruyo kendı tutunup kalkıyo sıksık fızık tedavı evde masaj onemlı bende rapor aldım bu ay hep ozel gıttım daha once raporla haftada ıkı saat fızık tedavı ıkı saat bıreysel egıtım ıkı saat havıuz hakkmımız var ayda baslıcaz kasımda cerrahpasa ya gotur gecen ay ben oraya gıttım en ıyı sonucu orası verıyo yurume analızı kısmında yurume seklıne bakılıyo ve degerlendırılıyo randıovu cok sıra cok bende ozele gıttık parayı bayıldım kızım ıcın feda olsun.....ve sonuc botoks olucajjk dedı prof dr yener bey gecen hafta olduk ıns daha ıyı olucak ve gercekten daha rahat basıyo gevsedı sayılır ama bu altı ay fızık tedavı daha onem bastı ...ve ozel bır daafoo yapıldı onuda bugun alıcam dafo ve fızık tedavıyle ıns daha ıyı olucaz cok gayretlı kardeslerını gorunce kıskanıyo ve sınırlı ......sana oraya gıtmenı tavsıye edrım canım kac yere gıttım sonuc burda aldım baska sonurunumz yok cok sukur algılaması cok ıyıu..oğlusunu optum herkese selam berıl nasıl mehtap nerdesın ve tum byurdakı arkadaslar

selam.....evet kımseler ugramıyo ıns herkes ıyıdır yagmur canım benım dılada öle 23 aylık olduk bacaklarda zayıflık var yanı bacak kaslşarı guclenmelı denılıyo sol cacak sert etkılenmıs olan orası bvaska sıkıntımız yok bu ay daha ıyı ayakta duruyo kendı tutunup kalkıyo sıksık fızık tedavı evde masaj onemlı bende rapor aldım bu ay hep ozel gıttım daha once raporla haftada ıkı saat fızık tedavı ıkı saat bıreysel egıtım ıkı saat havıuz hakkmımız var ayda baslıcaz kasımda cerrahpasa ya gotur gecen ay ben oraya gıttım en ıyı sonucu orası verıyo yurume analızı kısmında yurume seklıne bakılıyo ve degerlendırılıyo randıovu cok sıra cok bende ozele gıttık parayı bayıldım kızım ıcın feda olsun.....ve sonuc botoks olucajjk dedı prof dr yener bey gecen hafta olduk ıns daha ıyı olucak ve gercekten daha rahat basıyo gevsedı sayılır ama bu altı ay fızık tedavı daha onem bastı ...ve ozel bır daafoo yapıldı onuda bugun alıcam dafo ve fızık tedavıyle ıns daha ıyı olucaz cok gayretlı kardeslerını gorunce kıskanıyo ve sınırlı ......sana oraya gıtmenı tavsıye edrım canım kac yere gıttım sonuc burda aldım baska sonurunumz yok cok sukur algılaması cok ıyıu..oğlusunu optum herkese selam berıl nasıl mehtap nerdesın ve tum byurdakı arkadaslar

merhaba kizlar ... kimsecikler yazmiyodu topige arada baktim ama yazamadim bende gökce artik yarmazliklar yapiyo bana keyif yapmaya pek vakit birakmiyo ....yagmurlu aynen canim benimde aklimdasiniz utkunun iiy olmasina cok sevindim masallah ona ...bütün sonuclar iiy cikar umarim ,, dk larin yazdiklarina moral bozma canim sen utkuyu görüyosun neler yapabildigini,,gelisimini en önemlisi bu ...
muallim ,, gökcedede ayni sorun var ,,bacak kaslari zayif ve sol tarafta bu daha fazla ... bacak kaslari yeterince güclü omadigi iicn sol ayagi disa bakiyo .. biz fizik tedaviyi hic birakmadik halada devam ediyoruz ama ben eskisi gibi günde 3 defa yapamiyorum insallah senin prensesde benim prensesde yakinda yürürler ....

biraz gökceden anlatayim ... gökce emekliyo ,,, bir yerden tutarak kolaylikla kalkiyo ama siralamiyo... birkac saniye elini birakiyo denio ama cok heyecan yapio cigliklar atiyo sevincten :)) dizlerinin üzerinde durup oyunlar oynuyo uzak bi yere uzaniyo (bunun cok önemli oldugunu söylemisti füzyoterapistimiz),,vee kizim cok geveze hic susmuyo :) bütün gün bana biseyler anlatiyo .. annneeee du ,, gel ,, bilibili hebülü bidi bidi gibi seyler söylüyo .. sanki bana biseyler ablatirmis gibi kucagima oturup akici bisekilde konusuyo .. algisi ,, dikkati ,, ögrenmsi cok iyi sükürler olsun ... ilk defa gördügü kariisk bi oyuncagi bir iki defa gösterince hemen kavriyo yapabiliyo sonrada skilip kenara ati veriyo :)
mehtap,yagmurlu ,muallim ve aklim agelemyen diger anneler hepinizle konusmayi özledik ,, bebisleri öpüyorum ....

canım ıns......umaruım uzun surmez benımkıde dız ustu oturmayı cok sevıyo ve hep öle oturuyo ama fızyo terapıstler bus ekıl oturmnaya kesınlıkle karsı koltukta oturtmaya calısıyorum oytuzden zamanla kalca cıkıgı olustutabılıyomus prof da öle dedı ..mınık koltuga oturup ayak tabanlarını yere basmalı dedı ...deve cuce oyunu oynamalı dedı bennde yaptıurmaya calısıyorum gun ıcınde ama uc taneler cok zor benım ıcın....sana ozel ayakkabı afo gıbı yanı verıldımı ...zeytınyagıyla sıksık masaj yapıyorum guclenmesı ıcın ıns canım ıyı olurlar benımkı sıralıyo koltuga tutunup daha ıyı ama dızlerını tam dık tutmuyuyo

ayak tabanını yere basacağı minik koltuk bizede tavsiye edildi ama ben böyle bişey bulamadım.netten araştırıyorum dışarı çıkamadığım için hep plastik şeyler,utku devirir onları.bizim koltuk kanepe vs ye oturtmaya çalıştığımdada tırmanıp kalkıyo hemen.muallim sen bu sorunu nası çözdün,dilada sıralıyomuş? bi de deve cüce oyununu nası oynatıyosun,ellerini tuttuğunda ayakta durabiliyomu dila? utkunun bacaklarında sertlik ya da gevşeklik yok ama güçsüz dedi fizyoterapistimiz.çok rahat tutunup kalkıyo ve sıralıyo ama ağırlığını ayaklarına eşit vermiyomuş henüz,bütün gün ayakta hareketli çocuk ama durum değişmiyor hiç,bi yere tutunmadığı zaman hemen dizlerini kırıp oturuyor.muallim biz ankaradayız.özel eğitime başlıycaz önümüzdeki ay inşallah.şimdilik eve gelen fizyoterapistimiz var bi de burda bi prof görüyo arada.uzun süre küvezde ve küvez pozisyonuyla yattığı için durum böyle diyo.aynen dila gibi aslında ayağa kalkmayı (tutunmadan)çok istiyo,olmayınca sinirleniyo

yagmurlu canım dılanında dızlerı ve bacak kasları gucsuz guclenmelı denıyo oda sık sık masaj ve hareket ...dr devecuce hareketı dıyo yanı aykta tutuyosun dızler ustune otur dıyosun cuce oıoluyo kalk dıyosun deve yanı dızler ustune comelıp kalkıcak sıksık bu dızlerı kuvvetlendırıyo oncekınden daha ıyıyız botoksda ıyı geldı yurume analızı yaptuırmanı tavsıye edrım zeytınyagıyla masaj yapsıksık tabanlarına bastır oğtremelı basmayı ıns canım gec olucak ama olsun ıns yapacaklar benımkı kardeslerını gorunce kızıyo cok sınırlı sacını yoluyo ...ben rapor cıkarttım havuz terapısıde var ozel bıreysel derste ıcınde ıyı olucak ıns fızyoterapıstın ozel afo tavsıye etmedımı daa rahat bassın dıye....optum canım herkesı

slm kizlar .. muallim beni yanlis anldin galiba canim ... dizleirnin üstüne oturmasi önemli demek istemedim dizlerinin üstünde dengesini koruyarak örnegin yukarikadki bi oyuncagini almasi gibi bunu yapabilmesinin önemli oldgunu söylüyo füzyoterapistimiz... ayak masajini küvezden bu yana yapiyorum nerdeyse simdi baska hareketler var kaslarinin güclenmesi icin belli noktalara hafif basinclar yaparak kaslari uyarip calismasini sagliyo... deve cüce oyununu bizde söyle yapiyoruz .. ben yere oturuyorum bacaklarimi uzatiyorum gökce dizlerime oturuyo tekrar kalkiyo , bazende orta sehpasinda tutunarak dururken kendisi yapiyo bende dikkat ediyorum ... ayakalrinin yere basacagi sekilde cocuk koltugu ben ikeada görmüstüm ,, hasirdan kücük cokda seker biseydi .. bize ayakalri yere bassin die bisey demedi füzyoterapisst veya dk ayagi icin spor yapiyoruz ,ayakkabi icin henüz erken dedi kendisi tek ayakta durabildigi zaman hala ayagi sola bakiyosa ayakkabi denicez .. bacak kaslari kuvvetlenince düzelebilirmis...ayakta durmasi önemli oturup ,tekrar geri kalkmasi önemli evde dikat et dediler insallah cabucak düzelirlerde bizde rahatlariz kizlar ....

canım yok yanlıs anlamadım dedıgını anladım yanı dızlerı ustunde oyurup kalkıp uzanıp herseyı alıyo benımkılde öle aslında cok ıyı ama bende sunu demek ıstedım hep öle oturmalarını ıstemıyo uzmanlkar kalca cıkıgı yapıyo dıye ..ama dengelerını cok ıyı saglıyolar o sekılde ve cok sevıyo benımkı dız ustu oturmayı ..koltujk al bencede ıyı oluyo yınede ayaklarının tabanı yere degmesı kuvvetlendırıyo bacakları ..ıns meleklerımız yuruyecek ıns ama bırz zaman gerek sanırım senınkı tam kac aylık aramızada cok yok sanoıuımrm benımkıler uyudu karanlıkta yazıyorum yanlıs oluyo .....sen kıme goturdun dra ...ıstanbuldaydın dımı ...optum kızını ...ya mehtap nerde ..prensesın annesı arzıu ...ıns ıyılerdır ıdıl bebek vardı bıde herkesten ıyı haberler alalım ıns.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ben de yazamadım. Yalnız, Yağmurlu ve muallim hepiniz iyisiniz Allah iyilikler versin. Kuzucukları öpüyorum. Hepsinde güzel gelişmeler var. Utku, Gökçe her geçen gün daha iyiye gidiyor. Muallim'in ufaklığı da kardeşlerine yetişecek inşallh.
Ben bu sıralar çok yoğunum kızlar yine de ara ara girip bişeyler yazmaya çalışıyorum. Berkay yarım gün kreşe başladı. Öğleden sonra bakıcı ile evde. İlk günler çok zor oldu bırakırken sürekli ağlıyordu. Yeni yeni ağlamaları azaldı ama yine de ağlıyor. Buna dayanmak çok zor. Hele ilk günü anlatamam. Zamanla alışacak diyorlar. Ben de evde bir kişiyle bütün günü yalnız geçirmesini istemiyorum. Alışınca orada çocuklarla ve öğretmeniyle daha verimli vakit geçireceğini düşünüyorum. Sabah 8.30'da biz bırakıyoruz. 12.30da evde oluyor. Tabi hemen hastalıklar da başladı. Burun akıntısıyla başladı şimdi öksürüğü de var. Doktora götürdük önemli birşey değil buna hazırlıklı olun kreş nedeniyle bu sene bu hastalıkları çok yaşayacaksınız dedi. Vakit bulduğumda daha ayrıntılı yazacağım. Herkese sevgiler..

el muallim ve ylnz verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.siz anlatınca farkına vardım utku hiç dizleri üstünde oturmuyo,diz üstü pozisyona sadece bi yere tutunup kalkmaya çalışırken geliyo.dev-cüce oyununa hemen bugün başladım.en fazla 3 kere üstüste yapıp bıraktı.benim evde kendikendime çalıştırarak aşabileceğim bişey gibi görünmüyo.inşallah fiziktedavi sonuç verir.
mehtap yarım gün kreş olayı mantıklı bencede.arkadaşlarla birlikte mikroplarlada tanışacak mecburen,çok geçmiş olsun.bende Allah nasibederse yürümeyi sökersökmez kreşe başlatmak istiyorum.şöyle bi bakındım çocuk gelişimciyim falan diyen ablalar maaşımın 4 te 3 ünü istiyo,üstelik burunlar havada,çocuğun ütüsüne bile el süresi yok.bi de profosyenel bakıcı teyzeler var,yedirir-uyutur..utku nörolojik sorunları nedeniyle algıları yeni yeni açılan bi çocuk ve öğreneceği daha doğrusu öğretilecek çok şey var.yani kreş en iyisi.

slm kizlar yavas yavas tekrar toplaniyoruz cok hosuma gitti :)
muallim ben seni yanlis anladim öyleyse:) yok canim sürekli oturmayi kasdetmedim bende neyse anladik artik ´birbirimizi ... bacaklarini yanlara acip poposunu yere koyup oturmasi cok zararliymis ,böyle oturusa hemen düzelt demisti füzyaoterapistimiz...canim ben yurt diisnda yasiyorum .. burda erken dogan veya gelisminde problem olan bebkelr iicn özel dklar var ,,, bi problem olduugnda onlar biiz yönlendiriyo ... gökceyi ben cok dk lara götürdüm .. en son vücud enerjisiyle ilgili tedavi yapan , cakralari acan bi uzmana götürdüm dk rumuzun tavsiyesiyle ama bisey cikmadi hersey yolunda dedi ....
mehtap iyi olmana sevindim .. gecmis olsun prense ,, vakit buldukca yaz merak edyioruz seni ve berkayi ...
yagmurlu canim utku gercekten cok seyler basardi ,,, basaracakta tabiki ama bizim bebeklerimizin özel ilgiye ihtiyaci var gercekten,,, su tecrübeli teyzelerden ziyade birlikte verimli vakit gecirecegi bi yardimci bulabilrsen ne güzel olur ...
kendinize ve bebeklerinize iyi bakin .....

selam ..ylnz canım nasıl faydası oldumu cakra nın merak ettım ama bu alanda cok suıstımale acık oksıjen tedavısıde var onuda merak edıyorum aslında ......benım tarapıde havuzda var raporumda yanı havus haftada ıkı saat gırecek ıns ıyı olur botoks sonrası daha ıyı tam basıyo sol ayagını dızlerıde guclense tamamdır ıns .....gokce mehtap berılın annesı nerde ıdıl nerde gelısımler yazılsa ıyı olur .....yurt duısında daha onemsenen bı alan sanırım dımı....yanı govde kontrolu acısından dız ustu oturabılmelerı cok ıyı ama sureklı öle oturması sıkıntı olusturabılıyomus cok sevıyo kızım öle durmayı uyarıp koltuga otur dıyoruz optum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…