Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtap merhaba.. herkesi sormuşsun ama sende berkaydan hiç bahsetmemişsin? kreş günlerini arttırdınız mı,sağlığı nasıl? yeni tariflerin varsa onlarıda bekleriz bu arada,tam buğday unlu esmer şekerli kek tarifinden sonra cici bebe almaz olduk,Allah razı olsun senden:)))
utkum ellerinizden öper...hemde kalkar yerinden yürüyüp gelir de öper:)) evin içinde bıdır bıdır arkamdan dolanıyo artık iyice ayaklandı..yalnız daha kendi kalkmayı öğrenemedi,yerden biyerlere tutunup kalkıyo ama maaşallah yürümeye iyice alıştı,düşmeler falan çok azaldı..özel eğitime devam ediyor.sanırım ince motor biraz geri ama öğretmeni zamanla yaşıtlarını yakalar diyor.yürümeye başlayıncada çiviydi,ipti küptü uğraşmaz oldu...bizden haberler böyle,umarım diğerleride anlatır biraz:)))

Evet ben gelişmeleri Berkay'ın topiğine yazdım. Oraya bir de son fotolarından birini ekledim teyzesi. Kışın sürekli kar yağınca kreşe devam edemedik biz. Ama Haziran 9-16 arası tatile gideceğiz döndükten sonra tekrar başlatmayı düşünüyoruz. Utkumuzun beğendiğine çok sevindim. Hem çok sağlıklı hem besleyici. Berkay'da çok seviyor bunu hala hergün mutlaka yiyor. Canım bizim öyle çok özel tariflerimiz pek yok ama mümkün olduğunca sebze, meyve, kırmızı et, süt, ceviz ve günkurusu tüketmesini sağlamaya çalışıyoruz. Malum bizimki çok iştahsız.
Utkucuğum büyümüş de teyzesinin elinden mi öpermiş. Canım benim maşallah. Her geçen gün aradaki farkı daha hızla kapatacak inşallah.
Evet bakalım başka kimler yazacak gelişmeleri??
Çok boş bırakmışız buraları:)

selam herkese.........kımse ugramaz oldu sanırım bebılser azda olsa buyudu.........berkaya masah utkuyada annesı.....prensesten haber neden yok cok merak edıyırum ulasan cok selam söylesın annesıne...dıger arkadaslarda gırse ne ıyı olur araara...benım dılada fızık egıtıme devam bı kere botoks olduk ıkıncıyı faık bey gerek gormedı cok sukur ayakta dengedede duruyo artık ve on adım atıyo sadece emeklemeye alıstıgı ıcın yurumeye zorluyorum yavasta olsa yuruyo ıns daha ıyı olurlar ..okula bslamadan ıns.........okul hakkında ne dusunuyorsunuz erken bı yas ama mantıklı bana gore yuvaya gıdeceklerıne anaokuluna gıderler ama erken doganlar ıcın sanırım dusunulmelı ..ben hesaplaıynca dogmaları gereken zamana gorede yasları uygun oluyo..motor algılamalarında sıkıntı yok cok sukur bu ay ıyıce cumle kuruluyolar ama bazı sesler tam cıkmıyo ş ç gıbı...dılla daha guzel konusuyor...yemek olayını naptınız ya tam anlamıyla beslenmeye bız gecemedık her yemegı yemeıyolar bazen yıne muhallebı yapıyorum ...pılav makarna kofte yıyolar tuvalet olayına gozum kesmıyo....tam yaz gelsın bakalım yada seneye yaza ..bu kıs bende yuvaya verıycem uç gunde olsa ....evde ıyıler hıc hasta olmadılar neredeyse yuvada emınm olucaklar.....ama artık azda olsa buyuduler ıstah hıc yok benımkılerde 11 11 bucuk kılolarındayız...........hala bı yas gıysıler oluyo bıze.........optum herkeseı

bu arada berkay cok yakısıklı olmus.................

Teşekkür ederiz teyzesi. Büyüdüler artık.
Canım ebrizmle facebooktan haberleşiyoruz biz zaman zaman prenses iyice büyüdü. Ebrizm'in bilgisayarı bozulduğundan eşinin bilgisayarından zaman zaman girebiliyor faceye. Prenses fizik tedaviye devam ediyor. 23 Nisan'da en son çok güzel fotolarını eklemişti annesi.

Okul zamanının bir yıl erkene alınmasını ben çok yanlış buluyorum. Boğaziçi üniversitesinden eğitim bilimleri profösörleri bile çocuk psikolojisi ve gelişimi açısınden eğitime bu kadar erken başlanmasını doğru bulmuyorlar. Kreşte ya da anaokulunda çocuklar oyunla öğreniyorlar. Ama ilkokula başlama yaşı 1 yıl erken olduğunda daha oyun yaşını tamlamamış olan çocuğa ilkokul öğretmeni bir disiplinle okuma yazma öğretmeye çalışacak, oyun oynatmayacak sadece tenefüslere çıkabilecek. O yaş gelişimindeki çocuklara uygun değil zamanında doğmuş olsa bile. Yemek olayında Berkay isterse yiyor istemezse yemiyor. Herşey ona bağlı artık hiçbirşey için zorlamıyorum. Çünkü acıktığında artık iştahla yiyor istemediğinde yemiycem diyor. Çok az yiyor ama biz de zorlamıyoruz. Tuvalet eğitimine biz de henüz başlamadık. Bezine yaptıktan sonra kaka yaptım diyor. Bazende kaka yapıyorum diyor ben tuvalete mi beze mi yapacaksın diyorum beze diyor:)) Havalar biraz ısınsın onun da vakti gelir elbet.
Dila da kardeşlerini konuşmada geçecek demek ki annesi. Kız çocukları ne de sevimli olur onların konuşması hepsi birden dillenince artık sorularına cevap vermeye yetişemeyeceksin:)) Allah sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin hepimize.

nihayet bir bilgisayar geldi evimize yine her gün takip edip sizlerle yazışabilicem. Yakışıklı prensimiz berkayı bende takip ediyorum çok tatlı oldu maşallah ve çok şükür yaşıtlarını yakaladı. el muallim senin üç güzeller nasıl devam ediyorsunuz fizyoterapiye sanırım bir de botoks yapılmış bakalım bizde ayağa kalkarsak belki yapılabilir ama hala ayaklanamadık.süper haber utkumuzda ayaklanmış sanırım.allah her sıkıntıyı atlatmayı kısmet etsin. tek tek okuyup cevaplıycam yazdıklarınızı hemen açar açmaz bir iki kelime yazayım dedim sonra geçmişi tarayıp sizlerden haberler alıcam inşallah.

kısaca prensesimden bahsedeyim. çok yavaş ama ilerlemeler var kızımda. şubat ayından beri haftanın bir günü eve bir fizyoterapist ve refleksolog geliyor şükürler olsun biraz kasları rahatladı ve nöbetlerimizde durdu. etkilimidir bilmiyorum. belki farklı etkenlerdendir ama iyiyiz ya hiç bir şeyin önemi yok. hala emekleyip tutma işini çözemedik . ellerini aktif olarak kullanmayı öğrenebilse çok şey başarabilecek kapasitede güçlü bir çocuk. buna şükürler olsun.

hepiniizi şimdilik çok öpüyorum ve çokkkkkkkk özledim

neyseki sonund okudum en son paylaşımlarımızdan itibaren çoğu arkadaşımız artık girmiyor demekki. yummy cim hiç sormzmıyız Derinciği fıstığımz okulunda mutludur inşallah.

El muallim yüzme için raporu nasıl aldınız ben bu rapor işlerini beceremiyorum sanırım çok sıkıntı yaşıyorum. İzmirde Beril i kabul eden bir havuz bulamadım henüz bez problemi yüzünden kabul edilmiyor. 2 aydır savaş veriyorum. belediyenin sağladığı bir imkan var engelli çocuklara haftada 1 gün 1 saat bir havuzda yüzdürülüyor neymiş tuvalet eğitimi yokmuş kabul edemezlermiş. anlatamadım engelli bir çocuğun bu eğitiimi alıp almayacağından emin bile olamazken bunu koşul olarak karşımıza çıkarmanız saçma desemde derdimi anlayana rastlamadım. fizyoterapi merkezinin minik bir havuzu var ek ücretle orada sokucaklar havuza bakalım hala faliyete geçmedi oda. dertler büyüdükçe katlanıyor. kızımın son halini ekliyeyim sizlere.

Hoşgeldin ebrizm:)) Nihayet.. Çok sevindim yazdığını görünce.Maşallah prensesimize hep daha iyi olacak inşallah. Gerçekten bu memlekette olanı biteni anlamak çok zor bazen. Senin evladın için birşeyler yapmana devletin öncelikle destek vermesi gerekirken bu tür saçmalıklarla bir de köstek oluyorlar. Gerçekten anlaşılır gibi değil. Bu devlet bu tür zorluklarda vatandaşının yanında olamayacaksa ne zaman olacak? Yazık çok üzülüyorum bunları görünce. Allah sana güç versin canım. Prensesimi öpüyorum.

bende çok seviniyorum artık yine her gün yazışabilip sizlerle dertleşebileceğime.
malesef bu işte yalnızız tv lerde çıkıp atıp tutmayla yada iki engelliyle yemek yemeyle destek veriyoruz oluyor bu ülkede hak varme işi. ama gerçek yaşamda öyle değil. bir sağlık kurulu raporu alabilmek için bile ne çileler çektiriliyor. bu çocuklarla yaşam zaten zor ama olurmu bir zorlukta onlar çıkartsın. neredeyse engelli çocuğunuzu kapatın eve bizede yük yapmayın diyecekler bir sürü hak elimizde kayıp gitti. ayda 8 saat eğitim neyinize yetmiyor deniyor hala.her gün eğitimini desteklemek yada kullanılan ortezlere ödenek çıkartmak çok zor ve ne gerek var zaten hiç bir şey olmayacak bu çocuklardan.bence düşünceleri böyle.

nasılsınız kızlar..uzun zamandır foruma girmiyodum..herkesin iyi olmasına sevindim..ayşenur temmuzda 4 yaşına giricek:)))gelişimimiz güzel gidiyor..konuşma sorunumuz vardı bizim şimdi daha iyiyiz..özel eğitime gidiyoduk ama artık raporumuz doluyo ve ikinci bir rapor alamadık.4 yaşından sonra konuşma terapisinde rapor çıkarıcağız..ayşenur konuşuyor ama dil tembelliği var o yüzden bazı kelimeleri söyleyemiyor..özel bi konuşma terapisti bulduk oraya başlıcak ve haftada 3 gün evde konuşmayla ilgili pratik yaptırıcak bi uzmanla anlaşıcağız haftaya başlıcağaz bakalım ne olucak..herkese sağlık diliyorum..beril çok tatlı olmuş

selam herkese oo ebrızm hosgeldın canım ozlettuın kızın masallah cok tatlı olmus kocaman olmu..buyuyoolar ..canım ben sabancıya gıdıyordum yuzme ıcın raporrsuz ozel saatıne 120 verdım mayo bezle gırdı cok guzel ama cok pahalıydı su an ara verdım beledıyenın havuzu ve baska havuzlar dedıgın gıbı tuvalet aıs ıstıyo ya ne sacma gercekten bu tur cocuklar nasıl ogrenecek ya mayo bez kullanılsın ne var anlamıyorum bende..ama suyun co faydası var..su an ıyı bı merkese gıdıyoruz cok ıyı botoks bı kere olduk su an gecsek sayılır bacakları ayakta dengede ıkı aydır duruyo ve on adım atıyo cok sukur ıns tum cocuklar ıyı olsuz yolumuz uzun ama....koınsumaları daha yenı yenı anlasılır halde otuz aylık alduk cumle kuruyolar arzu kıına masalah dılındekı tembellık derken neyı kasteddın anlatsana nasıl oluyo bazı harfkerı benımkılerde tam cıkaramıyo...bu kıs ıkı yada uç gun yuvaya verıcem sosyal olmaları ıcın..herkese cok selam

iyi günler..elmuallim kızım konuşurken ağzını açmıyo ve dil hareketini kelimeyi çıkarırken yerinde basmıyor ve s t r gibi kelimeleri söyleyemiyor bazı harflerin kelime içinde yerini değiştiriyor bu şekilde canım..anlatabildimmi bilmiyorum ama netten dil egzersizi diye yazarsan çıkar kızına bu egzersizleri yaptırman faydalı olur..öpüyorum prensesleri...iyi pazarlar herkese....

sagol canım..bakıyorum netten ..benımkıle agız acmaları ıyı ama bazı harflerı tam cıkaramıyolar böle bı gelısmyı de norolog mu anlar ....her gecen gun daha ıyıler yasıtlarıyla olurlarsa dagha ıyı olurlar sanırım..oğlumda altı yasa kadar r harfını y olarak cıkardı ılkokulda duzeldı...saglıklı gunler ıns herkese..

çok teşekkürler canım. büyüdü şükür ilk doğduğu zamanları düşününce hayal bile edemezdim yaşıtlarını yakalamasını. şu an yaşıtlarından iri hatta. ama görüntümüz öyle davranışlarımız hala çok bebek. seninkilerde kocaman olmuştur. 3 güzeller birbirinden fıstıklardır artık. havuz konusuna gelince bir çözüm bulamıyorum bu konudada özel bir yerlere götürmeyide açıkçası artık maddi olarak kaldıramaz olduk. ayda 8 saat yeterli olamayacağı için ek ders aldırmak yeterince maddi yıkım oldu çünkü.

bıcırık ayşenur dillenmişte artık fıstığım oda kocaman oldu. özel eğitim konusu ciddi sıkıntı neden bu kada zorluyorlar anlamıyorum başka işler neden bu kadar didiklenmezken neden acaba bizim çocuklarımızın eğitimine engel olunsun diye bu kadar problem çıkartılır anlamam. umarım aşabilirsiniz rapor problemini.

günaydınnnnn.....ebrizim maalesef çok zorluyolar gerçekten.3 hastaneye gittim gerek duyulmadı gerçi güzel bişey özel eğitim almasına gerek duymamaları ama kounuşma üzerinde duruyoruz biz şimdi konuşma terapisti buldum bi yerde çok uygun fiyatı 70 tl seansı yarın oraya başlıcağız faydası olu gibi geliyor..berilimede maşallah şifa versin rabbim..nurda görüntü olarak iyi 18 kilo boy 103 iyi gidiyoruz..muallimcim konuşma terapisti anlıyor bu durumu..

maşallah ayşenurumuza gayet iyi gidiyor glişimi. konuşma terapistiniz kim. bize hep baskın bey öneriliyor bir kez görüşmeye gittik fakat bir sözcük çıkartması gerekiyor başlayabilmemiz için.

canım baskın beyi biliyorum..gittiğim özel eğitimde eğitmenlik yapıyor..izgi özel eğitim de iyi terapist ama küçük çocuklarla uğraşmıyor.. basmanede rahşam hanım var biz ona başlıcağız..orada spor hocasıda varmış bakalım gelişmeleri yazarım canım...berilimde konuşur zamanla inşallah canım..ilerlemelerin olmasına sevindim..bugünlere şükür ilerlesinde yavaş olsun herşey zamanla düzelir inşallah..

merhabalar,
topiğin yine canlandığını görünce mutlu oldum. geçmişi okumaya çok fırsatım yok şu anda. ama son brkaç mesajı okudum. kısa kısa da olsa birşeyler yazmak istedim.

ebrizm prensesim için ne kadar sevindim bilemezsin. face de de görüyordum resimlerini kocaman olmuş benim güzel prensesim. maşallah diyeyim. gelişme göstermesine cok sevindim. Malesef özel dersler, özel tedaviler derken maddi olarak yetişemiyoruz bazen. Ama buna da şükür.

mehtapcım berkay ın son resmini gördüm. Yeni yaşı tüm güzellikleri de beraberinde getirsin ona. yakışıklım benim. maşallahı var, şu an prematüre bebeklerimizin içinde sanırım en az sorunlar karşılaşan berkay prensimiz. iştahsızlığını çok sorun etme, bak nasıl olsa canı istediğinde söylüyor ve yiyormuş. Maşallah ona.

Utkumuz da da gelişmeler varmış, ne güzel tüm bunları duymak.

Muallim, dila da en kısa zamanda kardeşlerine yetişecektir. Dila nın şansı yaşıtı 2 kardeşi olması ve de senin gibi bir annesi olması. Sorunu basında farkedip aksatmadan tedaviye başlaması çok iyi oldu.

Ayşenur a da maşallaahh.. konuşmaya baslamıs. Ayşenur 2009 temmuz doğumlumuydu? Dil gelişimi de iyi bir terapistle aşacaksınızdır.

birazz da İdil den bahsedeyim sizlere. Malesef biz yine son bir aydır sorunlarla ve hastalıklarla başetmeye çalışıyoruz.
İdil 29 nisanda "febril konvüzyon" yani bizlerin tabiriyle havale geçirdi. Öyle korktukki. O anları hatırlamak dahi istemiyorum. Allahtan çkkısa sürd,. Ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı ve ateşi düşürülmeye çalışıldı. Gerekli tedavi yapldı. 4 gün hastanede yattık ve cıktık. 1 hafta sonra da kontrole gittik Tam hersey düzeldi derken bu defa yine ateşlendi. hemen özele doktora görüdük. Orda da ateş düşürmek için hem ilaç verildi hemde soğuk suyla adeta yıkandı. Sanırım bundan olsa gerek ateş düştü ama bu defa öksürük ve burun akıntısı başladı. Hatta akıntı içe olunca balgam dan dolayı uyuyamaz oldu. Kabus gibi birkaç gece gecirdik. 1 hafta olmadan 4- defa doktora gittik ve telefonla da sık sık doktorla konustuk. Halen daha tam iyileşti diyemem. Antibiyorik tedavisine devam ediyoruz. Bu arada ventolin-pulmicort buharlarına basladık. İsilde sıkıntı hissettiğimişzd ebuhar veriyoruz. Tüm bunlar yaşanırken benim de vücüdum direncini yitirdi ve bende hastalandım. 15 gün kada rvedeydim. dün işe başladım. Ama halen ne ben ne de idil tamamen iyileşmedi.

İdile ilaç içirmek imkansız diyeilirim. 3 kişi zorla 1 ölçek antibiyotiği vermeye calsııyoruz Çalışıyoruz diyrum çünkü dediğim gibi imkansız gibi. Biz veriyoruz, İdil ya kusuyor yada püskürtüyor. O yüzdne bir an önce iyileşmesini öyle çok istyiorum ki.

Bu arada 14 haziran için nörolojiden randevu aldım. Konuşmaya henzü geçmedi. Sadece birkaç kelime . O da biz kendisine "hadi teyze de parka gidicez" vb. teşviklerde bulundupğumuzda diyor.
Anne-baba-teyze(tayja yada teyte) gel gel, anane diyor. ama dediğim gibi ancak biz söyle dediğmizde yoksa hitap olarak seslenmiyor. Algılaması iyi ama konuşmaması artık endişelendirmeye basladı beni. O yüzden de nörolojiden randvu aldım ve götürücem.

Hastalandıından beri de neredeyse hiçbirsey yemior desem yeridir. Huyu suyu adeta degisti. Koskoca bir günde sadece 1-2 biberon (125 cc) süt içiyor. birkaç tanede balık kraker. Onun haricinde birsey yedirmek imkansız. Off offf hep sorundan bahsettim dimi.. ben yaşlarken sizler okurken yorulmussunuzdur bu sorunlardan. Ama buna da şükür, en azından yanımızdalar, nefes alıyorlar, yaramnazlık yapıyorlar. Onların yaramazlıkları bile güzel.

Bir gün idil e yemek yedirirken öyle zorlandım ki basladım ağlamaya. Bir baktım gitmiş kağıt havlu koğparmıs gelmiş ve gözyaşlarımı silişyor. Gülermisin aglarmısın misali benimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…