Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım ya biraz da kendini dinle. Hava güzelse Ufuk da biraz toparlanınca çık dolaş, temiz hava al iyi gelir ikinize de.

yok değilmi daha görünürde birşey ???????????????
Malesef yok canım.

bugün tv de deryalı günlerde bir kadın dr çıktı
pekmezi süt ve yoğurtla verbilirsiniz dedi...
yani tam programı izleyemedim..
bu kısmını yakaladım...
Ben bir defa denemiştim yoğurda pekmez kattım ama Berkay çıkardı. Belki de oranını iyi ayarlayamadığımdandır.

baska doktorlarda pekmez ile herhangi bir sut urunu beraber kullanmayin diyorlar st urunleri pekmezin demir emilimini engelliyormus

ya ninimcim ne yapiyimki baska cok zor bir durum gercekten bunu yasamayan anlamaz bu okadar aci bir durum ki bebisin yaninda ama hic bir sey yapmiyor daha uc aylik bir bebegin hareketlerini yapiyor cok uzgunum cokkk

canım sen zaten elinden geleni yapıyorsun...
üzme bukadar kendini inan Ufuk da hissediyordur...
Mehtap'ın dediği gibi (hava güzelmiş) oğlunuda al çık dışarı hergün
iyi gelecek sana ve oğluna...
hadi o kadar üzme kendini toparlan...
koyuverirsen kendini mutsuz olursun sen ve çocukların...
sen kendin ben iyiyim dersen (sesli yada sessiz) inan iyi olursun...
ama böyle karamsar olursan mutsuz olursun canım...
hadi iyi olduğunu düşün...

baska doktorlarda pekmez ile herhangi bir sut urunu beraber kullanmayin diyorlar st urunleri pekmezin demir emilimini engelliyormus

kadın onunda açıklamsını yapmış canım ama ben o ara kaçırdım...
walla annem bana küçükken ilkokul yıllarımda bir kış boyunca 5 kilo pekmezle litrelerce süt içirdi...
hergece bir bardak sütün içine 1 t.kaşığı pekmez katıp gece beni uyandırır içiridi...
inan şimdiye kadar 1 defa ağır soğuk algınlığı geçirdim...

bi çıksın zaten hepsi geliyo arka arkaya ama perişan oldu benim kızım yaa burnu tıkalı görünürde bişey yok gerilerden geliyo ses burnundan bugünde uyumadı adam akıllı şimdi uyuttum bakalım ne kadar uyuyacak

insanın işte kafası bişeye takılınca keyif alamıyo ama ufukta iyileşir ilaçlar sarsmıştır çocuğu biz bile antibiyotik içince en basiti sersem gibi oluyoruz onun bünyesine ağır geliyodur belki ilaçlar ufuk seni tanımaz olurmu hiç tanıdığından hiç şüpen olmasın

yaa nasil iyi dusuneyim ufuk bugun iki tane kaza atlatti simdi ben ailemin yaninda oturdugum icin daha yatagina yatiramiyorum yer yok onun icin hasir bir sepetimiz var orda yatiyor bugun nasil dondu nasil ettiyse hasir sepetiyle beraber yere yuvarlandi bir agladi yazik icim gitti

bide ikinci kazamiz ufugu banyo yaptircaktim aksam cok agliyordu kardesim ordan sureyya bak suna niye agliyor filan dedi bende elime aldim bir yandan kuvetine su dolduruyorum
bide kapidan girince ufugun parmagi kapinin deligine takildi benimde haberim yok cekerek cocugun parmagi baya derin kesildi bir suru kan geldi cok ama cok korktum simdi icim daha da kotu ve huzursuz

ayy geçmiş olsun ufuğa annesi malesef olabiliyo böyle ev kazaları olacakla öleceyin önüen geçilmiyo malesefki

sag ol canim mecbuecim ev kazasi oluyorda ikiside ayni gunde cok kotu oldum aglaya aglaya banyo yapti ve uyudu yavrum

ay canım benim..geçmiş olsun..korkmuştur Ufuk..
üzülme soraya canım..düşe kalka büyüyecekler..
bu arada kardeşin niye bakmıyor Ufuğ a klava:
görmüyormu senin iş yaptığını...

Canım Berkay'ın da aynen öyleydi. Burnu tıkalı ama görünürde bişey yok. Bir ses geliyor sanki geniz eti gibi doktora gittiğimizde onu da söylemiştim. Serum fizyolojik kullandığım aspire ettiğim halde geçmemişti. Okyanus suyu ve otribebenin aspiratörüyle biz dün kurtulduk bu illetten. Uykuyu çok kötü etkiliyor gerçekten.
İnşallah canım bizimki de birincisi gelsin diğerleri de takip eder.

Çok geçmiş olsun canım. Ben de çok çekiniyorum bu ev kazalarından ama bazı kazaların önüne geçilmiyor işte.
Canım yurtdışında bildiğim kadarıyla bu kadar çok kişinin bir arada yaşaması hele de ev küçükse pek müsade edilmiyor. Yani çocuğun bir yatağını sığdıracak yer yoksa devlete durumu bildirin bu nedenle bile size hemen ev çıkarırlar. Yazık değil mi çok üzüldüm şimdi artık büyüdü güçlendi çocuk sepette olmaz.

sag ol canim mecbuecim ev kazasi oluyorda ikiside ayni gunde cok kotu oldum aglaya aglaya banyo yapti ve uyudu yavrum

olmazmı tabiki olmuştur ama mehtapında dediyi gibi kalabalık evde çocuğuna zamanda ayıramıyosun belki ona odaklanamıyosun bile başka şeylere canını sıktığın için hakkınızda hayırlısını dilemekten başka bişey gelmiyo elimden

zaten görürnürde bişey yok burnunda serumfizyolojikten daha etkili diye okyanus suyunun jelini vermişti doktorumuz onu kullanıyorum ama yok günde iki kere kesin kusuyo ayy napcamı şaşırdım olmazsa bu gece aile götürcem

merhabalar..sorayacım çok üzüldüm ufuğa.çocuk büyütmek gerçekten zor.bende çok korkuyorum bişey olucak diye.diş sorunu hepimizin aynı sanırım..nur bi dişini patlattı sıra diğerinde.burnu tıkalı öksürüyo aksırıyo.antibiyotik veriyoruz mecburen.şu diş sorununuda yaz gelmeden bi aşsak hayırlısıyla çok ii olucak. boshayallersmile

ayyyyyyyyyyy bizimki yazamı gelecek
eyvah eyvah..
inşallah yaz gelmeden çıkarırız....

evet kizlar dogru soyluyorsunuz kalabalik ev yani 3 yatak odasi var bir salon iki katli yani maisonet evi apartman icinde iki katli bir ev bizimki babam uvey annem kucuk erkek kardesim ile 6 yasindaki kiz kardesim ayni odada yatiyorlar
ben esim ve iki oglum ayni odada vede iki buyuk erkek kardeslerim de ikisi ayni odada kaliyorlar

evet oglusuma bilerek park yatagi almistim ki bir yere gidince beraberinde getireyimde yatagindan ayri kalmasin malesef yatagi kuracak yer yok ve mecburen sepette yatiyor yavrucum gecmis olsun diyen hepinize tesekkur ederim
ninimcim kardesin niye bakmiyor diye yazmissin ya benim buyuk erkek kardesim biraz tuhaf aramizda 14 ay var ikiz gibi buyudugumuz halde simdi biraz degisti benim cocuklarimi bir gun bile kucagina alip sevmemistir niye seveyim icimden gelmiyor diyor

ama diger erkek kardesim 17 yasinda onun aksine cok icten bizim evde ufugu ondan baska kimse sevmez yani bide ben ve umut disinda ama o nasil sever gercekten o bakimdan o kardesimi cok seviyorum alir gidiklar hoplatir ama baska hic kimse ufugu eline alip sevmez basini oksamaz ama annem oyle degil annem bendende ilgili alakali istee amaaan cok doluyum coook anacim cektigim dert bir degil iki degilki bir suru anlat anlat bitiremem daha okdara anlatmadigim seyler varki offfff:bbo::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ah soraya Allah sana peygamber sabrı vermiş. ınşallah birgün bütün bu sıkıntılarını unutursun canım. Ev araştırmaya devam ediyor musunuz?

canım ya inşallah biran önce bir ev bulursunuz....
Mehtap'ın dediği gibi peygamber sabrı var sende....
ihmal etme canım...

gercekten sizide sikiyorum dertlerimle ne kadar birsey olmaz deseniz de ben rahatsiz oluyorum ne bilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…