Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Olsun canım sen vereceksin bütün fazlalıkları merak etme.

Tabi tabi eşit şu an için. Bakalım 1 nisanda nasıl olacak??

walla öyle kararı bir şekilde diyet yapıyorum kiii...
veremezsem ne yaparım bilmiyorum -tatlicadiarzu-
ama veremeyeceğimi düşünmüyorum bile..
çünkü gidecek bu kilolarrr laelaelaelaelae

iyi aksamlar kizlaar sanirim hic biriniz sunada on line degilsiniz
ama ben anlatayim bugun cocuk doktoruna gitmistik
ufuk guzel kilo almis 10 kilo600 gram olmus 75 cm de boyu
ama malesef bas cevresi hic buyumedi yine iki aydir 42 cm hala canim cok sikildi

inş vercem bi 70 kiloyu görsem hayırlısıylakafamçokkarıştı

Mesela bir gün içinde neler yiyorsun canım?

walla öyle kararı bir şekilde diyet yapıyorum kiii...
veremezsem ne yaparım bilmiyorum -tatlicadiarzu-
ama veremeyeceğimi düşünmüyorum bile..
çünkü gidecek bu kilolarrr laelaelaelaelae

Ne demişler başlamak bitirmenin yarısıdır. Siz diyete başladınız ya yolu yarıladınız demektir. Bundan sonrası kolay.

Maşallah kuzucuğuma bak ne güzel kilo almış annesi. Boyu da çok iyi. Baş çevresi de zamanla büyüyecektir belki de ilaç değişimi olmuştu ya ondan etkilenmiştir kuzucuk.

kahvaltıda bi dilim kepek ekmek şekersiz iki yada üç bardak çay bi salatalık bi yeşil biber haşlanmış yumurta yada bi dilim lıght peynir acıkırsam bide ecrinden fırsat bulursam iki dilim ayva yada bi havuç yada elma yedim bugün öğlen bikaç gün sebze yemeyi yaptım ama ecrin hasta şu aralar o yüzden evde ne varsa çorba mesela çorba içiyorum yanına bol limonlu bi çaykaşığı yağla salata yiyorum akşamda ne varsa yanına küçük bi kase yoğurtla yiyorum bide bol bol su içiyorum

maşallah ufuğa ne güzel kilosuda boyuda tosuncuk

selam kızlar... valla internet benim için hayal oldu, hoş ondan önce uyku oldu... hala uyuyamıyorum elvinle benden başka kimse ilgilenemio... annemler evle ilgilenio ama beslenmesi gazı falan filan sadece ben yapabiliyorum evde diğerleri benden fazla tedirgin oluo die... e bana da zaman kalmıo...
ama biraz keyfim kaçtı.. bugun kontrolümüz vardı, kilomuz çıkarken 1890 dı bugun 1860 çıktı... nedeni ne olabilir diye sordum, aldığım cevap sadece takip edices... moralim çok bozuldu yanlış yapıorum bebeğime bakamıyorum sanırım...( bunun dışında genel durumumuz iyi görünüo.. eeg sonuçlarına daha yarın ulaşabileceğiz beklemedeyiz o konuda.. vitaminizin demir damlamızın kullanımı öğrendik buguni, cuma akşam taburcu edilidğimizden doktor bu konularda bize bilgi vermeden yollamıştı.. eoprotin siparişi verdik, ona da yarın başlayacağız... baktım olmuo özelden randevu aldım, cumaya iyi bi çocuk doktoruna başlayacağız, 60 günümüzü doldurduğumuzdan aşımız varmış, bugun bakan doktora göre de cumaya kadar 2000 gr mı geçermiş ama bilmiyorum...

forumu takip edemiyorum ama umarım hepinizin minişler iyidir... annelerininde keyifleri yerindedir...

mehtapcim yok bu ilac degisikliginden degil zaten bebegimin sorunu orda beyni buyumuyor bingildagi da kapandi zaten 13 ocakta en son olcmusleri 42cm cikmisti ozamandan beri buyumedi

kornelyacim niye bebegine bakamiyorsun canim lurmu oyle sey belki ev ortami degisik gelmistir kuzucuga alissin bak nasil kilolar alacak en kisa zamanda hersey yoluna girecek insallah

Canım eğer bunlara uyuyorsan inan çok güzel kilo verirsin. Hadi bakalım azmin için tebrik ederim seni.

Canım inan yaşadığımız şeyler hep aynı. İlk zamanlar 3 çocuk büyütmüş annem de böyle tedirgin olurdu. Hala söyler ben bebek bakımı konusunda herşeyi tekrar mehtaptan öğrendim diye. Bebek küçük olunca herkes incitmekten korkuyor doğal olarak. Bebeğime bakamıyorum diye düşünme canım yalnız şuna dikkat et emerken yorulup 1-2 çektikten sonra uyuyabilir sen gıdıklayarak mamasını mutlaka bitirt. Onun kendisinin uyanıp tekrar yemesini beklersen kilo aldıramazsın. Eoprotin den sonra bak göreceksin daha güzel kilo alacaktır. Eeg sonuçları da inşallah iyi çıkar kuzucuğun.

Canım bıngıldağı kapansa da beyin gelişimi olacaksa ilerler merak etme. Belki biraz yavaş olacak ama büyüyecektir.

soraya maşallah kuzuna..
bencede yavaş büyüyecektir..
hemen aklına kötüşeyler getirme canım...

Mecbue maşalah böyle gidersen verirsin
sen bu kiloları...

Kornelya canım eoprotin verdikden sonra bak nasıl kilo alacak...
kilo konusun da korkma alır...
bebeğine en iyi sen bakarsın böyle düşünme canım...
inşallah eeg sonuçlarında iyi çıkacak...

Güzel arkadaşımın pamuk gibi sesini duydum bugün. Nınımcım inşallah burada kurulan güzel dostluklar hep böyle devam eder.

kornelyacığım inşallah eeg sonuçları iyi çıkar bizimda nisan ayında çekilecek bebekler kilo alıp verirler ve aynı hastanede bile olsa tartı ayarlarında dolayı kilolar farkediyo geçen ay benimde aynı oldu dr kendi odasında tartı 3107 idi 3 gün sonra aşı için götürdüğümüzde tartılar 2897 di bir hafta sonra sağlık ocağı tartı 3540 idi :) ben kıyafetlerinden anlıyorum büyüdüğünü mama olarka ne kullanıyorsun

kızlar uzun yazamıycam ecrin yanımda salıncağında bi taraftan onu sallıyorum bi taraftan buraya bakıyorum kornelya ilk zamanlar hepimizde aynı korku endişe vardı kayınvalidem falan hiç kucaklarına alamadı ecrini bi eşim bide ben ama mehtap çok haklı uysun uyanınca acıkırsa beslerim deme uyursa bile uyandırıp besle sonra uyur zaten emin ol bebeyine senden daha iyi kimse bakamaz nınım mehtap uyguluyorum bunları işte bilmiyorum verirmiyim günde bi fincan üçü bi arada kahvem olurdu kesinlikle onu bile bıraktım arada mekik çekeyim diyorum ama ecirnden yorulup ona fırsat kalmıyo inanki soraya inş ufuk dahada iyi olcak bak görürsün annesi

Güzel arkadaşımın pamuk gibi sesini duydum bugün. Nınımcım inşallah burada kurulan güzel dostluklar hep böyle devam eder.

canım çok incesin teşekkür ederim...
duygular karşılıklıdır biliyorsun...
ben inanıyorum güzel dostluklar kuracağımıza....
ayrıca senin sesini duymak çok mutlu etti beni...
( bugün biraz canım sıkkındı çok iyi geldin )
ne kadar güzel hiç yabancılık çekmeden yıllardır tanışyormuşuz gibi konuşmak...

Mecbue bak canım sen bu tempoda gidersen walla benden önce verirsin kiloları :)))

şimdi ben öğlen yemeği olarak
buharda pişmiş karnabahar ve üstüne biberli yoğurt yiyorum...

kızlar diyetemi başaldınız konulara çok vakıf olamadım uzun süre giremeyince vakitsizliktende tüm yaışmalrı okuyamadım hepinize başarılar diyetinizde

Canım kendine işkence yapma bence kahve alışkanlığın varsa hergün diyetine uyduğun için ödül olarak içebilirsin.
:içelim:
kızlar diyetemi başaldınız konulara çok vakıf olamadım uzun süre giremeyince vakitsizliktende tüm yaışmalrı okuyamadım hepinize başarılar diyetinizde

Evet canım Arzu, kornelya, nınım ve mecbue şu an diyette 1 nisanda yeni kilolarını bildirecekler. Senin kilo durumun nasıl?

Mecbue bak canım sen bu tempoda gidersen walla benden önce verirsin kiloları :)))

şimdi ben öğlen yemeği olarak
buharda pişmiş karnabahar ve üstüne biberli yoğurt yiyorum...

oooo nınım ben karnıbahar ve brokoli yiyememe özürlüyüm işin açıkçası karnıbaharın sadece salatasını severim onuda yemesem daha iyi çünkü mayonezli falan oluyo ya açıkçası şöyle söyleyim ben aman aman diyet yapamıyorum napıyorum mesela pirinç yerine bulgur pilavı yapıyorum posalı diye az yağlı ve tuzsuz çorbalarıda aynı şekilde yapıyorum ekmeyi sadece kahvaltıda bi dilim yiyorum onun haricinde özellikle diyet yemeyi yapamıyorum o yüzden diyorum ya belki senin kadar veremem diye ama bu uygulamalarımda yazında yürüyüşü eklersem birazda olsa veririm diye düşünyorum inşşşşşş

var ama ondada şimdi üçü bi arada olduğu için şekeri olsun kreması olsun kendi içinde o yüzden pek içmek istemiyorum en azından bi 70 kiloyu görsem :1shok:

Canım kahve alışkanlığı zordur gerçekten türk kahvesi iç az şekerli. Bir de ben hep kahverengi şeker kullanıyorum. Şirkette bile çaycımız tembihlidir. Çayıma kahveme kaç şeker attığımı bilir ve kahverengi şeker kullanır benim içeceklerimde.
Beyaz şeker de çok zararlı.

Mecbue canım napim sıkı diyet yapmak zorundayım...
eski halimi geri istiyorum.
o kadar çok istiyorum ki üstüme yeni hiç birşey almadım..
hamileyken giydiklerimi giyiyorum..
tekrar 36 beden olmak istiyorum..
ayrıca eşim beni beğense de (ki ben hiç sanmıyorum )
içten içe eski halimi istiyor bunun farkındayım...
bazen söylüyorda sen azimlisin verirsin, yapamazsın böyle vs diyerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…