Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben hamileyken çok kilo alamadım sürekli istifar etmekten :)5.ayıma kadar sürekli bu şekilde geçti 6.5 ayımda doğum yaptım toplam aldığım kilo 6 kiloya yakındı oda doğumda ve stresten gitti:))eski klom 61di şimdi onunda altındayım 59 kilo:)))))sadece göbeğim var bende başlasam acaba dieta göbeğimi eritmek için bildiğiniz diyet formülü varmı

kızlar can sıkıcı haberler vermekte üstüme yok az sona göreceğiniz gibi... bugun elvinimin rop kontrolü vardı bir damar kapanmamış 15 gün sonra tekrar görücem takipte olucas dedi ve eeg sonuçlarını aldık... paroksismal bozukluk sol bilmem ne bölümünde.... nörolog arayaşındaydık yarın bi hastanenin yeni doğan bölümü başkanı abimin arkadaşı o görmek istemiş bütün dosyasını bakacak bakalım bundan sonra ne yapacağız.... off içim daraldı iyice... yenidoğan uzmanına göstermiş eşim bu ne demek die, o da yine çok açıklayıcı cevaplarından biriyle karşılık vermiş... önemli olduğunu sanmam nörologla görüş, ilaç vermez heralde falan filan die bişiler gevelemiş...

Canım üzme kendini aslında bunlar kötü haberler değil. Elvin henüz 40. haftasını tamamlamadı. O nedenle bir damarın kapanmaması normal. Berkay'ın da aynı şekilde 40. haftasına kadar bazen her hafta bazen 2 haftada bir kontrolleri yapılmıştı. En son damarlar 40. haftadan sonra tamamlandı. Eegde paroksismal bozukluk beyinde farklı bir deşarj işareti yani epilepsi değil bu da iyi birşey. Sen içini ferah tut herşey daha iyi olacak merak etme.

evet kornelya üzülme canım bizde ropa ilk başta her hafta gittk daha sonra 2 haftadabir en sonunda üç hafta sonra gittik biizm rop ikinci evreydi negatif plustı sizinki hangi derece biizm dr erken doğan bebekleri gelişimini 40.haftada tamamladığını bazende bazı bebkler 42 haftada tamamlayabileceğini söyledi şükür berrak 41.hafta gittiğimiz gelişmini tamamlamış ve iyi damarlar oluşmuş 1 yaşında bidaha götüreceğiz

onun yerine hiç şeker kulanmıyorum ben zaten sabahları içiyorum çay onuda şekersiz içiyorum zaten bi kp şekerlede önceden 6 bardak çay içerdim bölerek küçültürdüm o yüzden şeker beni pek etkilemedi

bende çok istiyorum ama bakalım diyorum ya ben ecrinle ilgilenmekten kendime ne bulsam onu yiyorum tek farkı bütün yemekleri az tuzlu ve az yağlı yapıyorum ekmekte sadece kahvaltıda bi dilim yiyorum inş başarırsın bende başarırım ama ben tam senin gibi yapamıyorum napalım artık bi kilo bile versem kardır bide ben oldum olası çok güzel alırım ama zor veririm ohaoldumsmile

aa sıkma ama canını annesi elvinin sana her zamankinden daha çok ihtiyacı var inş zamanla herşey düzene girer iyi bi nörolog bulursunuz biz bulamadık o ayrı ama ilk etapta bence siz elvine iyi bi doktor bulun ki bazı konularda doktorlara o yönlendirsin

iyi geceler kizlar bugun yine butun gun yoktum ama kimse beni merak edip sormamis:)

kornelyacim canini sikma kotu haberler veren bir tek sen degilsin ben de varim canim :)saka bir yana uzulme kornelyacim onemli bisey degildir yaaa

bu arada benim de size bugun hic iyi haberlerim yok malesef ben bugun ufuk icin gorme engelli rehabilitasyon merkezine gittim orda goz doktoru ile baska bir kadinin gozetimin altinda cocuguma bir gorme testi yapildi ne kadar gordugune dair vee sonuc malesef icler acisi bebegim hic bir sekilde hic bir sey gormuyormusgoz doktoru da ilerde duzelirmi diye sorumuza zannetmiyorum diye cevap verdi
ufuk gorme engelli artik iyice kabul etmem gerekecek

bu arada mehtap ask olsun bende seni aradim ama benim sesime hic pamuk gibi demedin bende kustum size 1 gun gelmiyecegim konusmiyacam iste:):)
bana daha ninimla konusmak kismet olmadi malesef ama mehtap ve ebru ile konustum telde ikiside cok seker insanlar gercekten sizleri cok seviyorum insallah ninimlada en kisa zamanda telde gorusecem:)

Günaydın arkadaşlar nasılsınız ???
bende size tebessümlü bir şey yazayım dedim.. :))))
Dün elimde portakal yiyordum birde baktım Ata Bey bana bakıyor..
elimi uzatırken kuş yavruları gibi ağzını açtı bnede verdim walla bir somurara yedi ki sormayın
şaştım kaldım.. biliyorum daha çok erken portakal için ama dayanamadım..
bu ilk ve son...zamanın gelince yer...

Soraya canım diyecek söz bulamıyorum...kimbilir belki bir mucize olur...
konuşuruz canım merak etme.. sesimin pamuk gibi güsell olduğunu kardeşin sana söylemedimi :))))

Kornelya canım üzülme ...daha çok erken kontoller bitsin...
sen ferah tut kendini canım...

Canım sen genelde akşamları girdiğin için hepimiz biliyoruz durumunu ondan.
Allah'tan ümit kesilmez canım. İnşallah ilerde bir tedavisi bulunur.

Canım seninle akşam konuştuğumuz için bilgisayarım açık değildi yazamadım. opuyorumnanaktan
Aman da herşeye alınırmış benim güzel pamuk sesli arkadaşım :1hug:

Günaydın canım. Afiyet olsun kuzucuğa.:roflol:
Annem de dün 2-3 kaşık tarhana vermiş Berkay'a:))

bende geçen gün tarhana verdim yedi..afiyet olsun Berkay Bey'e
bugün değişik bir yemek denedim Ata 'ya

1 kabak, çeyrek patates (büyüktü) ve az kuru soğan
hepsini küçük doğradım ve buharda pişirdim
ezdikden sonra 30 cc suya 3 ölçek devam maması koydum
bir taşım kaynattım ,az z.yağı koydum ve yoğurt eşliğinde yedirdim..
yedi hafif olduğu için..
deneyin mutlaka...

sorayacım sen genelde gece yazıyosun ertesi gün görüyoruz ya ondan yoksa merak etmez olurmuyuz ufuk içinde ne deyim ki inş onun için herşey daha iyi olur

afiyet olsun ata maşallah annesi ecrin ilk zamanlar yerdi sebze ama şimdi bizim yediyimiz çorbaları seviyo bende öyle veriyorum artık ama hastalandığından beri hiçbişey yemiyo inanırmısınız dün gece 50cc mamayla uyudu bütün gece hiç bişey yemedi canım sıkılıyo ona ama yapabileceyim bişeyde yok zorlarsam kusuyo gerçi her türlü kusuyo

canım teşekkür ederim..
inşallah diş olayı biterde Ecrin de normale döner..
Berkay da öyleymiş.. kesin diş den bunlar...
zorlama canım tiksinmesin yemeklerden...

Mehtap Berkay'a yedir bu çorbadan
kabızlığına iyi gelecek...

Ata baktım sabah zorlanıyor ıkına ıkına yapıyor
öğlen bu çorbayı (püreyi) yapınca
sessiz sedasız 2.postayı da yaptı alkisalkisalkis

Afiyet olsun kuzucuğa. Mamayla birlikte mi tekrar kaynattın canım?

Berkay da dün en son akşam 6.5ta yemiş hep 50 cc yiyip bıraktığı için nınımın da tavsiyesiyle 3 saat değil de 4 saat bekledim 10.30 da 150 cc mama hazırlayıp verdim yine 50 cc yedi kalanını ne yaptıysam biberonla yemedi. Ben de kalan 100 ccyi kaseye boşalttım içine iki bebe bisküvisi koydum kaşıkla mama sandalyesinde oyalayarak bitirttirdim. Acaba biberon mu istemiyor?

Tamam canım denerim biz Berkay'a Debridat diye bir toz var ondan vermişti doktor dün onu verdik. Akşama yumuşacıktı kuzucuğumun kakası alkisalkisalkis
Babası pek kaka görmeye dayanamıyor. Gel babası gel bak oğlun ne güzel kaka yapmış bir bak diyorum gülüyor:roflol:
Vallahi artık yumuşak kakaya bile seviniyoruzhihoyyyt

evet dişler yoruyo sabah baktırmadı ama dilini ağzının içinde geveleyip duruyo galiba yeni diş geliyo bende tiksindirmek istemiyorum o yüzden zorlamıyorum

yok biberonla alakası yok çünkü kaşıklada yemiyo burnu tıkalı ondan mı artık bilemiyorum dişlerde geliyo galiba oda yoruyo ilk seferde yormuştu dişler ama bu kadar iştahsız bırakmamıştı kızımı evet artık kakaları bile sık sık kontrol eder oldukkaydirigubbakcemile3

Mehtap o zaman sen herşeyi kaşıkla vermeyi dene..
olabilir neden olmasın...

evet mama koyunca sebzenin içine bir taşım gibi kaynattım..
ama gerekde yok aslında..
sıcak mamayı içinede koayabilrsin..
topikde kaynatın yazıyordu...

selam kizlaar mehtapcim tesekkur ederim sesimi begenmedigini sanmistim bir ansempatiksalakcinni
ama benim sesime de pmuk gibi yazinca geldim yazdim yoksa kusmustum 1 gunlugune gelip konusmiyacaktim:umursamaz:

bende gecen ufuk okadar kabiz olmustu ki aglaya aglaya yapamadi ozaman iki gun sadece mama verdim hic ek gida vermedim ve ikinci
gunun sonunda yumusacik cikti bebisim icini bosalmasini istiyordum cunku kac gundur yapamiyordu:roflol:

bu arada cuma gunu eeg cektirecez yine dua edin kizlaaar:1hug:

bu arada ninim,cim kardesim sesinin pamuk gibi oldugunu soylemedi ama cok kibar konustugunu soyledi sadecesırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…