Bizimkilere haber vermeli miyim?

shot

Hüseyin Şevki Topuz Fan Club
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
10.690
26.450
548
Kızlar selam, bir konuda kararsız kaldım fikir alayım istedim.

Babam, halamlar ve ben farklı şehirlerde yaşıyoruz. Aralık ayında babamla buluşup halamlara gittik, bir hafta kadar kaldık. Halamların olduğu şehir normalde yolumun düştüğü bir şehir değil, hazır gitmişken orada yaşayan ve bu nedenle görüşemediğim bir arkadaşımla da bir akşam buluşma planı yaptım. Önce babama söyledim, sonra daha gitmeden halamı arayıp durumu anlattım. Halamlarla birkaç gün geçirdikten sonra da arkadaşımla akşam yemeği yemek için buluştuk. Hatta öncesinde halamlarla hep beraber dışarıdaydık, onlar ayrıldı ben arkadaşımla buluştum. Yemek yedik, sonra ona gittik biraz şarap içip film izledik, 00:30 gibi de halamlara dönmüştüm. Eniştem dışında herkes zaten oturuyordu, babam "naptınız nasıldı" dedi anlattım onlara da, "iyi hadi iyi olmuş" dedi yattık uyuduk.

İki gün hiç konu açılmadı. Üçüncü gün babam evdeki eski bir anılarını anlatırken "halanlar evliydi o zaman" dedi laf arasında ben olayın zamanını anlayayım diye. Eniştem hemen araya girdi "bir dakika" diye, bana bakarak "bak baban 'halanlar evliydi' diyor, evli olmasam ne işim var değil mi evlerinde, arsız mıyım ben? Anladın mesajı değil mi" dedi yarı gülerek. Bana laf soktuğunu anladım tabii, ben de gülerek "ha subliminal veriyor diyorsun" dedim. Babam anlamadı bile ne olduğunu. Eniştem resmen bana arkadaşımın evine gittiğim için arsız demeye getirdi.

Lakin konu bu değil. Önümüzdeki ay muhtemelen arkadaşıma gideceğim halamların olduğu şehre. Çok kısa kalıp döneceğim, görüşeceğim başka arkadaşlarım da var çünkü. Bu olayın üstüne halamlara oraya gittiğimi haber vermeli miyim, yoksa babama söylemem yeterli olur mu? Daha önce bir kere onların şehrine gidip onlara uğrayamamıştım, onda da halamı arayıp anlatmıştım uğrayamıyorum kusura bakmayın nolur diye.

niye arkadaşlarınızla görüşürken devamlı birilerine haber verme ihtiyacı duyuyosunuz ne alaka anlamadım
Halamlarda kalacağımız için plan yapıyorlardı, ben de arkadaşımla görüşeceğim akşamki plana dahil olamayacağım için önceden arayıp haber verdim benim o akşama planım var diye.
26 yaşındayım, yaşla alakalı bir konu değil.

Son düzenleme:
Bence haber falan verme. Duyarlarsa yine önceki gibi uğrayamadım kusura bakma dersin.
Çünkü enişte bey imalı konuşmayı seviyor sanırım boşuna gerginlik yaratır üstünde.
Onlara haber verme zorunluluğun yok baban bilse yeterli.

Bence soylemeyin dort nala haber vermek zorunda degilsiniz gidiyorsunuz diye.

otelde kalin arkadasinizda kalin. Kafaniz rahat olur.

bu arada halanizla enisteniz ayri mi? Ayrilip beraber mi yasiyorlar hala?

Bulustugunuz arkadas erkek galiba?
Bazen aman kime ne diyip kafamiza gore takiliyoruz ama bazen de saklamak gerek diyorum. Hele de birilerinin agzinda bos bos malzeme oluyorsa hayatimiz...

Bence soylemeyin dort nala haber vermek zorunda degilsiniz gidiyorsunuz diye.

otelde kalin arkadasinizda kalin. Kafaniz rahat olur.

bu arada halanizla enisteniz ayri mi? Ayrilip beraber mi yasiyorlar hala?
Yok ayrı değiller. Eski bir olayı anlatıyordu babam, hani laf arasında dersiniz ya "halanlar evlenmişti o zaman" diye, aşağı yukarı zamanı anlatmak için. O minvalde dedi.

Bulustugunuz arkadas erkek galiba?
Bazen aman kime ne diyip kafamiza gore takiliyoruz ama bazen de saklamak gerek diyorum. Hele de birilerinin agzinda bos bos malzeme oluyorsa hayatimiz...
Erkek evet. Saklayacak bir şey yapmadığım için hiç aklıma bile gelmedi söylememek, babama yalan söyleme gereği de hissettmedim. Kaldı ki babam zaten bir şey demedi. Ama haklısınız, doğruyu söylemek de bazen yaramıyormuş :)

Hiçbir şey anlamadkm. Babanız rahatsız değilse enişte niye karışıyor ki? Ayrıca babanızın lafında hiç öyle alttan mesaj veren bi durum göremedim.

Eniştenin düşüncesine ters bir durummuş, aklı sıra kendi söyleyemediğini babanız söylemiş gibi yapmaya çalışmış.

Bence siz ailenize durumu söyleyin, eniştemin bu imasından rahatsız oldum, uğramayacağım diye. Halanıza da telefon edersiniz dönüşte. Ona da söyleyin, eniştemin imalarından rahatsız olup gelmiyorum diye

Hiçbir şey anlamadkm. Babanız rahatsız değilse enişte niye karışıyor ki? Ayrıca babanızın lafında hiç öyle alttan mesaj veren bi durum göremedim.

Eniştenin düşüncesine ters bir durummuş, aklı sıra kendi söyleyemediğini babanız söylemiş gibi yapmaya çalışmış.

Bence siz ailenize durumu söyleyin, eniştemin bu imasından rahatsız oldum, uğramayacağım diye. Halanıza da telefon edersiniz dönüşte. Ona da söyleyin, eniştemin imalarından rahatsız olup gelmiyorum diye
Yok babam zaten mesaj verme amacıyla söylemedi, o anlamadı bile konuyu.
Babama eniştemin iması desem saçmalama sana öyle gelmiş der, durduk yere bir de babamla gerilmeyeyim. Lafımı yedim oturuyorum ben şu an :D

Bu anlattiginizdan enistenin size arsiz demek istediğini nasıl çıkardınız.
Ben mi çok safim acaba. o_O
Bir şeyler ima etmiş ama ben babanıza karşı olduğunu sandım.

Neyse bir daha gittiğinizde haber vermeyin.
Sonuçta özgür bir bireysiniz kimseye haber vermek zorunda değilsiniz. 1. Dereceden en yakın kişi bilse yeterli.

Eniste gereksiz konusan biri heralde :KK56:

Bu anlattiginizdan enistenin size arsiz demek istediğini nasıl çıkardınız.
Ben mi çok safim acaba. o_O
Bir şeyler ima etmiş ama ben babanıza karşı olduğunu sandım.

Neyse bir daha gittiğinizde haber vermeyin.
Sonuçta özgür bir bireysiniz kimseye haber vermek zorunda değilsiniz. 1. Dereceden en yakın kişi bilse yeterli.

Eniste gereksiz konusan biri heralde :KK56:
Yok direkt onun iması banaydı. Erkek bir arkadaşımın gece evine gittim diye :)
Benim derdim "ayıp olmasın" aslında ama haber vermemek daha iyi sanırım.

haber vermenize gerek yok babanızın bilmesi tabikide yeter...

Bence laf olacak diye normalde yapacağınız şeyleri yapmaktan vaz geçmeyin.

Enisteniz sizin aileden degil ve sizinle aynı kültürü ve değerleri paylaşmiyor.

Hala sizin halanız, haber vermek istiyorsaniz verin. Vermek istemiyorsanız da vermeyin.

Enisteniz bir daha böyle konuşursa ne demek istedin diyip açıklamasını sağlayın. Sakaymascasina laf sokmasını müsaade etmeyin.

Bence laf olacak diye normalde yapacağınız şeyleri yapmaktan vaz geçmeyin.

Enisteniz sizin aileden degil ve sizinle aynı kültürü ve değerleri paylaşmiyor.

Hala sizin halanız, haber vermek istiyorsaniz verin. Vermek istemiyorsanız da vermeyin.

Enisteniz bir daha böyle konuşursa ne demek istedin diyip açıklamasını sağlayın. Sakaymascasina laf sokmasını müsaade etmeyin.
Yok bir şeyden vazgeçmeyeceğim de sadece halamı arasam mı diye bir tereddüt ettim.

Hiç laf sokmasını beklemiyordum boş bulundum direkt. 2-3 gün sonra hiç alakasız bir yerden gelince :)

Enişteniz laf etmeyi seven biri anlaşılan. Haber vermeyin ilerde boş boş konuşup canınızı sıkmasın.

Laf sokan kazık kadar adam ıyy hiç sevmem. Boşuna asap bozmaya gerek yok. Hiç haber vermeyin bence. En temizi bu tip laf sokanlarla mesafeli olmaktır.

Kızlar selam, bir konuda kararsız kaldım fikir alayım istedim.

Babam, halamlar ve ben farklı şehirlerde yaşıyoruz. Aralık ayında babamla buluşup halamlara gittik, bir hafta kadar kaldık. Halamların olduğu şehir normalde yolumun düştüğü bir şehir değil, hazır gitmişken orada yaşayan ve bu nedenle görüşemediğim bir arkadaşımla da bir akşam buluşma planı yaptım. Önce babama söyledim, sonra daha gitmeden halamı arayıp durumu anlattım. Halamlarla birkaç gün geçirdikten sonra da arkadaşımla akşam yemeği yemek için buluştuk. Hatta öncesinde halamlarla hep beraber dışarıdaydık, onlar ayrıldı ben arkadaşımla buluştum. Yemek yedik, sonra ona gittik biraz şarap içip film izledik, 00:30 gibi de halamlara dönmüştüm. Eniştem dışında herkes zaten oturuyordu, babam "naptınız nasıldı" dedi anlattım onlara da, "iyi hadi iyi olmuş" dedi yattık uyuduk.

İki gün hiç konu açılmadı. Üçüncü gün babam evdeki eski bir anılarını anlatırken "halanlar evliydi o zaman" dedi laf arasında ben olayın zamanını anlayayım diye. Eniştem hemen araya girdi "bir dakika" diye, bana bakarak "bak baban 'halanlar evliydi' diyor, evli olmasam ne işim var değil mi evlerinde, arsız mıyım ben? Anladın mesajı değil mi" dedi yarı gülerek. Bana laf soktuğunu anladım tabii, ben de gülerek "ha subliminal veriyor diyorsun" dedim. Babam anlamadı bile ne olduğunu. Eniştem resmen bana arkadaşımın evine gittiğim için arsız demeye getirdi.

Lakin konu bu değil. Önümüzdeki ay muhtemelen arkadaşıma gideceğim halamların olduğu şehre. Çok kısa kalıp döneceğim, görüşeceğim başka arkadaşlarım da var çünkü. Bu olayın üstüne halamlara oraya gittiğimi haber vermeli miyim, yoksa babama söylemem yeterli olur mu? Daha önce bir kere onların şehrine gidip onlara uğrayamamıştım, onda da halamı arayıp anlatmıştım uğrayamıyorum kusura bakmayın nolur diye.

Sizin bu arkadas erkek mi de enistenin size laf soktugunu dusundunuz ben anlamadim ? Babaniz anneniz bilsin yeter tum sulaleyi haberdar etmekten yorulmuyormusunuz. Aman hic sevmem zaten ben akrabalik iliskilerini.

Back
X