Bizimle kalan kuzenim.

sign06

Life goes on...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
254
3
16
Ankara
Merhaba hanımlar. Bu siteyi çok seviyorum anneme de bahsettim o da benimle beraber sitede geziniyo. Birlikte okuyoruz dertleri ve yorumları Bunu da yaz bakalım ne diyecekler dedi...

Halamın kızı işletme bölümünü bitirdi,25 yaşında,Kahramanmaraşta yaşıyordu ailesiyle. Ankaraya geldi kpss için dersaneye gidicekti. Bu süre boyunca Ankaradaki bi halamda kaldı. Halam da soğuk ve disiplinli bi insandı. Dersane bitene kadar orda kaldı 9 ay. Biz haftasonları yanımıza çağırsak da gelmiyodu. Üzülüyoduk niye gelmiyo diye. Dersane bitince bize geldi. Annem onu çok güzel ağırladı. Zaten bizim evimiz huzurlu,sakin bi evdir. Annemde çok eğlencelidir. Gelin görün ki Ankarada hiçbir işi olmadığı halde 7 ay boyunca bizde kaldı. Biliyo musunuz yanında tek bir kıyafeti bile yoktu. Halamlardan sadece kol çantasıyla gelmişti. Ne bi iç çamaşırı,ne bi diş fırçası,ne bi kıyafet. 7 ay benim kıyafetlerimi giydi annem de aldı bi kaç parça bişey. Kpss açıklandı,tercihlerini yaptı. Annesi gel hadi orda ne işin var dedikçe başka sınavlarım var diyip yalan söyledi. Neden? Rahata alıştığı için. Köyde yaşıyolar orda böyle gönlünce gezip,giyinemezdi. Burdan ne kadar gamsız ve bencil olduğunu anlamışsınızdır.

1 yıl bizde işsiz kaldı. 4 ay önce de işe girdi. Maaşı 800 lira. Başlarda annesi de o da ev tutucak işe girer girmez diyolardı. Biz tabiki inanmadık. İşe girdi ev tutamıcağını anladı. Başlarda bizimle iletişimi gayet iyiydi. Fakat şu son 2 aydır hiçbir arkadaşlığı kalmadı. İşten geliyor ağzını bile açmıyor telefonla uğraşıyor erkenden de uyuyor. Eğer biz önüne yemek koymazsak alıp da yemiyo. Hiç unutmuyorum bi keresinde sırf üşendiğinden yemeği ısıtmayıp soğuk soğuk yedi.Ev tutmak için para biriktireceği yerde her haftasonu gezmeye şehirdışına gidiyo arkadaşıyla. O kadar pasaklı ve dağınık ki! Valizini getirip bi köşeye bırakıyo,sonraki tatilinde alıp onu gidiyo. Dolabını görseniz her yer her yerde. Çoğu zaman annem düzenledi,valizini yerleştirdi.

Hem bizde kalıp hemde bizi köle gibi kullanması normal mi sizce?

Tatlım senin annecin hizmetçi mi ya ne bu böyle. Tamam misafir başımızın tacıdır hele ki akrabaysa ama max. 1 hafta.

Otel gibi kullanıyor hem de bedava. Baban ne diyor bu işe.

Annesine söyleyin durumu uygun bir dille. Ya da direk kendisine. Siz sustukca tepenize çıkar.

Ay tabii ki de değil .
Benim kuzenim de sizinkinin bir benzeri .
Söyleyebilirseniz anneniz yada siz tatlı bir dille söyleyin para biriktir artık olmuyor böyle falan diye .
O sizin kardeşiniz değil ki anneniz ona bakmakla yükümlü olsun .
Ki kardeşiniz böyle yapsa ondan dahi rahatsız olursunuz .
Düşüncesizlik bu tamamen .

Burda ailesinede çok şey düşüyo yalnız kızı bi yurda falan yerleştirselerdi ya da ne biliyim bi kaç arkadasıyla ev falan tutsaydı
Anlattığına göre pek aileden biri gibi değil son zamanlarda yani daha çok yabancı gibi hani düzenli olsa ev işlerine yardım etse o zaman kalmasında pek bi sakınca yok
Bence ya kız ya ailesi uyarılsın

aklıma direk rahmetli Barış Manço nun şarkısı geldi "halamın kızı Zehra"

"Zehra seni çok seviyoruz,bi türlü sana git diyemiyoruz,ama artık anla be Zehraaa"

Allah sabır versin size canım,ima edin,surat asın ama artık yapın bişeyler...

bu tür arsız insanlar yaptıklarının ne kadar rahatsız edici olduğunu yüzlerine söyleyip uyarılmadıkça değişmezler.
bence bir an önce söyleyin.

Hahaha süper. Konu Sahibi aç bu şarkıyı son ses. Annenle oynayın her akşam. Ehh anlar heralde.

Yüzsüzlüge yüzsüzlükle cevap vermek en iyisidir. Yoksa anlamaz. Evlenene kadar orda kalır bir de üstüne düğünü de size yaptırır.

Bu şarkıyı indir sen :)))

Açıkça konuşun.
Ya hareketlerine dikkat etsin, ya da özgür davranabileceği bir eve geçsin.
Sürekli sinir olarak yaşayamazsınız.
O sizi rahatsız edecek kadar rahat davranmaktan utanmıyorsa, siz de hareketlerinden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirirken utanmayın.
Haddini aşana haddini bildirmek gerekişor.
Kimse kimseyi taşımak zorunda değil.

Derdinizi çok iyi anlıyorum. Bizede sürekli memleketten birileri gelir kalırdı. Akrabalara yüz vermeye gelmez. Misafir dersin başının tacı yaparsa evde yokssa bile olsun yemek yaparsın arkasını toplarsın vs vs . Bence anneniz güzelce halanıza konuyu anlatsın. Hani ev tutacaktı ama böyle yapıyor. Artık kendi düzenini kursun vs tarzından birşeyler desin yada anneniz eşiyle konuşsun onu bilgilendirdikten sonra kuzeninizle konuşsun artık kendi evini tut vs desin ve mutlaka konuşmanın sonunda bir süre belirtsin 2 aya kadar hallet sonra başının çaresine bak tarzında. Kuzeniniz istismar ediyor durumunuzu. Normal şartlarda kendisinin akıl edip gitmesi gerekirken suistimal etmeye devam etmiş. İnşallah bu tarz konuşmalar olduğunda aileler arasında sıkıntı çıkmaz. Çünkü sonra çok laf dönüyor. İşte beni kovdu da bilmem neyde ama ne anneniz ne siz hizmetçi değilsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sabrınız için tebrikler. BEn olsam asla dayanamazdım böyle birine ya lafla ya suratımla bi şekilde kurtulurdum Bunca iyiliğinize yarın bir gün öyle bir güzel cevap verir ki sizden kötüsü de olmaz

gerçekten çok sabırlısınız.. tamm misafirdir kalır filan ama bide şunu unutmayın bu bi genç kız iki gün sonra yanlış bi hareket yapsa ailesi bunu hesabınıda size soracaktır. artı orası otel diil annen ve sende hizmetçi diilsiniz rahat ettirmeyin sizde canım.. yemeği önüne getrmek filanda neyin nesi yerse yer yemezse yemez...babanla konuşun hani şehir dışına fialnda gidiyor başına bişey gelirse gibisinden.. o çözsün..

Yaw hem sorgusuz sualsiz gel insanların evinde kal, sonra surat as pis ve dağınık ol ?!
Ne diyim bilmiyorum ki, bir söz vardı:

"Yüz daha versen yüz uman yüzler bilirim,
Dünya öküzün üstünde derler ama, Dünyanın üstünde nice öküzler bilirim."

Bu anlattıklarınızı kendisiyle yada ailesiyle oturup konuştunuz mu?

Söylediklerinizde kelimesi kelimesine haklısınız. Babama anlatıyoruz ama boşverin naparsa yapsın diyo. Çünkü babam ayda bi kez iki gün eve gelir. O geldiğinde de kuzenim rahat edemez şehir dışına çıkar. O yüzden babam bizi anlamıyo abarttığımızı düşünüyo.

Halam çok iyi bi insan. Köyde herkesi evinde ağırlar gözleri görmeyen dedeme de bakıyo. Bütün yük onun üstünde. Onun hatırı için katlanmaya çalışıyoruz. Bunu kuzenime de söylüyoruz. Annem, babanın ve annenin hatrı için katlanıyorum demişti bi keresinde. Kuzenimin bi zararı yok. Sabah gider akşam gelir. Malesef bi karı da yok. Pansiyon gibi kullanıyo. Bazı günler yüzü beş karış geliyo. Direk gelip yatıyo. Hiç bi arkadaşlığı da yok. Önce her şeyi anlatırdı şimdi bizden bi sürü şey gizliyo. Evin kızı gibi davrandığında sorun yok.

Başımızdan geçen bi olayı daha anlatıyım. Bi pazar günü annem oruçtu. Temizlik yapıyodu. Sinirliydi zaten yorulmuştu. Kardeşim,ben,kuzenim hepimiz oturmuştuk. Ben kahvaltı hazırlamıyodum çünkü ona hizmet etmek istemiyodum. O da hiç oralı olmamıştı kuru ekmek yedi. Annem çok sinirlendi bu sefer bize patladı. Bi kahvaltı hazırlamak bu kadar zor mu dedi. Ve bütün bunları asla üzerine alınmadı kuzenim. Giyindi,dışarı çıktı.

bir yararı yok ama bir zararı da yok dediğiniz gibi...

temizlik bekliyorsunuz ama ,kirletmiyor

kirletiyorsa kendi odasını kirletiyodur ..o kadar özeli olsun

sizin evinizde kalıyor diye 4-4 lük olmak zorunda mı...

Son düzenleme:
bir yararı yok ama bir zararı da yok dediğiniz gibi...

temizlik bekliyorsunuz ama ,kirletmiyor

kirletiyorsa kendi odasını kirletiyodur ..o kadar özeli olsun

sizin evinizde kalıyor diye 4-4 lük olmak zorunda mı...

Yanılıyosun canım kirletiyo :) Bi saçları var maşallah her yere dökülüyo dönüp de bakmıyo. Kırtasiyeden bişey alıyo poşetiyle duruyo 2 gün. Hiç rahatsız olmuyo.

haklısınız evet ama anlatışınızda beni rahatsız eden birşey var "kendinizi yüceltmeniz"

haklısınız evet ama anlatışınızda beni rahatsız eden birşey var "kendinizi yüceltmeniz"

Çünkü onunla yaşayan biziz. Böyle okuyunca belki sizi çok rahatsız etmiyo. Evimiz küçük bi ev 2 oda 1 salon. Saat 9da uyuyo. Salonumuzda yatıyo. İşe gidiyo diye 3 kişi odamda oturuyoruz

Yanılıyosun canım kirletiyo :) Bi saçları var maşallah her yere dökülüyo dönüp de bakmıyo. Kırtasiyeden bişey alıyo poşetiyle duruyo 2 gün. Hiç rahatsız olmuyo.

o zaman demek ki piskolojisi yerlerde ve toparlanmıyor..

anneniz de zaten söylemiş babanız olmasaydı katlanamzdım diye

ona rağmen gitmediyse evine.... demekki o da tavır yapıyor böyle

sonuçta aldığı maaş 800 lira,kiraya çıkamaz o parayla..

zamanında ağşa yukarı bende aynı şeyleri yaşadm

benmki daha zordu , yabancı bir ülkede aynı şeyleri yaşadım..

o piskolojiyi iyi anlarım...

Çünkü onunla yaşayan biziz. Böyle okuyunca belki sizi çok rahatsız etmiyo. Evimiz küçük bi ev 2 oda 1 salon. Saat 9da uyuyo. Salonumuzda yatıyo. İşe gidiyo diye 3 kişi odamda oturuyoruz

ben rahatsız oldum okurken bile rahatsız etti. ama bazı seyleri yücelterek söylemen beni rahatsız etti.

bunu baştan onunla konusabilirdiniz?

diger halasında kalmış ona sordunuz mu hiç ? eşyaları nerde ,kızın bir külodu bile yok diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…