aklıma direk rahmetli Barış Manço nun şarkısı geldi "halamın kızı Zehra"
"Zehra seni çok seviyoruz,bi türlü sana git diyemiyoruz,ama artık anla be Zehraaa"
Allah sabır versin size canım,ima edin,surat asın ama artık yapın bişeyler...
Merhaba hanımlar. Bu siteyi çok seviyorum anneme de bahsettim o da benimle beraber sitede geziniyo. Birlikte okuyoruz dertleri ve yorumlarıBunu da yaz bakalım ne diyecekler dedi...
Halamın kızı işletme bölümünü bitirdi,25 yaşında,Kahramanmaraşta yaşıyordu ailesiyle. Ankaraya geldi kpss için dersaneye gidicekti. Bu süre boyunca Ankaradaki bi halamda kaldı. Halam da soğuk ve disiplinli bi insandı. Dersane bitene kadar orda kaldı 9 ay. Biz haftasonları yanımıza çağırsak da gelmiyodu. Üzülüyoduk niye gelmiyo diye. Dersane bitince bize geldi. Annem onu çok güzel ağırladı. Zaten bizim evimiz huzurlu,sakin bi evdir. Annemde çok eğlencelidir. Gelin görün ki Ankarada hiçbir işi olmadığı halde 7 ay boyunca bizde kaldı. Biliyo musunuz yanında tek bir kıyafeti bile yoktu. Halamlardan sadece kol çantasıyla gelmişti. Ne bi iç çamaşırı,ne bi diş fırçası,ne bi kıyafet. 7 ay benim kıyafetlerimi giydi annem de aldı bi kaç parça bişey. Kpss açıklandı,tercihlerini yaptı. Annesi gel hadi orda ne işin var dedikçe başka sınavlarım var diyip yalan söyledi. Neden? Rahata alıştığı için. Köyde yaşıyolar orda böyle gönlünce gezip,giyinemezdi. Burdan ne kadar gamsız ve bencil olduğunu anlamışsınızdır.
1 yıl bizde işsiz kaldı. 4 ay önce de işe girdi. Maaşı 800 lira. Başlarda annesi de o da ev tutucak işe girer girmez diyolardı. Biz tabiki inanmadık. İşe girdi ev tutamıcağını anladı. Başlarda bizimle iletişimi gayet iyiydi. Fakat şu son 2 aydır hiçbir arkadaşlığı kalmadı. İşten geliyor ağzını bile açmıyor telefonla uğraşıyor erkenden de uyuyor. Eğer biz önüne yemek koymazsak alıp da yemiyo. Hiç unutmuyorum bi keresinde sırf üşendiğinden yemeği ısıtmayıp soğuk soğuk yedi.Ev tutmak için para biriktireceği yerde her haftasonu gezmeye şehirdışına gidiyo arkadaşıyla. O kadar pasaklı ve dağınık ki! Valizini getirip bi köşeye bırakıyo,sonraki tatilinde alıp onu gidiyo. Dolabını görseniz her yer her yerde. Çoğu zaman annem düzenledi,valizini yerleştirdi.
Hem bizde kalıp hemde bizi köle gibi kullanması normal mi sizce?
bir yararı yok ama bir zararı da yok dediğiniz gibi...
temizlik bekliyorsunuz ama ,kirletmiyor
kirletiyorsa kendi odasını kirletiyodur ..o kadar özeli olsun
sizin evinizde kalıyor diye 4-4 lük olmak zorunda mı...
haklısınız evet ama anlatışınızda beni rahatsız eden birşey var "kendinizi yüceltmeniz"
Yanılıyosun canım kirletiyo :) Bi saçları var maşallah her yere dökülüyo dönüp de bakmıyo. Kırtasiyeden bişey alıyo poşetiyle duruyo 2 gün. Hiç rahatsız olmuyo.
Çünkü onunla yaşayan biziz. Böyle okuyunca belki sizi çok rahatsız etmiyo. Evimiz küçük bi ev 2 oda 1 salon. Saat 9da uyuyo. Salonumuzda yatıyo. İşe gidiyo diye 3 kişi odamda oturuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?