Bktrdlar

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
96
Diğer
SELAM KIZLAR.ben 4 aylık evliyim 26 yaşındayım.eşimin ailesini hiç sevmedim bundan sonrada sevecegimi sanmıyorum.onlara göre ben çocukmuşum büyüyünce onları sevip işlerini yaparmışım zihniyete bakın.:1no2:senağlamaama sevdiğim insanın annesi babası ablası diye saygı duyuyordum bayramda onuda silip aldılar.bayramın 1 günü eşim rahatsızlandı geç gittik diye yapmadıklarını bırakmadılar.tabi geç gidince bütün işler büyük olduğu için iş yapmayan ,gelinleri hizmetci gibi gören görümceme kaldı.diğer eltininde bebegi var.köpürmüş biz gidesiye kadar.sonra ben ete el sürmek istemeyince eşimin ablası bana bagırdı emir verdi.bende biraz karşılık verdim bagırınca ne hakla bagırıyordu.zorlamı et elletireceklerdi.eşime kızdım beni korumadı die.eve gidince kıyamet koptu.eşimden tokat yedim pıd pıd yaptıgım için.sürekli eşime aynı konuları açtıgım için yedim.ablası ile tartıştık die değil.bayramın 4 günüde göz yaşı döktüm.4 günü babasından eşime bir mesaj geldi.tabi ben de okudum.eşime el gibisiniz falan yazıodu.eşim oraya gitti.doldurmuşlar saolsunlar.ya artık oğlunuz evli sürekli size gelip gidemexzki.haftada bir onun ailesine 1 günde benim tarafıma gidiyoruz daha ne bekliyorlar anlamadım.oğullarını kardeşlerini benimle paylaşmaya alışamadıkları için el gibisin yazdıklarını ben biliyorum eşime anlatmaya .çalışıyorum .kavga ediyoruz.eltimi ezmişler.sürekli kadın işlerini yapıyor.benden de aynısını bekliyorlar.bende yapmayınca olay büyüyor.ne bu ailede hizmet aşkı .kaynanam benden sağlam aslında.böyle bu evlilik nasıl yürür onuda bilmiyorum.babasının sözünden çıkmaıyoruz.onlara gitmek bile istemiyorum.eşimide çok seviyorum.allahım yardım etsin bana artık.dayanamıyorum.ne yapmalıyım ne olur akıl verin.

4 aylık evlisin ben ise tam 17 yıllık evliyim çek çek nereye kadardedim ve geçen noktayı koydum eşime dedim ya ailen ya ben seçimini yap artık bırak kaynana ve kayınpeder kızımı bana düşman etmeye kalktı
an tavrımı koydum en kısa zamanda tavrını koy benim gibi fazla ana kuzusunu çekme!!!

Aslinda burda en cok acinacak durumda olan esin.

Bir taraftan sen sürekli beynini yiyorsun, bir tarafanda ailesi. Zor bir durum ya..

Esinin kizdigni bile bile neden sürekli ayni konular yüzünden tartisiyorsunki arkadasim?
Ailesini sevmiyorsun, tamam ammennah, ama esindende bunu bekleyemezsin, adam annesine babasina haftada birgünden fazla gidemezmi yani? Aynisi senin icinde gecerli, canin istediginde Aileni göremezmisin?benneyaptımki

Kalb kalbe karsidir arkadasim, inan onlar senin onlari sevmedigni gayet iyi anliyor, ve onlarda seni sevmiyor hali ile.:hulya:

Sevgi, saygi bekliyorsan, sende göstereceksin.....hersey karsiliklidir.

şu tokat olayı hazmedilecek gibi değil. bence herşeyden önce sorununuz şiddet olmalıydı kayınvalide ve kayınpeder olayından önce. konu olarakta bence, bunu açmalıydınız ve bunun üzerinde durmalıydınız. her size kızdığında şiddet uygulayacakmı eşiniz. ve bu davranışı içinn sizden özür diledi mi. 4 aylık bir evlilik ve şiddet.bence ,en büyük sorun bu...

1.si tokat olayını hazmetmeyin, konuştuysanız konuşturan var, keyfinden kimse huzurunu bozmaz
2.si sınırınızı çizin ve bunu herkese kbul ettirin, kabul etmeyeni de sallayın gitsin eşinize bu konuda patlamayın onun suçu yok çünkü, kimse ailesini seçemez
3.sü eşiniz gitmek isterse ailesine engellemeyin, eğer geldiğinde de hareketlerinde değişiklik oluyorsa...kısacası dolduruluyorsa eşinizle güzelce konuşun
Kimse 4 aylık geline ete elleyeceksin diyemez, ben 10 yıllık evliyim, şurda 3-4 senedir yendim et fobimi, ayrıca görümceniz ne hakla size bağırabiliyor? Benim ağabeyimin eşi benden bir yaş küçük olmasına rağmen en az ağabeyim kadar sayarım, herkes yerini bilecek bu nedir daha 4 aylık gelinle yüz göz olmalar, oğlunu doldurup huzur bozmalar Allah akıl fikir versin onlara.

tokat olayında özür diledi ama içim hala yanıyor.ve eşim hala bana anne babasını ablasını kabul ettirmeye çalışıyor.edemiyorum artık edebilecegimide zannetmiyorum.bugünde eşimle konuşmuyoruz zaten evde mutluluk denen şey bitti.oysa ne hayallarle evlendim.eşimin ailesi tarafında gelinler resmen birer hizmetci seni oturuyor gördülermi yandın sen.bana iş yaptıramayacagız diye ölüyorlar.oraya gidince oturdugum sandalye bile batıyor.anlatılması mümkün değil rahatsızlıgımın.eşim bunları görmüyormu beni buda düşündürüyor.sırf benimle ailesi içinmi evlendi.onları sevmediğimi biliyor hala neden sevdirmeye çalışıyor.bazen beni sevmediğini düşünüyorum.

büyük konuşmak istemiyorum ama affedemicem 2 şey var eşimden yana
1 dayak 2 sadakatsizlik yalanda dahil içine

4 aylık evlisin ve daha şimdiden tokat yediysen ailesi için bilmiyorum sonunu
tabi bizim çenemizde çok önemli eşim bazen demiyor değil gözümün önünden git kötü olmasın
gitmezsem kötü olur ozaman ben haksız olurum sonu geldiyse çekilceksin o tokatıda yemiceksin.
çok afedersin sözlerim sana değil genel olarak biz kadınlar böleyiz.

kendi görümcem sanki ıyyyyyy klava:
sinir oluyorum sinir daha çok yenisiniz ben eskimedim ama olsun..eşimde öyle pek anlatmaz sıkıntısını bazı erkekler anlatmıyor zorlama sen gerçekleri görüyorsun çok iyi anınızda böyle gülerek canını acıtan şeyleri üzüldüm kırıldım tarzında anlat bence ama şikayet olarak değil..
yani benim kine bu şekil anlatınca olanı mantılı bakabiliyyor ama şikayet olunca savunmaya geçebiliyor...
kendimce fikrim izlenimim..herkesin eşi yapısı farklıdır umarım etkili olur...
tokat olayına bi şii diyemiyorum Allah kimseye yaşatmasın hoş değil...:Saruboceq:

Yaşadığın olay üzücü.Henüz yeni evlisiniz..Zamanla oturur evliliğiniz.Evliliklerde saygı çok önemli...E arkadaşım sende kayınvaldenlere gittiğinde evin işini yap ne olacakki eksilmezsin.Hem de gözüne girersin eşinin.NEDEolsa aynı evde oturmuyosunuz azcık sabret.Görümcene de mesafe koy,bence mesafe yine saygı ve resmiyetten geçiyor...Tüm bunlara rağmen senin kişiliğine saygısızlık ediyorlarsa ozaman sinir ol bence..Kusura bakmada bu olay bana tuhaf geldi..

siz işi inada bindirmişsiniz... sürekli eşinize aileni sevmiyorum imaları yaparsanız bu iş büyür gider.
bende 6 aylık evliyim. ve asla eşimin ailesi ile ilgili kötü bir eleştiri yapmadım söz söylemedim iş buyururlarsa yaparım elimden geldiğince ve eşimle beraber gider gelirim. bu eşimide mutlu eder. hiç haftada bir gün onun ve benim ailem diye birşey yok. ne zaman neye müsaitsek o zaman gideriz.
bence geçinmek istiyorsanız biraz pozitif olun seviyorum deyip kendinizi çekerseniz eşinizin gitgide gözüne batarsınız adam kendi ailesinin gazına geliyorsa sizin yaptıklarınızı haklı bulmadığındandır.
ve size el kaldırmaya cesaret etmeside çok kötü birşey.

elimden geldiğince yapaıyorum gittiğimde fakat işim bitipde oturmam dahi göze batıyor dedim.tabi yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil.

ıvır zıvır bişi için bu tokat olayı çok kötü olmuş...bence bunun için iyi bir surat yapman lazım
birde sürekli aynı konuşar açılıyor diyorsun..ya inan aynı şeyleri konuşmak insanı hem çok yoruyor hemde olaylar çözülmüyor..eşin diyemedimi anne ben rahatsızlandım sende diyorsun ki bu saat oldu gelmediniz? benim derdim ne senin derdin ne...sonuçta siz küçüksüksünüz iş yaparsınız o evde ama emir verilmemeli ,yapmak istemediğiniz şeylerde yptırılmamalı..et yıkamazsınız ama kavurursunuz ,soğan doğarasınız masa hazırlasınız...aile arasında bunların lafının olması ve bu olayların büyütülmesi çok komik

Eski nesil yeni nesili kabullenemiyor...
Yeni nesil de eskiyi...
Orta yolu bulmaya çalışın.
Eşinin onlardan soğumasını beklersen üzülen sen olursun.
Sever gibi davran gene sevme derim madem anlaşamıyorsun...
yerimseniben

Eski nesil yeni nesili kabullenemiyor...
Yeni nesil de eskiyi...
Orta yolu bulmaya çalışın.
Eşinin onlardan soğumasını beklersen üzülen sen olursun.
Sever gibi davran gene sevme derim madem anlaşamıyorsun...
yerimseniben

çok üzüldüm canım yaşadıklarına ama malesef onlardan kurtuluşun yok.eşin seni savunmadıkça korumadıkça kurtuluşun yok.zaten kendini belli etmiş eşin okuduğum kadarıyla.denense gelinleri hep köle gibi görürler oğullarına eş değilde kendilerine hizmetçi alırlar hep bu düşüncedeler.banyo yapsan,geç kalksan evine biri gelse vs vs hep laf olur.sen sadece onlara kölelik yapmak için varsın başka mantık bekleme

çok üzüldüm canım yaşadıklarına ama malesef onlardan kurtuluşun yok.eşin seni savunmadıkça korumadıkça kurtuluşun yok.zaten kendini belli etmiş eşin okuduğum kadarıyla.denense gelinleri hep köle gibi görürler oğullarına eş değilde kendilerine hizmetçi alırlar hep bu düşüncedeler.banyo yapsan,geç kalksan evine biri gelse vs vs hep laf olur.sen sadece onlara kölelik yapmak için varsın başka mantık bekleme

Valla canım başta Allah sabır versin..
Benimde ilk olarak takıldığım konu tokat olayı oldu..
Bence bi gün sen güzel bi masa hazırla sakin sakin konuyu aç dırdırcı kadınlar gibi bıdı bıdı nefes almadan konuşarak değil ama..
Tokat olayının bidaha tekrarlanmaması için iyi bi gözdağı vererek konuşma yap..
Tabikide onun ailesine gitmesine engel olamazsın..
Daha çok yeni evlisiniz belki biraz ailesininde oğullarının artık ayrı bi evi olduğunu bi ailesi oldğunu anlamaları zaman alıcaktır..
Tabiki kimsenin sna bağırmaya emretmeye hakkı yok bence hiç yanlış yapmamışsın görümcen sana bağırdığında ona tepki vererek ben dha sert şeyler yapabilirdim..
Sende eşinin ailesyle çok sık görüşmek zorunda deilsin tavrını ve araya mesafeyi koy bence..
Ama en önemlisi eşinle birlikte konuşarak ortak bi karar vermeniz taraftarıyım ben..
İnşallah herşey yoluna girer canım..

Esinin ne kadar zor bir durumda oldugnun farkindamisin?

Tersini düsünsene, düsünki esin senin ailen hakkinda olumsuz konusuyor, düsünki oraya haftada bir gitmeni istiyor, babana veya erkek kardesine herhangi bir isde yardimci olmak istemiyor ve sana acik acik aileni sevmiyorum diyor....

Bu sözler bu davranislar esinden sogumana sebeb olmazmi? Canini yakmazmi? Yoksa seni büyüten bakan bu yasa getiren insanlara esin icin resti cekermisin?

Lüften biraz onun acisindanda bak olaya!

Ailesi hatali olabilir, ama sende evlilignin huzuru icin pek faydali davranislarda konusmalarda bulunmuyorsun canim, aksine esini daha cok kendinden sogutuyorsun.

Ailesini degistiremezsin, esinide degistiremezsin, ama kendi bakis acini degistirmek elinde.

Sus, herseye ammennah de demiyorum kesinlikle, ama kendimi ezdirmicem düsüncesi ile esinin ailesi ile bu denli catisman cok mantiksiz, ve neticede görüyorsunki ucu yine size dokaniyor, evinde ne tat var nede tuz.

Evlilik bazen biraz politik olmayida gerektiriyor, susmayida bilicen, yeri geldimi sonuna kadar hakkini savunmayida, ama yeri, zamani ve uslubu cok önemli bu isin!

Ha yapmam ben böyleyim beni böyle kabul etsinler deyip kafalarina vura vura bunu onlara göstericemde diyebilirsin tabiki, ama bu yol cok tasli bir yol güzelim, cok yipratir cok yorar insani.

Esine ailesini sevmedigni kabul ettirmeye calistigin müddet, bu sorunlarin bitmeyecek.

4 aylık bi evlilik henüz oturmamıs bi evliliktir biz kadınlar daha duygusal oldugumuz için hemen ilk plana alınmak istiyoruz ama alışkanlıklardan kolay vazgeçilmez ilk bi sene sabır cok önemli sabret hemen seni savunmasını bekleme ve kocanı başka erkeklerle kafanda kıyaslama burda okuyoruz kocam bana laf söyletmedi annesine bagırdı benı korudu benı ezdırmedı gibi şeyleri ama bunlar binkişi içinden bi tane çıkar bende 6 sene konusarak evlendım ve ilk altı ay cok zor geçti eşimi tanıyamaz olmustum annesi yüzünden bana bagırıyodu zaman zaman tabi bu zamanla geçti önemli olan eşini kazanmaya çalış ANNENİ SEVMİYORUM AİLENİ SEVMİYORUM asla kullanılmıycak kelimeler canım benim aksıne sevmeye çalışıyorum alışmaya çalışıyorum sende bana yardımcı olsan annen aslında ii bii insan ama neden böyle oluo anlamıyorum gibi masum masum davran inan bana zamanla düzelir ama sabırrrr ve sakin konusmak cok önemli sakın unutma yasakkelime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…