- Konu Sahibi karlarperisi
-
çoğu arkadaş çok büyük konuşmuş bir bayan olarak hemcinslerine değilde tokat atan beyefendiye acımış hayretler içinde okudum o fikirde olan bayanlar siz herhalde hiç ezilmediniz insan olarak evlat olarak değilde hiçmetçi oğlumuzu yetiştirdik verdik (sanki karşı taraf duvardan çıkmış)mecbur iş yapmaya gözüyle bakılmadınız sabır bazen herşeyin ilacı olmuyor insandan çok şey götürüyor en güzel çağlarınızı sıkıntı stres içinde geçiriyorsunuz seneler sonra bozuk bir psikoloji ile kalakalıyorsunuz arkadaşımızın tepkisini şimdiden koymasını destekliyorum ne olacaksa şimdiden olsun herkesi kırsın demiyorum ama kendi sınırlarınıda çizsin nedense kadın doğruları söyleyince hep dırdır oluyor bir arkadaşımız gelin yardımı gözüyle bakıyor evet hasta olur bakarsın ziyaretlerde ıvır zıvıra yardım edersin o ayrı ama sırf gelin olduğun için eli ayağı tutsada evde kızı olsada sana mecbursun yapmaya gözüyle bakılıyor ve hükmediliyor işte burda durup tepkisini koymalı herkes kendimizi sevelim hiç kimse bizi bizim kadar sevemez giden sağlık ve gençlik bir daha gelmez arkadaşımıza son söylemek istediğim tahammülsüz eşinizle yumuşaklıkla orta yolu bulmaya çalışın ama yaranacam diyede ailesine ödün vermeyin kötü olun demiyorum ama kullandırtmayın kendinizi eşiniz sizin başka güzel huylarınızı gördükçe eminim sizi bu konuda olduğunuz gibide kabul edecektir Allah kolaylık versin selamlar
belliki cahil iyi niyetli olmayan bir aile. sen çalışıyorsun onun oğluna destek oluyosun kadının ettiği laf bana mı çalışıyosun oluyor. cahillik işte. kendini ezdirme. sabır ettikçe ses çıkarmadıkça bu böyle gider hatta daha beter olur bence.tabii eğer dayak olayını kabul edip bu evliliğe devam edeceksen. bizim de bi gelinimiz var. bayramlarda v.s bi iş yapılacağı zaman 80 kere sen elini sürme otur diyoruz. o gelin yokkende o işler yapılıyordu, yardım ederse de ne iyi ama etmezse de hiç problem olmamalı.
5 senelik evliyim yaşadıkların yabancı değil en son boşanmaya vardı bizim işimiz eşime baskı yaptılar gözümün önünde bunu istmiyoruz artık biz diye hakkımda söylenmeyen kalmadı eşim ne yaptı sustu kayınvalide memnuniyetsiz hiç bir şeyden memnun olmaz allaha şükür demez hep fazlasını ister ve olmadığında küser çocuk gibi evlay arımı had safhadadır tüm işleri görülsün ister oynak bir gelin ister çenem daima çalışsın hiç surat asmayayom hep güleyim hizmet edeyim ayağına çoraplarını giydireyim yatarken onu öpeyim yorganını örteyim bunları kendi ağzınla bana söyledi eşimin yanında ben şaşıp kaldım giyinmemi eleştirir hep pantolon giyiyormuşum çarpıkmışım ben doğumdan sonra kilo verememiş fil gibi olmuşum ve bunları tüm akrabalarının önünde söyledi rezil oldum neden mini giymiyorsun diye sevmiyorum desemde mecbursun der eşim giymeme izin vermez ama sen kimsin diye eşime hesap sorar günlere gitmeliyim ona göre şakkıdı şakkdı oynamalıyım herkesi çok sevmeliyim özellikle onun sülalesini ama kendi ailemende kimseye gidip kalmamlıyım hatta babamlar bana hiç gelmemeli tüm herkesi ailemden silip atmalıyım her hafta ona gitmeliyim 10 aylık çocukla yollarda 3 saat eziyet çekmeliyim torununun herşeyine karışmak ister o eğitmek ister onun önünde pervasızca küfür eder kocasına yada eşime şimdi size soruyorum ben bu aileyi ne yapayım şimdi ben bu aileye nasıl yaranayım siz söyleyin bazen sabır yada iyi niyetle çözülmüyor herşey eşim her seferinde ve doldurulup geliyor yetmiyor erkek kardeşi baskı yapıyor ben olsam o kadını döverdim yerlerde sürüklerdim diye alın bakalım bu insanlara iyi niyet gösterin o yüzden yargılamadan önce her insanın bir olmadığını bazen bu tür cahil insanlar iyi niyet ve sevgini yetmediğini bilmek lazım
senin kayınvalide de ayrı bir cinsmiş yani. sen de bu aileyele fazla yüz göz olma. bırak ne halleri varsa görsünler. min et giy diyen kayınvalide de çok ilginçmiş. bunamış olmasın, cidden beyninde bir sorun olabilir. yatarken öpülmek istemesi v.s tuhaf yani akannehir
canım ben 6 aylık evliyim.evlendiğimzden beri akşamları kayınvalidemde yemek yeriz ben aileme gidelim dediğimde eşim istemez çoğu zaman kendim gidip geliyorum.bu konu defalarca tartışmamamıza hatta ayrılmaya bile kalkmamıza neden oldu.kayınvalidem olsa tek dayısı teyzesi ananesi hepsini dolaştık 6 ay boyunca bayram demedi seyran demedi hep kırdı beni.her gittiğimde hiç oturmam her işe el atarım.attığım halde eşim yapmadın etmedin dedi yaptıklarımı görmezden geldi.haftanın 2 günü muhakkak kavgalı ve küs geçiriyoruz.yani yalnız değilsin senin yaşadıklarının fazlasını yaşayanlar var.ben olumlu yönlerini görmeye çalışıyorum.ha içim acımıyormu çok acıyor ne umdum ne buldum diyorum ama zamanla herşey düzelir die umut ediyorum.eşim istiyorki biz artık evlendik sen tamamen bana ait ol.yani pskolojik bence durumu.aileme açtım konuyu sabret dior istediğini bi süre yap dior.ama ben yapıyorum zaten ama eşim görmüyor.ben çok kereler düşündüm beni sevmediğnii hareketlerine bi anlam veremedim halende öyle.zamana bırak biraz henüz çok yeni evliliğin inş düzelir.üstüne gitme biraz istediklerini yapmaya çalış sen kazanırsın.yani onların gözünde kazanmasanda en azından kendi vicdanın rahat olur...
valla beyninde sorun avrmı bilmiyorum ama şeker hastası bir sülaleden hiç biri normal değil babasıda böyleymiş şimdi kızıda aynı onun gibi çok pervasız ne söylediğini biliyor ne konuştuğunu öyle bir laf söylüyorki nereye gittiğini yada kimi kırıp üzüceğini hiç düşünmez bencillik diz boyu ne diyim küçük çocukla evde tartışma bitmiyor eşim çok sessiz sakin ama kararlarını vericek ben böyle daha fazla yapamıyorum ne demek boşa bu karını biz bunu istemiyoruz
bazen düşünüyorumda neden biz bu gibi durumları çekmek zorundayız sanki bi daha gelcez dünyaya ikincide mutlu oluruz dme gibi bi şansımızda yok ..şu dünyada mutlu mesut olmak varken çile çile off bak bunalıma girdim yinee.cahil kendini bilmez insanlarla uğraş dur durabilirsen.ya eşinin ailesi ne kadar kötü olsa eşin bari aklı başında biri olsa ben onları hiçe sayarım ama gel görki sorun eşinde başlayıp eşinde bitiyor ah ahh..
bırak ne hallerı var dyemeyecegım valla cunku esın destek olmuyorsa sana bos. allah sabır versın annenler yakın degılmı sana.
evet işlerine gelmedikmi öyle.kayınpeder dioki ben isteyeyim dio oğullarım eşlerini boşarlar gelirler dio.daha neler neler ben çocuk dogurcakmışım görümce hanım bekar.onun maaşı iyiymiş.ona evlatlık vercekmişiz.en sonunda dedim bakamayacagım çocugu nden doguracam dedim.benim evlatlarım sözümden çıkmqaz dio.allahım yarabbim katil edecek ler beniş ama allahımdan korkarım.o yüzden allah versin cezalarını.
canım dua etmekten başka çaremiz yok ama sana tavsiyem ailenin arkanda olduğunu hissettir eşinede ailesinede.yani sen kimsesiz değilsin senide bi ana doğurdu eşin bile olsa bunları çektirmeye hakkı yokki...biz her kavga ettiğimizde bunları ona söyledim ben kimsesiz değilim benim ailem bana hiç kıyamazdı sense elinden geleni ardına koymuyorsun seninde kardeşin var ne koyarsan aşına o gelir tabağına dedim allah varya göstersin istiyorum bana ettiklerini..sanki kölesiyim sanki tapulu malıyım istiyorki hep benim dediğmi olsun.ya ben anlatsam sayfalara sığmaz 6 ayda yaşadıklarım.ama gel görki çok zor bi yuva kuruyoruz yıkıp gitmesi ise iki çift söze bakıyor kolay olanı değil zor olanı seçip savaşmak gerekiyor en azından kazancağımı düşünerek bunu yapıyorum umarımda kazanan biz oluruz ve çokta iş işten geçmemiş olur..
sen doğurup görümceye vereceksin öyle mi? kusura bakma da yani epey bir haddlerini aşmışlar. bunların sabredecek alttan alcak bi tarafları kalmamış. koy tavrını ve görüşme onlarla. eşn gitsin ziyaret etsin.
sen doğurup görümceye vereceksin öyle mi? kusura bakma da yani epey bir haddlerini aşmışlar. bunların sabredecek alttan alcak bi tarafları kalmamış. koy tavrını ve görüşme onlarla. eşn gitsin ziyaret etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?