Bktrdlar

beni dinlemiyor konuşmak istemiyor.artık beni sevmediğini bana değer vermediğini düşünüyorum.tabi anne ve babasından korkuyor.buda beni çok üzüyor çok.konuşmaya çalışıyorum anlatmaya çalışıyorum dinlemek istemiyor cevap vermiyor.

çok üzldüm canım ama malesef onlardan kurtuluşun yok hemde hiçbirzaman.eşin senin yanında olur seni korursa biraz rahat edersin.görüyorum ki eşinde onlardan yana tavır koymuş. belki biraz acı konuşuyorum ama işin çok zor

başka topikte konuşmuştuk canım seninle..o sorunu çözüp bu sorunları yaşamana üzüldüm. canım..daha 4 aylık evlisin ve eşinden tokat yiyorsun..peki sen eşin tokat atınca hiçbir tepki vermedin mi? canım sebebp ne olursa olsun eşinin sana vurmaya hiçbir hakkı yok....bütün arkadaşlar gibi bende tokat olayına takıldım..bir evliliğin içine aileler karıştımı o evlilik evlilikten çıkıyorr...eşinizin ailesine çok mu yakın oturuyorsunuz..??eğer ki sadece haftada bir gün görüşüyorsanız boşver sevmesende katlanmaya çalış...ama asla kendindende taviz verme..resmi ol ve hiçbir zaman eşine ailesini şikayet etme veya sevmiyorum istemiyorum deme..yani arkadaşında dediği gibi ailesiyle ilgili bişi söylerken kendini eşinin yerine koy.sana yapılmasını istemediğin bişeyi sende yapma eşine veya söyleme..oldukii eşin haklıda haksızda olsa ailesini savunuyor seni ailesine uyup ezmeye çalışıyor o zaman ciddi anlamda otur konuş eşinle ama şikayet ederek konuşma..

bende böle düsünen kadinlari anlamiyorum ya...sana tokat atiyo ve sen hala esimi seviyorum diyosun....!!!

tokat hariç anlattığın herşeyde kendimi buldum..çok zor bi şey yaşananlar ama sen eşimle kavga ediyorum diye asla kendinden taviz verme.zaman geçtikçe seni bu halinle kabul edecekler..ben 7 senemi yedim onların dırdırlarıyla..artık herşey daha iyi.arada eşimle kavga ediyorda olsam onlar üzülüyor ,onlar sızlanıyor...hiçte tınlamıyorum..bende çok ezildim çok ağladım..saygıda kusur etme ama kendinide yıpratma onlar için.eşinide o tokat için sürüm sürüm süründür.

kimsenin gözüne girmek için iş güç yapmayın kimsenin hizmetçisi değilsiniz.Ayrıca sizi olduğunuz gibi kabul etsinler noktayı koymanızı tavsiye ederim....

kimsenin gözüne girmek için iş güç yapmayın kimsenin hizmetçisi değilsiniz.Ayrıca sizi olduğunuz gibi kabul etsinler noktayı koymanızı tavsiye ederim....

Eşinin tokat atması çok acaip olmuş.Ben olsam eşimi seviyorum diyemezdim...Faaakat kayınvaldenin işini gücünü yapmak hizmetçilik değildir.Ne yani kendi annemize bizim gelinlerimiz yardım ettiğinde ona hizmetçi muamelesimi yapmış olucaz.Benim annemin gelini yok ama gelinizmiz olsaydı onun yardım ettiğini düşünürdüm hizmetçilik yaptığını değil..

sevgili karlar perisi eşin çaresiz anladım ama taa en baştanailesinden nefret etmenin somut bir nedeni var mı?
hak vermen lazım bir yanda sen bir yanda ailesi..sen mesafeyi koyarsın ama o haftada bir defadan fazla görmek isterse ses çıkarmamalısın..
eşi alınca ailesini de alıyorsun malesef hayat bu...baştan keşke evlenmeseydin..
ayrıca afedersin ama eltin eşek gibi iş görüyorsa onun enayiliğidir yapmasın..hayat böyle ne kadar saçını süpürge edersen o kadar horlanılırsın.hiçş bu kız saçını süpürge ediyor demezler. ayrıca emir yağdıran görümcene de haddini bildirmen iyi olmuş..dişini baştan göster ki ona göre ayağını denk alsınlar...

mrb arkadaşım işin gerçekten zor bende senin durumundaydım 10 yıllık evliyim daha 4 yıldır falan biraz rahatım benim eşim allahtan onları dinlemez yoksa daha kötü olurdu eminim ama sana bişey söyliyim eşine ailesi için baskı yapma eşinden habersiz kayın validen görümcenle hesaplaş derim eşine çaktırmadan onlardan daha kurnaz olsende kendine bagla yoksa sonu gelmez allah yardımcın olsun canım moralinide bozma kendine yaparsınkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

evliliğimin dokuzuncu yılını yaşıyoruz,bunca zaman bana yapmam gereken bir tek şey öğretti,sağlam duracaksınız...
erkekler aynen çocuklar gibi belli bir disipline ihtiyaç duyuyor bence...
kesin tavır ve ciddiyet tavsiye ederim ben size,
birde sözüm ailelere olacak,madem paylaşamayacaksınız neden evlendirirsiniz evlatlarınızı,daha önceden engel olsaydınız......çok saçma bir baskı,ailelerin kendi evlatlarına yaptığı kötülüğü hiçbir yabancı yapamaz bence....

çoğu arkadaş çok büyük konuşmuş bir bayan olarak hemcinslerine değilde tokat atan beyefendiye acımış hayretler içinde okudum o fikirde olan bayanlar siz herhalde hiç ezilmediniz insan olarak evlat olarak değilde hiçmetçi oğlumuzu yetiştirdik verdik (sanki karşı taraf duvardan çıkmış)mecbur iş yapmaya gözüyle bakılmadınız sabır bazen herşeyin ilacı olmuyor insandan çok şey götürüyor en güzel çağlarınızı sıkıntı stres içinde geçiriyorsunuz seneler sonra bozuk bir psikoloji ile kalakalıyorsunuz arkadaşımızın tepkisini şimdiden koymasını destekliyorum ne olacaksa şimdiden olsun herkesi kırsın demiyorum ama kendi sınırlarınıda çizsin nedense kadın doğruları söyleyince hep dırdır oluyor bir arkadaşımız gelin yardımı gözüyle bakıyor evet hasta olur bakarsın ziyaretlerde ıvır zıvıra yardım edersin o ayrı ama sırf gelin olduğun için eli ayağı tutsada evde kızı olsada sana mecbursun yapmaya gözüyle bakılıyor ve hükmediliyor işte burda durup tepkisini koymalı herkes kendimizi sevelim hiç kimse bizi bizim kadar sevemez giden sağlık ve gençlik bir daha gelmez arkadaşımıza son söylemek istediğim tahammülsüz eşinizle yumuşaklıkla orta yolu bulmaya çalışın ama yaranacam diyede ailesine ödün vermeyin kötü olun demiyorum ama kullandırtmayın kendinizi eşiniz sizin başka güzel huylarınızı gördükçe eminim sizi bu konuda olduğunuz gibide kabul edecektir Allah kolaylık versin selamlar

tokarı mazur görüp de göstermeye çalışanları anlayamıyorum gerçekten acizliğin bahanesi mi olur adam verecek cevabı olmayınca vuruyor çünkü karşısındaki kendinden güçsüz işte o kadar

siz hiç tartışırken kendinden çok daha güçlü bir erkeğe ya da patronuna vuran adam gördünüz mü vurmaz çünkü karşılığını anında yumruk ve tekme olarak alacağını ya da tazminatsız olarak işten kovulacağını bilir patron ay bana bir kere tokat attın ama hakettim aslında yine de işyerimin kağısı sana açık demez

canım sen de eğer yazık evliliğime diyorsan eşini o tokatı attığına pişman edeceksin ki bir daha tekrarlanmasın yoksa her tartışmada başına aynısı gelir ailesine karşı da sağlam duracaksın eşine aileni sevmek zorunda değilim ama saygı ve güler yüz göstermek zorundayım bunu da yapıyorum bunun sana yetmesi lazım diyeceksin ve güzelce oturup konuşmanın bir yolunu bulup ikna edeceksin olanları neden böyle hissttiğini anlatacaksın

ben olsam zaten tokattan sonra ya onu evden kovmuş ya ben gitmiştim bunları yapamasam da yukarıda anlattıklarımı söyleyip sonra da işine gelirse böyle olacak yok gelmiyorsa bir yıl dolduğunda mahkemede görüşür tek celsede anlaşmalı boşanırız demiş ve dediğimi de yapmıştım

Bak ne güzel yazdin arkadasim....SAbir....evet her zaman olmuyor, bir yerde patliyor insan degilmi? Sürekli iki tarafin catismasinin icinde olmak, ayrica o iki tarafida atamamak kimbilir ne kadar zor bir durumdur degilmi?

Kesinlikle siddeti savunmuyorum, gerekceside yoktur benim icin, tokadi savunmam ama o sabir dedigniz Özelik sadece kadinlara özgü bir özellik degil bazen erkeklerde gösteremiyor malesef, güzelce esi ile konusarak cözemiyor, caresizliginden acizliginden siddete basvuruyor.

Haklimi? Hayir kesinlikle hakli degil, dedigniz gibi iste, Sabir her zaman olmuyor.

Tabiki herkesin kendine göre düsünceleri var, saygi duyuyorum, ama bende olsam resmen yüzüme karsi acik acik ailemi sevmedigni söyleyen, ailemle görüsmeme karsi olan, sürekli ailem hakkinda olumsuz konusan bir insandan sogurdum, dedikleri dogruda olsa. Ailem kötü bir ailede olsa, soframi ve yatagimi paylastigim bir insanin onlar hakkinda kötü konusmasina izin vermezdim. Bu kadar.

Ailem kötü bir ailede olsa, soframi ve yatagimi paylastigim bir insanin onlar hakkinda kötü konusmasina izin vermezdim diyorsunuz peki sofranızı ve yatağınızı paylaştığınız insan hakkında ailenizin neden konuşmasına kötülemesine izin veriyorsunuz diye sorarlar insana zaten iki tarafında konuşmasına izin verilmese problem çıkmaz bir erkek ailesini sevmeli saymalı ama karısınında bir emanet olduğunu unutmayıp korumalı atmamalı o sabır taşması neden tek gücünün yettiği eşine oluyor bir erkek neden sizi çok seviyorum ama eşimide seviyorum diyemiyor ailesine nasılsa aile bulunmaz eş bulunur düşüncesimi nerde kaldı güven nerde kaldı sevgi bakın bir erkek ailesini bırakmıyor ama kadın herşeyi arkada bırakıp evleniyor neden hizmetçi olmak içinmi eşinin ailesini mutlu etmek içinmi değil mutlu bir yuva kurmak için. Kim ne derse desin bir kadın ve erkek evlilikte aynı haklara sahip olamıyor malesef kaç bayan izinsiz ailesine gidebilir çoğumuz evlenince bir yabancı gibi ailemize gidiyoruz neden soğumaya hakkımız olmuyor biz nasıl bazı şeylerden taviz veriyorsak karşı tarafında vermesi gerektiğine inanıyorum Arkadaşımızın eşi inşallah çok geç olmadan insafa gelir ve kendi ailesinede tavır koyar böylece dırdırda biter (kendi deyişleriyle)huzursuzlukta arada kalmada:)) gülsüm sultan selamlar sevgiler..

Bahsi gecen adamin esini savunmadigni nerden bilebiliriz arkadasim? 24 saat yanindamiyiz? :hulya:

Tabikide olgun mantikli bir kadin ne ailesinin esi hakkinda olumsuz konusmasina izin verir nede esinin ailesi hakkinda.....bu zaten temel bir unsurdur.

Ben esininizin ailesine kul köle olun diyecek son insanim, her zaman sonuna kadar hemcinslerimin hakkini savunmasini isterim, hic bir kadin degersiz degildir.
Lakin bir kadinin degeri, iki bulasik yikamakla, kaynanasina gittiginde bir bardak cay dökmekle, orda cikan ise güce yardim etmekle düsmez, sahsi fikrim bu tabiki....

Konu sahibimizin ilk mesajini okursan anlarsinki ta bastan esinin ailesinle sorunlari vardi, onlari sevmedignide acik acik esine belli ediyordu, hakli sebebleri vardir mutlaka, insan kendi kendine kimseden nefret etmez muhtemelen, fakat bu hisslerini esine bu denli belli etmesi bence cok yanlis, dedigim gibi kötü bir ailede olsa gelen en ufacik olumsuz bir söz insanin cok zorunda gider.

Hicbirimiz gökten zembile inmedigmize göre her iki tarafda bir sekilde aileleri kabul etmesi gerekiyor.
Ha edemiyorumu? O zaman keskede evlenmeseymis o insanla diyorum.
Cünkü ailesi her zaman bir sekilde hayatlarinda olacak.

Erkeklerin en nefret ettiği sürekli şey dırdır eden kadınlardır. Hangi erkeğe sorarsanız sorun bu böyledir. Sen sürekli eşinin ailesi hakkında, "sevmiyorum, bana şöyle yapıyorlar, sen niye beni savunmuyorsun, annenden babandan ablandan nefret ediyorum, lanet insanlar, Allah belalarını versin vs vs" diye konuşup durursan o evde tatsızlık da olur, mutsuzluk da olur, şiddet de olur.

Adamlara sürekli ailesini kötülemekten vazgeçeceksin bir kere. Çok fazla ağzına almayacaksın. Görmezden geleceksin.

Merak ediyorum naptı bu aile sana bu kadar nefret ettirecek. Cidden merak ediyorum.Derdin sadece oraya gidince hizmet etmekmi.

Bayram günüde madem eşin rahatsızlandı, arayıp söyleseydiniz eşim rahatsız biraz geç gelicez diye.

canım arkadaşım neyaptı değil ne yaptılar.herşeyi işlerine geldiğince yapmaya çalıştılar.eşimi ve beni hiç yerine koymaya çalıştılar.nişanlandım nişanlanalı böyle.sende bunu nasıl istersin diye soran olmadı.evlerine her gittiğimde sen bunu yapmaya mecbursun sen gelinsin tabirinde kelimler.insan bir yabancı eve bile gittiğinde yardım eder iş varsa.ama mecbura koşuldumu nasıl olur diye soruyorum.görümcem çok para alıyor diye mutfaga sokulmuyor kaynanam ve kayınpederim tarafından.böle bir zihniyet varmı.ee tabi menfaatleri var.ben çalışıyorum kaynanam bana -banamı çalışıyordun dedi? ya daha gurur duy.oğluma yardımcı oluyor de illa sana çalışmam gerekmiyor.onca dugun borcu üstümüze.ellerini ceblerine atmadılar.attılar attılar ama bana kendi istediklerini aldılar.kaynanam sürekli kızının ve kocasını fena oldugunu söler durur.ya beni mi korkutmaya çalışıyor bu kadın anlamadım.çok korkuyorum bende.ateş olsalar cümrü kadar yer yakarlar.

belliki cahil iyi niyetli olmayan bir aile. sen çalışıyorsun onun oğluna destek oluyosun kadının ettiği laf bana mı çalışıyosun oluyor. cahillik işte. kendini ezdirme. sabır ettikçe ses çıkarmadıkça bu böyle gider hatta daha beter olur bence.tabii eğer dayak olayını kabul edip bu evliliğe devam edeceksen. bizim de bi gelinimiz var. bayramlarda v.s bi iş yapılacağı zaman 80 kere sen elini sürme otur diyoruz. o gelin yokkende o işler yapılıyordu, yardım ederse de ne iyi ama etmezse de hiç problem olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…