Blöf yapmalı mıyım?

Dürüst davransanız ve bir yıl neden bekleyemek istediğini sorup konuşsanız. Burada yazdığınız gibi konuşun. Maddi birikim düşünüyorsa anlaşırsınız. Düğün, altın eşya gibi konularda düzgün anlaşır ve darlamazsanız belki konuyu toparlarsınız

Bencede böyle yapin. Blöf yapmak icin konu fazla hassas ve yaslar da büyük

Evlilik aşamasına gelmiş bir ilişkide her şey açık açık konuşulabilir, konuşamıyorsanız ilişki henüz evlilik kıvamına gelmemiş demektir.

Evlenince de her sorunda konuşamazsanız
blöfe mi başvuracaksınız. Evliliğin de bir matematiği var, problemleri çözen denklemlerden biri de (konuşmak+dinlemek)x anlamak=orta yolda birleşmektir. Siz denklem kurmadan şıklardan sonucu bulmaya çalışıyorsunuz, ya tutmazsa...

Buradan bakınca denklem eksik duruyor.

Bu zamana kadar hala evliliğe evrilmemisse bu ilişki ne yazık ki ilerleyen zamanlarda da olmaz gibi bence.Simdi belki bana kızacaksıniz ama sevgiliniz subaysa sizi yedekte tutuyor olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Sağlıkçıyım dediğiniz için hemşire olduğunuzu tahmin ederek böyle bir çıkarım da bulunuyorum .Subaylar genelde tayinci meslek grupları ile evlenmek ister . Ancak belki daha iyisini bulurum diye sizi evlilik konusunda erteliyor olabilir.Daha önceki mesajlarınızda sizi kendi yanına yakistirmadiginin sinyallerini de vermiş cahilsiniz erlerim bile senden daha akıllı vs cümleleri ile.
Blöf yaparsanız sonunda üzülürsünüz gibi geliyor bana.

Gerçekten çok ama çok iyi anlaşıyoruz.

Bu cumleniz ve basliginiz celisiyor. Gercekten “Cok ama cok iyi” anlasanlara dolambacli yol gerekmez. Acik secik konusuyor olabilmelisiniz. Dahasi konusmaya bile gerek yok; cok ama cok iyi anlasanlar kalben de konusabilir.

Bence duygularinizi yeniden olcup tartmalisiniz.

1 yıl çabuk geçer bekarlığın tadını Çıkar. Evlenince yapamayacağın şeyleri yap bu süreçte. Bu günlerini ararsın 😀

Benim erlerim kadar zekan yok demiş.. bir adamın gerçek karakterini anlamak istiyorsan üstlerine değil altlarına nasıl davrandığına bakmalısın. Altındakileri küçümseyen hakaret etmekten çekinmeyen adamdan sen çekinmelisin. Blöf yapma bence iyice emin olmaya çalış...

Aynı eve girince o delirdiğin adam kalcak mı sanıyosun. Hiç düşündüğün gibi olmayacak. Hele işini görüp arkasını dönünce 6 ay ağlarsın. Hormonları nasıp baskılarsın bilmem ama çözüm kesinlikle evlilik değil.
Blöf denebilir tabi. O kadar çok istiyosan.

cinsellik falan yaşıyorsanız erkek için elde edilebilecek bir yanınız kalmamış belki arayış içindedir yani tamam hoş değil ama gerçekler böyle kişiye göre de değişir bu ama genel olarak ya takılalım işte hazır hissedersek evleniriz diyen bir insanın evliliğe bakışı farklıdır.

Siz zaten blöf yapıp duruyorsunuz. Daha önce de bitti deyip bitirmediniz. Kendi değerinizi iyice düşürüyorsunuz. Kavga anında size hakaret eden, evlilik için acele etmeyelim diyen bir insan için neden böyle gereksiz çabalara giriyorsunuz. Evlenmek istemeyen birini zorla evliliğe sürüklemek çooook yanlış. Evliliğe hazır değildir ya da sevmiyordur. Ya sesinizi çıkarmaz beklersiniz bu adamı (çünkü kıtlık var) Ya da amaaan senle uğraşcam der arkanıza bakmadan gidersiniz (blöfsüz, gerçek olanından, öyle büyük laflar ederek değil, hadi eyvallah deyip sade olanından)

Merhaba. 2 seneye yakındır devam eden bir ilişkim var. Ben 27 erkek arkadaşım 31 yaşında. Memuruz ikimizde. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Her ay birimiz birimizin yanına geliyoruz. Gerçekten çok ama çok iyi anlaşıyoruz. Ciddi kavgalar ettiğimiz zamanlarda oldu. Hemen hemen her haline şahit oldum. Bunu neden açıklıyorum. Çünkü artık evlenmek istiyorum. Sinirlendirdiğim zamanlar oldu ne yaptığını görmek için. Ciddi kavgalarımız oldu bana nasıl davrandığını biliyorum. İyi günler kötü günlerde geçirdik. Artık eminim hayatımı geçirmek istediğim adamın bu adam olduğundan. Başkasıyla da yapamam artık. Aslında evlenmek istiyorum değil de artık hep bir arada olmak istiyorum çünkü çok zorlanmaya başladım. Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar beni anlar belki aşırı zor bir durum. Her an yanında olamıyorsunuz. Özlüyorsunuz. Dokunamıyırsunuz sarılamıyorsunuz. Saçma şeylerden kavga ediyorsunuz. Yanlış anlaşılmalar desen cabası. Aynı şehirde yaşasak evlenmek de istemem belki ama tek çözüm şu an evlilik gibi. Evlilik muhabbeti aramızda geçti tabi ki ve acele etmememiz gerektiğini önümüzdeki yıl artık ciddileştirebileceğimizi söyledi. Tabi ki o an darlamak istemedim. Ama günlerdir düşünüyorum. Bir yıl o kadar uzun bir zaman ki gözümde büyüyor bir yıl ondan ayrı kalmak. İnanın iş hayatımı günlük hayatımı etkiliyor bu durum artık. Ayrı ilişki yürütmekte çok zorlanıyorum. Bu sebeple ayrılmak tabi ki istemiyorum ama inanılmaz mutsuzum. Düşündüm taşındım acaba blöf mü yapsam dedim bu onu daha mı çok iter yoksa? Ben bu şekilde ilişki yürütemiyorum ya artık bir araya gelelim adım atalım ya da yollarımıza bakalım mı desem? Blöf diyorum ama aslında gerçekten canıma tak etti yazık geçen zamanımıza. Çok üzülüyorum ayrı geçirdiğimiz her gün için. Bu şekilde devam etmek sanki bana zarar veriyor gibi hep mutsuzum. Sizden akıl almak istedim ne olur mantıklı bir cevap verin yol gösterin bana. Bunaldığım bir dönemdeyim dertleşmeye ihtiyacım var.

Yav siz zaten ayrilmamismiydiniz? Ben mi karistiriyorum? Simdi is evlilige gelmis ben kesin karistiriyorum.

Tatlım blöf yapma ama ilgini çek karşı taraftan.
Adam bi kendine gelsin.
Zaten seviyorsa seni anlar kıymetini.
Bende uzun mesafe ilişkisi yaşıyorum gerçekten zormuş bunu anladım
Hatta ilişkim yeni sayılır ama zorlanıyorum hatta bu kadar zor olduğunu bilseydim belki hiç başlamazdım.
Erkek arkadaşımı sevdiğim için katlanıyorum.
Ama şu tavsiyem olucak telde falan tartışma.
Birşey söyleyeceksen yüzyüze konuş buluştuğunda.
Tel kavgaları iki tarafı da yıpratıyor.
Başka da bir işe yaramıyor.
Mümkün olduğu kadar uzaktayken tartışma .
Üstünü ört konuların.
Uzak mesafe ilişkisinde telde tartıştığında ertesi gün gel şurada kahve içelim sorunu halledelim diye bir şansın yok.
O yüzden burası çok dikkat edilmesi gereken bir konu.

Merhaba. 2 seneye yakındır devam eden bir ilişkim var. Ben 27 erkek arkadaşım 31 yaşında. Memuruz ikimizde. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Her ay birimiz birimizin yanına geliyoruz. Gerçekten çok ama çok iyi anlaşıyoruz. Ciddi kavgalar ettiğimiz zamanlarda oldu. Hemen hemen her haline şahit oldum. Bunu neden açıklıyorum. Çünkü artık evlenmek istiyorum. Sinirlendirdiğim zamanlar oldu ne yaptığını görmek için. Ciddi kavgalarımız oldu bana nasıl davrandığını biliyorum. İyi günler kötü günlerde geçirdik. Artık eminim hayatımı geçirmek istediğim adamın bu adam olduğundan. Başkasıyla da yapamam artık. Aslında evlenmek istiyorum değil de artık hep bir arada olmak istiyorum çünkü çok zorlanmaya başladım. Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar beni anlar belki aşırı zor bir durum. Her an yanında olamıyorsunuz. Özlüyorsunuz. Dokunamıyırsunuz sarılamıyorsunuz. Saçma şeylerden kavga ediyorsunuz. Yanlış anlaşılmalar desen cabası. Aynı şehirde yaşasak evlenmek de istemem belki ama tek çözüm şu an evlilik gibi. Evlilik muhabbeti aramızda geçti tabi ki ve acele etmememiz gerektiğini önümüzdeki yıl artık ciddileştirebileceğimizi söyledi. Tabi ki o an darlamak istemedim. Ama günlerdir düşünüyorum. Bir yıl o kadar uzun bir zaman ki gözümde büyüyor bir yıl ondan ayrı kalmak. İnanın iş hayatımı günlük hayatımı etkiliyor bu durum artık. Ayrı ilişki yürütmekte çok zorlanıyorum. Bu sebeple ayrılmak tabi ki istemiyorum ama inanılmaz mutsuzum. Düşündüm taşındım acaba blöf mü yapsam dedim bu onu daha mı çok iter yoksa? Ben bu şekilde ilişki yürütemiyorum ya artık bir araya gelelim adım atalım ya da yollarımıza bakalım mı desem? Blöf diyorum ama aslında gerçekten canıma tak etti yazık geçen zamanımıza. Çok üzülüyorum ayrı geçirdiğimiz her gün için. Bu şekilde devam etmek sanki bana zarar veriyor gibi hep mutsuzum. Sizden akıl almak istedim ne olur mantıklı bir cevap verin yol gösterin bana. Bunaldığım bir dönemdeyim dertleşmeye ihtiyacım var.
Bunalmanızı sevdiğinizi yanınızda istemenizi çok iyi anlıyorum. Biz de eşimle yıllarca uzaktan ilişki yürüttük gerçekten çok zor. Basına gelmeyen bilmez. size sabırlar diliyorum :)
Evlilik konusuna gelince, bence 2 yıllık bir ilişki evlilik kararı almak için erken diye düşünüyorum özellikle mesafe ilişkisi bence de biraz daha sabredebilirsiniz. Bu yoğun duygular evlilik için yeterli değil bence. Erkek arkadaşınızın 1 yıl sonra demesinin sebebi ne acaba? Yani seneye beklediğiniz bir şey mi var?
Eğer yoksa korkarım erkek arkadaşınızın belki sizin kadar istekli olmayabilir, genelde erkeklerde görülür bu durum. :)
Kendinizi üzmeyin, arkadaşınıza baskı yapmayın, tabi ki blöf de yapmayın bence çok saçma olur. Akışa bırakmaya çalışın.

Ben bunu hak etmiyorum diyordu ne olmus ki evlenmeye karar vermis? Adamin icinden melek mi cikmis? Valla bazen bosuna tavsiyeler veriyoruz. Birakalim evlensin.
Çok ama çok iyi anlaşıyoruz demiş bu konusunda da, hakettiği kişi budur belki de gerçekten 🤷‍♀️

Son düzenleme:
sonunda iyi bitsin o zaman diyecekse direkt zaten aynı şekilde düşünüp hissetmiyordur ama bence blof yerine direkt içinizden geçenleri anlatmak daha iyi sonuçta hayatı paylaşacaksanız bunları zaten paylaşabiliyor olmanız lazım

Sevgilisi asker olduğu için bunun arkasına sığınarak genel olacak gergin, çok sık kavga ediyorlar, adamın öfke kontrolü de yok çünkü tartışma anında hakaret ediyor, en son erlerim senden daha zeki gibi birşey demişti, istediği sey olmayınca. Konu sahibi, ilişkiyi devam ettirenin de kendisi olduğunu söylemişti hatta. Ama her ne hikmetse mükemmele evrilmiş iliski 🤷‍♀️
Bu şahane adamla blöfle bir an önce evlenmek istiyor tabi 🙄
Eski konuları görülmüyormuş gibi yepyeni ve farklı konu açan, açmaya çalışan konu sahiplerine bayılıyorum.

Back
X