Merhaba,
Evlendiğim zaman işimi ailemi herşeyimi bırakıp eşimin peşinden başka bir şehre gittim, zaman geçti şimdi çok iyi anlaşamıyoruz boşanma durumunda ise önceden yaşadığım şehre döndüğümde kendi mesleğimde iş bulmakta zorlanacağım çünkü gençler tercih ediliyor ve neredeyse 5 yıldır çalışmadım iyice paslandım.
Bu durumda eşimden kariyerime zarar vermiş olduğu için herhangi bir tazminat talep edebiliyor muyum?
Yaşadığımız ev eşime ait fakat borcu var, evlendiğimiz zaman içinde alındığı için evin yarısını talep edebiliyorum diye biliyorum fakat bu durumda borca da mı ortak oluyorum?
Eşimin evi annesinin ve ya babasının üstüne yapması ihtimaline karşın tapunun fotokopisini çektirsem ve notere onaylatsam mahkemede o evin alındığı zaman eşime ait olduğunu kanıtlayabilir miyim?
duygusal olarak çok inciniyorum çok üzülüyorum çok mutsuzun bu yüzden boşandıktan sonra psikolojik destek almak için tazminat talep edebilir miyim?
Senelik yapılması gereken sağlık kontrollerim var - göğüslerimde kistler var ve doktor her altı ayda bir bakılması şart dedi ben senelik baktırıyorum gene de - ve şu anda sigortamı eşim ödüyor bu yüzden yaptırabiliyorum fakat boşanma durumunda ödemeyecektir sigortamı ve maddi gelirim olmadığı için de zor durumda kalacağım. Bu durumda herhangi bir hakkım var mı?
kısacası boşandıktan sonra ben sap gibi ortada mı kalacağım iş bulana kadar - ya da bulamassam... beni neler bekliyor bilmek istiyorum...
çok teşekkur ederim ilginiz ve alakanız için :)
evlilik 2005 te, evi ise 2007 de aldık... evin içine badana yaptırdım yerlerini yaptırdım ve o zamanın parasıyla bir milyara yakın bir para harcadım, fakat hiçbirinin fişi faturası falan yok elimde.. nasıl kanıtlayabilirim ki acaba?
bir de aldatma benzeri durumlar ortaya çıkarsa, örneğin eşime itiraf ettirsem sesini de gizlice kaydetsem, bu mahkemede delil olur mu? bunu ispatlayabilirsem herhangi birşey kazanabilir miyim?
biz de evi 2006 haziranda aldık(2006 aralıkta evlendik), konut kredisiyle. ev benim üstüme, krediyi de ben çektim, evin borcu hala bitmedi. boşanma durumunda eşim de ev üzerinde hak iddia edebilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?