Boanmak iin illa dayak m yemek lazm?

Bxoxgxuxrtlennn

En güzel hediyem...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
407
6
96
Diğer
forumda arkadaslarin bi cogu ayni seyleri yazmis.siddet olursa bana vurursa onu affetmem diye.peki dövmeyen, sövmeyen erkek evlilik icin evli kalmak icin yeterli mi?bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum hanimlar.buyrun...........

Hayır . O zaman şöyle de düşünmemiz gerekir.. Dayak yemeyen şiddet görmeyen tüm kadınlar mutludur. Evlilikleri 4/4 gitmektedir. Oysaki durum hiçde böyle değildir.

Konu kadın ne ister ne beklere gelir ki bu durumda da her kadının istediği, hayattan beklediği farklıdır,ama asgari noktada tüm kadınlar ilgi alaka bekler. Şiddet olmasa dahi ilgisiz ,alakasız eşinden çocuğundan bihaber kocada pekala kadını çileden çıkarabilir ve boşanma nedeni olabilir.

Bilmem yanılıyor muyum ?

tabi ki de değil
boşanmak için mutlaka dayak yemem gerekmiyor benim
yalan, küfür, hakaret, aşağılama, görmezden gelme bunlar da pekala sebep olmalı
hatta hepsini bırak birlikte mutlu olmama olamama, dünyanın en iyi erkeğiyle bile evliysen
boşanmaya sebep olabilir

yorumlariniz icin tesekkürler........
ama sanirim biseyleri faaliyete gecirmek söylemekten daha zor.insan bi türlü o ince cizgiden gecemiyo karsiya.hep bi korku,bi endise.....

Tabiki yaşanan bir çok şey boşanmaya neden olabilir. Ama bazı şeyler affedilebilirken bazıları affedilemez, dayak ve aldatma benim vazgeçilmezimdir. Çocuklarım için herşeye tahammül ederim ama bu iki şeye asla.
Çocuklar olmasa boşanmak için daha çok nedenlerim olurdu muhakkak ki.

ama sanirim biseyleri faaliyete gecirmek söylemekten daha zor.insan bi türlü o ince cizgiden gecemiyo karsiya.hep bi korku,bi endise.....

YANİ KESİNLİKLE HAKILISIN söylemekle yapmak arasında gerçektn çok fark var. boşanmak dilde çok kolay ancak bu süreci yaşarken akla hayale gelmedik sorunlarla toplumun bakış açısıyla karşılaşıyorsun . bu nedenle ben hep derim . boşanmak istiyorsanız iyi düşünün bir evlilği sürdürmek mi daha kolay boşanmak mı daha kolay bunu iyi düşünün derim

dayağın dışında aldatmak,kötü işlere bulaşmak,aşırı alkol alıp kendi yaptıklarını hatırlamamak,aşağılamak ve hakaret,kumar,
bunlarda bence evliliğin bitmesine sebep olan unsurlar

Boşanmak için sadece dayak yemek çare değildir.
O kadar çok sebeb bulursunuz ki aslında.
Sevmemek ilgisizlik yanlızlık. iletişim kuramamak bu böyle devam eder gider.

Bu göreceli ve değişkenlik tabiki gösterebilir.
Boşanmanın sadece dayak ile sınırlanması bence yanlış..
Evde her gün tartışmalar,sözle kadına taciz varsa,ikili ilişkiler bitip sadece zorunlu bir evliliğe dönmüşse,eşler birbirine saygı göztermiyorsa......ki bu şekilde sebepler arttırıldığında zaten bu evlilik bitmiştir..Sadece kağıt üzerindede resmiyeti bitmek için boşanabilir.

elbetteki değil...
evliliklerin bitmesi için arkasında büyük büyük sebepler olmasına gerek yok....
cimrilik, ben merkezcilik, alkol-kumar düşkünlüğü, anne-babaya aşırı bağımlı olma, sorumsuzluk vs gibi bir çok sebep sayılabilir...
bana göre aynı düzlemde olmamamız en büyük sebeptir...

kaydirigubbakcemile5 Füsfüs'e katılıyorum. Sebep her ne olursa olsun, artık 2 kişiyi mutlu etmeyen evlilik sonlandırılmalıdır. Çocuk olsun, olmasın!

Kişiden kişiye farklılık gösteren bir durum bence. Gerek kendi çevremizde, gerek kk'da bir sürü örneğini görüyoruz. Ekonomik şartlar, ailevi sorunlar, yalnızlık korkusu, kendine hak ettiği değeri verememe (belki de psikolojik baskılar sonucu) vb nedenlerle insanlar kan kusarak evliliklerini devam ettiriyor. Kimse boşanmak için evlenmez, ancak insan mutsuzluğu bir ömür boyu yürütemez, yürütmemeli. Mutsuz bir insanın ne o aileye, ne de diğer canlılara bir faydası dokunur :umursamaz:

Ne alakası var canım?
Tek bir defa bile elini havada dahi görmediğim adamdan boşandım bengamyoncuiremsugamyoncuiremsu

bence boşanmanın bin türlü sebebi olabilir sadece dayak değildir, mesela aldatılmak ta affedilemeyeck bi mesele, mesela eşinin sana saygı duymaması ne acıı allah kimseye gstermesin ama evlilikkkk dipsiz bir kuyu gibidir.

ne saçma dayak nedir ya açıklamasını yaparmısınız.
kocanın karısını dövmesi basit haliyle. neden peki.
bir adam neden kadınını döver... tek bir sebebi var "adam olamıyorsa.
adam olan kadına el kaldırmaz. insan olan karşısındakinin insan olduğunu bilir.
insan onuru herşeyin üzerindedir.

Evlilikte hersey önemlidir bence ortak zevkler birlikte birseyler paylasmak dertlesme ortak inanc sex... sirf dövmüyor diye olucak sey degil:)

Şiddetli geçimsizlik varsa boşanmak lazım tabi, ama en ufak geçimsizlikte boşanmayı yol seçmemek de lazım özellikle biz kadınlar pire için yorgan yakabiliyoruz bazen, anlaşmazlıkları gidermeye çalışmak ortak bir yol bulmak lazım, tek taraflı olmamak kaydıyla karı koca karşılıklı olacak tabi, boşanmak son çözüm olmalı özellikle çocuk varsa, evlilik çocuktan sonra 2 kişilik değil 3 kişilik oluyor, bir de bana göre bizim toplumumuzda evlilik kararı erken alınıyor, sonucunda da boşanmaya dayanabiliyor...

Bir kaç yıl önce gittiğimiz evlilik terapisti ve psikiyatrist de bize evlilikte şiddet ve ihanet olmadığı sürece hallolmayacak sorun yoktur demişti, zaman geliyor bazen insan her şey bitti sanıyor kırgınlığı böyle düşündürtüyor insana, bize kalsa hatta bana kalsa kesin boşanacaktım ama kurtarılmaya değer bir şeyler bulduk terapist yardımıyla tavsiyelerini dinleyip sorunlarımızı halletmiştik

Son düzenleme:
fiziksel veya manevi şiddet, bunlar olmasa da saygısızlık ve aldatma benim kırmızı çizgilrim teşebbüsü bile çok ağır cezalandırılır benim gözümde eyleme geçerse de kesinlikle boşarım bir kere mi iki kere mi oldu diye bakmaksızın

bunlar dışında da boşanabileceğim şeyler var tabi sevgisizlik düşüncesizlik iletişimsizlik değer vermeme gibi belki bunlar başlarsa doğrudan kesip atmam da eşimle konuşup halletmenin yollarını ararım halledemezsem boşanırım yosa sadece vurusa boşarım yoksa evimde otururum diye birşey yok insanların genelde şiddeti öne sürmesi kesinkes affedilmez ördükleri için bence onun dışındakiler için çaba gösterilebilir diye düşünen çok sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…