Boanmal mym? Yorumlarnza ihtiyacm var

xixslakmavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2007
71
4
96
beni anlamanız için yazım biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
nişanlılık evresinde sık sık gereksiz kavgalarımızın olmasına rağmen eşimin evlenince düzelicem vaatlerine inanarak 5 yıl önce evlendim.evliliğimizin ikinci gününde şiddet başladı ve hala devam etmekte.hakaretler ve aşağılamalarda cabası.kayınvalideyle evlerimiz ayrı olmasına rağmen bizim evliliğimizde sözü geçen yegane varlıktır kendisi.eşim annesine çok düşkündür ama sürekli onlarda tartışırlar ve tabii o tartışma her zaman bana yansır.onlar ne zaman tartışsa eşim mutlaka kavga çıkaracak birşey bulur ve o kavganın sonu hep şiddetle biter.evimiz yada evlilğimizle ilgili hiç bir konuda söz sahibi olamadım.onlar ne zaman nerede ne yapılacağına kendileri karar verir banada sadece uygulaması kalır.eşim herşeye vır vır eder.ben çalışan biri olarak evişlerimi haftasonu ancak yapabiliyorum.zaten eve sadece yatmaya geldiğimiz için başka alternatifimde yok.(1 senedir kayınvalidede yiyip içiyoruz evimize yatmaya geliyoruz sadece).evimde temizlik yapabilme çabama hayret edersiniz.vakit yaratmaya çalışıyorum evimde iş yapabilmek için.buna rağmen eşim evin işleriyle ilgili bile sürekli vır vır halindedir.işten yarım saat geç çıksam vırvır,ailemden biri arasa vırvır,temizlik yaparım vırvır,bir haftasonu iş yapmasam vırvır,maaşımı geç alırım vırvır...yani anlıcağınız herşeye vır vır yapar.bu saydıklarım sürekli olan şeyler her gün her hafta ve tabii ekstradan şeylerde çıkabiliyor.bu şekilde geçen tam 5 yıl.inanılmaz olarak yıprandım.evliliğimin özeti maalesef ki bu.ama işin tuhaf yanı şiddet hakaret aşağılamalar olmasa bu vırvırlara razıyım.eşimle birbirimizi çok seviyoruz.evliliğimde olanları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.en son üç gün önce kavga ettik ve üçgündür konuşmuyoruz.lütfen bana fikir verin.yorumlarınızı bekliyorum.

işin tuhaf yanı şiddet hakaret aşağılamalar olmasa bu vırvırlara razıyım.eşimle birbirimizi çok seviyoruz.evliliğimde olanları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.en son üç gün önce kavga ettik ve üçgündür konuşmuyoruz.lütfen bana fikir verin.yorumlarınızı bekliyorum.

En çok bu kısmına takıldım... Seviyorsun demek, ve onun da seni sevdiğini zannediyorsun...
Sence seni seviyor mu bu insan?
Ya da sana eziyet etmeyi mi seviyor???
:olmaz:
Sen bu insanla (büyük konuşmayayım ama) evli kalmayı nasıl başardın canım ya?
Çok sinirlendim, annesinin lafıyla 5 sene evlilik yürütmüşsünüz ve herşeye söyleniyor demek.
O kadar söyleneceğine karısına yardımcı olsun da göreyim...
Yok ama, annesi haklıdır değil mi?
Siz de sessiz sakin dinleyin... yasakkelime
Sesinizi çıkarın biraz ya, sessiz oldukça ezerler daha çok kimse acımaz bunu unutmayalım...
Ve sizin kadın olduğunuzu unutup size şiddet göstermesi... :umursamaz:
Ne kadar aciz bir davranış. akannehir
Ayrıca herşeyi geçtim, 2. gününüzde nasıl size böyle davranabilir ya... Aşırı sinirlendim...
:1shok:

beni anlamanız için yazım biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
nişanlılık evresinde sık sık gereksiz kavgalarımızın olmasına rağmen eşimin evlenince düzelicem vaatlerine inanarak 5 yıl önce evlendim.evliliğimizin ikinci gününde şiddet başladı ve hala devam etmekte.hakaretler ve aşağılamalarda cabası.kayınvalideyle evlerimiz ayrı olmasına rağmen bizim evliliğimizde sözü geçen yegane varlıktır kendisi.eşim annesine çok düşkündür ama sürekli onlarda tartışırlar ve tabii o tartışma her zaman bana yansır.onlar ne zaman tartışsa eşim mutlaka kavga çıkaracak birşey bulur ve o kavganın sonu hep şiddetle biter.evimiz yada evlilğimizle ilgili hiç bir konuda söz sahibi olamadım.onlar ne zaman nerede ne yapılacağına kendileri karar verir banada sadece uygulaması kalır.eşim herşeye vır vır eder.ben çalışan biri olarak evişlerimi haftasonu ancak yapabiliyorum.zaten eve sadece yatmaya geldiğimiz için başka alternatifimde yok.(1 senedir kayınvalidede yiyip içiyoruz evimize yatmaya geliyoruz sadece).evimde temizlik yapabilme çabama hayret edersiniz.vakit yaratmaya çalışıyorum evimde iş yapabilmek için.buna rağmen eşim evin işleriyle ilgili bile sürekli vır vır halindedir.işten yarım saat geç çıksam vırvır,ailemden biri arasa vırvır,temizlik yaparım vırvır,bir haftasonu iş yapmasam vırvır,maaşımı geç alırım vırvır...yani anlıcağınız herşeye vır vır yapar.bu saydıklarım sürekli olan şeyler her gün her hafta ve tabii ekstradan şeylerde çıkabiliyor.bu şekilde geçen tam 5 yıl.inanılmaz olarak yıprandım.evliliğimin özeti maalesef ki bu.ama işin tuhaf yanı şiddet hakaret aşağılamalar olmasa bu vırvırlara razıyım.eşimle birbirimizi çok seviyoruz.evliliğimde olanları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.en son üç gün önce kavga ettik ve üçgündür konuşmuyoruz.lütfen bana fikir verin.yorumlarınızı bekliyorum.

Bibirinizi çok sevdiğiniz için mi eşin bunları sana yapıyor hem de 5 senedir....
vet sen eşini çok seviyorsun belli, 5 sene boyunca bu saçmalıklara katlandığına göre...
Ama onun sevgisi konusunda şüpheliyim.. yada sevgisini gösterme şekli benim anladığımdan çoook farklı....

Sen en başından nişanlılık evresinde gerçek yüzünü görmene rağmen evlenmiş ve bile bile lades demişsin... Çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen bir bayan olmana rağmen eşinin sana yaptıklarına ses çıkarmyark ve hatta kabullenerek daha da büyük bir hata yapmışsın...
Şimdi ne yapayım diye mi soruyorsun? Beş yılın ardından ipleri eline almanın zamanı gelmiş...
Alıyorsun kocanı karşına ben srninle bir aile kurmak için evlendim... yemeği içmeyi herşeyi senin annenlerde yapıp yatmadan yatmaya evimize gelecektiysen niye benle evlendin, annenin dizinin dibinde yaşamaya devam etseydin derim... Alenle olan kavgalarındaki kuyruk acılarını benden çıkarmaya hakın yok, kime kızıyorsan sinirini ondan çıkar derdim...
Vırvırlarından bıktım artık maaşı geç almam benim suçum değil git patronuma vırvır et, ben ağaç kavuğundan çıkmadım tabiiki ben ailemi ailem de beni arayacak, biz her akşamı senin ailenle geçirirken ben vırvır etmiyorsan aiemle telefonda görüştüm diye sen hiç vırvır edemezsin derdim....
Aşşağılamalar hakaretler ve şiddet için yorum dah yapamıyorum... Hiçkimse böyle bir tavrı haketmez, ama sen bunu kabullenerek ve karşı çıkmayarak, adli mercilere şikayet etmeyerek haketmişsin demiycem ama kabullenmişsin...
Benim yorumlarım bunlar.. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kmseye yapmazmş diye bir atasözü var. Çok severim...
Senin evliliğin de de böyle olmuş.. Senin kendine yaptığın kötülük(kocanın sana bunlarıyapmasını kabullenmen) inan kocanın sana yaptıklarından daha ağır bence...

1) kimseyi değiştirmeye çalışmayacaksın ve değişmesini beklemeyeceksin..insanlar hep bu yanlışı yapıyor..evlenince değişir?evlenince değiştirirm? şimdi bişi demiyorum ama o evlenince görür?
köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek misali
2) eşimle birbirimizi seviyoruz diyorsun..yukarıda yazdıklarının altına bu hiç mi hiç inandırıcı olmadı..sizin sevgi anlayışınız bu mu?mazoşistmisiniz siz? adam hem dövüyor,hem hakaret ediyor,hem geçimsiz ,hemde vırvırcı...şimdi sevmiş mi oluyor sizi?siz şikayet ediyorsunuz,seviyorsanız neden şikayet ediyorsunuz?
3) 5 yılda bu adam bir arpa boyu yol alamamışsa bu kadar dayağı ,hakareti neden çekiyorsunuz ki..işiniz varmış,aç mı kalacaksınız ki..küçük bir odada mı tutamıyorsunuz kendizine...bu hayatta hiç bişi insanın kendisinden kıymetli değildir..
4)hayat kısa ,hayatınızı yaşayın

siz hala seviyor olsanız bile bu adam sizi asla sevmiyor.
kim sevdiği insanı periyodik olarak döver Allah aşkına..?
Kendinizi beş yıl boyunca kandırmışsınız,çalışan bir kadınsınız çocuğunuz da yok galiba..
nedir sizi bu adamla birlikte tutan şey,dayak yeme alışkanlığı falan mı?
Üslubum sert veya ağır olabilir ama emin olun sizin yaşadıklarınızdan ağır değildir.

canım benim tek bi cümle söylemek geliyor içimden
sen seviyorsun da katlanıyorsun şiddete aşağılanmaya da eşin sevgisinden mi şiddet uyguluyor???
bu soruya cevabı bulunca çözümü kendin bulacaksın
Allah yardımcın olsun.

malesef tek taraflı sevgiyle olmuyor.çocuğunuzda yoksa ayrılın.bu adamdan:kızgın:

hem böle konu açıp
hem böle şikayet edip
hemde altına eşim beni çok sevor dienlere gıcık oluorum...
nerde ne şekilde nasıl sevıor eşin seni anlamıorumki ..
eşin senn çalıştığın aylığını sevıo
eşin senin başkaldırmamanı sevıo
eşin seni dövmeyi sevıo
..bide boşanmalımıyım dıe başlık atmışsınız..
neden boşanıosun sevıo bu adam sizi..
yazıkgerçekten böle duşunebiliosanız..
gerç tebrik etmek lazım o durumlara karşı böle duşunebilmeniz tam bi pollyana örneği..
ya bu adama haddini bildirim arkadaşım yada boşanın..
bunları kendiniz ve gururunuz iin yapın..

inanın yorumlarınızı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.adli merciilerden bahsetmişsiniz ben şiddetten dolayı eşime dava açmıştım ve 1,5 aylık maaşı kadar bi para cezası ödedi.3 yada 4 kez boşanma davası açtım.ama her seferinde davayı ya 3 ay ya 5 ay ileriye tarih verdiler.bu süreçtede eşim beni her seferinde ikna etmeyi kandırmayı başardı.ya bir daha kanarsam korkusuyla ayrılamıyorum.bilsem ki peşime düşmeyecek karşıma çıkıp yalvarıp yakarmayacak bugün ayrılıcam.severek ayrılırken onun bu yaptıklarına inanıyorum işte:(

şiddet aşağılama hakaret saygının s si kalmamış.
5 yıl dayanmanıza bile şaştım. yazık size.
şiddet oldumu benim için o evlilik bitmiştir.
ben anında son noktayı koyardım.
size devamlı şiddet uygulayan bu erkeği hala seviyorum diyorsanız size en kısa zamanda bir psikoloğa gitmenizi öneririm.
ve de en kısa zamanda boşanmak için başvuru yapmanızı da....

inanın yorumlarınızı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.adli merciilerden bahsetmişsiniz ben şiddetten dolayı eşime dava açmıştım ve 1,5 aylık maaşı kadar bi para cezası ödedi.3 yada 4 kez boşanma davası açtım.ama her seferinde davayı ya 3 ay ya 5 ay ileriye tarih verdiler.bu süreçtede eşim beni her seferinde ikna etmeyi kandırmayı başardı.ya bir daha kanarsam korkusuyla ayrılamıyorum.bilsem ki peşime düşmeyecek karşıma çıkıp yalvarıp yakarmayacak bugün ayrılıcam.severek ayrılırken onun bu yaptıklarına inanıyorum işte:(

peki neden geri dönerken tavrınızı koymuorsunuz..
bidaha annene her Allahın gunu gitmem..
onu evliliğimize karıştırmam ..
bana eğer bi tokat atarsan bir daha geri dönuşu olmaz gibi mesela..

seni sevdiğine inanmak isteyip,her olumsuzlukta,şiddette,hakarette,bir şans daha verip;
kişiliğinden,geleceğinden,hayatından çok şey kaybediyorsun...
gidip geri gelmeyecek şey bir insan hayatıdır...
sizden o kadar şey alıp götürmüş ki bu insan,şu anda açtığınız konudaki içerikte bile ne kadar duygusal bir çatışmada ve acabalarda kalmışsınız...
acaba dövsede seviyor mu?çok seviyor beni...
siz şiddeti hakedecek çok mu büyük birşey yaptınız...
şiddeti kendinize hak görmeyin...
yolun sonunda sağlıklı bir karar alın...

cok sabırlı bır ınsansınız
esınızın sıddetıne nasıl maruz kalıyorsunuz

bu dunyaya bır kere gelıyoruz hayat kısa kımse vacgecılmez degıl hem sıddet hem yalvar yakar affettırmek cabalarıı....

hem calısıyorsunuz hemde bu ezıyetı cekıyorsunuz uzuldum

Sizin durumunuz fiksasyon yani diğer adı ile saplantı haline dönüşmüş
Sevgi diye adlandırdığınız şey sadece saplantıdan ibaret
Yaşadıklarınız sevgi çizgisini çoktan aşmış..
Tüm duygularınızın içine öyle sinmiş ki ayıklayıp çıkartamıyorsunuz
Kendinize bunu yapmayın artık
Bu durumunuz sadece alışkanlıktan ibaret
Sevgi böyle birşey değil..
Belli ki hiç sevilmemişsiniz;yaşadığınızın sevgi oladuğunu sanıyorsunuz
Bunu ilk önce kendinize tekrarlayınız"ben onu sevmiyorum,bana böyle davranan bir insanı sevemem"
İrkilin ve kendinize gelin..mirmirmirmir

sevıyorum dövüyorum...... :/
eşınız yaptığı sadece bu.
aşkımdan ölsem bana el kaldıran bırıyle barışıp aynı yatağa gıremem ben.

sonuna kadar okumadim gerek yok madem fikir istemisin ayril hemen..siddet dedinya onu gördüm tamam bu zaten tek basina evliligi bitirmeye deger...ayrica birbirimizi seviyoruz demisin sen kendini öyle kandiriyosun bence..o seni sevmiyor..bende evliyim ve benim kocam sakadan bile vurmaya kiyamiyor...senin esininki nasi sevgi bölee

sideet ve hakaret temel saygiyi zedeleyen en buyuk unsur sanirim esini n yetisme tarzi bu bazi insanlar cok sevdikce cok yanlis yapip uzerler.ya bi psikolaga gidecek sanmiyorum ki kabaul etsin yada boyle kabul ediceksin ki hakaret ve siddet bi kadinin onurunu kiran en buyuk faktor ...sadece sevgi yetmiyor sevebilir amam bunu sana gostermedikten hissettirmedikten sonra bos.cocugunda yoksa noktala.

Back
X