• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böbreğini vermedi

Katılıyorum. Anne olmadan önce en çok kendimi düşünürdüm yer içer gezerdim kaygısızca. Ama annelik bambaşkaymış. Mesela yıllardır hiç yetişkin filmine gitmedim sinemada. Hep çocuk için çocuk filmlerindeyim. Haftasonu kendi isteğime göre değil onun isteğine göre plan yaptım. Evde özel bir yiyecek meyve vs varsa kendim yemeyip ona verdim. Geleceğini düşünmekten okulunu düşünmekten uykularım kaçıyor. Nasıl organımı vermem ona ihtiyacı olursa😞

Herkesin durumu farklı olabilir bir şey diyemem yine büyük konuşmayayım ama kendi adıma imkanım varken gencecik evladımı diyalize sokacağım da yaşayacak mı yaşamayacak mı diye seyirci kalacağım he. Her gün ölecek mi ölmeyecek mi diye düşünmektense veririm böbreğimi

Ayrıca senin kendi evladına bile yapamadığını madem bi başkası niye yapsın ona

Allah tüm hastalara acil şifa versin...

Son düzenleme:
Bana şaka falan yapıyor mirasta bana kaldı diye ölmeden toprağa koycak utanmasa
Ya ne diyorsunuz. Pislikkkkkkkk. Şimdi yanımda olsa onun saçını başını yolarım... O kdr sinirliyim... Burnumun direği sızladı. Pislikkkkkkkk vermiyorsan verme miras bna kaldı da ne dmk...
Cnm bnm sen bu karekter deki birinden bir şey bekleme. Yazıkki ailen. Seni üzmemek için Bn ne yapardım diye anlatmak istemiyorum. İnan Bn sana bile verirdim. Ölümümü.... Ha 10 yıl ha 5 yıl evlat olmadıktan sonra 1 gün bile istemem.

Benim çocuklarım çok değerli ama senin annen sana böbrek vermediğine göre sen hak etmeyen değersiz bir evlatsın demek istediniz yanlış anlamadım değil mi? Allah'ım inşallah yanlış anlamışımdır inşallah....
Konu sahibine istinaden yazmadım tabiki. Zaten baştada belirttim aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum diye . Çevremdeki insanları örnek vererek yazdım. Örnegin bir hastam hastanede gece geç saatte vefat ediyor sonra ailesine haber vermek için bilgilerine bakıyoruz ve orda çocuklarının gece geç saatte öldügü takdirde aranmamasına dair bilgiyi görüyoruz . Bir anne geceleri uykusuz kalıp bebeğine sabaha kadar bakarken evlat annesi gece ölürse uyandırılmasını istiyor. Buna benzer çok örnek var . Bir örnek daha vereceğim. Bir hastam vardı annesi uyusturucu parasını vermediği için ve tedaviye zorladığı icin intihar etmeye çalışıyor ve böbrekleri iflas ediyor ve annesinin böbreğini alıyor . Uzun ve zorlu bir tedaviden sonra böbrek tam uyum sağlamadan kız uyusturucu kullanıyor ve yeni böbreğinden oluyor... tek bir kişiyi örnek alarak polemik yaratmanızı anlamıyorum . Konu sahibinin de belirttiği gibi İyi anne kötü anne olduğu gibi iyi evlat , duyarsız evlat bencil ve hayırsız evlatta var. Ayrıca bugün anneler günü bu konuda baya manidar oldu . Annelerimizin kıymetini bilelim . İnanıyorum ki hiç bir anne kötü değildir ..

Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
Şakamısın. Anne abla candır. Bn çocuğum o durumdayken böbreğimi vermiyorsam anne değilim. Ablada değilim. Siz onların bu davranışını öyle gzl kamufle etmişsiniz ve üzgün durumda olan hastanın dediklerini yargılıyorsunz.yok yıllarca para saymışsın gibi gibi.... Aile nedir biliyormusun. Bir kişinin bile yok olmaması için her şeyi yapandır. Bir böbrekler insan yaşar. Ve çevremde bir çok örneğinde var. Ya deliricem bnm evladım ölecrk ve dermanı bnde ve Bn onun cenazesini görğcem. O zamanda ölmiycem mi. Bu ne saçmalık.

Kizin parasını sömürmüşler yıllarca,belki almasalardi kiz biriktirdiği parayı su an icun kullanacaktı. Bireysellik sadece anne baba için mi var ? Çocuklar kendi kazandığı parayı kendi harcama hakkına sahip degil mi ?
Sizce böyle bişey doğru olabilir mi ? Eğer gerçekten böyle bişey varsa zaten samimiyetsiz bir durum var ortada . Siz kendi çocuğunuzu kullanmak istermisiniz? Hemde böbrek hastası çocuğunuzu ? Ortada yanlış olan bişeyler var . Hiç bir vicdan bunu yaptırmaz ... ben açıkçası konuyu pek inandırıcı bulmadım . Eğer gerçekse ki umarım gerçek değildir , ortada anne evlat ilişkisine dair hiç bir şey yok , annenin böbreğini vermemesi de tuhaf degil bu durumda ...

Herkes ben verirdim demis ama benden baska kimse ben kimseden yasarken organ almazdim dememis 😆 demek ki herkesin canı cok kiymetli, öyle basina gelmeden ben veririm böbreğimi, canımı bile veririm demek kolay. Basiniza gelince cok farkli bakabilirsiniz, bu da onun ispati gibi esasen.
Bi de eş meselesi var, hadi bakalim, simdi yine soyleyeyim kardeslerimin ya da kizimin bana bobreklerini vermelerini istemezdim, o riski goze alamazdim, benim yuzumden onlarin tirnagina zarar gelmesini istemezdim.
Ama benzer bir durumda eşimin bana organ vermesini kabul ederim. Yasamak icin onun kendini riske atmasina izin veririm yani.... o yuzden kimseye ay nasil yapmaz nasil vermez diyemiyorum.

@Minaredenatbeni kosucukaplumbaga kosucukaplumbaga
İlk defa söylüyorum şu forumda birilerine lütfen artık yazmayın burası sizin bencilliği izi haklı çıkarma yeri değil
Belgesellerde seyrederiz ya anne ceylan aslan saldırdığı da kendini öne atar öleceğini bile bile yavrusunu kurtarmak pahasına
Biz konu sahibinin annesine ölüme atlasın yavrusu için demiyoruz bile
Konu sahibine destek verebileceksek verelim yoksa yarasına tuz basmayalım
Polimiğe girip uzatmayalım artık
Hanımefendi siz neden bu kadar celalleniyorsunuz? Tamam ben susayım, siz konu sahibini annesine ve ablasına karşı doldurun.

Neden farklı görüşlere saygınız yok? Benim görüş belirtmemi neden engellemeye çalışıyorsunuz? Kaldı ki ben içimden oldukça da iyi niyetle yardımcı olmak için, annesine ve ablasına bu konudan dolayı kin beslemesin diye tavsiyelerde bulunuyorum.

Siz yazmayın dedikçe de yazacağım, kimseye ne hakaretim ne de saygısızlığım var, siz de beni engelleyecek kişi değilsiniz, sınırlarımızı bilelim lütfen.

Hayır yanlış anlamissiniz
Simdi her sağlıklı insanda bir karaciğer, iki böbrek vardır
Eğer bir insan karaciğer nakline ihtiyaç duyuyorsa, kan ve doku uyumu olan başka birinin karacigerinden bir parca alinip hasta kisiye nakledilir, zamanla karaciger kendini yenileyerek vücutta islevini devam ettirir.
Fakat böbrek iki tane oldugu icin, böbrek nakline ihtiyaç duyana iki bobrekten biri nakledilir, bobrekten parça alinmaz böbreğin kendisi nakledilir. Verici de alici da birer bobrekle hayatini idame ettirmeye devam eder. Nakil olan kişi de o organ vücutta yer edinsin diye bagisiklik baskilayici ilaçlar kullanir.
Tamam iste dogru anlamisim karaciger tek oldugu icin parca nakli oluyor.. ama bobrek gibi cift olunca tekinu vwrmek sorun olmayacagi icin parca degil de organin birinin tamami nakledilebiliyor

Sizce böyle bişey doğru olabilir mi ? Eğer gerçekten böyle bişey varsa zaten samimiyetsiz bir durum var ortada . Siz kendi çocuğunuzu kullanmak istermisiniz? Hemde böbrek hastası çocuğunuzu ? Ortada yanlış olan bişeyler var . Hiç bir vicdan bunu yaptırmaz ... ben açıkçası konuyu pek inandırıcı bulmadım . Eğer gerçekse ki umarım gerçek değildir , ortada anne evlat ilişkisine dair hiç bir şey yok , annenin böbreğini vermemesi de tuhaf degil bu durumda ...

Ben de daha önce yazdım benim kafamda da oturmayan çok şey oldu.

Tamam iste dogru anlamisim karaciger tek oldugu icin parca nakli oluyor.. ama bobrek gibi cift olunca tekinu vwrmek sorun olmayacagi icin parca degil de organin birinin tamami nakledilebiliyor

Diyalogunuzun başını takip edemedim nasıl geldiniz bilmiyorum ama Böbrekte parça vermek zaten söz konusu değil. İşlevini yapamaz o durumda. Birini bütün olarak vermek zorunda.
Karaciğer kendini yenileyebilen bir organ.

Belki farkli kelimeler kullandığımız icin yanlış anladiginizi düşünmüş olabilirim ama tekrar yazdigimi okuyun lutfen çünkü böbrek sadece çift oldugu icin degil, parçalı nakli mümkün olmadığı için iki bobrekten biri nakledilebiliyor. Yani karaciğer zaten herkeste bir tane. Bunu kafanizda belli kaliplara oturtmaya çalıştığınız icin de kullandığınız ifadeler de yanlış oluyor. Belki ayni seyi söylüyoruz ama dedigim gibi kafanizda oturtma çabanizdan yanlis anlasilabiliyor.

Konunun tamamını okumadığımı belirteyim öncelikle. Sadece anne ve kardeşinizin böbreğini vermek istemediği, kardeşinizin miras bana kaldı şakaları yapacak kadar karaktersiz biri, annenizin ise -eğer bahane üretmediğini ve söylediklerinde samimi olduğunu varsayarsak- şu veya bu olay olur çevremdekilere bakamam korkusu ile başına şu veya bu olay dediklerinden biri gelmiş olan öz kızına böbreğini vermeyecek kadar kızını son sıralara koyduğunu düşünüyorum. Burada durumunuzu da göz önünde bulundurarak size güzellemeler yapıp moral vermeyi de tercih edebilirdim ama olayı dışarıdan biri olarak gördüğüm şekliyle size aktarmamın daha doğru olacağını düşünüyorum. Kardeşinizin yardımcı olup olmama konusuna hiç değinmeme bile gerek yok çünkü bununla dalga geçmesi her şeyi gölgede bırakıyor zaten. O yüzden sağlığınızı geri kazandığınızda kardeşinizin bu hareketini her zaman bir tokat gibi hatırlayın. Anneniz için ise birinin, kardeşiniz ve babanızın hizmetine koşamayacak olma ihtimali dahi sizin sağlık probleminizden daha önemli. Onlara kim bakacak vs. hangi durumda kim bakacak mesela böbrek nakline ihtiyaçları olduğunda mı kim bakacak? Bundan daha fazla ne zaman birine ihtiyaç olabilir ki? Umarım anneniz sadece canı kıymetli olan, bu konuda kimseye taviz vermeyecek olan biridir. Bu konuda cidden umarım hayat kimseyi sınamaz kimin ne karar vereceği gerçekten belli olmaz. Yalnız eğer başka bir aile bireyinin ihtiyacı olduğunda o böbreği verecek ise ve şu an size vermeyi tercih etmediyse yazıklar olsun gerçekten.

Sizi üzecek bir yorum yaptıysam özür dilerim. Sizin yaşadığınız ortamı, aile bağlarınızı vs. hiçbir şeyi sizin kadar iyi bilemem, doğru yorum yapabilmem mümkün değil. Benim amacım size farklı bir bakış açısı sunmaktı. Ben hayatınız hakkındaki sınırlı bilgim ve olayın içerisinde olmayışımın rahatlığıyla sağlığıma kavuşup, ailemi hayatımdan silerdim yorumunu yapabilirim size. En doğru kararı siz verebilir ve en doğru yorumu siz yapabilirsiniz.

Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Allah şifalar versin ..! Söylenecek çok şey var ama olmuyo bazen , o bazenlerden biri yani bu hayat bazılarına diyoki sana kendinden fayda Allah dan şifa var bunu en iyi bilenlerdenim canım en kısa sürede şifa bulman dileğimle ..!

Merhaba kızlar ,

Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
Öncelikle acil sifalar dilerim demek ki ben cook yüce gönüllü insamısım, hic düsünmeden tamam demistim, sonrasında o dönem kan tahlilleri de birsürpiz cıkmıstı ve almadılar! Rabbim size güc versin de iyilesin iyilestikten sonra da o evden hemen ayrılın

Belki farkli kelimeler kullandığımız icin yanlış anladiginizi düşünmüş olabilirim ama tekrar yazdigimi okuyun lutfen çünkü böbrek sadece çift oldugu icin degil, parçalı nakli mümkün olmadığı için iki bobrekten biri nakledilebiliyor. Yani karaciğer zaten herkeste bir tane. Bunu kafanizda belli kaliplara oturtmaya çalıştığınız icin de kullandığınız ifadeler de yanlış oluyor. Belki ayni seyi söylüyoruz ama dedigim gibi kafanizda oturtma çabanizdan yanlis anlasilabiliyor.
Yok canim farkli sebepler de olabilir tabi sonucta doktor degilim bilemem.. ben sebeplerden birini soyledim ama tabii tekini veemek için iki tqne olmasi tek sebep degildir tabi ama mesela karaciger gibi tek olsa butun organin nakli soz konusu olamaz di.. tabi ki dedigim organlarin adedi tek sebep degildir tabi parca mi yoksa organ8n tamaminin mi nakil olacagi konuusunda..

Diyalogunuzun başını takip edemedim nasıl geldiniz bilmiyorum ama Böbrekte parça vermek zaten söz konusu değil. İşlevini yapamaz o durumda. Birini bütün olarak vermek zorunda.
Karaciğer kendini yenileyebilen bir organ.
Ben bilmedigim icin sordum sadece hani karaciger gibi bobrekte neden parca seklinde degil, bunun sebebi organlardan birinin tek digerinin cift oldugundan mi diye.. netice de tek sebep bu degilmis

Bazı yorumlarda gördüm de işte anne vermek zorunda değil sonuçta ameliyatta bir risk diye o zaman kimse doğumda yapmasın özellikle sezeryan. Sonuçta oda bir ameliyat ben doğurmayacağım bu bi ameliyat diyor mu insanlar yeri geliyo art arda defalarca doğum yapıyor o yüzden ameliyat sonuçta kısmı hiç mantıklı gelmiyor. Benimde evladım var büyük konuşmayayım ama evladimin başına böyle bisey gelse değil bobregimi canımı veririm evladıma birşey olsa napim ben o böbreği ...

Back
X