- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.036
- 348
- 39
- Konu Sahibi benbakarimyarina
Ben babama bağış yapamadım dedim yapmayı tercih etmedim demedim.sebebi de çok özel olduğu için paylaşmadım.ki bu benim tercihimde olabilirdi.bu güne kadar hiç ben bunu yaptım oda yapsın gibi bir beklentim olmadı hayatta.böyle olanlara da karşı durdum.siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız.ben annenin yerinde olsam verirdim onunda vermesi lazım diyenlere de bu yüzden tepki gösterdim.bu çok çok özel bir durum herkesin kendi iradesiyle karar vereceği bir durum.verene de saygı duyarım vermeyene de.konu sahibindende annesine aynı saygıyı göstermesini istedim,veren olursa alma diyalize gir sıranı bekle mi dedim.benim tercihim bu yönde olurdu sebebide bu dedim. Nakilli insanlar neyin ne olduğunu bizzat yaşayarak biliyorlar zaten,gönüllü donörler herşeyi göze alarak seve seve o sürece giriyorlar,benim onların hassasiyetine dokunmak onları incitmek gibi bir durumum asla olamaz,hergün onlardan biriyle yaşıyorum ben.kaldı ki donörlerin çektikleri olumsuzluklar alıcılarınkinin yanında sönük kalıyor.ben benim sebebimle olabilecek şeyleri göze alamazdım benim tercihim bu.herkesin doğrusu kendine her koyun kendi bacağından asılır.Kişiselleştirmedim diyorsunuz ama gayet de sırf siz zamanında babanıza bağış yapmayı tercih etmediniz diye konu sahibinden de 'diyaliz olayım, nakil bekleyeyim' gibi bir tavır içine girmesini istiyorsunuz. En azından bir teklif gelseydi belki sizin dediğiniz gibi düşünecekti konu sahibi.
Ayrıca 'annemin canının bir parçasını alacağıma, o acıları çekmesine sebep olacağıma vs.' gibi cümleler kurarak buradaki nakilli insanların hassasiyetine de dokunuyorsunuz.
Alıntılayamadım şimdi ama bir üye de 'benim çocuğum değer' yazmış. Konu sahibinin değmediğini, hak etmeyen evlat olduğunu nereden biliyorsunuz? Burada annem yaşımda kadınlar var ama bazen kurulan cümleler beni dehşete düşürüyor.
Üzüntüsünü paylaşmak isteyen hasta bir insana yazılanlara çok üzüldüm gerçekten. Biraz düşünerek karşı taraf ne hisseder acaba diyerek yazsanız keşke yorumlarınızı. O çok değerli evlatlarınız size benzemez umarım.
Ayrıca İnşaallah evladım benim kadar merhametli ve adaletli olur.
Daha fazla konuşmayalım olur mu,ben konudan gideyim sizde konu sahibiyle ilgilenin.hoşçakalın