Bu isin yerinde Antalyada isin ehline olduk ama ne psikolojik destek ne bir sey.Abim.oncesinde de sonrasinda da bocaladi hala bocaliyor.Bir gun once 1 damla idrar yapamayan adam ertesi gun.litrelerce yapmaya basliyor.Bunun icin aglanir mi ? Abim agladi.Yani tekrar diyorum tedavisi var,oldurmuyor diyenler icin.Gepegenc yasta diyalize girmek devamli "aa ne de olsa oldurmuyor,tedavim var'a" indirgenecek bir durum degil.Yasamayan bilemez ailecek neler cektigimizi.
O bir damla idrar olayını ilk yogun bakımda sonra da nakil sonrasi yasamistim ki yaşım cok küçüktü
Surec zor ve konu cok hassas
Beni psikolojik destek veriliyor mu diye yazmistim onun icin alintilamissiniz sanırım
Abinize de size de annenize de acil sifalar diliyorum
Bir de su var zaten şayet konu sahibinin yaşı profilinde yazdigiysa 22 yasinda omrunun basinda bir kizin makinaya bagli bir omur gecirmesiyle yasini almis,evlat sahibi olmus ve belli bir yasa gelmis bir insanla kiyas getirmek dogru degil.
Benim annem henuz girmedi ama 1-2 ay icinde baslayacak diyalize.Abimin diyaliz surecinde soyledigi tek sey vardi.Oglum cok genc,keske ben girseydim o girmeseydi.Yani su yazan arkadasin babasiyla kiyaslamasi bile dogru degil.23 yasinda genc bir kizin haftanin 3 gunu 4 saatini makinaya bagli , o gunlerde diyaliz oncesi ve diyaliz sonrasini saymiyorum gecirmesini 50 li 60 li yaslarinda biriyle kiyaslamak bile dogru degil.
Bence kpnu daha uzamasin.Cok hassas bir konu cunku.
Simdi bir hekim değilim burasi da bir forum ama ben daha yaşım 12 iken kronik böbrek yetmezliği için tedavi yöntemlerinin ne olduğunu biliyordum, sunum bile yapabilirim
Şu var ki nakil, hastanın hayatını en "normal" sekilde idame ettirebilmesi icin uygulanan bir tedavi yöntemidir
Fakat bu yapılamadığı zaman da diyaliz de her ne kadar zorluklari olsa da bir tedavi yontemidir ve ben diyalizin her iki turunu de yasadim
Biri bir çoğumuzun bildiği hemodiyaliz ki kan yoluyla yapılır. Artik evden diyaliz secenekleri de varmış
Bir digeri periton yani karın diyalizi ki ben bunun da tedavisini gordum ve periton sayesinde okuluma devam edebildim nakil olana kadar.
Kolay değil, insanin hayati kisitlaniyor, dikkatli olmak, her an kendini izole.etmek ve korumak zorundasın ama eger maksat hayatta kalmaksa, alternatifler değerlendirilir.
Konu sahibesinin kırgınlığı gayet anlasilabilir bir durum ama şu an annesi ve ablası böbrek vermek istemiyor eee biz buradan ne yapabiliriz? Maalesef elimizden bir sey gelmez amacimiz ona moral olmak
O yuzden diyaliz de bir tedavi yontemiyse buna yonelmeli, elinden geldiğince moralini yuksek tutmaya gayret etmeli. Insallah sizin icin de (aileniz icin yani) konu sahibi kardesimiz icin de dilegim bir an önce sagligina kavuşabilmek icin siranin gelip nakil olmasi.
İnsanlara yanlış bilgi vermeyin. Burda pek çok insan belki öldükten sonra organlarını bağışlayacak. Organı bulmak sıkıntılı, ameliyat değil.
“Her ameliyatın kendine göre riski olduğu gibi böbrek nakli ameliyatının da riski vardır. Fakat gelişen yeni teknikler sayesinde ameliyat sırasında ölüm oranı %1'in altına inmiştir. Bu ameliyatta ölüm riski 3.000'de 1 'dir. %5 yara yeri enfeksiyonu ve %4 idrar yolu enfeksiyonu riski vardır.” Kaynak: Başkent Üniversitesi Hastanesi
O üyenin babası karaciğer nakli bekliyormuş ve babasina 1 hafta ömrü var demişler ki zaten karaciğer iflas ettiginde ortalama 1 hafta on gun deniyor diye biliyorum ben de
Annesinin de masada kalma ihtimali vardi demek ki o oranlari verdi
Her hastalık ve ameliyat kendine özgüdür
Aslinda böbrek hastasi bile olsak, her birimiz farkliyiz o yüzden genel istatistiklerle hareket etmek her koşulda geçerli olmayabilir yine de kendi adima bilgilendirme icin teşekkür ederim, yorumlarını begendigim bir uyesiniz