böbreğini vermedi

Merhaba kızlar ,

Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
Canim benim cok geçmiş olsun. Vermek istememelerinin sebebi neymis?

Bu konu sizin konunuz değil lütfen polemik yapmayalım artık karşılıklı üyelerle. Konu sahibine destek olalım moral verelim çare arayalım. Konu sizin babanızın nakli değil çünkü. Size de çok geçmiş olsun bu arada
Gercekten ya dertli insanların o aciyla yazdiklarinin içinden cimbizla bir lafı cekmekte ne oluyor. Haliyle annen kardeşin vermezse cok kirilirsin ama iyi bir kardeştin iyi bir evlattin ona ragmen vermezlerse daha cok kırılır insan. Durum bu. Para verdim bobregini ver değil yani.

Yıllarca nakil sırası bekledik doktorların biçtiği ömre gün saydık bir sene boyunca komada olan aile üyemize canımıza mezar yeri hazırladık,ne diyalizle hayatta kalma şansımız vardı ne de diyalizlede olsa yaşayacak yıllarımız.
Verin parayı alın ciğerimizi diyen de oldu verin parayı biz size buluruz diyen de oldu,aldır bi ev bi araba hesabına da para yatırttır ver ciğerini diyende oldu,tüüüü sen nasıl evlatsın babandan ciğerini esirgiyorsun senin gibi evlat olmaz olsun yıllarca besledi büyüttü okuttu evlendirdi bir et parçasını esirgiyorsun diyen de oldu,köpekler senden daha vicdanlıdır diyen de oldu.
Anlıyor musunuz şimdi para konusunda vermek zorunda dediği için neden bencil düşünüyorsun dediğimi.
Babam tam manasıyla ölüm döşeğindeyken evladımdan canımın parçasından alacağıma öleyim Yarabbi diye dua etti hep.
Allah etmesin ben konu sahibinin yerinde olsam tıpkı babam gibi annemden canımın parçasından alacağıma onu o riske atacağıma o acıları çekmesine sebep olacağıma diyalizi ve nakil sırasını beklemeyi tercih ederdim.
Hiçkimse ne bir evlat ne ana baba bir organını vermek zorunda değil.benim adaletime göre olsaydı veren cennetlikti ama vermeyen yada veremeyen vicdansız değil.ben veremedim diye vermeyen anneyi kayırmıyorum.benim de babama annem verdi ciğerini.ben kalbimin iki yarısını da soktum o soğuk ameliyat odasına.birinin sağ çıkma ihtimali %50 diğerinin %10 du.en sevdiklerimin canıyla da sınandım kendi canımlada en ağır şekilde sınandım. Beni vicdansız gibi yargılamaya hiç birinizin hakkı yok.ağır hasta da oldum ağır hastamda oldu.beni sevmeyin gidin hayvanları sevin ne mutlu size bende severim hayvanları.
Emin olun hiçbiriniz konu sahibini ve annesini benim kadar iyi anlayamaz.ikisinin durumuna da çok çok üzüldüm.defalarca söyledim istediği her yardıma da hazırım.
Takmışsınız öfkeli öfkeli son kez söylüyorum para konusu dışında hiçbir öfkem yok.tanımadığım hasta birine neden öfke kusayım ruh hastasımıyım ben.
Konu benim üstüme yıkıldı kaldı.lütfen benim için daha fazla yazmayın konu sahibiyle ilgilenin.
Konu sahibi sana da gerçekten son olarak diyeceğim diyalizden korkma o senin şuan en büyük şansın.biran önce hayırlısıyla sağlığına kavuşman için dua edeceğim
Karaciğerden parça vererek donör olarak ölüm riski yüzde elli mi? Bunu doktorların olduğu whatsap grubuma gönderdim güldüler yahuuu. Lütfen bilimi doktorlara bırakın. Zaten az organ bağışı yapmayın artık yeter

Karaciğerden parça vererek donör olarak ölüm riski yüzde elli mi? Bunu doktorların olduğu whatsap grubuma gönderdim güldüler yahuuu. Lütfen bilimi doktorlara bırakın. Zaten az organ bağışı yapmayın artık yeter
Evet ceycey. Yazdıklarına ben de ikna olmadım.
O üyenin babası karaciğer nakli bekliyormuş ve babasina 1 hafta ömrü var demişler ki zaten karaciğer iflas ettiginde ortalama 1 hafta on gun deniyor diye biliyorum ben de
Annesinin de masada kalma ihtimali vardi demek ki o oranlari verdi
Her hastalık ve ameliyat kendine özgüdür
Aslinda böbrek hastasi bile olsak, her birimiz farkliyiz o yüzden genel istatistiklerle hareket etmek her koşulda geçerli olmayabilir yine de kendi adima bilgilendirme icin teşekkür ederim, yorumlarını begendigim bir uyesiniz
Hikayesini bilmiyordum lily86 lily86 teşekkür ederim. Bir faydam oluyorsa ne mutlu. 🌹
Senin donörün kimdi?
Biz babam nakil oldu, rahatladı diye düşünürken babamın psikolojisi çok bozuldu. Hiç bir zaman niye böyle oldu anlamadık. Belki ameliyattan sonra ölüm korkusu sardı. Bilmiyorum.

Hikayesini bilmiyordum lily86 lily86 teşekkür ederim. Bir faydam oluyorsa ne mutlu. 🌹
Senin donörün kimdi?
Biz babam nakil oldu, rahatladı diye düşünürken babamın psikolojisi çok bozuldu. Hiç bir zaman niye böyle oldu anlamadık. Belki ameliyattan sonra ölüm korkusu sardı. Bilmiyorum.
Büyük operasyonların başında da operasyondan sonra da psikoloji bozuluyor bu çok normal. Ben çok terapi aldım. Herkese herşeye kızgındım neden ben niye kötü insanlar değil bile diyordum. Ameliyattan kalan arızalarda psikoloji bozuyor ama terapiyle hepsi geçiyor kafada yerliyerine oturuyor tüm sorular. Aile desteği ve psilolojik destek şart o yüzden

Senin donörün kimdi?
Annem :)
Babanız hiç psikolojik destek aldi mi?
Şimdi nakil.olanlara egitim veriliyor, psikolojik olarak da destek oluyorlar
Korkulari neler? Ya kaybedersem korkusu yasayan çok benim gözlemim
Çok kisinin bana "böbrek ne kadar dayanir" diye sorduğunu bilirim ki ne nakil.olurken ne simdi bu soru hic aklima gelmemisti :)
Babanizi nakilli ve psikolojisi daha iyi olan biriyle konuşturarak belki kaygilarini azaltma yoluna gidebilirsiniz aklima.ilk bu geldi

Ben o kisinin ailesine has bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü nakil durumunda bile her hasta farklıdır

Bir çoğunun reşit olduktan sonra bile maddi ve manevi yükümlülüğü varmış gibi düşünmesinden bahsediyorum. Ayrıca kimse kimseye organını bağışlamak zorunda degil siz her nekadar bunun aksini düşünseniz bile.
Kizin parasını sömürmüşler yıllarca,belki almasalardi kiz biriktirdiği parayı su an icun kullanacaktı. Bireysellik sadece anne baba için mi var ? Çocuklar kendi kazandığı parayı kendi harcama hakkına sahip degil mi ?

Bende asla vermezdim. Evet annemi, kardeşimi seviyorum ama KENDİMİ DAHA ÇOK...
Bakis aciniza saygı duyuyorum elbette verip vermemek sizin tercihinizdir.
Sadece aklima takılan bir seyi sormak isterim, "kendimi daha cok" derken ne demek istediniz? Yani böbrek verseniz size ne olacağını düşündünüz? Merak ettigim icin soruyorum yoksa karariniza saygim var sizin düşünceniz

Bakis aciniza saygı duyuyorum elbette verip vermemek sizin tercihinizdir.
Sadece aklima takılan bir seyi sormak isterim, "kendimi daha cok" derken ne demek istediniz? Yani böbrek verseniz size ne olacağını düşündünüz? Merak ettigim icin soruyorum yoksa karariniza saygim var sizin düşünceniz
Kendi sağlığım daha önemli yani demek istedim. :) verirsem tabi ki eski sağlığımda olmayacağım

Ben o kisinin ailesine has bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü nakil durumunda bile her hasta farklıdır
Evet ama genelleştiriyor yanlış bilgi veriyor insanlara. Karaciğer kendini yenileyen bir organdır. Naklinde ki risk böbrek naklinden çok çok az

Cocugunuza da mi vermezdiniz? Klise biliyorum ama anne olmadan o his nasil insan tam idrak edemiyor. Yani cocugu olmadan tam bilemiyor insan.
Çocuğum yok. Annelik duygusunu bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum.

Annem :)
Babanız hiç psikolojik destek aldi mi?
Şimdi nakil.olanlara egitim veriliyor, psikolojik olarak da destek oluyorlar
Korkulari neler? Ya kaybedersem korkusu yasayan çok benim gözlemim
Çok kisinin bana "böbrek ne kadar dayanir" diye sorduğunu bilirim ki ne nakil.olurken ne simdi bu soru hic aklima gelmemisti :)
Babanizi nakilli ve psikolojisi daha iyi olan biriyle konuşturarak belki kaygilarini azaltma yoluna gidebilirsiniz aklima.ilk bu geldi
Babam nakilden 5 sene sonra vefat etti lily86 lily86 psikolojik destek almadı. Bizi dinleyen bir mizacı yoktu. Kendini alkole verdi. Kalp yetmezliğinden kaybettik. Kafamızda bir sürü soru işaretiyle terk etti bizi.
Sana da büyük geçmiş olsun. Anneciğinden de Allah razı olsun 🙏🏻🤲🏻

Kendi sağlığım daha önemli yani demek istedim. :) verirsem tabi ki eski sağlığımda olmayacağım
Elbette önce can sonra canan ve insan kendi beden ve ruh sağlığıni korumakla yükümlüdür.
Böbrek verirseniz eski sağlığımda olmayacağım düşünceniz doğru değil annem bana böbrek verdiğinde geride 2 cocugu vardi benden sonra, ayrıca yasi 35 bile değildi ve dolasim bozuklugu da vardı (varisleri var). Şu an 55 yaşında gayet saglikli hayatini idame ettiriyor valla benden genç ve sağlıklı diyebilirim masallah :)
Yine söylüyorum sizin düşüncenizdir saygi duyarım sadece merak ettim.sordum. iyi günler...

Bu güzel günlerde bol bol dua edeceğim size .
İnsan böyle zamanlarda üzülmekte , kırılmakta ve beklenti içine gitmekte haklı . Çünkü iyi zamanımda yedi kat yabancılar bile yanımda oluyor .iyi ve Kötü zamanımda ailem yanımda olur diye düşünüyoruz . Anneler çocukları için canını feda eder vs gibi cümleleri sürekli duyuyoruz . Kalbini , gözünü bağışlayan anne hikayeleri de var . Sürekli anneler şöyle , anneler böyle diye bir sürü hikaye okuduk . Ancak her annenin anne olamadığını bize kimse anlatmadı .
Ben anne olunca anladım iki evladın da sevilebileceğini , öperken bile adaletli davranmanın gerektiğini .
Ben de annemden hiçbir şey görmedim . Ben de annemin sevgisinin kırıntısı için bir sürü hediyeler aldım . Belki bana da gülerek bakar diye ama yok olmadı .
Tek değilsin . İnşallah bir an önce dr’un seni organ bağışı listesine ekler . İnşallah çabucak bulunur ve iyileşirsin .
Sana tavsiyem moralini yüksek tutmaya çalış. Bol bol dua edelim inşallah sana . İyileşince de yanında kimlerin olması gerektiğine karar verirsin .
Herkes er geç pişman olur , elinde Fırat varken yapmadığı iyiliğe .

Back
X