böcek :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.540
248
selam hanımlar evde bir tür böcek çıkmaya başladı. adını bilmiyorum arattım bulamadım antenli kahverengi köşeli bir böcek.

koridorda ve odaların hep kapı ağızlarında denk geliyordum. neyse sonunda kaynağını bulduk küçük tuvalet gideri gider kapaklı ama yine de geliyor tekrar değiştirilecek, olmadı klozet taktıracağız. o kısmı tamam ama annem ilaçlattırmayı asla kabul etmiyor. zehirleniriz ilaç zararlı diye fobisi var. tamam zararlı elbet ama böcek de zararlı yani resmen lağım böceği evde dolanıyor.

e bende de böcek fobisi var. kendim böcek ilacıyla duvar kenarlarına vs sıktım ama ne kadar etkili olur bilmiyorum. başka ne yapabilirim sizce? bu evden de yakında taşınmayı düşündüğümüzden eski büfeler vs çok fazla eşya var ve temizlik zor. annem de ay o lazım olur bu lazım olur diyip atmamaya çalışan biri dolayısıyla her yer eşya. e daha 6 ay kadar buradayız ama ben böcek çıkınca odamı kırklıyorum resmen ama tüm eve gücüm yetmez eşya ve dağınıklıktan dolayı napıcağımı şaşırdım bana bi akıl lütfen.

Temizlik firmasıyla anlaşıp önce evi de odanız gibi temizletip sonra ara ara her yeri sirkeli suyla silin.

Giderlere de bolca çamaşır suyu dökebilirsiniz. Böylelikle kurtulursunuz umarım.

Hamam böceği muhtemelen.
Raid tablet kullanın, daha etkili olabilir belki.
Bi de sadece sizin evinizi ilaçlatmanız ile kesilmez, komşudan bi yerden geliyorsa kökünün kurutulması lazım.

belki farklı bir türüdür. burda her türü var o böceklerin bi parmak boyutlu uçanlarını gördüğümden. neyse çok aratamadım zaten içim kaldırmıyor resimleri çünkü.

giderden geldiğine emin olduk tam çıkarken görmüş gidere ilaç sıkınca orayı ananem kullanıyor ölü küçük böcekleri görmüş. her baharda apartman ilaçlanıyor ama daha var tabi.

Tarım ilaçlarının staıldığı yerlerde böcek ilaçları var çok etkili. Onlardan al annen evde yokken ilaçla bi güzel. İki saat kalsa yeter biraz da havalandırdın mı olur biter.

raid ev için ucu ince uçlu ilaçlarından aldım o olur mu?

bir de nasıl ilaçlamalıyım odaları? duvar kenarlarına sıksam yeter mi yoksa böyle yeri de ilaçlamalı mı? herkes çıktığında yapabilirim sanırım bi gün çaktırmadan ama mesela pencere kapamalı mıyım ilaçlayıp. yoksa ilacı basıp sonra pencereleri açıp dışarı çıksam olur mu? e ben de zehirlenmeyeyim demi :)

Zirai ilac satan yerlerde kokusuz böcek ilacları var . Bir de elektrikli aletler var ses dalgaları ile böcükleri uzaklastırıyorlar, arastırmakta fayda var .

Temizlik firmasıyla anlaşıp önce evi de odanız gibi temizletip sonra ara ara her yeri sirkeli suyla silin.

Giderlere de bolca çamaşır suyu dökebilirsiniz. Böylelikle kurtulursunuz umarım.

ya yok işte annem onu da kabul etmiyor ev karışık diye bu eve temizlikçi gelmez diyor bilmiyorum. işte eski kafa biraz at diyorum atmıyor. yazlık alma ihtimalimiz var sanırım orada kullanılır diye falan evde parkeden tutun dolaba herşey var yaaa. bana da sıkıntı basıyor ama idare ediyorum. gidere sık su döküyoruz zaten ilaçlı çamaşır sulu vs. yazarken bile kaşınıyorum ne lanet şey

belki biraz ikna ederim bazı eşyaları elden çıkarması için. ya da 6 ay dişimi sıkcam ama bilemiyorum benim için imkansız.

Böcek ilaçları insanı zehirlemez ama kimyasal sonuçta solumasan iyi olur.

Hiç bir şey bulamazsan raid de olur. Ama çiftçilerinya da ilaçlamacıların kullandıklarından Bahsediyorum ben. Suyla seyreltip spreyli şişeyle sıkıyorsun.

Duvar kenarları, eşya araları (koltuk arkası yatak altı vb.) lavabo tuvalet giderleri bir de pimapenlerin kenarlarına sıkarsan yeter. Görünen yerlere sıkmana gerek yok. Pencereli açma iki saat en az kapalı kalsın. Sonra havalandırırsın. Sıkarken de maske tak ağzına burnuna girmesin.

Çamaşır sulu temizlik küpleri var ya onlardan atsanız içeri işe yarar mı acaba?

Peki benim konuyu okuyunca başlayan kaşıntım nasıl gidecek, kolaylıklar size

Ben de "Bu mu?" diye fotoğraf ekleyecektim, vazgeçtim belki fobisi olan vardır tetiklemeyeyim diye.
Antalya'da yaşıyoruz ve bu böcekler nemli bölgeleri sevdikleri için buralarda bol bulunuyor maalesef. Apartman olarak ilaçlama yapılırsa kesin çözüm olur elbette, çünkü sizin eve dışarıdan sürekli bir giriş mevcut, bu da demektir ki yuvaları, üredikleri esas yerleri başka bir yerde. Yönetici ile konuşsanız ve ilaçlama tarihini öne çekebilirler mi sorsanız? Bu tarihe kadar da lokal önlemler almaktan başka çareniz yok gibi; tabletler, sık temizlik, gider kapakları vb.

işte onlar da aşırı zehirli olmasın diye korktum ben de beceremem falan şu raidler en azından benim gibi acemiler için. kapıcıya sorsam aslında ilaçlamayı o yapıyor ama. ben bi önden ilaçlayayım sonra belki bu dönemde az toparlarım evi kapıcının ilaçlamasına ikna ederim annemi (ona da izin vermiyor haspam )

maske eldiven takıyorum tabi.

ya böcek ilaçları organofosfat diye biliyorum onlar da baya zararlı olabiliyor vücuda eğer fazla muhattap olunursa lösemi bile yapıyor

Çamaşır sulu temizlik küpleri var ya onlardan atsanız içeri işe yarar mı acaba?

Peki benim konuyu okuyunca başlayan kaşıntım nasıl gidecek, kolaylıklar size

biliyorum onları ama sifonu bozmuş ananem ama babama derim sifonu yapar küplerden atarım evet iyi fikir. ben çok seviyorum o küpleri baya temiz yapıyor.

O böcekler parke ile geliyor malesef belki sizin ev değilde komşulardan biri yeni döşettiyse ordan geliyor olabilir.internette böcek içim elektrikli aletler var kesin ve tek çözümü o.bir tane alın bir odaya takım tüm eve yetiyor.kuzenim 1 yıla yakın uğraştı sadece o alet çözüm oldu

Ay allah korusun. O kadar net bilgim yok ama bizim binayı ziraat mühendisi bir abi ilaçlıyor, böcek ilaçları insanı zehirlemez demişti. Ben onun yalancısıyım valla.

Raidle idare et o zaman şimdilik. Kimyasalları da bas tuvalete tuz ruhu, porçöz falan ne bulursan. Ama birbirine karıştırmadan tabi ki.

ya bu ara apartmanda çok acayip sorunlar var. bir kat dükkan olarak kiraya verilmek isteniyor ama diğer kat malikleri kabul etmiyor ev sahibi de tehdit ediyor falan iki taraf da bizi sıkıştırıyor annemler de kaçıyor toplantılardan bu dönemde ondan ters bir zamana denk geldi.

bende kesinlikle fobi var. çok gördüm hamam böceği ve türevleri uçanlarına bile aşinayım. ondan artık bıkkınlık boyutuna geldi. şu kare yemlerden de koydum ama.

bir de işin garibi koştur koştur benim odama gelmeye çalışıyor böcekler daha yeni sildim ama portakal aromalı parke deterjanı bu böcekleri çeker mi acaba? kapıma ilaç sıktım da öyle gelmeyi kestiler.

şu mor ışıklı olanlardan mı? yakarca için takıyorum onlardan ben daha alıcaktm ama onlara işe yarar mı acaba?

ay olabilir sürekli tadilat var apartmanda zaten bizim de zeminler hep parke nerden çıktığına emin olamadık ama giderden çıkmaya çalışırken görmüş annem ordan diye düşündük. eğer bitmezse evden giderim valla o kadar nefret ediyorum.

oda kapıma sünger taktım ya

Çok iyi tavsiye veremiyorum bu konuda, ev böceğindir deyip çıkıyorum, daha yetkili, rütbeli birini yollayıp öldürtüyor veya ortamdan uzaklaştırılmasını bekliyorum.

Veya:

ya ben çok cesurumdur ne bileyim çoğu şeyden iğrenmem.

böcek görünce böyle tüm omuriliğim felç oluyor ağlayarak kaçıyorum elimde değil. bi kere balkondayken uçarak hamamböceği kondu kafama. refleksle kendimi atıyordum az kaldı sonra kendime çok şaşırdım o nası bi refleks diye.

Aksine gelmemesi lazım diye biliyorum, limon, portakal gibi ispirtolu kokuları sevmez böcekler pek. Ama temizleyiciyi şekerli bir harman yaptılarsa daha hoş koksun diye ona gelebilirler belki, bilemedim. :/
Umarım bir an evvel kurtulursunuz; benim böcek fobisi yok, huylanmam da görsem ama evimin içine doğru akın akın geziye çıksalar herhalde ben de bi tuhaf olurdum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…