böcek :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ya zehirlemez tabi ki. hani ama biliyorsunuz ufak şeyler bile kanser başlatıcı olabiliyor. ben de klorak vs çok kullanırdım öğrendiğimden beri böcek hariç kullanmıyorum

valla yani işte bina eskidi artık çıkmamız lazım bu binadan komşu derdim yeni bitti böcek başladı işte sabrediyoruz hepimiz. sanırım annem de evi sevmediğinden katlandığından saldı temizliği ona da hak veriyorum yani.

Az kalmış zaten, biraz daha dayanın. Anne de haklı valla, ben de taşınma fikri olunca salıyorum her şeyi.

Eğer çok küçükse buğday biti olabilir. Bu yaz başında kafayı yiyordum kendileriyle, evi falan yakasım vardı.

çok küçük değil. 1 cm kadar maksimum. hızlı yürüyen kahverengi 2 tane düz anteni var. yanak kısımları köşeli ayaklarını sayamadım tiksindiğimden.

o buğday biti benim dışardan geliyordu (karşı binadaki ev miraslık güvercin yuvası oldu) ondan diye tahmin ediyorum. sinekliğe ekstra devamlı tül takarak kurtuldum çok şükür

Az kalmış zaten, biraz daha dayanın. Anne de haklı valla, ben de taşınma fikri olunca salıyorum her şeyi.

haklı canım. şimdi yazlık alma fikri de var dediğim gibi. mesela ekstra parkeler vardı balkonda onlar duruyor işte yaptırırım yazlığa diye. e ekstra giyinme dolapları var o da lazım. ne bileyim piyasa da belli yeni almak da zor. geçen bi girişeyim dedim tüp kafası var anne dedim biz 10 senedir doğalgazdayız bu ne. e kızım yazlık alınca orda doğal gaz olmuyo dedi. anne dedim respect. anne kafası işte :)

Ahaha, iyi güldüm gece gece. Tüp kafası nedir, sanki dünyada son kalan tüp kafası o

Yazlığa eski eşya iyi oluyo ama o konuda yapacak bir şey yok.

ben de ondan aldım sevmiyolar diye ama. ne bileyim.

ay bugün kalktıktan sonra bi çıktım geldim aha bi tane kapıdan yürüyo odanın içine doğru. öldürdüm. anneeeeğ diye ağlarken kapıyı açtım kapıyı açınca orda bi tane daha bekliyormuş içeri girdi. zili çaldı da kapı açtım sanki. çöktüm odanın ortasına ağladım valla ben cidden nefret ediyorum. tarif edemiyorum nefretimi.

Ahaha, iyi güldüm gece gece. Tüp kafası nedir, sanki dünyada son kalan tüp kafası o

Yazlığa eski eşya iyi oluyo ama o konuda yapacak bir şey yok.

ehehe tüp kafası. tabi ya. bizim bi aile dostu anlattı nakliye firmasıyla gelip birinin tüm eşyalarını çalmışlar yazlıkta :) yani çok lüks eşya konmaz bence o kadar uzun süre boş kalan eve.

ya annem geçmişte yokluk çekmiş ondan biraz böyle atamama alışkanlığı var. anne minimalizm marie kondo falan dedim kalbine iniyordu

Ay valla buğday bitine benziyor, benimkiler de 1,5 cm falandı. Nereden geldiklerini bulup çözene kadar 2-3 nesil büyüttüm evde çıldırıyordum artık.

O zaman daha önce geldiyse buğday bitini biliyorsunuzdur. O değil mi?

Ahaha, benim de başımda var ondan bi tane ama anne değil bey diyoruz kendisine. Adam bütün eşyalarıyla duygusal bağ kuruyor, ayrılamıyor. Ben de tam tersi onu atalım, bunu verelim, şunu satalım modundayım. Kalabalığa, dağınıklığa katlanamıyorum. Kondo candır ya, hayatımı kurtardı kadın resmen.

nasıl kurtuldunuz?

şimdi tesadüfen denk geldim burdaki testereli böcek denen böceğe benziyor sanki baya. buğday biti şu alttakiyse yok ondan değil.

valla ben odama yaptım baya kafam ruhum rahatladı zaten sürekli odadayım içim daralıyordu. az eşya çok mutluluk (giysi hariç beni hepsi mutlu ediyor )

Böcek ve türevleri fobim olduğu için, kökten çözüm yapın derim.
Jel ilaçlama ile aynı günde kurtulursunuz.
Ne kokusu ne de insan sağlığına zararlı bir durum söz konusu değil.
Düşündükçe yerimde zıplıyorum, Allah sabır versin size.

valla ben odama yaptım baya kafam ruhum rahatladı zaten sürekli odadayım içim daralıyordu. az eşya çok mutluluk (giysi hariç beni hepsi mutlu ediyor )

Ben giysilere de aynı tavırdayım valla. Giyinmiyorsam gidiyor ihtiyacı olana. Doymuyoruz alıyoruz çünkü biriktikçe birikiyor. Bu yaz sonu karar vermiştim kışın bir şey almicam diye, uzunca bir süre sürdürdüm kararlılığımı ama sezon sonu indirimlerini görünce yeminimi bozdum üleeyn diye daldım artık. Yaza bir şey almicam ama

nasıl kurtuldunuz?

şimdi tesadüfen denk geldim burdaki testereli böcek denen böceğe benziyor sanki baya. buğday biti şu alttakiyse yok ondan değil.

Buğday biti iki tane var tabloda, benimkiler hangisiydi hatırlamıyorum şu an. Silmişim hafızadan detaylarını

Ben bir süre delirdim evde. İlaçlar, diatomik toprak (ki gerçekten çok işe yarıyor) her şeyi denedim. Kaynağı bulup ortadan kaldırmadan kesin çözüm olmadı maalesef. Ne zaman ki kitaplığın arkasına düşmüş küçük bir poşet bozulmuş buğday bulup attık o zaman bitti.

Bu arada diatomik toprağı araştırmanızı öneririm ben cidden memnun kalmıştım.

valla şu an elimden geldiğince temizlik moduyum annem esas yapıyor ama bi yere kadar o da. kaynak gider gibi duruyor ama bakacağız.

bu sezon çok iyidi ama ben de aldım bi ton giysiye hayır diyemiyorum ama aldıklarımı uzun süre kullanıp kâra geçiyorum. tabi sonra ekonomi mahvolunca mecbur durdum :)

Internette bi aratin kalorifer böceği diye çıkan resimle aynımi

Kedi beslemeyi düşünmez misiniz?Böcek möcek koymaz valla..Pencereden giren kara sineği bile alaşağı ediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…