Bodrum kat ev kararsızlığı

Zeyhann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2018
318
982
103
31
Merhabalar uzun süredir kafamı kurcalayan bir şey var hangisi daha iyi olur bilemedim
Fikrinize ihtiyacım var
Kendimize ait evimiz var bodrum kat 2 odamda pencere yok dışarıya bakmıyo güneş girmiyo
Anlıycagınız . Orayı satıp ev alma imkanım şuan için var hamdolsın arabamızda var ama şöyle bir derdim var eve o kadar alıştım ki güneş bile görmese satmayada kıyamıyorum ışık yakıyorız gündüz karanlık ev pencere olmadığı için birikim yapıp 4-5 sene bekleyip 2 ci ev için para biriktirsem diyorum aklımdaki düşünce bu açıksicası çünki 2 çocugum var küçükler henüz 4 yaşında büyük kızım
Çocuklarımıza yatırım diyorum sürekli bu kafadayım ailemizden bize birşey kalmadı hep kendi çabamızla oldurduk ama onlar bizim gibi zorluk yaşamasın istiyorum ileride az da olsa yardımlarımız olsun onlara bırakacak malımız olsunda en azından işe yarasın kafasındayım öyle bir düşünceki bende tatile dahi en son balayında gittim . Tatil yerine diyorum köşeye birikim yaparım onlar için .
Hep bi harcayamama var içimde . Bazen diyorum harca kızım neden sıkıyosun kendini ama istemsizce kendimi durduruyorum cocuklarıma kıyamıyorum ama şu eksikliğim hep içimde kimseye söyleyemediğim şey . Güneş gören evleri görünce içime bir sızıda çöküyo kendimi eksik hissediyorum ama kimseye belli etmiyorum . Siz olsanız evinizi satıp güneş gören bir ev alırmıydınız düşünceleriniz benim için çok değerli

çocuklarınız şimdi penceresiz evde büyüyor ama. Yazık değil mi? Güneş gören odalarında oynasalar, camdan bakabilseler daha doğru olur. Gün ışığı görmeden bitki bile büyümüyor çocuklarınıza yazık değil mi?
Ayrıca tatil çocuklar için de bir ihtiyaç. İleride sizinle gittikleri tatilleri hatırlayacaklar. İkinci ev için çocuklarınızın çocukluklarından çalmayın bence. En azından evi değiştirin

Mesela şu yazdığınıza çok üzüldüm. Alacak durumunuz da varmış çocuklarınızı şu hayata mı layık görüyorsunuz? Su basması yine yaşanabilir, deprem içinde bodrum kat daha korkunç. Bu riskleri nasıl alabiliyorsunuz ki?

Bodrum rutubet olur en kötü kiraya çıkın onu kiraya verip. Kredi çekip onun kredisiyle ev de ödeyebilirsiniz. eski evi kiraya verdik krediyi öyle ödüyoruz mesela
Rutubet sorunum bodruma göre yok diyebilirim hamdolsun kiraya evimi verip çıkmak zor geliyo şuan için

Evet Depremden sonra daha çok korktum 🫩

Bunuda düşünüyorum haklısınız . Ama birşey beni tutuyo içimde sanki 🫩 tamam satıp çıkalım diyemiyorum bir türlü belirsizlik yoruyo ister istemez

Birikim güzeldir, hoştur ama bu hayat kalitenizi de çok düşürünce anlamsız oluyor bence.
Daha önce evle ilgili sıkıntı yaşamışsınız, çocuklarınız güneş gören bir evde büyüse daha iyi olur.
Ayrıca ileride ailemizle şuraya tatile gitmiştik, buraları gezmiştik gibi anılara, yaşanmışlıklara da ihtiyaç var.
Sizde sadece eşiniz çalışıyordu diye hatırlıyorum önceki konunuzdan. Çok iyi bir maaş almıyorsa iki çocukla penceresiz evde, bütçenize göre bir tatil bile yapmadan ikinci ev telaşına düşmek gereksiz.
Artık bizim neslin çocuklara maddi olarak yapacağı en büyük iyilik onlara ileride yük olmamak olacak. Fazlası için yüksek gelirler gerekiyor ya da çok şeyden mahrum kalınarak yaşanmış bir hayata. Eşiniz de çok kıymet bilmiyordu zaten, bu kadar sıkmayın kendinizi derim.

Valla giden gün ömürden gidiyor. Çocuklarınızla daha güzel imkanlarda yaşamak varken, mal biriktirme uğruna tatile gitmemek bodrumda oturmaya devam etmek… Çok da mantıklı değil. İmkanınız olmasa anlayacağım ama madem imkanınız var satıp daha güzelinde yaşayın

Bilemedim çocuğuna bir şeyler bırakabilme isteği bende de var.
Hayat boyu başını sokacak bir dam aramasın istiyorum en azından.
Burada okuyorum gidecek yerim yok, annem babam yok hic bir şeyim yok diyip dayak yedigi, hırpalandığı aşşağilandigi evde yaşamak zorunda kalan kadınları çok üzülüyorum kızım geliyor aklıma hemen.
Sizin bir eviniz varmış bence onu kiraya verip kredi ile bir ev daha alın günes gören evde olsun hem çocuklariniz hem siz.
Yada satıp bir tane alın ilerde en azından yarı ev paraları olur üzerinide kendileri tamamlayabilir diye düşünüyorum.
Belliki birikim yapabilecek maddi gücünüz var cocuklariniz daha küçük ikinci ev alacak zamaninizda yine olur.
Ama bence bütün bunlarin öncesinde çocuklarinizla güzel bir tatil yapıp sonrasında bu işe kalkışın.
Benim annem yıllarca böyle çocuklarina bir dam kalsın diyip ne yaşadi ne gördü dişinden tirnagindan arttirdi ev aldı.
Şimdi 60 lı yaşlarında kanserle mücadele ediyor gördüğü ne varsa biz buyudukten sonra bir iki tatil vs.
Şimdi bana sorsanız bunu cok uzun zamandir kendisinede söylerim başımı sokacak bir damım olmasına sevinemiyorum senin bir hayat yaşayamadığını bildiğim için diyorum.
İşin tuhaf tarafı o damimiz olsun diye bize ev aldı, biz cocugumuzun dami olsun diye cocugumuza birer dam aldık e o zaman bu sıkıntilar neden çekiliyor?
Kısır bir döngü gibi ilerde muhtemelen kızımda çocugumun bir damı olsun diye oda bir ev daha almaya calisirken omür tuketecek cünku bizlerden sadece basini sokacak bir damı olsunu ögrenecekler yaşamayı, gezmeyi görmeyi ögrenmeyi değil.

Takdir eden teşekkür eden yok..
kendi içinde yaşar herşeyi evet . Son sözünüz kulağıma küpe yaptım . Kimse için değmiyo kendimi yıpratıyorum

Kusura bakmayın ama çok yanlış bir düşünce yapınız var. Bodrum katında iki odası güneş görmeyen üstelik daha önce su basmış evi değistirip daha düzgün bir ev alma imkanı varken burda yaşamaya devam edip ikinci ev alma isteğinizi akla mantığa sığdıramadım. Gelecek kaygısını günümüzde herkes yaşıyor ama sizinki çok farklı bir boyut. Kendinizden ve çocuklarınızın en güzel yıllarından çalıp ikinci evi alınca kimse size madalya takmayacak.

Bizim evlatlarımızı düşündüğmüz gibi bizi düşünen hiç olmadı . İnanın keşke hal hatır sorulsaydı umursanmamak çok kötü ..
aileniz elinizden tutmuş ne güzel rabbim anneciğnize şifalar versin en önemlisi bu

Açıkçası ben asla imkanlarım müsaitken çocuklarımı pencereleri olmayan, güneş görmeyen bir evde büyütmezdim. Çünkü çocuklar için birikim yapılmasından çok öncelikle çocuklara belli bir yaşam standardı sunmayı tercih ederdim. Önce daha güzel ve sağlıklı koşullar, sonra birikim benim için.

Gelecek kaygım çok fazla

Yani zaten dünyaya bir çocuk getirdiğiniz de odalarında camları olmayan güneş girmeyen sürekli lamba altında oturan camdan dışarıyı seyredip temiz hava alamayan bir yerde oturmamanız gerekiyordu siz iki çocuktan bahsediyorsunuz. Tatilden kısıp yine o beton yığınına kapatıyorsunuz. Üstelik bu evi su bastı ki su basan ev iflah olmaz kolay kolay. Bence paradan önce cocuklarinizi düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…