Bodrum kat ev kararsızlığı

Çocuklarınıza mal mülk bırakacağınıza güzel hatırlayacağı anılar bırakmanızı tavsiye ederim. Tatile bile gitmedik diyorsunuz. Bir gün geldiğinde iyiki ev bırakmışlar demeyebilir ama birlikte tatiller yaptık,eğlendik diye güzel anlarınızı hatırlayabilirler.. Güneş görmeyen rutubetli bir evde oturmak sağlık ve hijyen açısından bile iyi gelmedi bana. Bir ev bir arabanız varsa yiyin için gezin işte daha ne?

evi satip baska eve cikin. sonra paranız birikirse uygun yerden birkac donum arazi alin. elbet cocuklariniz buyuyunceye degerlenir toprak bu..
hatta imkaniniz varsa aranırken izinleri alinmis, KAKSi belli olan, x kat cikamya elverisli arsalardan alin. dursun kenarda. 20 seneye elbet o evi alip kat karsiligi apartman yapacak bir muteahit cikar, cocuklarina da ev olur. ya da satarlar o parayi boler pesinat vs yaparlar.
boyle alternatifler ara bence kendine

Penceresiz evi kim alır ki? Ama öğrencilere kiraya verilir...
Yaa yok alinmaz haklisin. Zaten sanirim iki odaymis penceresiz oda sayisi. Ben bodrum 2'yi kot 2 sanmistim. Anca o odalari ardiye olarak kullanacak biri tek basina alabilir ama o da cok ucuz olmali ki alsin.

Kesin başka ev alın geçin

Yaa yok alinmaz haklisin. Zaten sanirim iki odaymis penceresiz oda sayisi. Ben bodrum 2'yi kot 2 sanmistim. Anca o odalari ardiye olarak kullanacak biri tek basina alabilir ama o da cok ucuz olmali ki alsin.
Belki mülteci işleriyle uğraşanlar alabilir?Yaprak Dökümünde ,Tekin ailesi köşkü satıp bi eve taşınmışlardı..kot dairesiydi ama değil mi o?penceresi falan vardı,Hayriye saksı falan koyuyordu camın önüne...Konu sahibi belli ki evini bi yuva yapmış,sevmiş ..kapadokyada yeraltı kentleri falan var ya,ama hep savaş için geçici kullanılmış onlar,güneşsiz,ışıksız bir hayat kabul edilemez..ancak sığınak olarak kabul görür..

Arkadaşım seni yargılayamam. Sendeki muhtemelen kıtlık psikolojisi. Çok zor şartlarda yetişen, var olmaya çalışan insanlarda oluşuyor bu durum. Şöyle özetleyeyim bir önceki nesil yaşlılarımız ki yaklaşık 70–90 arasını kastediyorum onlarda çok yoğun mesela bu duygu. Çünkü yokluk içinde yaşamışlar. Anlamışsınız zaten yaşlılar hep öyledir ya. Gezmezler yemezler içmezler evde oturup vakit geçirirler bir çayla geçirirler dışarıda günlerini.

Ama senin durumun farklı. Öncelikle hayata bir kez geliyoruz. Sen karanlık odalı evde, sürekli rutubet kokusu içinde, çiçek bile besleyemeden odalarında sırf yaşamak için yaşamak mı istiyorsun. Gece insan karanlıktan yatamaz bile o odalarda yahu.

Hadi diyelim ki ben kendimi önemsemiyorum nasıl olsa yaşar giderim diyorsun. Çocuklarına yazık değil mi. Güneş girmeyen eve doktor girer demiş atalarımız. Bunlar yaşanmış deneyimlerin bize aktarılması aslında boş laf değiller. Herşeyi geçtim sırf bu yüzden boyları kısa kalsa ya da ciğerlerinde rahatsızlık gelişse ne yapabilirsin. Allah korusun tabiki ama ihtimaller dahilinde.

Bu çocuklar büyüdüğünde bir arkadaşlarını çağırmak isteyecekler eve ya da sen veli arkadaş edineceksin herkes çiçek gibi evde… hem çocukların hem sen içerleyeceksin ister istemez. Kimse bilmez senin birikim için o evde yaşadığını, herkes vah vah diyecek. Elbette durumun yoksa çok şükür diyeceksin ama varken yok denmek insanın zoruna gider.

Deprem riski cabası. Benim ilk atama yerim Vandı. Deprem korkunç birşey arkadaşım. İmkanın varsa biraz daha üst katları tercih etmeni tavsiye ederim. Ki ben her daim en üst katı tercih ederim çünkü o korku insana yeter artar.

Benim tavsiyem o evi elden çıkartıp ilk evim kredisi ile üst katlardan bir ev alman olur. Tatil konusuna yorum yapamam gitseniz iyi olur. Anılarınız olur ama gidince sürekli kendini kısıtlayıp düşüneceksin, muhtemelen keyif alamayacaksındır. Önce bu düşünceleri kafandan atıp sonra değerlendirmeni tavsiye ederim.

Sen diyorsun ya çocuklara mal mülk bırakmaya çalışıyorum. Mesela benim için de öncelik eğitim. Eğitim konusunda sınırım yok çocuklar için. Herkesin öncelikleri farklı elbette ama madem önceliğin birikim önce ferah bir eve geçip sonra birikim yapmayı düşün derim.

Peki iki tane dandik ev yerine bunu satip guzel bi ev alsaniz cocuklariniz daha mutlu olmaz mi ? İlerde de bölüşürler merak etmeyin. Cocuklarim bizim gibi cekmesin diyip gunes gormeyen su basan bi evi mi reva görüyorsunuz onlara ? Hangi mantik bu ? Cocuklarinizi yasatin guzelce ya iki dandik ev yerine bi insan gibi eviniz olsun.

Sizi çok iyi anladım. Bazen kendimizi fazla kasıyoruz ama bu acaba evlatlarımız için en iyisi mi?

Dışarıdan bir göz olarak fikrim güzel bir ev olursa hem mutlu mutlu yaşarsınız hem de ilerde onu da evlatlarınıza bırakırsınız. Lütfen gelecek yaz tatile de gidin. En pahalı otellere gerek yok, yüzerken attıkları sevinç çığlıkları onlara en güzel mirasınız olacak.

Onlar kot dairesinden ziyade alcak giris diye geciyor.
Benim eski evim de alcak giristi, apartmana girip bir kat asagi iniyorduk ama her tarafi acikti, topraga gomulu hicbir oda yoktu. Ozellikle eski apartmanlarda cok var alcak giris daireler.

Bodrum katlarda evin bir kismi direkt topraga yaslı oluyor.

Al tabi ki, eve güneş girmesi konfordur…

4-5 sene sonra sagliklı sıhhatli bir aile hayatı yaşayacağınıza dair garanti mi var elinizde?
Güzel aydınlık bir evde ailenizle güle oynaya yaşamak dururken yazık değil mi bu günlerinize?

Kesinlikle alirim
Dünyada mekan ahirette iman demişler
3 günlük dünya neden kendimi de düşünmeyeyim ki Allah bana da bir ömür vermiş yaşayayım diye
23 yillik evliyim 3. Evim diğer ikisi kiraydi 3. Defa eşya değiştirdim çünkü benle yaşayacak değil görmekten de sıkılıyor insan
Çocuklarımız amenna her şeylerinden mesuluz fakat ben onlara mal mülk bırakmak zorunda değilim ben iyi bir terbiye iyi bir eğitim veririm meslek sahibi olmalarını sağlarım onlar ister villa alsın ister son model araba ama kendileri yapacaklar herkes çabasıyla bir yere gelecek aslolan verilmesi gereken bence budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…