Ölü taklidi mi yapsanız.Kusur aramayım seviyorlar diyorum ama artık saygısızlık. Eşimin ailesi gün aşırı arıyor iki sene olacak. Uzaktayız ya ben gün aşırı ne konuşabilirim. Kayınbabamın arattığına eminim adam kafayı takmış bana vazgeçiremiyorum telde konuşma hastalığı var şimdi de kardeşi ölmüş terapi merkezi gibi kullanıyor beni niye aramıyorsun diyor ya arayıp ne diyeyim üzülme mi diyeyim. Babalarının morali bozuk olur hadi bi gelini arayalım morali düzelsin. Ders çalışıyorum unutun beni dedim ona rağmen yine arıyorlar hani bir mesaj atmak da yok kızım müsait misin diye artık aramalarını da geçtim söylediğim halde bunun yapılması saygısızlık değil de ne ? Bu da dert mi demeyin çocuklarını aramazlar beni ararlar bi bırakın ben de özleyim arayım dimi yok sevmiyorum çok konuşmayı dedim ders çalışıyorum dedim olmuyor. Eşime desem ne diyeyim aramayın mı diyeyim diyecek artık ondan da umudu kestim. Açmasam üstüne tekrar arıyorlar. Bu iki senedir bu şekilde ilk başta hevestir dedim uzun uzun hep konuştum. Ama valla yetti artık. Kafalarımız da uyuşmuyor. Öylesine aradıklarına eminim. Bi ara düzeliyorlar sonra yine tekrar başlıyorlar ya ben napcamhiç görmediğim alışık olmadığım şeyler. Saçma olabilir konu ama sevginin fazlası da zarar daral geldi yahu çocuğunuzu arayın işte. Bazen sıkılıyorum telefonu eşime veriyorum o da çok konuşmak istemiyor geri bana vermeye çalışıyor ya sen anandan babandan bunalıyorsun benim bunalmam normal değil mi ?
Bi kez doktora gittim telefonda çok konuştuğumdan işitme kaybı oluşmuş demiştim belki anlarlar diye onu bile anlamamışlardı tutturmuşlardı gel tedavi ettirelim diyeÖlü taklidi mi yapsanız.
O zaman açmıycaksınız başka çare yok.Bi kez doktora gittim telefonda çok konuştuğumdan işitme kaybı oluşmuş demiştim belki anlarlar diye onu bile anlamamışlardı tutturmuşlardı gel tedavi ettirelim diye
evet bencede cok doğru bir yöntem. Zamanında yakın bir akrabam ile ortak bir iş girişimimiz oldu ve o dönemler biraz ailevi olarak zor bir dönemdeydi beni aklınca hem psikolog hem dışarı iş ortamına karşı ileri sürerek sekreter olarak kullanmaya çalıştı bence. aramalarına geç veya ertesi gün döndüm sorduklarına yuvarlak cevaplar verdim böyle böyle iletişimimiz kesildi. hala arada yoklar ben yine yuvarlak konuşurum. Yakın ve yüzyüze bakılması zorunlu akrabalara böyle böyle yıldırma taktıgı yapmak lazım bence de.Aradıklarında açma ertesi gün dön yavaş yavaş azalır ben öyle yaptım
karşına alıp söyleyeceksin o zaman zorla olmazAçmıyorum zaten. Mesele bunların bunaltıcı şekilde rahatsız etmeleri sürekli kaçarak hayat geçmez ki
Bu taktik için karşıdaki insanın belli bir bilinç seviyesinde olması lazım. Bana yapılsa anlarım mesela ger çekerim hemen kendimi. Bunlar değişik bi şekilde ya anlamıyor ya anlıyor nasılsa bi yerde geri dönüş oluyor diyor işlerine gelmiyor ya da görevim haline getirildi bilemiyorum anlayamıyorum açıkçası.evet bencede cok doğru bir yöntem. Zamanında yakın bir akrabam ile ortak bir iş girişimimiz oldu ve o dönemler biraz ailevi olarak zor bir dönemdeydi beni aklınca hem psikolog hem dışarı iş ortamına karşı ileri sürerek sekreter olarak kullanmaya çalıştı bence. aramalarına geç veya ertesi gün döndüm sorduklarına yuvarlak cevaplar verdim böyle böyle iletişimimiz kesildi. hala arada yoklar ben yine yuvarlak konuşurum. Yakın ve yüzyüze bakılması zorunlu akrabalara böyle böyle yıldırma taktıgı yapmak lazım bence de.
İşte adı üstünde yıldırma taktiği. Böyle yapa yapa yıldıracaksınız. Yada en olmadı eşiniz neden karımı aramayın minvalinde bir konuşma yapmıyor?Bu taktik için karşıdaki insanın belli bir bilinç seviyesinde olması lazım. Bana yapılsa anlarım mesela ger çekerim hemen kendimi. Bunlar değişik bi şekilde ya anlamıyor ya anlıyor nasılsa bi yerde geri dönüş oluyor diyor işlerine gelmiyor ya da görevim haline getirildi bilemiyorum anlayamıyorum açıkçası.
Çekiniyor çünkü öyle bi yapıda büyütülmemiş anne babaya büyük bir saygı var sürekli red mi edeyim diyor bilinçalıntında bu var. Söylerse böyle bir şey ayıp ve karısı için anne babasına karşı gelinmiş gibi olacak. Zaten kendisi de herkese karşı böyle herhangi biri arayınca o kapatana kadar kapatamaz. Ama ben öyle değilim o da bunu anlayamıyor öyle yetiştirilmedim.İşte adı üstünde yıldırma taktiği. Böyle yapa yapa yıldıracaksınız. Yada en olmadı eşiniz neden karımı aramayın minvalinde bir konuşma yapmıyor?
İşte burda iş kocanızda bitiyor malesef. Sizin yapabilecekleriniz sınırlı. Anasına babasına cizgi cekemeyen adamlar ne diye evlenip milletin kızını yoruyor bende bunu anlayamıyorum .Çekiniyor çünkü öyle bi yapıda büyütülmemiş anne babaya büyük bir saygı var sürekli red mi edeyim diyor bilinçalıntında bu var. Söylerse böyle bir şey ayıp ve karısı için anne babasına karşı gelinmiş gibi olacak. Zaten kendisi de herkese karşı böyle herhangi biri arayınca o kapatana kadar kapatamaz. Ama ben öyle değilim o da bunu anlayamıyor öyle yetiştirilmedim.
Bir şey diyemiyor musun dediğimde sinirleniyor seven kötü niyeti olmayan insana ne diyeyim aramayın nasıl diyeyim diyorİşte burda iş kocanızda bitiyor malesef. Sizin yapabilecekleriniz sınırlı. Anasına babasına cizgi cekemeyen adamlar ne diye evlenip milletin kızını yoruyor bende bunu anlayamıyorum .
istikrarlı olunDenedim bir süre normale dönüyorlar tekrar sapıtıyorlar inanın
istikrarlı olun
açmayın açmayın
ve birgün "telefonla konuşmayı çok seviyorsunuz siz takıntılı gibi.. oğlunuz da hemen bana vermeye çalışıyor telefonu..
onu zamanında çok mu bıktırdınız nedir :)" gibi bir konuşma yapın
ama istikrarlı olun açmayın
hazır cevap olmak iyidirgüzeldi bu
Aslında ben de laf sokuyorum ama kim söylediyse bizim kültür olarak böyle yaptığımızı şaka yaptığımı düşünüyorlarhazır cevap olmak iyidir
en sevdiğim şey tatlılıkla laf sokmak
Yaşanacakları anlatıyorum.Tayinden sonra muhtemelen boşanacaksınız.Konu açmamın sebebi bu insanlara defaatle söylediğim halde laf anlamıyor oluşları ve üç senenin sonunda onlarla aynı şehirde yaşayacak olmam sürekli bir ileriyi düşünme var bunlardan sebep asla anı yaşayamıyorum
Doğru anladınız kapatmak bilmiyorlar ve her canı sıkıldıklarında beni arıyorlar beni rahatsız eden durum bu hadi şunun moralini bir düzelt. Benim de dertlerim var belki psikolojik iyi hissetmiyorsan bunun hizmetler var alabilirler onu da kabul etmiyorlar. Sanki benim görevimmiş gibi hissettiriyorlar. Artı ben kaynanama hadi senle neyse kayınpederle sürekli ne konuşayım diyorum bunu bildikleri halde kaynanam arıyor iki dk konuşup baba da duyuyor seni deyip ona veriyor salak mıyım ben. Ders çalıştığımı bildikler halde aranıyorum bu hudutsuzluk kafama takılıyor. Eşim de kendi ailen gibi anlayış bekleme kendi çocuklarına o anlayışı gösteremiyorlar öyle görmüşler kötü niyetleri yok diyor. Ben çocukları değilim ama göstermek zorundalar. Zırt pırt alınıyorlar da saçma sapan şeylere grip oluyorlar istiyorlar ki geçene kadar her gün arayım.2günde bir aranmasında bir sorun göremedim. Biz de uzakta oturuyoruz, neredeyse hergün konuşuruz ve beni ararlar genelde kibarlık olsun diye herhalde "bak biz gelinimize değer veriyoruz" gibisinden. Ben bundan rahatsız olmuyorum, havadan sudan konuşuyoruz işte ama en fazla bir 5-10 dakika falan. Siz bu ayrıntıyı vermemişiniz ama anladığım kadarıyla onlar aradıklarında uzun konuşuyorlar, kapatmak bilmiyorlar, doğru mu anlıyorum? Her seferinde "ocakta yemeğim var" "bir başka numara beni arıyor", "kapı çaldı bakmam lazım" veya şunu şunu yapmam lazım, sonra görüşürüz, deyip kapatım. Her aradıklarında da açmayın. Hatta telefonunuz kapalı olsun, bir uygulama var telefonunuz açık iken arandığında siz aramayı yine görüyorsunuz ve isterseniz açabiliyorsunuz da ama karşı tarafa "aradığınız kişiye ulaşılamıyor" diye telefonunuz kapalı görünüyor. Bir süre size ulaşamayınca vazgeçip bu sefer muhtemelen eşinizi taciz ederler.
Benim anlamadığım eşim de onlarla rahat edemiyor ki o da telefonda çok uzun konuşamıyor . Korkuyor mu babasından anlamıyorum. Alınır darılır diye mi şey yapıyor o potansiyel var çünkü ailede. Böyle bir saygı anlayışı olamaz ki.Yaşanacakları anlatıyorum.Tayinden sonra muhtemelen boşanacaksınız.
Uzaktayken böyleyse aynı şehre gidince nolacağı belli şimdiden.Eşim saygıdan bişey diyemiyor sevdiklerinden arıyor diyor ayaklarını geç eşin pasif bir adam.Aynı şehre gidince sürekli birlikte olalım durumu, çat kapı gelmeler,başbaşa vakit geçirememeler olacak. O zaman eşin sözde saygıdan işte babamdır şudur budur nasıl gelmeyin diyim olayına girecek tartışmalar başlayıncada seni suçlayacak ailemi sevmiyorsun, değer vermiyorsun, saygı göstermiyorsun falan diye.Hani anneci erkek diye eşinde babasına göbeğinden bağlı.
Bu platformda her 3 konudan biri bununla ilgili aç bak dediklerim doğru mu yanlış mı gör. Yani yaşanacaklar belli.Çocuk yapma bence.Yaparsan çocuk için katlanıyorum diye kendini kandırıp bunları çekmeye devam edeceksin.
Ayrıca babanın yiyeceğin ekmeğin yok diyorlar yazmışsın ne demek bu ya.Sen onların kölesi misin her yaptıklarını çekeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?