Evet ama bu kısa süreli bir çözüm. Ben anlayışsızlıklarından şikayetçiyim. Neyse artık.Kapatın telinizi. Ya da hattı türlü telefona takip teli kapayın. Normal telinizi wifiye baglayin evdeki. Boylece WhatsApp vb çalışır. WhatsApp son görülme mavi tik ve çevrimiçi kapatın.grup mesajlarına da bakmayın.
Yani isteseniz yapardınız.
Ya adamı sürekli pohpohlamışlar aman o üzülmesin. Aman strese girmesin. Abartıyorlar her şeyi. Zaten benden önce de onu bunu ararmış saatlerce konuşurmuş telde. Bi haber izlemek yok tv açmak yok alıyormuş eline teli kim denk gelirse evlendikten sonra bana sarmış işte. Kesinlikle psikolojisinde bir sıkıntı var ezerek büyütmüşler kayınbabayı ama bunun sonucunu ben çekmek zorunda değilim ki kimse değil.Kayınvalide arasa diyeceğim ki kızı kadar çok seviyor yakın hissediyor ama kayınpeder nedir ya? Sürekli seninle konuşmak istemesi, öldü diye sana sarması falan aşırı yılışıkça geldi bana devir çok kötü ben şahsen güvenmez altında bir şey arardım. Kimse kusura bakmasın da sapık mı ayol gitsin kızını oğlunu arasın ben ne alaka. Bir iki susarım ama ben derdim ben telefonda aranmayı konuşmayı sevmiyorum ben sıkıya gelemem aramayın devamlı derim.yapamıyorsanız Eşinizin telefonunu alın babasına kaybolan mesaj atın. Baba kızı devamlı aramayın çalışıyor kız nezaketen açıyor ama sıkılıyor lütfen biraz anlayışlı olun yazın o gördüğünde mesaj 10 dk sonra kaybolacak eşinizin telefonundan da mesajı silin böylelikle delilde olmaz
Ben fikrimi yazdım sen o şehre gidince olacaklar bunlar. Bana kalırsa vaktinde var eşini ince ince işle memlekete tayinden vazgeçir.Gidersen eşin aman onlar alınmasın darılmasın diyerek ailenizi dağıtacak.Tabi bu benim kişisel fikrim.Benim anlamadığım eşim de onlarla rahat edemiyor ki o da telefonda çok uzun konuşamıyor . Korkuyor mu babasından anlamıyorum. Alınır darılır diye mi şey yapıyor o potansiyel var çünkü ailede. Böyle bir saygı anlayışı olamaz ki.
Rahatsız etme modunda zaten tel ama akabinde ikinci arama olursa o çalıyor bunu keşfettiler ilki direkt meşgule düşüyor hemen ikinciyi arıyorlar
Şikayetiniz ve aradığınız çözüm çok net burada. O yüzden sizin de onlara karşı aynı bu şekilde net olmanız gerekiyor.Evet ama bu kısa süreli bir çözüm. Ben anlayışsızlıklarından şikayetçiyim. Neyse artık.
Cevabınız için teşekkürler. Ders çalışma kararı aldığım ilk zamanlar böyle bir açıklama yapmıştım. Zaten o ara biraz salmışlardı beni eşimi arıyorlardı beni sorup yanındaysam alıyordum teli. Bi müddet devam edebiliyorlar buna bir süre sonra kopuyorlar yani. Her aramalarında küstün mü bize niye aramıyorsun diyorlar halbuki üç dört gün önce konuşmuş oluyoruz. Ders çalışma işi biraz daha geride kalıyor çünkü çalışırken açmıyorum zaten. Beni asıl rahatsız eden ısrarları ve anlayışsızlıkları ona bir çözüm bulamıyorum maalesef.Şikayetiniz ve aradığınız çözüm çok net burada. O yüzden sizin de onlara karşı aynı bu şekilde net olmanız gerekiyor.
Imayla, üstü kapalılıkla değil. Kaba olun demiyorum tabii ki, ama net ve keskin konuşun. "Anne, baba (ya da hitabıniz nasılsa), ders çalışıyorum, biliyorsunuz bu atanmam için çok önemli. Bu sıklıkta konuşmaya inanın vaktim yok, boş her anımı derse vermek zorundayım. Ben sizi haftada bir arayacağım, müsait olduğum anda ararsam zaten kafam da rahat olur, ne konuştuğumuzu da anlamış oluruz. Siz ararsanız (ya da şu gün aramazsan) açamayacağım, haberiniz olsun" gibi.
Bu tarz bir konuşma insanlardan ne istediğinizi, istediğiniz gibi olmazsa sonucun ne olacağını açıkça belirtir. Gerisi onlara kalmış, siz yeter ki sözünüze sadık olup açmayın. Beş, on, yüz, yüz otuzuncu cevapsız aramada o mesaj gidecek yerine.
Kalp kırmak gibi bir korkunuz da olmasın. Kimsenin kalbi sınavınızı, geleceğinizi tehlikeye atmanıza değmez. Onlar sizin için hassas oluyorlar mi ki siz onlar için olasınız?
Esinizde de güzel bir iskele babalığı var yalnız, yanınızda olup işlerin bu raddeye gelmesini engellemesi gerekirken topu size atmış. Hiç hoş değil.
Seninkiler deli o zamanUzun sessizlikler asla olmuyor çünkü hep konuşuyorlar siz konuşmasanız da konuşuyorlar hatta ben bi kez çok hastaydım konuşamıyorum dedim sen bizi dinle o zaman dediler
Evet ama devamı gelmemiş, yine de aradıkları zaman yaptirimsiz kalmış. Bir süre sonra kopunca işte o yüz otuzuncu cevapsız arama dediğime geliyor.Cevabınız için teşekkürler. Ders çalışma kararı aldığım ilk zamanlar böyle bir açıklama yapmıştım. Zaten o ara biraz salmışlardı beni eşimi arıyorlardı beni sorup yanındaysam alıyordum teli. Bi müddet devam edebiliyorlar buna bir süre sonra kopuyorlar yani. Her aramalarında küstün mü bize niye aramıyorsun diyorlar halbuki üç dört gün önce konuşmuş oluyoruz. Ders çalışma işi biraz daha geride kalıyor çünkü çalışırken açmıyorum zaten. Beni asıl rahatsız eden ısrarları ve anlayışsızlıkları ona bir çözüm bulamıyorum maalesef.
Aileci değil aslında kendi de çok sık aramaz ama böyle kabul etti ailesini kendi de fikirsel çatışmalar yaşadığı halde değiştiremedim diyor. Kendi idare edebilmeyi öğrenmiş ailesi ve zaten bu yapının içinde büyümüş. Ben kimsenin kimseyi idare etme zorundalığı olmayan bi ailedeydim. O yüzden de kabul etmiyorum. Eşim kavgaların içinde büyüdü sürekli geniş aileyle iç içe olan bir ortam. Anlayabiliyorum bazen onun sessiz kalışlarını anında bozulabilme kapasitesi var çünkü ailesinin yine de karşıma alırım diyor gerekirse ne kadar doğru bilemem ama sitem ettiğim konuyu çok büyütülecek bir konu olarak görmüyor galiba ki çok oralı olmuyor bilemedim.Eşinizin ailesinde kp ve kv’yle ilgilenme görevi size verilmiş, tıpkı bir zamanlar kv’yle ilgilenme görevi bana verildiği gibi…Karşı taraf böyle bir beklentiye girmiş, eşiniz de çok aileci, Allah yardımcınız olsun, sizi güzel günler beklemiyor ne yazık ki…
Son paragrafta söylediğiniz gibi evet istiyorum ki böyle Ali cengiz oyunlarına gerek kalmasın çünkü kendi ailemde buna alıştım ama maalesef böyle değilmiş. O kadar güzel tahlillemişsiniz ki her şeyi. Bazen de insanları kırmak gerekiyor sanırım. Şimdiye kadar hiç bunu yapamadım. Aman kimse kırılmasın, üzülmesin. Ama bardak taştı artık sanırım. 30lu yaşlarımdayım bu saatten sonra da kimsenin doğrularına göre şekil alabileceğimi düşünmüyorum. İnsanların kafasında evin içine karışılmadığı müddetçe her şey idare edilebilir gibi bi iyi niyet algısı oluşuyor. Ben iyi niyet sorgulamaktan da bezdim.Evet ama devamı gelmemiş, yine de aradıkları zaman yaptirimsiz kalmış. Bir süre sonra kopunca işte o yüz otuzuncu cevapsız arama dediğime geliyor.
Madem sınırları yok, eşiniz kendi ailesinin size verdiği rahatsızlığı bertaraf etmek için size yardım etmiyor, sınırları siz çizeceksin, keskin çizgiler, cart kırmızı kalemlerle, ve tutarlı olacaksınız. Çarşamba günü şu saatte müsaitim dediyseniz Perşembe mi aradılar? Cevap yok. Eşinizi mi aradılar? Eşiniz teli size vermesin zaten, anne/baba, spring ders çalışıyor, müsait olmadığını söylemişti desin. Hadi demedi verdi size, aynı şeyi siz tekrarlayın. Müsait olduğum günü biliyorsunuz, o zaman görüşürüz deyip verin teli eşinize, ya da kapatın teli.
Küstü mü diyorlarsa desinler. İnsanlar üzülmesin, kırılmasın diye kendi ruh sağlığınız etkileniyor, farkında mısınız? Yaşadığınız da bir çeşit taciz çünkü. İstenmeyen davranışlara sürekli maruz kalıyorsunuz, bu da çok zor, ama çözüm gene sizin elinizde. Tacize taviz vermeyin.
Ben asıl amacınızı da anlıyorum, buna gerek kalmadan kendileri anlasınlar, düşünceli olsunlar istiyorsunuz ama böyle huyları değiştirmek çok zor. Herkes sizin, bizim gibi değil maalesef. Yaptırım/cinnet olmadan hele daha da zor. Ha ama istediğiniz gibi düşünceli olmazlar belki, ama gene de sonuç aynı olur, aramayı bırakırlar. Yeter ki güçlü durun, tutarlı olun.
Bakın siz de burada çok güzel özetlemişsiniz. Sizi düşünmeyen kırılsın, gerçekten bir yaştan sonra insanın ne sabrı, ne enerjisi oluyor. Kayinpeder vampir gibi enerjinizi emsin, sömürsün, oh ne ala, siz de hastayken, konuşamayacak haldeyken bile onları dinleyin. Çok kızıyorum böyle insanlara, siz de size ince olmayana incelikle yaklaşmayın.Bazen de insanları kırmak gerekiyor sanırım. Şimdiye kadar hiç bunu yapamadım. Aman kimse kırılmasın, üzülmesin. Ama bardak taştı artık sanırım. 30lu yaşlarımdayım bu saatten sonra da kimsenin doğrularına göre şekil alabileceğimi düşünmüyorum.
Sağ olun, teşekkür ederim tekrardanBakın siz de burada çok güzel özetlemişsiniz. Sizi düşünmeyen kırılsın, gerçekten bir yaştan sonra insanın ne sabrı, ne enerjisi oluyor. Kayinpeder vampir gibi enerjinizi emsin, sömürsün, oh ne ala, siz de hastayken, konuşamayacak haldeyken bile onları dinleyin. Çok kızıyorum böyle insanlara, siz de size ince olmayana incelikle yaklaşmayın.
En kısa zamanda derslerinize yoğunlaşirsiniz umarım, sınavda şimdiden başarılar dilerim.
Eşinize sormuyor muydu neden açmıyor diye veyahut siz ne diyordunuz açtığınızda ?Açma. Cok net. Hamileyken kayinvlaide de beni her gun aramaya başlamıştı. Eşime dedim, benim konusmayi uygun gördüğüm periyotlarda acicam. Mesela haftada 1 veya 2 ondan fazla aradiginda acmicam dedim. Oyle de yaptim. Hamileyken bu duruma boyun egsem bebek dogunca her gun saatlerce görüntülü arayip asla kapatmamami isteyecekti eminim. Kizim bir buçuk yasina geldi su an, ben bir kere bile görüntülü göstermedim. Sadece babasi gösteriyor açıp.
Birkac defa sormuştu. Dinlenmek istiyor cok fazla bakmiyor telefonuna sessizde oluyor vs dedi geçiştirdi. Ama salak olmayan anlar zatenEşinize sormuyor muydu neden açmıyor diye veyahut siz ne diyordunuz açtığınızda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?